Şimdi Ara

DSG vites geçmeme problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2015 model dsg scirocco sahibiyim. Araç 91bin kilometrede aracın ilk sahibi değilim. Ancak aracın servis kayıtları falan elimde geçmişi temiz kazası falan da yok neyse bu bilgiler işe yarar mı söylemek istedim sadece.

Aracı günlük olarak kullanıyorum istanbulda işe git gel günde 40 km yapıyorum. Bu zamana kadar dsg ile bir sıkıntım olmamıştı. Normalde vitesi spor moda alan biri değilim. Motor yağı ısınmadan arabaya yüksek devir yaptırmam. Çalıştırdıktan sonra 2-3 dakika beklerim, kapatırken 1 dakika kadar beklerim. vitesi boşa alıp el freni çekip sonra p'ye alırım. yani kısaca ince detaylara önem veririm. Bakımları falan da zamanında yapıldı.

Akşam sultanbeyli tarafından çıkıp karşıya geçtim. bir süre sonra vitesi spor moda aldım ve o şekilde ilerledim. daha sonrasında yol boşken tam gaz hızlanma yaptım (akşam daha öncede bu hızlanmaları yaptım) araba 3. viteste 7000 devire kadar çıktı ancak 4e atmadı. 7bin devirden gaz kesip öne atıp 6000 devire düştü ve tekrar öne atma yaptı. sonra normal moda alıp tam gaz yaptım sıkıntısız vites geçişini yaptı. tekrar spor moda alıp tekrar aynı hızlanmayı yaptım yine vites atmadı öne attı. sonra acaba dsg mi ısındı deyip(tamamen varsayım birşeye dayandırmadan) yolu uzatıp bir süre sakince d modunda ilerledim sonra yol müsaitken spor moda aldım ve gaza bastım sıkıntısız şekilde vitesi attı.

Manuel geçişlerde problem çıkarmadı. Normal (D) modunda sıkıntı çıkarmadı (S) modunda iki defa vites geçmedi ancak sonra geçti.

Sizce sıkıntı ne olabilir? Malum dsg zaten sorunlu tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Nette baktım tam bu anlattığım gibi bir olay yok. yani sadece anlık vites atmama sorunu oluştu. vites kutusunda ses de gelmiyor gayet sessiz hızlı şekilde vuruntusuz atıyor vitesleri.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnr_2010 -- 16 Şubat 2020; 2:8:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 vites sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Otomatik vites problemi
    3 ay önce açıldı
    DSG şanzıman ses sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.