Şimdi Ara

DSG Mİ SORUNLU YOKSA HATA KULLANANLARDAMI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
3
Favori
1.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok yakın bir arkadaşım 40.00 tl civarında 1.4 polo dsg şanzıman almaya karar verdi. Bende forumdan edindiğim bilgiler doğrultusunda ona dsg nin mutlaka arıza çıkartacağını ve hatta garanti kapsamına girmeyeceğini tamirinde pahalı tutacağını anlattım.. Arkadaşm biraz düz bakar ama değil arkadaşımın kimsenin 40.00 tl verdiği bir araca binipte aracıyla sonradan buyuk sorunlar yaşamasını istemem.. iki sene bitmeden dsg sorun çıkarmadan birine kakalayımda demez arkadaş sattığım adam beddua eder araçla takla atarız diyor

Bu dsg nin kullanımımı farklı? Sıkışık trafikte manuelemi almak gerekiyor? dsg li araç sahipleri deneyimlerinini paylaşırlarmı lütfen..

bu kadar dsg sorunu varken satışlarıda durmadan dewam ediyor geçenlerde bir komşu almış golf 1,2 tsı dsg pek muhabbetimiz yok hayırlı olsun dedim sadece.. milletmi bu şanzımanı kullanmasını bilmiyor?! VW ninde açıklaması var sorunlu diye hala alınıyor anlayamadım gitti..

Önerebileceğiniz benzinli otomatik vites hatchback hafif genç işi 40.000 tl civarı bütçe biraz daha aşılabilir abartmamak şartıyla tabiki sıfır araç önerebilirmisiniz corsa hariç! malum makyajlancak gerçi poloda makyajlancak ama anlatamıyorsun işte arkadaşa

onerdiğiniz otomotik vites aracın artılarını eksilerinide yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eser1983 -- 12 Eylül 2013; 22:39:33 >

• DSG her türlü garantiye giriyor forumdaki anti-vw tayfasının yazdığı yazıları okumuşsunuz galiba. Hatta garanti bittiğinde dahi iyi niyet garantisi adı altında sizden sadece işçilik ücreti alarak tüm sıkıntılarınızı gideriyorlar. Passat'ımızın komple şanzımanını 200 liraya değiştirdiler. Yani yalan yanlış bilgilerle araç almamak lazımmış.

Ama sorunlu olduğu bir gerçek. (şimdi bazı üyeler gelir ama işte vw kendisi dediydi dsg sorunlu bir şanzıman vs. vs. bıdı bıdı yaparlar önceden söyleyeyim )

not: kesinlikle vw fanı değilim, bütçem el verse bmw'den aşşağısına binmem, bindirmem.

• dsg kesin sorun çıkartacak diyemeyiz ve herhangi bir sıkıntı olursa garanti kapsamında. uzatılabilir garanti ve iyi niyet garantisi de mevcut. 40.000 tl param olsa ne polo, ne corsa. ikinci el demem ds3 alırım hem de dizel, hepsi de yanında sönük kalır.

Ekleme yapim rezillik belli olsun, dizel otomatik ds3 40.000'e kalmamış, geçen hafta iki adet vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neilblack -- 12 Eylül 2013; 22:55:20 >
  • Ne gerek var maceraya alsın bir tane Honda Civic Otomatik vites 33-40 bin tl arası fiyatlara kafası dinç rahat olsun maceraya gerek yok..
  • Hatta DSG arıza çıkarınca VW'nin faturayı kestiği adrese 3 tane eli sopalı adam gelip dövüyor hocam. Nasıl bi nefret insanlarda ki anlamıyorum ki Allah korusun ama VW Transporterın içinde aile fertleriniz mi öldü nefret kusuyorsunuz markaya. Evet DSG almak riskli. %100 sorun çıkartacak diye birşey yok ama çıkartabiliyor. Çıkarttığı zaman garantiden,hatta garanti sonrası da makul ücretlerle tamirini yapıyorlar. Ben böyle biliyorum. Varsa bir yanlısım lütfen beni düzeltin
  • Şanzuman sorunlu, kullanıcılardanda bazılarıda ister istemez, arıza sürecini kısaltıyor olay bu
  • Ankara da yaşayan teyzeme Dsg li Ibiza önermiştim, "nasıl olsa bayan sürücü sorun olmaz" (!) diye, yazın başında garantiden şanzıman değişimi yapılmış ama aracına bindiğimde farkettim ki kalkışları gayet seri yapıyor e araç da seri hani.

Bildiğim kadarıyla sorun özellikle ani kalkışlardan kaynaklanan malzeme esnemesinden meydana geliyor, e buna uygun bir tasarım olsa tabi ki iyi olurdu ama gene de sıklıkla performanslı 1. - 2. vites kullanımı söz konusu değilse, sıklıkla dur - kalk yapılmıyorsa kolay kolay sorun çıkarmaz gibime geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows neden hala sorunlu?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pyromania.

Hatta DSG arıza çıkarınca VW'nin faturayı kestiği adrese 3 tane eli sopalı adam gelip dövüyor hocam. Nasıl bi nefret insanlarda ki anlamıyorum ki Allah korusun ama VW Transporterın içinde aile fertleriniz mi öldü nefret kusuyorsunuz markaya. Evet DSG almak riskli. %100 sorun çıkartacak diye birşey yok ama çıkartabiliyor. Çıkarttığı zaman garantiden,hatta garanti sonrası da makul ücretlerle tamirini yapıyorlar. Ben böyle biliyorum. Varsa bir yanlısım lütfen beni düzeltin

Hocam bu forumda o kadar çok dsg arızası okudum ki insan doğal olarak acaba banada aynısı olursa diye bakıyor. Anlayamadığım bu dsg sorunlarının başlıca sebebi trafik olan şehirledeki dur-kalk mevzusundan çıkıyormuş. E trafikte manuele almayı düşünemiyormu bu insanlar?! Benmi olayı yanlış biliyorum yoksa?

• quote:

Orijinalden alıntı: eser1983

quote:

Orijinalden alıntı: Pyromania.

Hatta DSG arıza çıkarınca VW'nin faturayı kestiği adrese 3 tane eli sopalı adam gelip dövüyor hocam. Nasıl bi nefret insanlarda ki anlamıyorum ki Allah korusun ama VW Transporterın içinde aile fertleriniz mi öldü nefret kusuyorsunuz markaya. Evet DSG almak riskli. %100 sorun çıkartacak diye birşey yok ama çıkartabiliyor. Çıkarttığı zaman garantiden,hatta garanti sonrası da makul ücretlerle tamirini yapıyorlar. Ben böyle biliyorum. Varsa bir yanlısım lütfen beni düzeltin

Hocam bu forumda o kadar çok dsg arızası okudum ki insan doğal olarak acaba banada aynısı olursa diye bakıyor. Anlayamadığım bu dsg sorunlarının başlıca sebebi trafik olan şehirledeki dur-kalk mevzusundan çıkıyormuş. E trafikte manuele almayı düşünemiyormu bu insanlar?! Benmi olayı yanlış biliyorum yoksa?

Hocam dur kalk trafikte şanzıman ısınıyor böyle bir sorunu olduğunu biliyorum. Yalnız şu videodakilerle aynı şeyi düşünüyorum tamamen;

http://youtu.be/2BJJ7YUlJdA?t=8m53s

Benimde hosuma gidiyor arada DSG'ye takılmak dalga geçmek ama markayı sattırmayacak kadar karalamak hiç hoş birşey değil.

• zannediyorum dizellerde daha sık yaşanıyor tork yüksek olduğu için bu bir "tahmin". Yine zannediyorum 1.2-1.4 tsi da özellikle 1.2 tsi da sorun yaşanması oldukça düşüktür.
  • Pyromania. kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_75070682/tm.htm

Kaç milyon sattı bilmem, dsg hem konforlu hem de yakıt konusunda çok başarılı ama geri çağırma vs bu marka için biraz kafalarına vurarak oluyor.

not:otomatik vites araç, rahatlık konfor için alınır, aman arıza yapmasın ona dikkat edim, şunu bunu yapmayım diyeceksem konfor bunun neresinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

http://forum.donanimhaber.com/m_75070682/tm.htm

Kaç milyon sattı bilmem, dsg hem konforlu hem de yakıt konusunda çok başarılı ama geri çağırma vs bu marka için biraz kafalarına vurarak oluyor.

not:otomatik vites araç, rahatlık konfor için alınır, aman arıza yapmasın ona dikkat edim, şunu bunu yapmayım diyeceksem konfor bunun neresinde.

Yerden göğe haklısınız birşey diyemem bu söze

• quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

DSG her türlü garantiye giriyor forumdaki anti-vw tayfasının yazdığı yazıları okumuşsunuz galiba. Hatta garanti bittiğinde dahi iyi niyet garantisi adı altında sizden sadece işçilik ücreti alarak tüm sıkıntılarınızı gideriyorlar. Passat'ımızın komple şanzımanını 200 liraya değiştirdiler. Yani yalan yanlış bilgilerle araç almamak lazımmış.

Ama sorunlu olduğu bir gerçek. (şimdi bazı üyeler gelir ama işte vw kendisi dediydi dsg sorunlu bir şanzıman vs. vs. bıdı bıdı yaparlar önceden söyleyeyim )

not: kesinlikle vw fanı değilim, bütçem el verse bmw'den aşşağısına binmem, bindirmem.

Yorumunu okudum birkaç soru sormak istiyorum arzu edersen cevap verirsin.

1-cebinden durup dururken 200 lira çıktı; şanzıman sök tak işçiliğini ödemekten niçin memnunsun?

ödediğin işçilik bedelinin faturasını paylaşabilir misin?

2-Sorunlu olduğu bir gerçek yazdıktan sonra bıdı bıdı yapıyor bazı üyeler yazmanın amacı nedir?

daha üstüne konuşucak bişey mi var ; bence kendin bıdı bıdı yapıyorsun

3- vw fanı değilsin de neyini savunuyorsun_?

• DSG de sorun yok, kullanıcı hatası. Aracın kullanma kılavuzunda yazdığı gibi soğuta soğuta, dinlendire dinlendire kullansalar bir sorun çıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

DSG de sorun yok, kullanıcı hatası. Aracın kullanma kılavuzunda yazdığı gibi soğuta soğuta, dinlendire dinlendire kullansalar bir sorun çıkmaz.

Ustelik yokus cikmasalar ve trafik olmayan saatlerde yola ciksalar sorun yasamazlar. Tamami kullanici hatasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eser1983

forumda aynı araca sahip bir kardeşimiz kavrama değiştirdi.
    DSG fabrikasının bile sorunlu olduğunu kabul ettiği bir şanzıman.
    2+2 garanti sürecinde problem çıkaran üniteler değiştiriliyor problem çıkarırsa tekrar değiştiriliyor,ama 2+2 yapılmadıysa veya 2+2 bittiğinde kaderinizle başbaşa kalırsınız.
    Çünkü sorun çözülemiyor,sadece kavrama değiştiriliyor.
    Başım ağrımasın diyorsanız dsg şanzımana bulaşmayın.
    Powershift edc gibi sorunsuz örnekler var.
  • akifsari A kullanıcısına yanıt
    Bıdı bıdı diyince alınmışsınız galiba.

1- Bundan önce pederin 7 serisi vardı. O arabayı çok severdik yaklaşık 170 bin km kullandık ve aracın şanzımanı elimizde patladı. Tabi doğal olarak servise götürdük ancak aracın artık garantisi bitmişti tabi. Bize 15bin TL gibi bir fark çıkardılar bütün şanzımanı değiştirmek için. VW'de ise şanzıman sıkıntısı araç 40-50bin km civarındayken çıktı. Evet biraz erken çıktı ama aracın yine garantisi yoktu. Bizden alınan ücret 200 lira oldu sadece. İşçilik bedelinin faturasını paylaşmama gerek yok buyrun doğuş oto çankaya'ya gidip kendiniz de sorabilirsiniz DSG sıkıntılarını nasıl çözdüklerini.

2- Bıdı bıdı yapılıyor diyorum çünkü ne zaman bir VW konusu açılsa daha aracın koltuğuna oturmamış insanlar gelip konuda gerekli gereksiz yorumlar yapıyorlar. Aracı kullanan biziz, sıkıntısını çeken başkaları. Biz DSG sıkıntısıyla ilgili konu açmıyorken siz 50-100 tane konu açıp ortalığı galeyana getiriyorsunuz. Ben bile 3 DSG araç sahibi olarak gidip DSG'nin sorunları, eksileri, artıları, fiyatı, yağı, tuzu, biberi tarzı konular açmıyorsam bu demektirki konudan bihaber bir başka üyenin de kalkıp bu konuyu açma hakkı pek yok bence. Açıyorsa da en azından karşıdakini dinlemeyi bilmeli.

3- VW fanı değilim doğru. Savunduğum bir şey de yok ben sadece artık saçma sapan cahilce yorumları okumaktan sıkıldım. Üstelik benim daha iyi bildiğim, yaşadığım bir şeyi bir üye gelip bana: "yok kardeşim sen bu şanzımanı 200bin km kullandıysan bile ben 25-30 km deneyimimle senden daha iyi biliyorum" dendiği zaman ben de karşılık vermek durumunda kalıyorum ne yazıkki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirstClass -- 12 Eylül 2013; 23:50:48 >

• Soğutmalı torpidoya giden serin havayı ben olsam şanzımana yönlendiririm

Ortam gerilmeden biraz neşelenelim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

1- Bundan önce pederin 7 serisi vardı. O arabayı çok severdik yaklaşık 170 bin km kullandık ve aracın şanzımanı elimizde patladı. Tabi doğal olarak servise götürdük ancak aracın artık garantisi bitmişti tabi. Bize 15bin TL gibi bir fark çıkardılar bütün şanzımanı değiştirmek için. VW'de ise şanzıman sıkıntısı araç 40-50bin km civarındayken çıktı. Evet biraz erken çıktı ama aracın yine garantisi yoktu. Bizden alınan ücret 200 lira oldu sadece. İşçilik bedelinin faturasını paylaşmama gerek yok buyrun doğuş oto çankaya'ya gidip kendiniz de sorabilirsiniz DSG sıkıntılarını nasıl çözdüklerini.

2- Bıdı bıdı yapılıyor diyorum çünkü ne zaman bir VW konusu açılsa daha aracın koltuğuna oturmamış insanlar gelip konuda gerekli gereksiz yorumlar yapıyorlar. Aracı kullanan biziz, sıkıntısını çeken başkaları. Biz DSG sıkıntısıyla ilgili konu açmıyorken siz 50-100 tane konu açıp ortalığı galeyana getiriyorsunuz. Ben bile 3 DSG araç sahibi olarak gidip DSG'nin sorunları, eksileri, artıları, fiyatı, yağı, tuzu, biberi tarzı konular açmıyorsam bu demektirki konudan bihaber bir başka üyenin de kalkıp bu konuyu açma hakkı pek yok bence. Açıyorsa da en azından karşıdakini dinlemeyi bilmeli.

3- VW fanı değilim doğru. Savunduğum bir şey de yok ben sadece artık saçma sapan cahilce yorumları okumaktan sıkıldım. Üstelik benim daha iyi bildiğim, yaşadığım bir şeyi bir üye gelip bana: "yok kardeşim sen bu şanzımanı 200bin km kullandıysan bile ben 25-30 km deneyimimle senden daha iyi biliyorum" dendiği zaman ben de karşılık vermek durumunda kalıyorum ne yazıkki.

Neden alınacakmışım ki ben kaynak veriyorum .

1- işçilik bedelinin faturasını paylaşmanıza gerek yok ama 200 TL bana çok düşük geldi ,başka kullanıcılardan daha yüksek ücretler talep edilmemesi adına istedim

bilgi paylaşımı yapacaksınız .

2- Kaeşısındakini dinlemeyip her dsg konusunu Toyota sorunludura getirmeyi çalışanlar bence bıdı bıdı yapıyor

sizi zaten dinledik dsg nin sorunlu olduğunu belirttiniz

3- Savunduğunuz bir şey yoksa cevap vermenize de gerek yok bence

• quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Neden alınacakmışım ki ben kaynak veriyorum .

1- işçilik bedelinin faturasını paylaşmanıza gerek yok ama 200 TL bana çok düşük geldi ,başka kullanıcılardan daha yüksek ücretler talep edilmemesi adına istedim

bilgi paylaşımı yapacaksınız .

2- Kaeşısındakini dinlemeyip her dsg konusunu Toyota sorunludura getirmeyi çalışanlar bence bıdı bıdı yapıyor

sizi zaten dinledik dsg nin sorunlu olduğunu belirttiniz

3- Savunduğunuz bir şey yoksa cevap vermenize de gerek yok bence

1- Bir gün elime faturası geçerse paylaşabilirim ancak pet umutlu değilim 1.5-2 yıl önce değişen parçanın faturası artık kim bilir hangi dosya yığınının altındadır şu an.

2- Toyota'yla tasarım dışında bir alıp veremediğim yok. Hayatımda ne Toyota sürdüm ne de uzun yola çıktım. Galeri dışında da park yerinde bile yanyana gelmedim. Eğer Toyota sorunludur diyen varsa buyrun muhalefet olabilirsiniz her şekilde ancak VW ile ilgili olan bir konuda Toyota markasıyla ilgili yorum yapan ilk sizsiniz. Evet DSG bazen sorun çıkarabilir.

3- Foruma illa bir şeyler savunmaya girmiyoruz. Sonuçta düşüncelerimizi aktarmak için giriyoruz. Ancak karşıdakine de saygı duymak burada önemli.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.