Şimdi Ara

DSG alip hic sorun yasamayan var mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
3
Favori
8.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ikinci el dusuk kilometrede golf 6 dsg benzinli almaya niyetlenip forumu ve oto test sitelerini dolaştım durdum yaklasik iki aydir. Gordum ki hep sorun yaşayan insanlar sikayet etmis

Bir de bu sorun yaşayan arkadaş lari görüp te görüş isteyenlere " aman haaa sakın ha alma yok soyle olur yolda kalirsin basina is acarsin" diyen bir grup var.
    BU abiler genelde vw sahibi degil yada hic dsg kullanmamis kimselerdir. Tabi gercekten vw dsg alip sorun yasayanlarda olabilir
    Neyse dedigim gibi hep sorun yaşayanlar konusuyor. Dışardan bakan da alanlarin %80i sorun yasamis %20 si yakinda yasayacaktir der.
    Yahu arkadaşlar nedir bu olay?
    Sorun yasamayan yok mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mutlaka vardır, ama ileride de yaşamamasının garantisi yok.
    Geçmişine bakıldığında riskli bir şanzıman olduğu genel bir kanı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 160 hp sciroccoyla yaşamadım
  • Yani arkadaslar demek istediğim mesela alip 2 yil kullandim hic sorun yasamadim diyebilir miyiz.
    BirdEsorun yaşayanlar genelde neden yaşıyorlar ve masraflari ne olur.

• 160 ps scirocco ile yaşamadım. Şuan canavar gibi maşallah.

• Bir arkadaşımda Caddy var 3 senedir biniyor, herhangi bir sorun yaşamamış.
  • İlk dsg'li aracımı 2 yıl 40.000 km kullandım, 2. dsg'li aracımıda 1 yıl 20.000 km'dir kullanıyorum. İkisindede problem yaşamadım. Sadece güncellemeler yapıldı. Bu arada araçların ikiside seat.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2006 yılında ailede aynı anda 3 adet passat highline 2.0 tdi dsg alındı,

3 ü de satıldı, farklı markalara geçildi

2006 yılından buyana araçlarda ne DSG arızası ne motor arızası nede başka bir arıza oldu,

araçlardan birisi satıldığında 230.000 km deydi ve son 2 yıl neredeyse eşşek niyetine kullanıldı ve son iki yıl bakımları yetkili servisde bile yapılmadı, hangi özel servisde sanayide denk geldiyse orada yapıldı,

araçlar satılırken hepsini yetkili servise gösterdiler, hiç bi sorun çıkmadı,
  • Bizim bir arkadaşta Jetta 1.9 TDI vardı. Arabayı 0 aldı, 105.000 km de sattı tek bir şikayet bile olmadı.
  • 6 ileri olanlarda sorun çıkan çok az diye hatırlıyorum bende. 7 ileriler saatli bomba gibi.
  • neden acaba önce 6 sonra 7 sonra yağlı yağsız dıye vıtes turlerı cıkarıyorlar.sorunlu olduklarından mı acaba dıye dusunuyorum?...
  • 2006 yılındaki passatlarda falan zaten sorun yok onlar ıslak 7 ileri.

sorun 7 ileri kuru tipler ve dizel kombinasyonunda çıkıyor en çok.
  • Zamanında ben de takip etmiştim, sorun olmasa 2.elde alınacak güzel araçlardan.
    2.0 TDI gibi motorlarda yağlı tip kullanıldığından sorun yok ama 1.4 TSI ve 1.6 TDI ile birlikte kullanılanlar 7 ileri kuru tip olduğundan köprü trafiği gibi bir saat boyunca dur-kalk yapılan yoğun trafikte şanzımanda ısınma meydana geliyor, araç uyarı da veriyor (Son kasa Passat'larda böyle en azından). 1-2-3 vites geçişlerinde de sorun yaşanıyor daha sonra. 2012 yılının ikinci yarısından sonra şikayetler biraz daha azaldı yeni parça ve yazılımla ancak bahsettiğim motorlara sahip Golf 6'lar özellikle 10bin km sonrası bu sıkıntıdan dolayı servise uğramıştır. Yüzde 100'ü de arıza verecek gibi bir istatistik yok tabii ki. Eğer bu araçlara niyetlendiyseniz servis geçmişine iyi bakın, garantisi daha bitmemiş olanları tercih edin. Servisler sorunu bildiğinden iyi niyet garantisinden değişim yapabiliyorlar fakat aracın serviste düzenli bakımlarının yapılması şartıyla.

• Bende dsg golf var bir sıkıntı yaşamadım. Arkadaşta passat var 175.000 km de oda bir sıkıntı yaşamadı.
  • Hep merak ediyorum bu konuda sormak istedim. Audi a4 2.0 tdilarda A6 larda falan bu şanzımanın başka bir türümü kullanılıyor ? Onlarda sorun çıkarmıyormu bu şanzıman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

Zamanında ben de takip etmiştim, sorun olmasa 2.elde alınacak güzel araçlardan.
    2.0 TDI gibi motorlarda yağlı tip kullanıldığından sorun yok ama 1.4 TSI ve 1.6 TDI ile birlikte kullanılanlar 7 ileri kuru tip olduğundan köprü trafiği gibi bir saat boyunca dur-kalk yapılan yoğun trafikte şanzımanda ısınma meydana geliyor, araç uyarı da veriyor (Son kasa Passat'larda böyle en azından). 1-2-3 vites geçişlerinde de sorun yaşanıyor daha sonra. 2012 yılının ikinci yarısından sonra şikayetler biraz daha azaldı yeni parça ve yazılımla ancak bahsettiğim motorlara sahip Golf 6'lar özellikle 10bin km sonrası bu sıkıntıdan dolayı servise uğramıştır. Yüzde 100'ü de arıza verecek gibi bir istatistik yok tabii ki. Eğer bu araçlara niyetlendiyseniz servis geçmişine iyi bakın, garantisi daha bitmemiş olanları tercih edin. Servisler sorunu bildiğinden iyi niyet garantisinden değişim yapabiliyorlar fakat aracın serviste düzenli bakımlarının yapılması şartıyla.

Hocam %100 sorunlu diyemem demişsiniz
    Bu DSG sorunları sürücülerin kullanışı yüzünden mi yaşanıyor yoksa fabrika çıkışı araçların bazıları hatalı bazıları hatasız mı çıkıyor?

• 160 hp scirocco , sattığımda 18500 km idi hiç sorun yaşamadım.

Forumda bir konu vardı , kullananlar , kullandıkları araçlar , km leri , sorun yaşayan yaşamayan diye bir tablo olması lazım . aratırsanız en faydalı bilgiyi o linkte bulursunuz.
  • Çok DSG Şanzımanlı Araç Kullandım Hala da Kullanıyorum Hiç Sorun Yaşamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bukotezo

Hep merak ediyorum bu konuda sormak istedim. Audi a4 2.0 tdilarda A6 larda falan bu şanzımanın başka bir türümü kullanılıyor ? Onlarda sorun çıkarmıyormu bu şanzıman?

Evet, 2.0 TDI'larda 6 ileri yağlı DSG kullanılıyor. O şanzımanın bir sorunu yok. Sorun 7 ileri kuru DSG'lerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

2006 yılındaki passatlarda falan zaten sorun yok onlar ıslak 7 ileri.

sorun 7 ileri kuru tipler ve dizel kombinasyonunda çıkıyor en çok.

Aynen dediğiniz gibi tam tespit, birde bunun 6 ileri olanı var diye biliyorum (eski) onlardada sıkıntı yok. Ama yeni nesil olan genelde sorun yaşıyor, yorum yapanlarda genelde eski tip olanları kullananlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.