yok sanmam. zemin temizlik ayarlarından leke tanımanın kapalı olup olmadığını kontrol edin. kapalı tutun o özelliği. |
Dreame Robot Süpürge Kullanıcıları Klübü (5. sayfa)

-
-
Bir de benim cihazin yazilimı 4.3.9_1533 , yazılımla ilgili olabilir mi iyi süpürmemesi, başka bir yazılım var mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
olabilir. yazılım güncellemeyi otomatik hale getirin. Bölgesel ayarlarda bölge türkiye seçili mi kontrol edin. Son firmware gayet stabil çalışıyor.
-
Bölgesel ayarlari bulamıyorum simdi de , bir de ( çok rahatsız ediyorum sizi hakkinizi helal edin, ve de Allah razi olsun )ilk calistirdigim dakikalarda robottan garip sesle geldi sanki süpürgeye bir sey takilip dönüyormuş gibi beş dakika sonra geçti normal midir ?ayrica yan fırçanin bu kadar yavaş dönmesine şaşırdım doğrusu . Fokur fokur ses çıkarması, fırça sesi mi normal midir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joegoldberg -- 27 Mart 2025; 19:53:43 >
Banyo eşikleri için rampa kullanan var mı acaba ? Evimin banyo girişinde yaklaşık 4.5cmlik bir eşik var. Maalesef oldukça yüksek ve rampa ile halledilebilir mi merak ediyorum. Öbür türlü kaldır banyoya koy nerede olduğunu anlasın temizlesin tekrar kaldır salona koy nereye koyduğunu anlasın devam etsin derken uğraştırıyor
Merhabalar l40 ultra alarak ben de dahil oldum. Cihazı bugün kurcalamaya çok fırsat bulamadım henüz ama yarın baya bi mesai yaptıracağım
Hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz 😅 L40 gelmeden 2 hafta önce L20 aldım. Kullandım diye iade de edemedim içimde ukde kaldı L40 😂 bana göre şuan tam f/p ürün L40
Hoşbuldum hocam. Valla f/p üstü bir ürün gibi duruyor.
Sabah olsa da bi detaylıca çalıştırsam. Şu an için sadece koridorda deneyebildim. Öncelikle cihaz aşırı sessiz. Eski robotum 2700pa. Bunu maks güçte çalıştırdığımda onun sessiz modu gibi çalışıyor. Umarım sorun yoktur bi şüphe ettim .
Paspas konusu da hiç fena değil gibi. Zeminle çok yakın renkte ethernet kablosu vardı onu tanımlamakta da hiç sıkıntı yaşamadı. Yarın bi clean genius modunda bi komple evi temizleteceğim, üstüne de bi süpürge atarım ondan sonra her gün çalışsın. Haftasonu da yatağın ayaklarını bi düzlerim altına girme ile ilgili de bi sıkıntı kalmaz.
Emin olamadığım bir konu var o da bu temizlik solüsyonunu içine aldığı suya koyuyor mu ? Ayarlara göre koyuyor ama redditte kimisi koyuyor demiş, kimisi koymuyor demiş. Ben yine de karcherın genel temizlik solüsyonunu aldım. Temudan da tricut siparişi geçtim mi tamamdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam yanlış yönlendirmiş olmayayım ancak bildiğim kadarıyla temizlik sıvısını mopları temizlerken kullanıyor. Yerleri silerken o sıvıyı kullanmıyor. Su hazinesine ilaç atılabilir ama ben kullanmıyorum. Benim evde zemin seramik olduğu için ilaçlar iz bırakıyor
Halı temizliğinde sesi yüksek çıkabilir onun haricinde cihazlar oldukça sessiz.
L40 ile gelen sesli kontrol güzel çalışıyor mu deneyimlediniz mi acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Transfikk -- 28 Mart 2025; 2:23:20 >
Hayırlı olsun. Aklın yolu bir. Piyasada şu an f/p anlamında en iyi cihazı aldınız. Dreamenin cihazları gerçekten sessiz, engel tanıma ve temizlik hızı olarak da çok başarılı. X40'ta solüsyonu sadece paspas temizliği için kullanıyor. 40'ta da aynıdır diye düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de sanal rampa var ama 3 cm yükseklikte. Rahat tırmanıyor ama sizin eşik epey yüksekmiş. 4,5 cm olanların linkini paylaşıyorum.
https://www.hepsiburada.com/roboqoq-4-5cmx60cm-bantli-beyaz-robot-elektrikli-supurge-rampasi-kapi-esik-rampasi-p-HBCV00006UIX46?magaza=Roboqoq&
https://www.hepsiburada.com/roboqoq-4-5cmx75cm-bantli-beyaz-robot-elektrikli-supurge-rampasi-kapi-esik-rampasi-p-HBCV000077PXZD?magaza=Roboqoq&
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Teşekkürler hocam. Temiz su haznesine karcher'ın deterjanını aldım onu kullanacağım. Bu moplar için olan solüsyon bitince ne olacak o muamma şu an için çünkü Türkiyede stokta yok ne yazık ki. Ev fazla tozlandığı ve kedi de olduğu için her odadan sonra mopları yıkatıyorum bu sebeple çabuk bitecektir.
Gece geç saatte şarjı dolduğu için henüz sesli komutu deneyemedim. Bugün gün içerisinde deneyeceğim. Şu an clean genius modunda derin temizlik yaptırıyorum haritalama açısından doğruluğu artırmak adına. Ayarları kurcaladığım kadarıyla sadece oda isimleri kendi tanımladıklarından biriyse çalışıyor ve sadece önceden tanımlı gelen komutlar kullanılıyor. Ok dreame, clean the bedroom gibi.
-
Helal olsun hocam ne demek. Ana ekranda ben kısmına tıklayın. Orada bölge seçimi. Yan fırça hızını kendi ayarlıyor. Yavaş dönmesinin mantığı şu çok hızlı döndüğü takdirde dokunduğu kırıntıyı tozu cihazın daha önce süpürdüğü yere fırlatabilir. Bu durumda cihaz orayı daha önce süpürdüğü için kırıntı orda kalacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabriaga81 -- 28 Mart 2025; 10:52:51 >
-
İlk temizlik sonrası yorumumu yapayım.
Clean genius da derin temizlik açıkken 41 m2 süpürülebilir alanın temizliği 88 dk sürdü 34 dk da 17 m2 bi odayı kirli belirlediği için ikinci kez temizledi. Bu olay çok hoşuma gitti. Fakat clean genius modunda emiş gücünün biraz düşük kaldığını düşünüyorum. Su noktasında ise bazı yerlerde suyu fazla verip bazı yerlerde de biraz az kalıyor ama genel anlamda gayet güzel. Ev biraz kirli olmasına rağmen güzel iş başardı.
Sesli komut özelliğini de test ettim. Bence gayet güzel çalışıyor. Önemli nokta kendi tanımlamış da olsa Türkçe oda isimlerini kullanamıyorsunuz. Tek sıkıntı yaşadığım nokta uygulama otomatik olarak tanımladığı ismin sesli komut ile uyuşmaması oldu. Koridoru corridor olarak tanımladı fakat sesli komutta corridor yerine hallway demek gerekiyor.Bu sesli komutlara ayarlardan ulaşıp görebiliyorsunuz tamamını. Odalara daha spesifik komutlar verilebilmesini isterdim. Örneğin Start mopping the office gibi. Şuan sadece uygulamada ayarlı temizlik modu neyse tek oda için o şekilde temizleyebiliyorsunuz. Güncelleme ile ileride gelebileceğini düşünüyorum. Tüm ev için start mopping start vacuuming gibi komutlar mevcut ama.
-
Evet hocam maalesef oldukça yüksek. Bu rampaların fiyatları da oldukça yüksek 😅 birde önünde 13cmlik boşluk istemiş çok çirkin bir görüntü de oluşturabilir emin olamadım. Banyoyu ikinci kat olarak ayarladım tekrar taramasına gerek kalmadan hallettim gibi ancak kaldır bırak durumu devam ediyor tabi..
Clean genius modunu ben kullanmamayı tercih ediyorum. Yerleri çok ıslak sildiği için iz kalıyor. Özelleştirilmiş seçeneklerden daha kuru mop ayarını seçiyorum.
İlk temizlikten sonra özelleştirilmiş oda temizliğini tavsiye ederim. Odalara özel süpürme ve silme ayarları detaylıca seçilebiliyor.
Ek olarak kısayol komutlar da bulunmakta. Programladığınız kısayolları tek tuşla başlatmanız mümkün. Örneğin ben salon ve mutfak için sadece süpürme ayarladım. Kısayolu seçtiğimde sadece salon ve mutfağı süpürüp bitiriyor.
Sesli asistan anlaşıldığı kadarıyla henüz başarılı bir durumda değil. Hatırladığım kadarıyla reklamda "Dreame bu odayı sonra temizle" gibi bir komut vardı. Odayı pas geçip hafızaya kaydedip daha sonra gelip temizleyebilecek olması çok şaşırtmıştı beni. Zamanla buna benzer daha detaylı komutlar gelecektir.
Yükseklik arttıkça robotun tırmanabilmesi ve önünü vurmaması için rampayı uzatıyorlar. 3 cm eşik yüksekliğinde bizdeki rampada 9 cm çok rahatsız etmiyor.
Ben de kendi ayarlarım ile temizlemeyi düşünüyorum sonrası için. Daha çok kirlenen alanları daha detaylı temizlemesini ayarlarım. Skip here tarzı komutlar var ama biraz daha spesifik bu odayı sadece paspasla bu odayı sadece süpür gibi komutlar yok. ama güç artırma azaltma, su artırma azaltma gibi işler de yapılabiliyor sesli komutla
-
Bunu benim heat'te de kullanabilir miyim ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X