Şimdi Ara

Dreame Robot Süpürge Kullanıcıları Klübü (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
610
Cevap
46
Favori
25.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Senin yaşadığın sorunu ben de yaşadım. Teknosa’ya götürdüm. Servise gönderttim. Video falan da çektim. Sanki lidar bozukmuş gibi hareket ediyor. Benim eski roidmi süpürgemde hiç böyle bir sorun yaşamadım. Siyah ayaklara vura vura zarar verdi kendisine. Teknosa çalışanı da bunu gördü. Yani lanet ettim şu ürünü aldığıma daha 5. Çalıştırmam falandır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Evi ben genelde odaları önce süpürdukten sonra paspasla modunda kullanıyorum.

Fakat yanlışlıkla süpür ve paspasla moduna almışım. Neyse temizlik başladı ve durumu fark ettikten sonra temizliği durdurdum.

Sonra dediğim modda yani süpürdukten sonra paspasla moduna aldım.

Evde şuan halı yok. Mutakgi süpürürken dikkat ettim sürekli su damlatti. Ben de nereden geliyor bu derken iyice inceledim ve robot süpürge su damlatiyor.

Sanırım bir önceki moddan içinde su kaldı ve süpürme işlemini yaparken damlatmaya başladı.

Damlatmasinin bir nedeni mutfaktaki fayanslarin tırtıklı yapısının olması olabilir. Yani robot süpürge süpürme işlemini yapınca tık tık diye ses geliyor küçük boşluklardan geçince.

Fakat yine de su damlatmasi bana garip geldi.

Ayrıca bugün yine bütün evin süpürme ve paspaslama işlemini bitirdikten sonra yine alakasız bir odaya gidip biraz o odada gezinip bekledi sonra istasyona gitti.

Sanirim yeniden haritalandirma yapıp zemin özelliklerini her odaya göre (zemin fayans ise fayans yönelim şekli veya parke ise ona göre ) düzenleyeceğim.

Yine durumu buradan paylaşacağım.

Bütün bu paylaştıklarim dreame L40 ultra için ayrıca.

Benzer durum yaşayan oldu mu?

Bu durumda önerileriniz varsa tecrübeli arkadaşlar, yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• L20 ultra piyasada yok gibi artik.. L40 ultra ile arasındaki fiyat farkına deger mi arada özellik olarak ne fark var??
    Birde bu robot supurgelerde mesela halıya bisey döküldü bunu temizleme gibi bir durum var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Su siperini temizlerken robot süpürge moplarina bakayım dedim.

Sağ ve sol olacak üzere iki mop var. Bir tanesi kupkuru iken diğeri hala ıslaktı.

Acaba robot süpürge istasyondayken sadece mop kurutmayi nereden açabilirim?

Kullanım kitapçığı rutin bakım bölümünde su siper tabanı temizliği sekmesi var. Kitapçıktaki sayfayı da yüklüyorum buraya.

Uygulamada su siperini temizleyin sekmesine girip başlatıyorum. Robot süpürge istasyondan ayrılıyor ve su siperini elimle çıkartıyorum.

Kitapçıktakini adım adım yapıyorum. Fakat su siperi haznesini temizlemek için su doldurmuyor istasyon.

Dreame Robot Süpürge Kullanıcıları Klübü

Acaba sizlerde de benzer durum var mı? Yoksa cihaz bu noktada hatalı mi? Servise gitmeli miyim?

Teşekkürler.

• lokurtu93 L kullanıcısına yanıt

Eğer bir hata yapmıyorsanız işlemde, su seviyesiyle ilgili bir sorun yoksa normal değil. Normal şartlarda su siperini doldurur ve sizi aynı kitapçıkta olduğu gibi cihaz sesli olarak adım adım yönlendirir. 10 saniye kadar beklemenizi, fırçalamanızı ve suyu gidere doğru itmenizi cihaz size sesli uyarı ile bildirir. Bu söylediklerim X40 için geçerli ama elinizdeki kitapçıktaki yönerge aynı. L40 kullanıcıları doğrudan aynı cihazdaki tecrübelerini paylaşabilir ancak kanımca cihazlar arasında bir fark yok bu noktada. Müşteri hizmetlerini arayabilir, duruma göre cihazı resetleyerek tekrar deneyebilirsiniz.Aşağıda linkini verdiğim sayfada benzer problemi yaşayan L40 kullanıcıları var. Eğer pompa sesi gelip de su gelmiyorsa muhtemel linkteki sorunu yaşıyorsunuz. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yds -- 12 Ağustos 2025; 13:13:27 >

• yds Y kullanıcısına yanıt
    Açıkçası reddit yorumlarını okudum. Fakat şırınga ile suyu nereden bastiklarini anlamadım. Şu tankından mi basmışlar acaba ?

Diğer noktada müşteri temsilcilerine ulaştığimda ürünü kutusu ile kargolamami istediler.

Ürünu alalı daha 2 hafta ya oldu ya da olmadı bu tarz bir durum can sıktı açıkçası.

Reddit yorumlarinda kimisi , çok da önemli değil demiş, hoş benim için de pek önemli değil ben zaten kendim elle temizliyorum o kısmını.

Bir çekincem ise , servisin kalitesi. Gruptan bir arkadaş ürünü servise gönderdiğinde düzgün şekilde montajlanmadigindan bahsetmişti. Ondan dolayı çekiniyorum.

Sanırım kendim temizlemeye devam edeceğim.

Fakat şu şırınga ile su basma olayı mantıklı geldi. Suyu pompalayan kısmın ağzı kapanmış olabilir belki biraz basınç uygulamak bir sonuca ulaştırabilir.

Fakat hangi kısma uygulamam konusunu anlamadım?

Su siperinin oradan mi yoksa su tankının oradan mi şırınga ile deneme yapılması gerekir ?

Burası su siperinin olduğu kısım,

Burası da su tankının olduğu yer

Reddit'tekiler pompa sesi geldikten sonra üstten su haznesini çıkarıp onun deliğinden basmışlar. Dreame Robot Süpürge Kullanıcıları Klübü 

Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |

Bahsettiğiniz servis montaj mağduru benim. Cihaz halen serviste. Şırıngayı tankı çıkarıp tank kısmındaki alandan pompa sesiyle birlikte sıkıyorlar anladığım kadarıyla. Zaten maksada uygun olan da o. Arada tanktan çekişe engel olan sorunu gidermek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yds -- 12 Ağustos 2025; 14:19:30 >

Servis güncellemelerini de paylaşırsanız güzel olur.

Bir şırınga alıp deneyeceğim artık.

Olmazsa da bez ile temizlemeye devam.

Servise göndermek istemiyorum robotu çok büyük bir şey olmadiktan sonra.

Tekrardan teşekkürler.

İyi forumlar 😇

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
  • Hicks kullanıcısına yanıt
    Moplari yıkarken sorun yok.

Fakat moplari kurularken sadece bir tanesi kuru oluyor diğeri nispeten nemli oluyor.

• 5-6 senedir kullandığım ecovacs ozmo 920 cihazım sensör arızası nedeniyle sizlere ömür. Bu sebeple tam da x40 alıyordum ki servisteki sıkıntılarınızı okudum ve biraz soğudum. Eşim ısrarla roborock marka istiyor (arkadaş gazı) ama tabi aynı özellikte cihaz 50 bin bandında. Ne yapsam bilemedim. 50 küsür vermem asla ama. Siz ne dersiniz? Bir de söyle sorayım bu cihazın parçalarını garantisi bitince bulabilir miyiz? Ecovacsda o yüzden sıkıntı oldu.

Servisle ilgili sorun yaşayan -ki bu bir montaj sorunuydu- kişi benim. Bununla sınırlı olarak bir cevap yazma gereği duydum.

Servis sorunları Dreame teknik servisi ile sınırlı değil. Robot Süpürgeler Hakkında konusuna ve şikayetvara bakarsanız Roborock'un servis karnesi de pek iç açıcı değil. Dolayısıyla sorun tek bir firmayla ilgili değil.

Kendi örneğim üzerinden şu hususu söylemem gerekir ki Dreame müşteri hizmetleri süreç boyunca ilgiliydi. Servis hızıyla ve servisin aşama aşama bilgilendirmesiyle ilgili de olumsuz olarak söyleyebileceğim bir şey yok. Her adım size bildiriliyor ve cihazınız servis kaydına girdiği andan itibaren süreç hızlı işliyor diyebiliriz. Benim cihazımla ilgili temel sorun denizi aşıp, derede boğulmaları idi. Yani cihazın montajında yapılan hayli amatörce bir hataydı. Forumda cihazı kullananlar içinde servis ihtiyacı duyan herhalde tek kişi ben oldum. Cihaz genel olarak başarılı ve güvenilir diyebiliriz. Roborock ile ilgili de son dönem artan şikayetler ve servis gereksinimleri var özellikle yeni cihazlarda. Bu yüzden en güvenilir cihazları tercih etmeniz ya da f/p değerlendirmesi yapmanız yerinde olacaktır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yds -- 14 Ağustos 2025; 23:24:0 >

• cycloner kullanıcısına yanıt
    Ecovacs benim de zamanında sahibi olduğum bazı cihazları mükemmel çalışırken bazı modelleri eski modellerine rahmet okutan tutarsız bir marka. Yurtdışında da marka ile ilgili yorumlar benzer. Sizdeki durumun aynısını ben de yaşadım. Eşim arkadaşında gördüğü qrevo maxv cihazını isterken ben üstüne 10k daha ekleyip x40'ı tercih ettim. Cihazdan çok memnun kaldık ve aradaki farka kesinlikle değdiğini düşünüyoruz. Servis konusunda tüm markalarda sıkıntı var ama ben açıkçası parça konusunda çok sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Bu arada cihazdan beklentim maksimum 5-6 sene çalışması. Açıkçası 5 yıl sonra çöp olsa da üzülmem çünkü piyasada yeni cihazların da sürekli arıza çıkarabildiğini görüyorum. Haftanın 6 günü süpürge ve paspas yapan bir cihaz da 5 sene sonunda artık parasını çıkarmıştır benim nazarımda.

• sabriaga81 S kullanıcısına yanıt

Size %100 katılıyorum. Hatta ben 3-4 yıl götürse bile parasını çıkarmış kabul edilebileceğini düşünüyorum son tecrübem sonrası. Robot süpürgenin ne denli kolaylık sağladığını hepimiz fark ediyoruz ancak gerçek kıymeti olmadığında anlaşılıyor bence. Maalesef genel olarak ülkemiz çok tozlu ki benim oturduğum yer daha da tozlu. Cihaz yirmi yirmi iki gündür iki defa servise gittiği için kullanımda değil ve bu süreçte cihazın ne denli konfor sağladığını çok daha iyi tecrübe etmiş olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yds -- 15 Ağustos 2025; 12:38:23 >
  • L20de tek bir odayı yeniden haritalandirmak istiyorum bunu nasıl yaparim? Halıyı silip manuel eklemiştim böyle de tam doğru gelmedi onu da sildim şimdi calisitirinca halı yokmus davranıyor, halıyı tekrar otomatik tanımasını istiyorum yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam ben de L10s Ultra'da benzerini yaşıyorum da acaba sizde yıkama özelliğini başlattığınızda pompa sesi geliyor mu? Bende ne tahliye, ne de dolum pompasının sesi gelmiyor. Yine sizdeki gibi mop yıkamada sorun yok. Ayrıca Base Self Repair fonksiyonunu çalıştırdığımda alttaki hazneye taşana kadar su doluyor, her seferinde etraf batmasın diye fişini çekiyorum.

Servise gönderenlere de sorum olacak, yan sanayi aksesuar kullanıldığı için garanti dışı bırakılan var mı hiç?

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.