Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
188.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erd_eru

Doğru yahu!! Nasıl oldu o öyle??
    Daha önce birkaç değişik versiyonu TSPanel üzerinden direkt cihaza indirip kurma denemelerim olmuştu.
    O kurulumlarda da bazıları hata verirken, bazıları (4.0- 5 ile başlayanlar ve 6.5.8 hatasız kuruldu mesajlarını almıştım.
    Lakin hiçbirinde ne plugin listesinde Barry Allen segmesi ne de boot sırasında BA arayüzünü göremedim. Zaten kurulum
    olmadığı için boyuna değişik versiyonları deneyip durdum.

Yanlız TSPanelin Silinecek Pluginler kısmındaki listede BA'nın adı çıkıyor.
    Yani kendi işlevsel değil ama adı silinecek Pluginler listesinde...

Bir de sizin verdiğniz linkteki BA'yı Telnetten kurarken demek ki kurmaya çalışırken kurulamayan
    BA'nın iz dosyalarıyla çakıştı.

Resmen Fakir Baykurt'un Yılanların Öcü romanındaki duruma düştüm...

Neyse en azından son çıkan hatanın sebebini bulmuş olduk

Şimdi diski formatlayıp tekrar denemek gerekir sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: msenoz
    Neyse en azından son çıkan hatanın sebebini bulmuş olduk
    Şimdi diski formatlayıp tekrar denemek gerekir sanırım.

Ben flashı tamamen formatlayıp son çıkna Newnigma imajını kurdum.
    "Newnigma-3.2-dm800se-sim2-SSL-84b"
    Yukarıda yaptığım işlemlerin aynısını burada yaptım.
    Aşağıdaki "telnet" verisi bana kurulamadı dedirtti.
    Sonra aç-kapa yapmadan /tmp klasöründeki aynı BA dosyası ile,
    yani "enigma2-plugin-extensions-barryallen_6.2.7-sim2_mipsel"
    Cihaz üzerinden TSPanel File Explorerdan /tmp'ye girip bir de oradan kurdum.
    Hata mesajı vermeden kurulum tamamlandı. Cihazı tekrar başlattığımda aşağıdaki arayüz geldi.
    3-5 saniye sonra Newnigma ile başladı. Herhalde oldu da telnetle mi yoksa elle kurulumla mı oldu
    anlayamadım. Aşağıda telnet mesajını da veriyorum.

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları

• Telnette kırmızı çizgi içindeki hata mesajının anlamı nedir?
    Bir en alttaki sistemin "tekrar başlatılmak üzere kapanacağı"
    mesajı sanki BA doğru yüklenmiş gibi duruyor. Öyleyse üstteki hata neyin nesi?
  • quote:

Telnette kırmızı çizgi içindeki hata mesajının anlamı nedir?
    Bir en alttaki sistemin "tekrar başlatılmak üzere kapanacağı"
    mesajı sanki BA doğru yüklenmiş gibi duruyor. Öyleyse üstteki hata neyin nesi?

Ekrandan göründüğü kadarıyla telnetten olmamış tspanelden kurulmuş.
    Kırmızı çizginin içindeki hata ipk dosyasının /tmp klasöründe olmadığını söylüyor.

En sonunda ekrandaki sarışın bayanı gördüğüne sevindim, hayırlı olsun :)

Şimdi MB_images klasörüne nfi dosyalarından bir tane atıp eklentilerden barryallene girip
    önce listeleyip bakmak eğer listede atılan imaj çıkıyorsa bir sonraki adım da
    mb_işlemlerinden nfi imajı kur adımından girip ilk imajı kurmak hayırlısıyla.

• quote:

Şimdi MB_images klasörüne nfi dosyalarından bir tane atıp eklentilerden barryallene girip

Boşuna mı uğraşıyoruz barry allen diye!
    Yoksa bana ne BA'dan maksat sarışın bayanla açılış yapmak.

Gelelim konuya:
    Kuracağım imajları atacağım yer;
    /media/CruzerMicro/MB_Images klasörü mü?
    Çünkü bu klasör içinde bir de /Plugins klasörü var.

Bir de kurulum tamamlandıktan sonra boot ettiğimizde BA arayüzünde
    biri cihazın flashındaki diğeri CruzerMicro flash diske kuracağımız diyelim ki Nemesis 2.6 şeklinde iki seçenek gelecek bunlardan hangisini seçersek onunla açılacak doğru mu?

Ayrıca yeni imajla açtığımızda bu imaj, cihazın flashında kurulu olan imajın setting ve diğer ayarlarını tanımayacak, CCcam.cfg (server için) görmeyecek dolayısıyla kurulan yeni flash için bunların yeniden yüklenmesi gerekecek. Doğru mu?

Doğruysa yeni imajla açtığımızda FlashXP ve DreamBox Edit programlarını çalıştırdığımızda yeni imajın CruzerMicro flash diskte kurulu dosyaları mı önümüze gelecek direkt olarak yoksa bu dosyalara ulaşmak için ek birşey yapmak gerekir mi? Yüklenen dosyaların da arkada takılı flash diske gitmesi gerekir (mi)?!

• quote:

quote:

Gelelim konuya:

biri cihazın flashındaki diğeri CruzerMicro flash diske kuracağımız diyelim ki Nemesis 2.6 şeklinde iki seçenek gelecek bunlardan hangisini seçersek onunla açılacak doğru mu?

Ayrıca yeni imajla açtığımızda bu imaj, cihazın flashında kurulu olan imajın setting ve diğer ayarlarını tanımayacak, CCcam.cfg (server için) görmeyecek dolayısıyla kurulan yeni flash için bunların yeniden yüklenmesi gerekecek. Doğru mu?

Doğruysa yeni imajla açtığımızda FlashXP ve DreamBox Edit programlarını çalıştırdığımızda yeni imajın CruzerMicro flash diskte kurulu dosyaları mı önümüze gelecek direkt olarak yoksa bu dosyalara ulaşmak için ek birşey yapmak gerekir mi? Yüklenen dosyaların da arkada takılı flash diske gitmesi gerekir (mi)?!

quote:

Evet zaten bununlka uğraşan herkesin amacı bu, bu sarışın bayanı görmek :)

Gelelim konuya:
    /media/ba/MB_Images klasörüne atılıyor. (direkt / klasöründe ba kısayol da bulunur üzerine çift tıklayınca klasöre gider)

Doğru.

Doğru.

Normalde bu imaj dosyaları /media/ba/ba/ altında imajın adına uygun klasörler altında bulunur,
    ancak hangi imajla açılırsa o imajın dosyaları sanki kök dizinmiş gibi işlem görür dolayısıyla
    hiç ilave bir işlem yapmadan flashdaki imaja dosya atar gibi yada setting atar gibi işlem yapıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msenoz -- 12 Nisan 2012; 21:34:34 >

• Bende bu kanal settings ve uzun uğraşlar sonucu oluşturduğum ccam,biss ayarları ve özellikli bir kaç plugini kaybetmemek uğruna
    BA olayını şimdilik askıya aldım... Merlinin son sürümü beni memnun etti. Görüntü kalitesi newenigmadan daha iyi geldi, eklenti yüklemede
    yeşil ekrana rastlamadım. Blindscanı yükleyip çalıştırmayı deneyeceğim bakalım diğer imajlardaki gibi yeşil ekran verecek mi?. Eğer bu sorunu da
    aşarsam ilk işim gp3 ile full backup alıp diğer imajlarıda deneyeceğim.. İhtiyaç olmasa bile dürtü var işte rahat duramıyorum.

Erd_eru, dilerim BA olayını sorunsuz aşarsın! Bu arada merlinin son sürümünü tavsiye ederim, en azından BA altında bulunsun, denemekte
    fayda var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodar
    Bende bu kanal settings ve uzun uğraşlar sonucu oluşturduğum ccam,biss ayarları ve özellikli bir kaç plugini kaybetmemek uğruna
    BA olayını şimdilik askıya aldım... Merlinin son sürümü beni memnun etti. Görüntü kalitesi newenigmadan daha iyi geldi, eklenti yüklemede
    yeşil ekrana rastlamadım. Blindscanı yükleyip çalıştırmayı deneyeceğim bakalım diğer imajlardaki gibi yeşil ekran verecek mi?. Eğer bu sorunu da
    aşarsam ilk işim gp3 ile full backup alıp diğer imajlarıda deneyeceğim.. İhtiyaç olmasa bile dürtü var işte rahat duramıyorum.

Erd_eru, dilerim BA olayını sorunsuz aşarsın! Bu arada merlinin son sürümünü tavsiye ederim, en azından BA altında bulunsun, denemekte
    fayda var...

Sağolasın...
    msenoz desteği ile sorunu aştık.
    Artık memnun olduğum imajı bozmadan merlin de dahil
    diğer imajları da flsh disk üzerinden yoklayacağız.

Yanlız blindscanı yükleyip çalıştırma işini Alps tunerli cihaz için mi deneyeceksin?
    Zira kör tarama default olarak Alps tunerli cihazlar için yapılamıyor. BCM tuner olması lazım.
    Eğer bir eklentiyle Alps tunere kör tarama özelliği kazandırılıyorsa bilmek isterim...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serdarrx

Tesekkur ederim hocam aksam deniyeyim peter pan image.olmazsa artk kafayı yiyebilirim.o degilde everest usb güvenipte alınabilecek hic bi yerde yokk.ikinci el satmak isteyen varsa görüselimm

Ben bunu kullanıyorum.
    Çok başarılı, işlemsiz tanıyor.

Netmaster WN-150U

Çok teşekkür ederim dm 800 se ile hemencecik bağlandm..Sorunsuz

• Güle güle kullan serdarrx. Netmaster ürünleri realtek chipli ürünlerde çok başarılıdır.
    Bu ürünle Everest 587N Nano Wireless-N Usb Adaptor de getirttim ama Everest'i ertesi gün iade ettim.
    Dream ve Egreat R1 medya player hiç tanımadı bile Everesti. Win7 li PCde kullanayım bari dedim.
    Herşeyi otomatik tanıyan Win7 işletim sistemi bunu yine görmedi bile. Yanındaki CD sindeki sürücüleri
    2 saat uğraşarak zorlukla tanıttım. Ancak bağlandıktan sonra hemen 2 dişe düşüyor, sık sık kopuyordu.

Netmaster WN-150U ile 3. kattan 1.kattaki modeme 4-5 dişle bağlanıp, komşuların 10-15 tane modemini de
    rahatlıkla görüyor. Veri aktarım hızı da gayet yeterli.
    Sıkıntısı olan herkese tavsiye ederim.
  • @ msenoz:

Dostum şimdi de BA ile imaj kuramıyorum.
    Wizard for images at /MB_Images den girdiğimde,
    1)List nfi images at /MB_Images altında yükleyeceğim imajı görüyorum,
    2)Extract nfi images from /MB_Images den girip
    resimdeki imajı tıklıyorum.
    Fakat "Execution Progress" ten sonra "....too long" ile biten hata mesajı alıyorum.
    Sorun nerede olabilir?

• quote:

@ msenoz:

Dostum şimdi de BA ile imaj kuramıyorum.
    Wizard for images at /MB_Images den girdiğimde,
    1)List nfi images at /MB_Images altında yükleyeceğim imajı görüyorum,
    2)Extract nfi images from /MB_Images den girip
    resimdeki imajı tıklıyorum.
    Fakat "Execution Progress" ten sonra "....too long" ile biten hata mesajı alıyorum.
    Sorun nerede olabilir?

Kurmak istediğinde çıkan dosya adı çok uzunmuş onu kısalt düzelir. :)
  • quote:

Yanlız blindscanı yükleyip çalıştırma işini Alps tunerli cihaz için mi deneyeceksin?
    Zira kör tarama default olarak Alps tunerli cihazlar için yapılamıyor. BCM tuner olması lazım.
    Eğer bir eklentiyle Alps tunere kör tarama özelliği kazandırılıyorsa bilmek isterim...

Evet, haklıymışsın tuner konusu dediğin gibiymiş.. Maalesef M-alps tunerler de blindscan desteği yokmuş..
    Sağlık olsun.
  • quote:

Tamam yükleme sırasında dosya ismini "Ozon" yaptım ve yeni imaj yüklendi.
    Her türlü ayarı yapıp kullanıma geçtim.

Bu işleme başlamaan önce yani Dream Flashının üstündeki imaj Newnigma iken
    /MB_Images klasörüne son çıkan Merlini de yüklemiştim.
    Ozonu kurduktan sonra BA dan yüklü imaj nfi dosyalarına baktım Ozon ve Merlin alt alta duruyor.
    Şimdi Merlini direk Ozon imajı çalışırken yükleyebilir miyim?
    Yani her yeni imajı yüklemek için Dream Flashındaki imaja gitmek gerekir mi?

Bir de Merlin imaja TSPaneli internetten indirip yüklemek için arayüzü yok. Mecburen kurulum dosyalarını /tmp klasörüne gönderip elle kurmam lazım. Fakat "file explorer" türü bir menü de bulamıyorum!!
    File Explorer'a nasıl girebiliriz bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 14 Nisan 2012; 1:51:08 >

• Eminim 100 kere sorulmustur bu soru da,

bu cihazla aynı wifi aginda herhangi bir marka dger cihaza paylasım paylaşılabiliyor, yapılabiliyor mu? tvye smart tv gibi ozellık kazandırıyor mu?

bu kadar image denemlerinin nedeni gorsellik icin mi yoksa makinanın yapabilecek olup yapamadıgı bişiyler mi var? ne mesela?

cok sacma belkı siklet farklı ama jameson 3003 ile bunun arasında gidip geliyorum, image yuklemeler vb filanla ugrasmam sanırım.bi kere yukelrım
  • quote:

quote:

Tamam yükleme sırasında dosya ismini "Ozon" yaptım ve yeni imaj yüklendi.
    Her türlü ayarı yapıp kullanıma geçtim.

Bu işleme başlamaan önce yani Dream Flashının üstündeki imaj Newnigma iken
    /MB_Images klasörüne son çıkan Merlini de yüklemiştim.
    Ozonu kurduktan sonra BA dan yüklü imaj nfi dosyalarına baktım Ozon ve Merlin alt alta duruyor.
    Şimdi Merlini direk Ozon imajı çalışırken yükleyebilir miyim?
    Yani her yeni imajı yüklemek için Dream Flashındaki imaja gitmek gerekir mi?

Bir de Merlin imaja TSPaneli internetten indirip yüklemek için arayüzü yok. Mecburen kurulum dosyalarını /tmp klasörüne gönderip elle kurmam lazım. Fakat "file explorer" türü bir menü de bulamıyorum!!
    File Explorer'a nasıl girebiliriz bilen var mı?

Ba ya ilk imaji kurduguna sevindim.
    Hayir yeni bir imaj kurmak icin flash daki imaja donmene gerek yok, hangi imajdaysan ondan yeni imajlar kurabilirsin cunku ba yeni kurulan imaja kendisini otomatik ekliyor.

Bu arada tspanel kurmak icin eger dosya yonetici gibi birsey yoksa telnetten kurabilirsin.

Putty programini tavsiye ederim eger kullaniyorsan, windows telnete gore cok daha iyi ve fonksiyonludur.

• laptop tan Dreambox 800hd me giriş yapmak istiyorum.Flashxp den İp sini yazdım,root ve dreambox olarak login yaptım ama hata veriyor.Nerde hata yapıyor oloabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: loko

laptop tan Dreambox 800hd me giriş yapmak istiyorum.Flashxp den İp sini yazdım,root ve dreambox olarak login yaptım ama hata veriyor.Nerde hata yapıyor oloabilirim?

Verdiği hatayı yazarsanız birşeyler söyleme imkanı olur belki
  • quote:

quote:

laptop tan Dreambox 800hd me giriş yapmak istiyorum.Flashxp den İp sini yazdım,root ve dreambox olarak login yaptım ama hata veriyor.Nerde hata yapıyor oloabilirim?

421 login incorrect diyor
  • quote:

quote:

quote:

421 login incorrect diyor

şifre yanlış demekki, eğer tspanel kuruluysa oradan şifre sıfırlanabilir.
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.