Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
192.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nodar

"Dream" tuşuna basınca tuşun kendinden aydınlatması yanmıyorsa kumanda da sorun var demektir ama bunu
    söylemek içinde erken.. Kumadanın pillerini söküp tekrar deneyin! Pillerde bir sorun olmasın sakın..

İkinci olarakda "Kanal değiştirme başarısız" uyarısı çok önemli değil genelde cihaz ilk açıldığında bazı imajlarda böyle bir
    uyarı çıkıyor, kanal değiştirince kaybolur merak etmeyin! İlk önce kumanda olayını çözmeye bakın.

kumadandaki dreamdekşi ısıkalr filan normal gorunuyor, kumandada sorun yok acaba recevierdaki alıcısı muı sorunlu diycem de, satıcı sorun yoktu imagr kurarken ama kumandayı hic kontrol etmedim diyor, kumadnayı nasıl test edebılırım acaba baska bır yerde

• Cihaza ftp üzerinden erişim falan var mı? Baktınız mı? Ekranda çıkan imaj ne? Ekranın görüntüsünü alıp koysaydınız
    ne olup bittiğini anlayabilirdik, Cihazı ilk aldığım zaman bende de böyle bir tuhaflık olmuştu.. Bir kaç imaj denemesinden
    sonra çalışmıştı... Birde farklı imaj atmayı deneyin, olmuyorsa satıcıyı arayıp çözüm bulmasını söyleyin.
  • quote:

Cihaza ftp üzerinden erişim falan var mı? Baktınız mı? Ekranda çıkan imaj ne? Ekranın görüntüsünü alıp koysaydınız
    ne olup bittiğini anlayabilirdik, Cihazı ilk aldığım zaman bende de böyle bir tuhaflık olmuştu.. Bir kaç imaj denemesinden
    sonra çalışmıştı... Birde farklı imaj atmayı deneyin, olmuyorsa satıcıyı arayıp çözüm bulmasını söyleyin.

hocam image atmayı deniyorum şimdi,
    yukardaki ornek olarak yazdıgınız Merlin-3-Sunray sr4-2012-04-07-sim2-ssl84b-by sat4fun.nfi

deniyim mi?

hos googleda bunu yazınca baska soncularla da karlıslastım

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=645928&page=29

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nodar -- 20 Nisan 2012; 18:08:10 >
  • Arkadaşlar bu Barry Allen'i kullanan varmı? Tavsiye edermisiniz? Zor bir olaymıdır birde hangi imajı kurupta bu plugini eklersek daha uyumlu olur? Sıkıldım mevcut imajımdan bir yenileyeyim diyorum imajımı ama ne önerirsiniz??

Orijinalden alıntı: ouz77

Arkadaşlar bu Barry Allen'i kullanan varmı? Tavsiye edermisiniz? Zor bir olaymıdır birde hangi imajı kurupta bu plugini eklersek daha uyumlu olur? Sıkıldım mevcut imajımdan bir yenileyeyim diyorum imajımı ama ne önerirsiniz??

Var evet kesinlikle tavsiye ederim, şuan 7 farklı imaj kurulu istediğimle başlatıp kullanıyorum.
    Zormu sorusuna gelince, ilk başta biraz uğraştırıyor ama birkez yaptıktan sonra sorunsuz çalışıyor.

Newnigma ile deneyebilirsiniz mesela, ancak tspanelde sim2 addons tan sim2-barryallen altındaki
    Barryallen_6.2.7-sim2 yi kurun.

Çünkü en çok yapılan hata clone cihazlara en son çıkan barryallen versiyonunu kurmak,
    tabiki bu versiyonlar orjinal cihazlar için olduğundan çalışmıyor.

Arkadaşlar bu Barry Allen'i kullanan varmı? Tavsiye edermisiniz? Zor bir olaymıdır birde hangi imajı kurupta bu plugini eklersek daha uyumlu olur? Sıkıldım mevcut imajımdan bir yenileyeyim diyorum imajımı ama ne önerirsiniz??

Merlin ve TSimage altında sorunsuz kurdum... Kurduktan sonra cihazı restart yapmayın direk arkadaki power düğmesinden kapatıp
    açın! Yukarıda msenoz arkadaşın dediği gibi eski versiyonları deneyin! Cihazı başlatıktan sonra BA altından image yüklemeye geçmeden
    önce image'nin ismini "files explorer" altından kısaltın ki " too long" uyarısı vermesin... İmage yi yükledikten sonra cihazı restart yapın
    eğer BA'nın boot ekranı gelmezse cihazı arka tuşdan kapatıp açın...
  • MErlini kurdum sonunda, cihaz bozuk degilmiş, kanalları taradım, Wifi calısıyor sanırım.

cccam serverı girecek bir yer bulamadım?
    pluginlerde var ama orda host filan giricek bir yer yok?

NOT: cihazı kurcalıycam ama gelecek ay- su an tasınıyorum hala yani ccam ve kanal listesini duzenleyebilirsem ( kannalların hepsi numarasız olarak harf sırasına gore duuruyor su an) baska dokunmayacagım simdilik.

yani araştırın yazmayın lütfen! kısaca cevap verebilecek olan var mıydı

Orijinalden alıntı: msenoz

quote:

Var evet kesinlikle tavsiye ederim, şuan 7 farklı imaj kurulu istediğimle başlatıp kullanıyorum.
    Zormu sorusuna gelince, ilk başta biraz uğraştırıyor ama birkez yaptıktan sonra sorunsuz çalışıyor.

Newnigma ile deneyebilirsiniz mesela, ancak tspanelde sim2 addons tan sim2-barryallen altındaki

Çünkü en çok yapılan hata clone cihazlara en son çıkan barryallen versiyonunu kurmak,

Teşekkür ediyorum yardımlarınız için bugün işten çıkınca deneyeceğim evde. Şu an ssl82 olan newenigm2 yüklü cihazıma aslında bunu da güncellemek istiyordum ancak güncelleme yapmadan önce BA deneyeyim sonra sıkıntı çıkarsa yeni imaj atarak kurtarabilirim değilmi? Birde merak ettiğim 2 şey var biri BA'yı cihazın içindeki dahili HDD'ye kurabiliyormuyuz yani flash bellek falan kullanmadan bunu yapabiliyormuyuz diğer ise diyelim flash belleğe kurduk BA'yı daha sonra flashı makineden söktüğümüzde cihaz şuanki haliyle açılıp flashı istediğim zaman takıp yine BA'yı kullanma şeklinde sürdürebiliyormuyuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

Yazının bu kısmını anlamadım. Araştırmadan kim ne yazıyor?
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkür ediyorum yardımlarınız için bugün işten çıkınca deneyeceğim evde. Şu an ssl82 olan newenigm2 yüklü cihazıma aslında bunu da güncellemek istiyordum ancak güncelleme yapmadan önce BA deneyeyim sonra sıkıntı çıkarsa yeni imaj atarak kurtarabilirim değilmi? Birde merak ettiğim 2 şey var biri BA'yı cihazın içindeki dahili HDD'ye kurabiliyormuyuz yani flash bellek falan kullanmadan bunu yapabiliyormuyuz diğer ise diyelim flash belleğe kurduk BA'yı daha sonra flashı makineden söktüğümüzde cihaz şuanki haliyle açılıp flashı istediğim zaman takıp yine BA'yı kullanma şeklinde sürdürebiliyormuyuz?

Bence ssl82 yi önce yükseltip ssl84b bir imaj kurun, sonra da benim tavsiyem 1 gb lik falan bir usb takıp ona kurun
    çünkü ba kurulan diski ext3 olarak formatlamanız gerekecek, tüm hdd yi ext3 olarak formatlamak istemezsiniz herhalde.

Sonrasında pc ye taktığınızda okumayacaktır çünkü, bilgisayarınızda linux kurulu ise orası ayrı tabiki.

BA kurulu diski çıkardığınızda cihazın flash'ında kurulu imajla açılır, sonra tekrar takıp yeniden başlattığınızda BA yine çalışacaktır.

• Teşekkür ediyorum @msenoz dediğiniz gibi yapacağım. ssl84e yükseltmek için direk bu imajlardan birini yüklemem yeterli olacak sanırım. Bir diğer ricam bu konuları yapacağım link varmı anlatım yapan bildiğiniz acaba? HDD konusunda da benim cihazın içinde zaten record yapmak için 250GB bir hdd takmıştım kullanmadığım hdd o yüzden sordum olurmu ona yüklesem diye:)

quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

Yazının bu kısmını anlamadım. Araştırmadan kim ne yazıyor?

Bu üyenin sorduğu soruların cevapları bu topiğin içinde defalarca yazıldı.
    Araştırma yapmasına gerek yok. Bu konuyu okusa bütün sorularının cevabını bulacak.
    Ama önce okuması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 21 Nisan 2012; 16:25:39 >

• @gimmeluck,

Server olayına hiç girmedim o konuda yardımcı olamam ama kanal düzenlemeyi pc üzerinden yapacaksınız, çünkü
    cihaz üzerinde silme taşıma liste oluşturma gibi işlemler yapılamıyor.. Pc üzerinden "Dreamboxedit" programıyla favori liste oluşturmak
    cihazdan daha pratik zaten.. Bu konunun önceki sayfalarında cihazla ilgili detaylı bilgiler var.. Ayrıca bildiğim kadarıyla TF'de üyeliğiniz
    var ve orada cihaza yazılım atma, kanal listesi oluşturma ccam,plugin gibi konuların hepsi farklı başlıklar altında resimli olarak
    anlatılıyor.. O da olmadı, google'da "Dreamboxedit" diye aratırsanız konuyla ilgili görsel anlatıma ulaşabilirsiniz.. Siz herhangi bir kaynakdan
    dreambox edit programını indirin! Zaten ortalama bir pc deneyimine sahip bir kullanıcı için bile bu işlemleri yapmak fazla zor olmaz.
  • quote:

Teşekkür ediyorum @msenoz dediğiniz gibi yapacağım. ssl84e yükseltmek için direk bu imajlardan birini yüklemem yeterli olacak sanırım. Bir diğer ricam bu konuları yapacağım link varmı anlatım yapan bildiğiniz acaba? HDD konusunda da benim cihazın içinde zaten record yapmak için 250GB bir hdd takmıştım kullanmadığım hdd o yüzden sordum olurmu ona yüklesem diye:)

HDD ye de yükleyebilirsiniz sorun olacağını sanmıyorum.
    Hangi konuları anlatan link istiyorsunuz anlamadım,
    BA kurulum vs ise daha yeni bu konuda konuşuldu geriye doğru okursanız birçok bilgi vardı.

Internette de barryallen kurulum diye aratırsanız birçok resimli anlatım da çıkacaktır zaten.

quote:

Teşekkür ediyorum @msenoz dediğiniz gibi yapacağım. ssl84e yükseltmek için direk bu imajlardan birini yüklemem yeterli olacak sanırım. Bir diğer ricam bu konuları yapacağım link varmı anlatım yapan bildiğiniz acaba? HDD konusunda da benim cihazın içinde zaten record yapmak için 250GB bir hdd takmıştım kullanmadığım hdd o yüzden sordum olurmu ona yüklesem diye:)

BA kurulum vs ise daha yeni bu konuda konuşuldu geriye doğru okursanız birçok bilgi vardı.

Internette de barryallen kurulum diye aratırsanız birçok resimli anlatım da çıkacaktır zaten.

Hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için. işten geldikten sonra yeni çıkan newenigma2 imajı yükledim herşeyi ayarladım daha sonra Barry Allen kurdum dediğiniz şekilde. ilkönce HDD'ye kurulum yaptı ben MMC'ye kurmak istiyordum. SOnra onu da çöxdüm HDD'yi unmount yaptım bu şekilde kurulum yaptım MMC'ye. Buraya kadar sorun yok. OOZON imaj indirdim karta attım başlangıçta çıktıda bu şekilde açtım ancak kanal listeleri gözükmüyor Flash ile açınca kanal listem geri geliyor bunu nasıl halledeceğim? Oozon ile açtıktan sonra yeniden kanal listesi atsam bir daha atmama gerek kalmayacakmı yoksa her seferinde kanallar silinecekmi? Son olarak birde Barry Alleni tamamen nasıl kaldırabileceğimi de kısaca söylerseniz bu işi halletmiş olacağım:)

• quote:

quote:

quote:

Hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için. işten geldikten sonra yeni çıkan newenigma2 imajı yükledim herşeyi ayarladım daha sonra Barry Allen kurdum dediğiniz şekilde. ilkönce HDD'ye kurulum yaptı ben MMC'ye kurmak istiyordum. SOnra onu da çöxdüm HDD'yi unmount yaptım bu şekilde kurulum yaptım MMC'ye. Buraya kadar sorun yok. OOZON imaj indirdim karta attım başlangıçta çıktıda bu şekilde açtım ancak kanal listeleri gözükmüyor Flash ile açınca kanal listem geri geliyor bunu nasıl halledeceğim? Oozon ile açtıktan sonra yeniden kanal listesi atsam bir daha atmama gerek kalmayacakmı yoksa her seferinde kanallar silinecekmi? Son olarak birde Barry Alleni tamamen nasıl kaldırabileceğimi de kısaca söylerseniz bu işi halletmiş olacağım:)

BA ya kurduğunuz her imaj içinde flasha kurduğunuz imajlar gibi kanal listesi atıp ayarlamalarınızı yapmanız gerekiyor.

• BA yı silmek konusuna gelince pluginlerden kaldırıp hdd yide formatlarsanız kalkmış olur.
  • Allah razı olsun msenoz hocam valla ilginize alakanıza çok teşekkür ederim. Şimdilik aklımda soru işareti kalmadı bir sorun da yok kullanıyorum sayenizde. Tek sorunum newenigma2 ile başlatınca Turksat kanallarını alamıyorum bazılarını buda imajdan sanırım bir problem var Oozon ile açınca hepsi açılıyor çünkü:( Oozonu da sevdim aslında bunu direk yükleyip kullanabilirim önerirmisiniz? Yalnız Cccam kuramadım Oozona bunu nasıl yapacağım bilmiyorum:)

Allah razı olsun msenoz hocam valla ilginize alakanıza çok teşekkür ederim. Şimdilik aklımda soru işareti kalmadı bir sorun da yok kullanıyorum sayenizde. Tek sorunum newenigma2 ile başlatınca Turksat kanallarını alamıyorum bazılarını buda imajdan sanırım bir problem var Oozon ile açınca hepsi açılıyor çünkü:( Oozonu da sevdim aslında bunu direk yükleyip kullanabilirim önerirmisiniz? Yalnız Cccam kuramadım Oozona bunu nasıl yapacağım bilmiyorum:)

Oozon imajı bir kez denedim ama hoşuma gitmedi açıkcası, cccam ise tspanel ile kurup onunla başlatıp durdurabilirsiniz.

sim2-ssl84b-TSimage-dm800se-1.0.0-20120228.nfi imaj hoşuma gidiyor ve onu kullanıyorum şuan, skinleri vs çok güzel ve kullanışlı bir imaj.

Black Hole 133-ME-v.1.8-Sunray sr4-sim2-SSL-84b-by sat4fun.nfi ve Dream-Elite-3-0-dm800se bunlar da güzel.

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.