|
| _____________________________ |

|
| _____________________________ |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 27 Aralık 2011; 16:34:34 > |
|
|
konu hortlayacak ama oscam için imaj atayım dedim. 800hd pwr cihazıma OPEN PLİ 7.2 attım . ama hata verdi. açılmıyor. ilk mesajda arkadaşın dediklerini yaptım ama dream800 hd pvr rs232 bağlantı yaparken hata veriyor. Dreamup ekranda " İs not a valid integer value" diye bir hata çıkıyor. DreamUP V1.3.3.4 la denedin bağlantı kuramıyor. 3 Amper adaptörle de denedim yok. Başka cihaz ( dreambox 500) denedim ona bağlanıyor. Ama 800 e bağlanamıyor bir türlü. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti1538 -- 3 Eylül 2026; 15:26:30 > |
|
dreamup+ssl RS232-usb çevirici driveri: < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 10 Aralık 2025; 11:4:31 > |
|
Booting yapıyorsa cihaz kendini açmaya çalışıyor... Bulabilirseniz a8p sim kart takıp, orijinal yazılımlardan birini yükleyin. Ben de 800se var. Klon 800se cihazı sim 2.01'li olarak satın almıştım. Sonraları sim 2.01 yazılımları takip etmek sıkıntılı olmaya başladı. Öyle ki, sim3 estar sim'li cihazlara bile daha fazla yazılım desteği verilmeye başladı. Sim 2.01'li yazılım desteği iyice kesilince, a8p sim kart takıp, orijinal yazılımları yükleyip kullanmaya başladım. Yani anlatmak istediğim, klon cihaz yazılımlarını hazırlayanlar bir yerlerde hata yapıyorlar sanırım. Bu da cihazların açılmamasına, boot'ta kalmasına sebep oluyor, diye değerlendirmekteyim. 800se cihazlara a8p sim kart takılabiliyor. Takınca cihaz otomatikman orijinal cihaz oluyor... Düz 800 model cihazlara a8p sim kart takılıyor mu? bilmiyorum. İyice araştırıp öyle alın bence... A8p sim kartı, 8 sene önce aliexpress'ten satın almıştım. Şimdilere aliexpress satıyor mu, bilmiyorum. Satıyorlarsa, önce satıcı ile özel mesaj mesaj kanalından görüşüp, PTT posta kanalından, mektup zarfı içinde ve mektup statüsünde göndermesini rica edin. Yani gönderen kişi sizin arkadaşınızmış gibi mektup zarfında göndermesi gerekiyor. Paketi kargo gibi gönderirse, gümrüğe takılır ve hiç alamazsınız. Kargo paketini alayım diye teşebbüste bulunursanız 30 - 40 bin TL gümrük masrafı çıkarırlar !... Bu sebeple, mektup zarfı şeklinde gönderilmesi gerekiyor. |
|
Şimdi biraz bakındım da, a8p sim kart, 500hd ve 800se cihazlara takılabiliyormuş... |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti1538 -- 3 Eylül 2026; 15:29:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
![]() Sonunda e star sim v3.0 olduğunu öğrendim. Sim im. Üstadlar bana sırasıyla anlatırsa ne yapacağımı sevinirim. Şu an açılışta boot 69 görünüyor. Önce hangi boot ssl atmalıyım. Bu arada rs232 ile tüm işlemleri yaomam lazım çünkü ip ile browserdan yükleme almadı. Belki de boot 69 dan dolayı bilmiyorum. Sırayla bana hangi yazılımları atacağımı belirtirseniz mutlu olurum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Valla klon cihaz yükleme konusunu unuttum desem yalan olmaz. Bu nedenle yanlış tarif verip de, cihazı işe yaramaz hale getirmek istemem. Tavsiyem sim3 kullanan birinden yardım almanız en doğrusu olur. |
|