Şimdi Ara

Dpf sorunu nasil cozulur??temizlik iptal vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arabanin dpfsi doldu.uzun yolda yuksek devir suruldu,serviste rejenarasyon yaptik ise yaramadi ertesi gun tekrar basladi.
    bu kez dpfyi sokturup temizleme makinesinde icini temizletmeyi dusunuyorum.bu islemi yaptiran var mi?

arac accent blue dct crdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIME -- 21 Ocak 2020; 14:51:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

Mayıs-Haziran gibi 2011 model 137bindeki 1.6 dizel 308 aracımın partikül filtresini bosch dizel servisinde 600tl'ye basınçlı deterjanlı su ile temizletmiştim. şuan 149 binde ve bir sorun yaşamadım.
  • pspcü P kullanıcısına yanıt
    sivas bosch car serviste o islem yapilmiyormus.
    araci lider egsoz cengiz ustaya biraktim.
    cengiz usta dahil baska bi cok usta dpf iptalinin garanti yontem oldugunu soylediler.
    300sokme takma 300 tl de temizlik icin anlastik.
    simdilik temizlik yapilcak sorun gecmezse iptale gidecez sanirim.

• Aracınız kaç km'de? Eğer DPF görevini görmüyorsa veya sürekli açıksa temizlik pek bir işe yaramıyor. Yani DPF görevi olan zararlı partikülleri yakamıyor ve sürekli çalışmaya başlıyor. DPF çalıştığında aracın anlık tüketimi rolantide 0.3'den 1.4'lere çıkar ve hafif bir titreme olur bu DPF'in aktif halde olduğunu gösterir. Bu durum sürekli böyleyse arızalı demektir. Temizlik yapsanız da bir süre sonra tekrar aynı problemle karşılaşabilirsiniz.
  • Jerolin J kullanıcısına yanıt
    hocam 140binde surekli calismiyor.ama ici bayagi dolu sanirim .ara ara devreye giriyor motor ariza yakiyor.sonra sonuyor
    egsozcu iptal edelim ,icini bosaltalim yazilimla iptal edelim dedi.ama onceligim temizletmek.araci biraktim yarina alcam insallah

• bi de muayene konusunda herkes farkli bisey soyluyor.dpfnin icini tiklatip bos sesi geliyorsa kalirsin falan,ustalar bu durumu kabul etmiyor tabi.1 ayda 300 araba iptal ettiik dedi .herkes memnun falan.
    temizleme isini tavsiye etmedi,yine yasarsin sorunu diyorlar hepsi.
    bakalim nolacak ben de merak ediyorum

• 1 ayda 300 araba mı iptal etmişler. Anlaşıldı Türkiyede yaşam süresi yakında 60 yaş seviyelerine inecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • az once usta aradi
    partikul filtresi erimis benim.iptal edecek

• Sağlam çıkma bulmayı değerlendirseniz?

• TIME kullanıcısına yanıt
    Iptal ettir gitsin
    Milleti biraz da sen kanser edersin ne olacak .Nasılsa bir cezası yok !

• Jocker35 J kullanıcısına yanıt
    dpfli aracin yok bos bos konusma.
    piyasadan euro5 altindaki arabalari kaldir ondan sonra gel cemkir

• İyi, girdiğiniz tüm kul haklarını da hesaba katarsınız umarım. Ancak, aracın içinde siz olacağınız için en büyük zararı siz ve sevdikleriniz görecek.

• Km de 10 kuruş az yakacağım diye dizel araba alıyorsunuz , sonra dpf dolunca söktürüp hem kendinizi hemde çevrenizdeki zehirliyorsunuz.
    Neyse ne anlatıyorum ki.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TIME kullanıcısına yanıt
    Dogru benim yok çünkü böyle birşey başıma gelirde iptal ettirip milletin günahına girerim diye almadım. 3 kuruş için "dozol oz yokoyor "diye övünmeyi marifet sanıyorsunuz alın yenisini takin. Takmayacaksan niye dizel alıyorsun?
    Boş yapan kim ortada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 24 Ocak 2020; 16:58:19 >
  • NazımHikmetRan kullanıcısına yanıt
    Bunlar böyledir hocam .Bulurlar bir kendileri gibi usta söktürüp atarlar .Ama sıkıntı bunlarda değil bunları trafiğe çıkaran yasalarda .Gördüğün an men edeceksin trafikten .Herkes parçasına yetebilecegi araca binsin

• NazımHikmetRan kullanıcısına yanıt
    Klasik ortadoğu ülkesi işte ne olacaktı ki.

• Paranızın yettiği aracı alın. Çözüm bu
  • Jocker35 J kullanıcısına yanıt
    Yok dpf 4-5 bin liraymış , sen olsan verimiydinciler var bide.
    Kardeşim 20-25 bin lira az yakıyor diye dizel motor farkı veriyorsun , dpf yi söktürünce yakıt 2-3 litre artsın bak bakalım o parça alınıyor mu alınmıyormu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardeş benimde focusun dpf si dolduydu bir güzel temizlettim, iki senedir canavar gibi partikülleri yakıyor, bu dpf tıkanması öncelikle kötü yakıt kullanımıyla alakalı daha sonra motor yağının gerçek viskozite değerlerini karşılaşmasıyla alakalı, iptal ettirenlerin de çoğunluğu ilk eksoz muayenesinde sınıfta kalıyor bunu bilesin, öyle sanayideki ustaların birşey olmaz deyipte millete dandik motor yağını kitlemesinden oluyor genelde ki senin dpf erimiş diyorsun sonuç olarak yağ ve yakıtla alakalı sorunun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.