Şimdi Ara

dp ile hdmi arasindaki fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar soru acik dp nin olayi nedir yeni nesil ekran kartlarinda vga dvi hdmi a ek olarak dp portlari oluyor ne farki oluyor?
    Bir diger sorum da kaliteli bir hdmi kablosu ile daha ucuz bir hdmi kablosu kulkanmak arasinda ne gibi farkliliklar olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

DP ile HDMI Arasındaki Farklar

DP (DisplayPort) ve HDMI (High-Definition Multimedia Interface), dijital ekranlara görüntü ve ses sinyallerini aktaran iki farklı arayüzdür. Her ikisi de yüksek çözünürlüklü görüntü ve ses kalitesi sunar, ancak bazı önemli farklılıklar bulunmaktadır.

DP Kablosu Nedir?

DP kablosu, DP arayüzünü kullanan bir dijital video kablosudur. Yüksek bant genişliğine sahiptir ve yüksek çözünürlüklü görüntü ve ses sinyallerini destekler.

Özellikler:

• Çözünürlük: DP kabloları, 8K'ya kadar çözünürlükleri destekler.
    • Yenileme Hızı: DP 2.0 kabloları, 144 Hz'e kadar yenileme hızlarını destekler.
    • Ses: DP kabloları, çok kanallı surround ses dahil olmak üzere sesi destekler.
    • Güç: Bazı DP kabloları, harici güç kaynağı olmadan monitörlere güç sağlayabilir.

HDMI ile Karşılaştırması:

DP ve HDMI, aşağıdaki özelliklerde farklılık gösterir:

• Çözünürlük: DP kabloları, HDMI kablolarından daha yüksek çözünürlükleri destekler.
    • Yenileme Hızı: DP kabloları, HDMI kablolarından daha yüksek yenileme hızlarını destekler.
    • Bağlantı: DP konektörleri, HDMI konektörlerine göre daha küçüktür.
    • Kablo Uzunluğu: DP kabloları, HDMI kablolarından daha uzun uzunluklarda mevcuttur.

Uygunluk:

DP, bilgisayarlar ve monitörler gibi çeşitli cihazlarda yaygın olarak kullanılırken, HDMI neredeyse tüm dijital ekranlarda bulunur. Hangi arayüzün cihazların için daha uygun olduğunu belirlemek için cihazlarının teknik özelliklerini kontrol etmelisin.

Özet:

DP ve HDMI, dijital ekranlara görüntü ve ses sinyallerini aktaran iki farklı arayüzdür. DP, daha yüksek çözünürlükler, yenileme hızları ve güç sağlama yetenekleri gibi bazı avantajlar sunar. Ancak HDMI, daha yaygın olarak bulunur ve daha uzun kablo uzunluklarını destekler. Hangi arayüzün ihtiyaçların için en uygun olduğuna karar vermek için cihazlarının özelliklerini dikkate almalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • DP genelde 4k için daha ideal ve daha endüstiriyel. HDMI biraz daha kullanıcı ve medya odaklı teknoloji. Birden çok ekran kullananlar da DP kullanır mesela nedense artık. Bant genişliği görece fazla olabilir.

Ben 10 liralık hdmi kablosu kullanıyorum sorun yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B780E0A07 -- 20 Mayıs 2016; 16:25:33 >
  • 2160p alabilirsin mesela DP'dan. HDMI'dan alamazsın.
  • DP nin bant genişliği daha fazladır. O yüzden yüksek çözünürlükte videoları açabilirsin.
    HDMI kablo 20 metreye kadar (yanlış hatırlamıyor isem) kullanma şansın var ama DP en fazla 2 metre mi 3 metremi öyle birşeydi.
  • red alert2 R kullanıcısına yanıt
    DP 144Hz destekler, hdmi desteklemez max 120 diye biliyorum ama pratikte 75Hz falan.
  • hdmı yeterlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sy1907

2160p alabilirsin mesela DP'dan. HDMI'dan alamazsın.

Nasıl ya hdmi dan bağladım 750 ti 2160p de 60 hz aldım televizyonda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hdmi 1.4ten beri 2160p görüntü alınabiliyor
  • quote:

HDMI'dan 4k da alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: red alert2

Arkadaslar soru acik dp nin olayi nedir yeni nesil ekran kartlarinda vga dvi hdmi a ek olarak dp portlari oluyor ne farki oluyor?
    Bir diger sorum da kaliteli bir hdmi kablosu ile daha ucuz bir hdmi kablosu kulkanmak arasinda ne gibi farkliliklar olur?

Gsync monütör kullanırsanız sadece dp ile çalışıyor ne hdml nede dvı ile gsync çalışmıyor.
  • Anladim hocam yani 4k icin dp daha ideal diyorsunuz
    Tesekkur ediyorum

• Xanax70 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur sdiyorum hocam
    Bu arada nickiniz beni bi kotu yapti ozledim xanaxi kullanmayai baya oldu

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Hocam mesaj sayiniz titrememe sebeb oldu

Anladim hocam yani 3d icin de dp uyvundur yani

• darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam tesekkur ediyorhm

• red alert2 R kullanıcısına yanıt
    bende bırakmıştım ama geceleri kafayı berrak yapıyor bu meret (1mg)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

DP 144Hz destekler, hdmi desteklemez max 120 diye biliyorum ama pratikte 75Hz falan.

https://linustechtips.com/main/topic/361870-hdmi-and-why-can-run-144hz/ Burada bazısı destekler diyor bazısı desteklemez diyot.35 k postu olan birisi destekler demiş.
    http://www.144hzmonitors.com/knowledge-base/144hz-1080p-which-cable-do-i-need/ Bu site destekler diyor
    tom's hardware
    Tom's Hardware: For The Hardcore PC Enthusiast
    http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-2776527/hdmi-cable-support-1080p-144hz.html
    Burada desteklemez deniliyor.
    https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive/comments/425v6u/does_hdmi_support_144_hz_monitor/ burada yine bazıları 2.0 destekler bazıları desteklemez diyor
    https://linustechtips.com/main/topic/361870-hdmi-and-why-can-run-144hz/ Burda da desteklenmez deniliyor
    Hangisi doğru hangisi yanlış acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi encodemaster -- 23 Temmuz 2016; 12:38:56 >

• kim çkarıyo la desteklemez bilmem ne diye şakamısınız siz sallayıp durmayın bilginiz olmadığı konuslarda DVi-D 144hz görüntü alabiliyorum kaldiki tvler 400hz onlarda veri alabiliyor hdmidan :D tvleri tam olayını anlamıyom ama DVi D den 144hz görüntü alıyorum alamayan kablosuna oc yapsın :D altın mı kaplar platin mmi kaplar artık :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

hocam 1080p 144 hz monıtorler pratikde 75 hz mi yanı

www.hepsiburada.com
    Asus MG248Q 24" 1ms (DVI-D+HDMI+Display) Full HD Oyuncu Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/asus-mg248q-24-1ms-dvi-d-hdmi-display-full-hd-oyuncu-monitor-p-BD805460
    144 hz ve 1080 p ve hdmi çıkışı var yanı hdmıdan aslında 144 hz değil 75 hz mı verıyor yanı anlamadım

• rockymarlboro kullanıcısına yanıt
    Yazdığımı tekrar oku kardeşim, bağladığın yönteme göre değişir böyle bir monitörde neden öyle olsun, bağlarsın DP'den olur 144hz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: red alert2

Hocam mesaj sayiniz titrememe sebeb oldu

Anladim hocam yani 3d icin de dp uyvundur yani

3D için bir deneyimim olmadı ama olur herhalde olmazsa da onu takma önemli olan 144hz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.