Şimdi Ara

Dosya Masrafını Kazandım Banka Karşı Dava Açtı 1-2 Sorum Var (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
6
Favori
48.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar temmuz ayında aldığım ziraat bankası konut ve ihtiyaç kredileri dosya masraflarından sonra bugün de halk bankası ihtiyaç kredisi hakem heyeti başvurum olumlu sonuçlandı.yakında halk bankasına gideceğim bakalım uğraştırmadan verecekler mi
  • Arkadaşlar yazılarınızı uzun uzadıya okudum benimde işbankasından ayrı ayrı olmak üzere 1500 tl alacağım var. fakat FISILTI gazetesine göre işbankası önce parayı veriyor daha sonra dava açıyor ve dava uzun sürdüğü için ilerleyen zamanda yüklü miktarda parayı geri ödettirdiği şeklinde.
    Fakat bana hiç mantıklı gelmedi Hakem heyetinin kararına 15 gün içinde itiraz etmesi gerekiyor. Parayı verdikten sonra nasıl dava açıyor oda şüpheli.
    Bu durumda olan yada duyan var mı arkadaşlar !!!!

AYRICA ;bu aralar çıkacak olan torba yasada bununla alakalı bir düzenleme olacağı söyleniyor. duyan, gören okuyan varmı.
  • Ben 2009 yilinda finasbankdan konut kredisi kullandim. 1 yil once kredim bitti ve hesabi kapatmistim. Ayni bankada 2012 yilindada yeniden yapilandirma yapip erken kapama cezasi odemistim. Hesabimi kapattigim halde banka bana hesap dokumumu verir mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TEB ekonomi bankasından dosya masrafı alma hakkını tüketici mahkeme kararını gösterdim.Mahkeme 1140 Tl alacağım olan parayı 15 gün içinde ödesin demesine rağmen TEB ödemedi.Üstelik karşı dava açacağını söyledi.İcraya verdim iki hafta oldu bankaya param hala yatmış değil.En kısa zamanda TEB den ilişiğimi keseceğim.Uzun yıllardır müşterisi idim ancak TEB maalesef iyi değilmiş.Arkadaşlarım diğer bankalardan hiçuğraşmadan aldı altı aydır halen paramı alamadım üstelik mahkeme kararı olmasına rağmen bakalım .....

Orijinalden alıntı: Dadaş Asiltürk

TEB ekonomi bankasından dosya masrafı alma hakkını tüketici mahkeme kararını gösterdim.Mahkeme 1140 Tl alacağım olan parayı 15 gün içinde ödesin demesine rağmen TEB ödemedi.Üstelik karşı dava açacağını söyledi.İcraya verdim iki hafta oldu bankaya param hala yatmış değil.En kısa zamanda TEB den ilişiğimi keseceğim.Uzun yıllardır müşterisi idim ancak TEB maalesef iyi değilmiş.Arkadaşlarım diğer bankalardan hiçuğraşmadan aldı altı aydır halen paramı alamadım üstelik mahkeme kararı olmasına rağmen bakalım .....

Bende yarın dosya masrafı iadesi için başvuruyorum nasipse. Hakem heyetine hangi belgelerle müracaat edebiliriz? Neler yapmamı tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Geçen sene yapamamıştım çünkü bizim hakem heyeti döküm çıktısını kabul etmedi altına banka kaşe imzasını istedi, yakındaki herhangi bir vakıfbank a gittim 300 küsür lira gibi bir rakam dedi vazgeçtim, sonra geçenlerde kendi şubeme gittim istedim 53 lira gibi bir rakama aldım imzalı dökümü. Ancak her hakem heyeti onaylı kaşeli istemiyor çankaya ve mamakta oturan arkadaşlarım imzasız internet çıktısını verdi kabul edildi.

benden bizim hakem heyeti
    - pembe dosya :)
    - nüfus cüz fotokopisi
    - matbu hazır dilekçe
    - masrafı gösterir onaylı döküm

istedi, herbirinden 1er fotokopi ile beraber.

bugün kayda aldılar telefona sms geldi 15.07.2015 heyet toplantısında görüşülecekmiş :) yuhh dedim neyse attık unutalım dedik seneye falan çıkarsa karar alırız..

• quote:

Orijinalden alıntı: khan1907

bende an itibari ile dosya masrafımın iadesi için keçiören kaymakamlığı hakem heyetine başvurumu şimdi yaptım döndüm.

Geçen sene yapamamıştım çünkü bizim hakem heyeti döküm çıktısını kabul etmedi altına banka kaşe imzasını istedi, yakındaki herhangi bir vakıfbank a gittim 300 küsür lira gibi bir rakam dedi vazgeçtim, sonra geçenlerde kendi şubeme gittim istedim 53 lira gibi bir rakama aldım imzalı dökümü. Ancak her hakem heyeti onaylı kaşeli istemiyor çankaya ve mamakta oturan arkadaşlarım imzasız internet çıktısını verdi kabul edildi.

- nüfus cüz fotokopisi
    - matbu hazır dilekçe

bugün kayda aldılar telefona sms geldi 15.07.2015 heyet toplantısında görüşülecekmiş :) yuhh dedim neyse attık unutalım dedik seneye falan çıkarsa karar alırız..

Bende garanti bankasi icin hakem heyetine basvurdum kac ay oldu ne arayan var ne soran
    Normalde 3 ayda karara baglanmasi gerekmiyor mu

• inşallah kaybedersin

Orijinalden alıntı: connaught

quote:

Orijinalden alıntı: khan1907

bende an itibari ile dosya masrafımın iadesi için keçiören kaymakamlığı hakem heyetine başvurumu şimdi yaptım döndüm.

- nüfus cüz fotokopisi
    - matbu hazır dilekçe

Bende garanti bankasi icin hakem heyetine basvurdum kac ay oldu ne arayan var ne soran
    Normalde 3 ayda karara baglanmasi gerekmiyor mu

doğrudur tam süreleri bilemiyorum ama 100binlerce dosya varmış normal direk 1 yıl sonra falan dedi kadın.

• Bana da 1 Aralık tarihli dava açtılar. Davayı kazanırlarsa 4000-5000 TL gibi bir para ödemem gerekiyormuş. Ne yapmam gerekiyor ?
  • Sizin bankadan talep ettiğiniz tutar kaç TL idi , 4000 filan abartı rakam, avukat masrafı filan diye itiraz davası açmıştır banka, ben araştırmıştım, kaybetmen durumunda 1000 tl yi geçmez demişlerdi.
  • Arkadaşlar annem ve ben akbank maaş müşterisiyiz ve 2 hafta önce 30.000 tl kredi çektik.450 tl dosya masrafı adı altında para kesintisi yapmışlar.Tüketici haklarına şikayet etsem parayı geri alabilirmiyiz yoksa uğraştırırlar mı ?

Orijinalden alıntı: iyo

Bugun banada tebligat geldi,600 tl kredi masrafı için tük.hak. hey. lehimde karar vermiş .bankanın 15 gün itira süresi varmış.
    Yalnız ben şuan başka bir ildeyim ,bankadan parayı almak için ne yapmam lazım,banka itiraz ederse mahkemeye falan cıkacakmıyız,mahkemeyi nasıl takip edebilirim?

Tüketici hakem heyetinin karar evrağını kredi çektiğin şubeye veriyorsun 3-5 gün içinde seni arıyorlar. hesabın varsa hesabına yatırıyorlar borcun varsa bankaya öncelikle borcuna kesiyorlar yada elden ödüyorlar bankadan bankaya değişiyor. Bende konut kredisi dosya masrafını geri aldım. Nasıl aldığımı BURADAN inceleyebilirsiniz. Ayrıca Bir çok konuda
    Nasıl Alırım Diye Düşünmeyin - Nasıl Alacağınız Burada
    Nasıl Alırım Diye Düşünmeyin - Nasıl Alacağınız Burada
    http://nasilalirim.blogspot.com
    bu blogu okumanızı tavsiye ederim yararlı bilgiler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaCuLi -- 26 Aralık 2014; 13:57:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PaCuLi

quote:

Orijinalden alıntı: iyo

Bugun banada tebligat geldi,600 tl kredi masrafı için tük.hak. hey. lehimde karar vermiş .bankanın 15 gün itira süresi varmış.
    Yalnız ben şuan başka bir ildeyim ,bankadan parayı almak için ne yapmam lazım,banka itiraz ederse mahkemeye falan cıkacakmıyız,mahkemeyi nasıl takip edebilirim?

Tüketici hakem heyetinin karar evrağını kredi çektiğin şubeye veriyorsun 3-5 gün içinde seni arıyorlar. hesabın varsa hesabına yatırıyorlar borcun varsa bankaya öncelikle borcuna kesiyorlar yada elden ödüyorlar bankadan bankaya değişiyor. Bende konut kredisi dosya masrafını geri aldım. Nasıl aldığımı BURADAN inceleyebilirsiniz. Ayrıca Bir çok konuda http://nasilalirim.blogspot.com bu blogu okumanızı tavsiye ederim yararlı bilgiler var.

Teşekkürler mesaj eski ben aldım .ücretleri

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Akbank ile küçük bir husumetim var. Aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Bir yatırım hesabım vardı. Bu hesaptan hesap bakım ücreti adıyla 40 tlyi hiç etmişlerdi. Aynı hafta heyete verdim. dekont, sözleşmeler vs. herşeyiyle.
    Sağolsunlar tam 1 sene sonra bu hafta sonuçlandı heyet kararını aldım. Bankaya ilettim. / ki bu apayrı bi konu bddkya kadar şikayet ettim / Onu başka yerde anlatırım :D
    Banka bugün dönüş yapmış bana, iadesi mümkün değil, hakem heyetinin de konusu değil. tanımıyoruz diye. Bana icra yolları gözüktü. tutar 40 tl. ama uğraşacağım. dava da açsalar, 500 lira masraf da çıkarsalar gittiği yere kadar. gözümü kararttım artık. yıldım bunlardan, maaş bankam diye çalışmak zorundayım.

Hakem heyetinin tam bir yılda yazdığı karar copy & paste.. ben hesap bakım ücreti iadesi konulu dilekçeme cevap kararda hesap işletim ücreti olarak anmışlar konuyu hep. Bir de karara 4077 kanun 4 A maddesini konu etmişler. ne alakası var çözemedim. :D tamamen kopyala yapıştır yani. benim konumla alakası yok. beni 6. maddeye ilgi tutmaları lazımdı bana göre.
    Sorun şuki:
    Ben 15 gün süre hitamında icra müdürlüğüne gidersem, karar metnindeki maddi hatadan mesul kim olur?
    ben kendimi garantiye almak adına heyete bugün yeni bir dilekçe yazdım. konuyu anlattım. icrada doğacak ihtilaflardan mesul sizsiniz dedim yine de.

Banka bu konuda hak talep edebilir mi sizce?
    Adamlar heyeti tanımıyor.. böyle bir kabadayılık var mı yahu :D

• quote:

Orijinalden alıntı: kkke_3319

quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: P4P800

böyle bir tepki alacagım aklıma gelmişti aslında çünkü kredi çekmekte haram. yazı aşırı uzun oldugu için biraz daha uzatmayım diye detaya girmemiştim.

hocam 2 yıl önce faiz işine tövbe ettim. o zamandan beri kredi çekmiyorum kredi kartı kullanmıyorum paramı faize yatırmıyorum.pahalı bişey alacagım zaman biriktirip peşin alıyorum. vallaha böylesi daha iyi en azından her gördügümüzü alıp borca girmiyoruz al gülüm ver gülüm...

Neyi nasıl yaptığınız beni hiçbir şekilde ilgilendirmiyor zaten. Uzun uzun yazmışsınız, umarım birilerine yardımcı olur. Ben sadece o kısımda bir tutarsızlık gördüm ve açıklamanızı merak ettim.

Davanızda başarılar. Kazanırsanız, ben de sizin adınıza sevineceğim.

Kredi haram haklısınız,bende karşıyım hocam.Ama lazım olduğunda araba,ev parası verebilecek olan varmı banka harici?

eminevim sizin için şartları uygun ise ben oradan aldım

• kredi haram, faiz haram diyen arkadaşlar, bir arkadaşınızdan yada yakınınızdan 1000 TL ödünç isteyin bakalım verecek mi, yada verirse kaç kez telefon edip isteyecek. ama böyle durumlarda banka imdadınıza yetişiyor maalesef, ben sıfır aracımı alırken 100 TL paraya ihtiyacım oldu o zamanlar kart falan yok tabi (1987) bacanağımdan istedim 100 TL ver pazartesi vereyim diye yok dedi, halbuki hayli zengin fakat adam kimseye kuruş vermiyor. o öfkeyle gittim mahalle bakkalından istedim adam hiç bir şey sormadan çıkardı verdi parayı. ee tabi bende pazartesi sabahı ilk işim bankaya gidip para çekmek oldu ve hemen bakkalın parasını ödedim. ama bu devirde öyle mahalle bakkalı falan da kalmadı artık her köşede mahalle bankası var. Allah kimseyi ihtiyaç sahibi yapıp düşürmesin ama gerçekten de ihtiyaç olduğunda imdadımıza yetişiyorlar en azından.

faiz haram, şöyle ki, eğer bu işi tefecilik şeklinde yapıyorsa bu usulle para verip faiz alıyorsa haram, ama banka öyle değil, çünkü banka birisinin yatırdığı vadeli parayı bir başka ihtiyacı olana faiz karşılığı veriyor. parayı yatırana faiz ödüyor diğer parayı verdiği kişiden de faiz alıyor arada oluşan fark ise bankanın kazancı oluyor ki bu kazançlada banka ayakta duruyor. bende bankalara kızmaktayım, çok yüksek hesap işletim ücretleri almaktalar, kredi çektiğimizde dosya masrafı almaktadırlar, bende 3 bankayı THH heyetine verdim akbank dosya masrafını sorunsuz iade etti garanti geriye dönük 5-6 yıllık kredi kartı aidatlarını iade etti, fakat en son teb cetelem karara itiraz ederek beni mahkemeye verdi, şimdi bekliyorum tebligat gelsin diye, tmm masraf alınsın ama aşırıya kaçılıyor maalesef bilhassa kredi kartı aidatları ile hesap işletim ücretleri yersiz ve gereksiz. kredi olayında da zaten fazi alıyorlar ama dosya parası diye maalesef havadan para alınıyor.

• Merhabalar ziraat bankasından 1600 tl dosya masrafı için dava açmıştım. Avukat aracılığıyla banka karşı dava açtı. Bizim avukat da hakem heyetine dosyayı verdi ve hakem heyeti de bizi haklı bulmuş evram tarafıma ulaştı. Avulat ödemeleri için hemen icraya verdi. Paramı gönderdi. Fakat 1500 tl gönderdi 100 tlsi kesinti oldu dedi. Ama ne kesintisi bilmiyorm. Çok da önemli değil. 1500 tlmizi aldık. Bakalım tekrar itiraz edip dava açarlarsa da artık yine avukat takip edecek. Ama ben şunu biliyorum. Hakkınız varsa uğraşın. Bankaların tek yaptığı müşteriyi korkutmak. Size karşı dava açarız bilmem şudur budur diye caydırmaya çalışıyorşar paramazın tamammı neredeyse tüm masraflar dosya masrafı ipotek fek ücreti expertiz ücreti v.s ben kuruşunuzu bile bırakmayın derim. Bazı bankalar da garanti v.s 1000 tl alacağın varsa eğer hakem heyetinden dosyanızı çekin size 700 tl verelim diyor. Sakın kabul etmeyin 1000 tlnizin hepsini alırsınız. Yani şunu söylüyorum 100 de 99 tüketici haklı bulunup olumlu karar çıkıyor. Karşı dava falan felan hep aynı muhabbet paranızı alırsınız arkadaşlar. Tavsiyem eğer para alacağınız yüklüyse avukat aracılığı ile başvurun avukat olunca vazgeçiyorlar avulatlar direkt bunları icraya veriyor. Toplu olarak avukata vekalet verilirse(3-5 kişi) 30 tl. Tek bir kişi 70 tl. Valla ben 70 tl verdim nolcakki sonuçta aldığım 1500 tl Allah bereket versin saygılar

• arkadaşlar merhaba bende setur internet sitesinden rezervasyon yaptırdım fakat ertesi gün setur aradı ve fiyatın hatalı oldugunu ve fark ödemem gerektigini aksi takdirde iptal edileceğini söyledi ve etti. Tüketici hakem heyeti tarafıma olumlu sonuç yolladı ama setur adıma mahkeme açmış şu an süreç hakkında bilgi verebilecek olan var mı. Bu süreçte beni tatile göndermek zorunda mı setur mahkeme uzun sürecek bu durumda tatilin rezervasyon tarihi de geçecek. Covid yüzünden gidilir gidilmez ayrı konu ama ben gidilecekse tatili almak istiyorum.
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.