Şimdi Ara

Dosya Masrafını Kazandım Banka Karşı Dava Açtı 1-2 Sorum Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
6
Favori
48.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 29.04.2013 tarihli edit : dava 1 ay önce felan bitti sonucu yazmayı unutmuşum takip eden arkadaşlar varsa bir arkadaş soru sorunca gördüm sonucu sayfanın sonunda uzun uzun yazdım merak edenler okuyabilir.

1000 tl lik dosya masrafı için bankayı tüketici heyetine şikayet ettim. 3-4 ay sonra mesaj geldi telefona gittim sonucu aldım. 5-6 madde saymış tüketici heyeti ve beni haklı bulmuş.

Banka Finansbank. Krediyi 2006 yılında çektim konut kredisi.

Bankaya parayı istemeye gittim sizi mahkemeye vermişler dedi. Bişey yapmam gerekiyormu dedim yok dedi.

Ama ben bankaya güvenerek beklemek istemiyorum.

Sorularım

1- Avukat tutmam gerekiyormu ?
    2- Dava ile ilgili eve kagıt mı gelecek benim nasıl haberim olacak durumdan ?
    3- Savunma hazırlayımmı.
    4- Bankanın kazanma şansı varmı ?
    5- Kazanırsa ne kadar masraf çıkar bana tahminen ?

2-3 bankadan daha dosya masrafı var. 3-4 bankadan hesap işletim ücreti. finanstan 2 tane yapılandırma ücreti felan var. Tüketici heyetinin sınırını geçiyor mahkeme başvurmak gerekiyor uğraşmayım diye onları yazmadım sadece finansın dosya masrafını yazmıştım. Mahkemeye vermişler uğraş dur yav şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P4P800 -- 29 Nisan 2013; 1:58:39 >

• Senin yaptığın yasalara çerçevesinde ve hakkını aramışsın. İşte ne kadar karaktersiz bir banka olduğu burdan belli yasayı bile kabul etmiyor üstelik dava açıyor

Orijinalden alıntı: P4P800

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    hocam yazmayı unuttum şikayet vara yaz bu durumu
  • Arkadaşlar konu dışı olacak ama finansbankı kötülemeniz biraz yersiz olmuş. Genelleme yaparsak bankaların hepsi aynı. Bahsi gecen masrafı birtek finans uygulamıyor hepsi uyguluyor. Finans bank hizmet kalitesi acısından bi cok bankadan daha iyidır. Ama faiz oranları diğer bankalara kıyasla daha fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

JDM Spirit Turkey
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Finansbank'a açtığını görünce sevindim umarım kazanırsın davayı takip

Orijinalden alıntı: hero4262321

Arkadaşlar konu dışı olacak ama finansbankı kötülemeniz biraz yersiz olmuş. Genelleme yaparsak bankaların hepsi aynı. Bahsi gecen masrafı birtek finans uygulamıyor hepsi uyguluyor. Finans bank hizmet kalitesi acısından bi cok bankadan daha iyidır. Ama faiz oranları diğer bankalara kıyasla daha fazla.

Doğrudur hocam ben genel olarak bütün bankaları sevmiyorum. 3-5 yıl önce 9 ay bir bankada staj yapmıştım. O zamandan beri bankaların ne kadar pislik olduklarını bizzat gördüm.

Şikayet edebileceklerim şunlardı Citibank(dosya masrafı),Finansbank ( dosya masrafı,2 defa yapılandırma ücreti,hesap işletim ücreti), Garanti ( hesap işletim ücreti) ,Akbank ( Hesap işletim ücreti), Halkbank ( dosya masrafı) ve daha hatırlayamadıgım 1-2 banka daha.

Toplam limit 1100 tl mi öyle bişey hakem heyetinin bu oranın üstü tüketici mahkemesine şikayet ediliyor. Bende mahkemeyle uğraşmayım diye heyete sadece finans dosya masrafını şikayet etmiştim.Aralarında en yüksek mebla onundu 1000 tl. Bilseydim mahkemeye vereceğini hepsini toplu şikayet ederdim mahkemeye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P4P800 -- 29 Nisan 2013; 2:01:10 >

• Konuyu takipteyim. Umarım kazanırsın. Son durumu mutlaka buraya yaz. Bizimde bi iki kredi var. Onları yüz ikiyüz demeden almak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

JDM Spirit Turkey
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 Kere Kredi Çekme Yardım?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hero4262321

Konuyu takipteyim. Umarım kazanırsın. Son durumu mutlaka buraya yaz. Bizimde bi iki kredi var. Onları yüz ikiyüz demeden almak istiyorum
    Takipteyim hocam kolay gelsin

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Alıntıları Göster
    aynısı TEKNOSA 'da başıma geldı babam telefon aldı htc one v telefonun kamera sorunu var 2.götürdük adam yapılır dedi bunda donanım sorunu yok dedi tmm deıdk verdık servıse 15 gun sora geldı hiçbirşey yapılmamış sadece makıne kapatıp açılmış kamera düzelmiş ama kameranın düzelmesi 5dkkalık birşey gene açınca aynı problem :D yanı hiçbirşey ellenmemiş :D :D sonra babam iadesını ıstedı bızım yapacagımız birşey yok dediler almadılar :D bununla 20 gun uğraştık nekadar uzmanlaşmış adamlar teknosadaki satıcılarada birşey demıyorum artık o kadar uzmanlaşmışlar ki elden çıkarıp uğraşmamakla :D bende gittim hakem heyetine şikayette buludum babamda taahhütlü msj verdı ptt ye ptt ise 20 gun goturmedı :D :D bundada yıne bırının elı var ama :D sonra babamla goturecek adamı aradık son gun 29.gun adama dedik goturmessen ben paramı alamıcam adam tmm abı ilk seninkini götürücem dedi :D (benım başımdan geçen olayda bu) sonucunda teknosadan bir daha alışverış yapmamak çıktı :D

• quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Alıntıları Göster
    hocam dosya masrafı 4077 kanuna göre madde 6 haksız şart mahkemede madde 6 ya göre işlem yapılmasını istiyorum deyin avukata gerek yok kendiniz halledebilirsiniz

Orijinalden alıntı: kkke_3319

hocam dosya masrafı 4077 kanuna göre madde 6 haksız şart mahkemede madde 6 ya göre işlem yapılmasını istiyorum deyin avukata gerek yok kendiniz halledebilirsiniz

Alıntıları Göster
    banka size neden dava açıyor ki? davanın muhatabı bence siz değilsiniz. paranızın iadesine karar veren siz değilsiniz.
    bankanın paranızı vermediğini tüketici hakem heyeti ile görüşseniz iyi olur.
    ayrıca dava ile ilgili elinize mahkemeden kağıt gelecektir. avukat masraflarını vs size yüklerler.
    bence bu olayda medyayı kullanın. haber yapmalarını sağlayın.
    banka olsa parasını söke söke alır kendileri ödemeye gelince hemen mahkemeye veriyorlar. 1.000 lira parayı öde ondan sonra mahkemeye versene.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimoz_33

bunu biraz açabilir misiniz?

Orijinalden alıntı: inexyz

banka size neden dava açıyor ki? davanın muhatabı bence siz değilsiniz. paranızın iadesine karar veren siz değilsiniz.
    bankanın paranızı vermediğini tüketici hakem heyeti ile görüşseniz iyi olur.
    ayrıca dava ile ilgili elinize mahkemeden kağıt gelecektir. avukat masraflarını vs size yüklerler.
    bence bu olayda medyayı kullanın. haber yapmalarını sağlayın.
    banka olsa parasını söke söke alır kendileri ödemeye gelince hemen mahkemeye veriyorlar. 1.000 lira parayı öde ondan sonra mahkemeye versene.

hocam muhatap tabikide arkadaş thhyi yargı makamı gibi düşün çünkü 1,131 altı mahkeme kararı niteliğinde ve karar bağlayıcı.avukat masrafını arkadaşa yükletmezler kaybederse yüklenir.sen olayı yanlış anlamışsın hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

quote:

Orijinalden alıntı: kerimoz_33

bunu biraz açabilir misiniz?

hocam şimdi 4077 diyorki eğer bi sözleşme yapılacaksa tüketici her konuyu bilmek zorunda.Ayrıca sen dosya masrafı alıyosun neye istinaden aldığını belgelemek zorunda.mesela dikkat ederseniz bazı bankalar kampanya yapıp 70 80 liraya kadar düşürmüyormu dosya masrafını? EVet bazıları neden 200 300 vs ücret alıyor anlatmak istediğim belgelenebilecek bi fatura yok dosya masrafında buda haksız şart madde 6 ya giriyor

• arkadaşım senin sonuç ne oldu paylaşırsan sevinirim.
    benimde 3 sene önce 46000 tl para çekmiştim iş bankasından.2000 tl masraf almışlardı onuda alabiliyormuyum o na göre dava açmakmı lazım ne yapacaz
    ayrıca
    Şimdi elime bir miktar para geçti ara ödeme olarak yatırayım diyorum benden yatırdığım oranın %2 erken kapama ücreti istiyorlar bunuda alabiliyormuz.
    yapılandırma yapayım diyorum on dada hem kapama ücreti hemde masraf adı altında1250 tl istiyorllar
    ne yapmam lazım

Orijinalden alıntı: halil45tr

arkadaşım senin sonuç ne oldu paylaşırsan sevinirim.
    benimde 3 sene önce 46000 tl para çekmiştim iş bankasından.2000 tl masraf almışlardı onuda alabiliyormuyum o na göre dava açmakmı lazım ne yapacaz
    ayrıca
    Şimdi elime bir miktar para geçti ara ödeme olarak yatırayım diyorum benden yatırdığım oranın %2 erken kapama ücreti istiyorlar bunuda alabiliyormuz.
    yapılandırma yapayım diyorum on dada hem kapama ücreti hemde masraf adı altında1250 tl istiyorllar
    ne yapmam lazım
    donanımhaber forum
    Konut Kredisi Kullananlar için İpotek Fekki Ücretinden Kurtulmak » Sayfa 16 - 29
    http://forum.donanimhaber.com/m_48138230/mpage_6/key_/tm.htm

bu topiği mutlaka okuyun...

duruşma tarihlerini mutlaka öğrenin...
    avukat tutmadan savunma hazırlayın...
    ilk duruşmaya gidip mutlaka savunma yazınızı verin...

benim son mesaj aşağıda...

daha önce bu sayfalarda durumumu belirtmiştim. kısaca

30000 kredi kullandım, kredi bitiminde 250 TL ipotek fekki istediler, ücreti ödeyip bu sayfalardaki yolla bankaya yazı yazıp geri istedim,vermediler ve belgeyi imzalattım, tüketici hakem heyetine başvurdum, lehime karar çıktı, banka mahkemeye verdi, postayla gelen dava dilekçesine güzel bir cevap hazırladım. İlk duruşmaya karşı taraf gelmedi, savunmamı verdim, hakim davayı takip edecek misin dedi, tabii anlamadım,takipçi olmayacaksan davayı kapatacağım dedi ayrıca sen şimdiye kadar niye icraya verip paranı almadın,hakem heyeti kararı yeterlidir dedi. Tabii icra durumunda bankaya avukat ve icra masrafları da olacaktı ama iş ve şehir değişikliği yaptığım için uğraşamadım. Bu arada banka itiraz edip davayı devam ettirmiş benim haberim olmadı, 2 duruşma olmuş(bankanın 3 ay içerisinde itiraz edip mahkemeyi tekrar devam ettirme hakkı vardı bunu mahkeme salonundayken bir avukatla konuşup öğrenmiştim fakat adres değişikliğim olunca tebligat ulaşmamış. Makkeme sekreterliğini bizzat arayıp 3 duruşma tarihini öğrendim )3. duruşmaya banka avukatı da geldi, yeni bir savunma yapmış benim savunmama karşı... Hakim benim lehime karar verdi. Çıkışta banka avukatına ne olacak şimdi diye sordum, oda icraya verdiniz mi dedi ben da hayır deyince tamam yarın hemen paranızı yatırttırıyorum dedi, ve ertesi gün para geri yattı...

inş arkadaşlar sonuç alırlar... bununla alakalı pek çok karar belgesi ve başvuru belgeleri var.. biraz araştırmayla iş halloluyor. Bu arada tüketici derneğini avukat tutsam daha mı iyi olur diye aradım, çünkü başka şehirdeki duruşmaya gitmek zor olacaktı. tanıdığınız avukat varsa tutun ama yoksa kendiniz takip edin dediler...Yani ne yazık ki avukat tutma sırasında da hem vekalet ücreti hemde değişik ücretler var deyip yine biz mağdur oluyormuşuz...
    Panasonic TX-P42ST33E 3D NeoPlazma
    Amoeba Scud, 7005 Alüminyum, Shimano Alivio, Alex ACE - 19

• quote:

Orijinalden alıntı: maksimu_s

donanımhaber forum
    Konut Kredisi Kullananlar için İpotek Fekki Ücretinden Kurtulmak » Sayfa 16 - 29
    http://forum.donanimhaber.com/m_48138230/mpage_6/key_/tm.htm

bu topiği mutlaka okuyun...

duruşma tarihlerini mutlaka öğrenin...
    avukat tutmadan savunma hazırlayın...
    ilk duruşmaya gidip mutlaka savunma yazınızı verin...

benim son mesaj aşağıda...

daha önce bu sayfalarda durumumu belirtmiştim. kısaca

30000 kredi kullandım, kredi bitiminde 250 TL ipotek fekki istediler, ücreti ödeyip bu sayfalardaki yolla bankaya yazı yazıp geri istedim,vermediler ve belgeyi imzalattım, tüketici hakem heyetine başvurdum, lehime karar çıktı, banka mahkemeye verdi, postayla gelen dava dilekçesine güzel bir cevap hazırladım. İlk duruşmaya karşı taraf gelmedi, savunmamı verdim, hakim davayı takip edecek misin dedi, tabii anlamadım,takipçi olmayacaksan davayı kapatacağım dedi ayrıca sen şimdiye kadar niye icraya verip paranı almadın,hakem heyeti kararı yeterlidir dedi. Tabii icra durumunda bankaya avukat ve icra masrafları da olacaktı ama iş ve şehir değişikliği yaptığım için uğraşamadım. Bu arada banka itiraz edip davayı devam ettirmiş benim haberim olmadı, 2 duruşma olmuş(bankanın 3 ay içerisinde itiraz edip mahkemeyi tekrar devam ettirme hakkı vardı bunu mahkeme salonundayken bir avukatla konuşup öğrenmiştim fakat adres değişikliğim olunca tebligat ulaşmamış. Makkeme sekreterliğini bizzat arayıp 3 duruşma tarihini öğrendim )3. duruşmaya banka avukatı da geldi, yeni bir savunma yapmış benim savunmama karşı... Hakim benim lehime karar verdi. Çıkışta banka avukatına ne olacak şimdi diye sordum, oda icraya verdiniz mi dedi ben da hayır deyince tamam yarın hemen paranızı yatırttırıyorum dedi, ve ertesi gün para geri yattı...

inş arkadaşlar sonuç alırlar... bununla alakalı pek çok karar belgesi ve başvuru belgeleri var.. biraz araştırmayla iş halloluyor. Bu arada tüketici derneğini avukat tutsam daha mı iyi olur diye aradım, çünkü başka şehirdeki duruşmaya gitmek zor olacaktı. tanıdığınız avukat varsa tutun ama yoksa kendiniz takip edin dediler...Yani ne yazık ki avukat tutma sırasında da hem vekalet ücreti hemde değişik ücretler var deyip yine biz mağdur oluyormuşuz...

Alıntıları Göster
    @P4P800 hocam dava aşmasıyla ilgili bilgi paylaşırsan sevinirim benimde finansbankla hesabım var

• quote:

Orijinalden alıntı: eky06

@P4P800 hocam dava aşmasıyla ilgili bilgi paylaşırsan sevinirim benimde finansbankla hesabım var

Valla hocam yazıyım yazmasınada biraz uzun süreç okurmusun bilmem hadi bismillah

Ntv röpörtaj yapmak istemişti aylar önce ben bu konuyu açtıgımda görmüşler. Kabul etmemiştim davanın sonucunu bekledim ve milletin gözü korkmasın şikayet etmezler diye düşünmüştüm. Şimdi davayı kazandım röpörtaj yapmak isteyen yok gerçi olsada yapmam uraşamam hiç.

Tüketici heyeti aşamasını yazıyım ( 5 ay felan sürdü dilekçenin sonucunun çıkması )

bankaya dilekçe felan gönderip 1 hafta kaybetme(iş adamı felansan zenginsen dilekçe verebilirsin fakirsen parayı iade etmezler) direk ilçedeki kaymakamlık binasında bulunan tüketici heyetine yanında senden kesilen paranın makbuzuyla gidiyorsun. elinde makbuz yoksa para karşılıgı banka veriyor. 10 yıldan fazla olduysa hiç uraşma. benden 7 yıl önce felan almışlardı parayı. bankanın genel müdürlügünü yazıyorsun karşı taraf muhattap kısmına şubeyi yazma müdürlügü yaz. basit zaten 2 dakkada doldurursun.

ben dosya masrafını istemiştim. hesap işletim ücreti,kart aidatı ve yapılandırma ücreti, ipotek fek ücreti, erken kapatma ücretini geri alabiliyorsun. eskpertiz ücretini şikayet etmeyin %90 kaybedersiniz. hesap işletim ücretinide şikayet etmenizi tavsiye etmem benimde 4-5 bankadan hesap işletim ücreti vardı ama ordaki görevli çok fazla kaybeden oluyor şikayet etme onu dedi. dosya masrafını %90 alırsın dedi. ben sadece hesap işletim ücretini yazdım aslında 4-5 farklı ücreti yazmıştımda yasal sınır varmış yüksek meblalarda direk mahkemeye gitmek gerekiyo dedi ben mahkeme sevmedigimden. o yüzden 1000 tl yi yazıp makbuzuyla birlikte verdim heyete. gerçi sonradan banka mahkemeye verdi aynı hesaba geldi. 5 ay sonra telefona mesaj geldi gittim aldım sonucu.heyet beni haklı buldu. bankaya parayı almaya gittim seni mahkemeye verdik para felan yok dediler.

Tüketici mahkemesi kısmı (buda 3 ay felan sürdü ilk celsede bitirdi hakim davayı yoksa 9 ay ortalama sürüyormuş benim avukat söyledi.) Evrakta koymak isterdim yardımcı olsun diye ama avukat tuttugum için mahkeme kısmına ben hiç karışmadım elimde de hiç evrak yok.

Heyet sonucu geldikten 1 ay sonra eve mahkeme kagıdı geldi okudum sanki katliam yapmış bir katilmişim gibi hissettim kendimi avukatları yazmışta yazmış bu kagıdı okuyanların %50 si davaya gitmez direk yenildigini kabul eder. zaten onlarda bildiginden öyle yazıyorlar. baş edemeyecegimi anlayıp avukat tuttum. karşı tarafın avukatı avrupa parlementosunda çalışmış ünlü türkiyede televizyon programı felan sunan 50 60 yaşlarında profesyonel bir avukattı. Birde normal bir avukat daha vardı 2 avukat hazırlamışlar bankanın savunmasını.

50-60 tl ye bir vekalet çıkardım verdim avukata. gelen savunmaya cevap verdi benim avukat. ben parayı daha almamıştım icraya verip parayıda aldı avukatım. davayı hakim 1 celsede bitirdi benim avukatın savunmayı kabul etti.

sonuç

heyet + mahkeme süreci toplam 9 ay felan sürdü. normalde 12-15 ay arası sürebiliyor tüketici heyeti dahil. 3-4 celsede bitiyor bizimki 1 celsede bitti.

1000 tl dosya masrafını aldım (faizini istemeyi unutmuşum 500 tl de ordan alırdım aslında neyse faiz bize yaramaz zaten haram para)
    2 tarafın avukatının masrafı, kagıt evrak ıvır zıvır masrafı, harç parası, dava açma parası felan hepsi.
    parayı vermediklerinden icraya verip aldıgımız için icra mahkemesi masrafları ve avukatın masrafları

bankaya ödettim. normalde 1000 tl yi verip kurtulacakken 2500-3000 tl paraları gitti kendileri kaşındı

bu tarz davalarda avukatların yaptıgı çakallıklardan 1-2 tanesini yazıyım denk gelirseniz panik yapmayın.

- Dava zaman aşımına ugradıgı için haklı olsa dahi parayı alamaz yazıyorlar savunmaya ( 1 yıl süre geçtiyse sizden para aldıkları günden itibaren savunmaya bunu yazıyorlar ama bu tamamen korkutmaca. yasal süre 1 degil 10 yıl bu taktik millet savunma yazmayıp kaybetsin diye. )

- Karşı taraf savunmamıza cevap verirse tüm mahkeme masraflarının karşı tarafa yüklenmesini rica ederiz tarzı bişey yazıyorlar. Buda blöf artı suç baroya şikayet ederseniz avukatlıktan olabiliyor karşı tarafdaki avukat.

- Haksız zenginleşme yazıyorlar oda yalan haksız zenginleşme uzun hikaye uzun uzun yazmayım ama bizim olayımızla uzaktan yakından alakası yok.

- Örnek dava gösteriyorlar ( o davalar eski oluyor genelde önceden mahkemeler bankayı haklı buluyordu şimdi birsürü kanun çıktı artık o davalar eskide kaldı tabiki genede kaybedenler var hakimde biter iş)

Bide ek bilgi veriyim davanın degeri 1600 tl ve üzeriyse (miktarı kesin bilmiyorum bu civarlarda olması lazım) mahkeme kararınada itiraz edebiliyorlar yargıtaya gidiyor o zaman dava. bizim avukat yargıtaya giderse dava %90 tüketici kazanır dedi.(Bu konuyla alakalı davalarda yani tüm davalarda degil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P4P800 -- 29 Nisan 2013; 1:54:39 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eky06

Valla hocam yazıyım yazmasınada biraz uzun süreç okurmusun bilmem hadi bismillah

Ntv röpörtaj yapmak istemişti aylar önce ben bu konuyu açtıgımda görmüşler. Kabul etmemiştim davanın sonucunu bekledim ve milletin gözü korkmasın şikayet etmezler diye düşünmüştüm. Şimdi davayı kazandım röpörtaj yapmak isteyen yok gerçi olsada yapmam uraşamam hiç.

Tüketici heyeti aşamasını yazıyım ( 5 ay felan sürdü dilekçenin sonucunun çıkması )

bankaya dilekçe felan gönderip 1 hafta kaybetme(iş adamı felansan zenginsen dilekçe verebilirsin fakirsen parayı iade etmezler) direk ilçedeki kaymakamlık binasında bulunan tüketici heyetine yanında senden kesilen paranın makbuzuyla gidiyorsun. elinde makbuz yoksa para karşılıgı banka veriyor. 10 yıldan fazla olduysa hiç uraşma. benden 7 yıl önce felan almışlardı parayı. bankanın genel müdürlügünü yazıyorsun karşı taraf muhattap kısmına şubeyi yazma müdürlügü yaz. basit zaten 2 dakkada doldurursun.

ben dosya masrafını istemiştim. hesap işletim ücreti,kart aidatı ve yapılandırma ücreti, ipotek fek ücreti, erken kapatma ücretini geri alabiliyorsun. eskpertiz ücretini şikayet etmeyin %90 kaybedersiniz. hesap işletim ücretinide şikayet etmenizi tavsiye etmem benimde 4-5 bankadan hesap işletim ücreti vardı ama ordaki görevli çok fazla kaybeden oluyor şikayet etme onu dedi. dosya masrafını %90 alırsın dedi. ben sadece hesap işletim ücretini yazdım aslında 4-5 farklı ücreti yazmıştımda yasal sınır varmış yüksek meblalarda direk mahkemeye gitmek gerekiyo dedi ben mahkeme sevmedigimden. o yüzden 1000 tl yi yazıp makbuzuyla birlikte verdim heyete. gerçi sonradan banka mahkemeye verdi aynı hesaba geldi. 5 ay sonra telefona mesaj geldi gittim aldım sonucu.heyet beni haklı buldu. bankaya parayı almaya gittim seni mahkemeye verdik para felan yok dediler.

Tüketici mahkemesi kısmı (buda 3 ay felan sürdü ilk celsede bitirdi hakim davayı yoksa 9 ay ortalama sürüyormuş benim avukat söyledi.) Evrakta koymak isterdim yardımcı olsun diye ama avukat tuttugum için mahkeme kısmına ben hiç karışmadım elimde de hiç evrak yok.

Heyet sonucu geldikten 1 ay sonra eve mahkeme kagıdı geldi okudum sanki katliam yapmış bir katilmişim gibi hissettim kendimi avukatları yazmışta yazmış bu kagıdı okuyanların %50 si davaya gitmez direk yenildigini kabul eder. zaten onlarda bildiginden öyle yazıyorlar. baş edemeyecegimi anlayıp avukat tuttum. karşı tarafın avukatı avrupa parlementosunda çalışmış ünlü türkiyede televizyon programı felan sunan 50 60 yaşlarında profesyonel bir avukattı. Birde normal bir avukat daha vardı 2 avukat hazırlamışlar bankanın savunmasını.

50-60 tl ye bir vekalet çıkardım verdim avukata. gelen savunmaya cevap verdi benim avukat. ben parayı daha almamıştım icraya verip parayıda aldı avukatım. davayı hakim 1 celsede bitirdi benim avukatın savunmayı kabul etti.

sonuç

heyet + mahkeme süreci toplam 9 ay felan sürdü. normalde 12-15 ay arası sürebiliyor tüketici heyeti dahil. 3-4 celsede bitiyor bizimki 1 celsede bitti.

1000 tl dosya masrafını aldım (faizini istemeyi unutmuşum 500 tl de ordan alırdım aslında neyse faiz bize yaramaz zaten haram para)
    2 tarafın avukatının masrafı, kagıt evrak ıvır zıvır masrafı, harç parası, dava açma parası felan hepsi.
    parayı vermediklerinden icraya verip aldıgımız için icra mahkemesi masrafları ve avukatın masrafları

bankaya ödettim. normalde 1000 tl yi verip kurtulacakken 2500-3000 tl paraları gitti kendileri kaşındı

bu tarz davalarda avukatların yaptıgı çakallıklardan 1-2 tanesini yazıyım denk gelirseniz panik yapmayın.

- Dava zaman aşımına ugradıgı için haklı olsa dahi parayı alamaz yazıyorlar savunmaya ( 1 yıl süre geçtiyse sizden para aldıkları günden itibaren savunmaya bunu yazıyorlar ama bu tamamen korkutmaca. yasal süre 1 degil 10 yıl bu taktik millet savunma yazmayıp kaybetsin diye. )

- Karşı taraf savunmamıza cevap verirse tüm mahkeme masraflarının karşı tarafa yüklenmesini rica ederiz tarzı bişey yazıyorlar. Buda blöf artı suç baroya şikayet ederseniz avukatlıktan olabiliyor karşı tarafdaki avukat.

- Haksız zenginleşme yazıyorlar oda yalan haksız zenginleşme uzun hikaye uzun uzun yazmayım ama bizim olayımızla uzaktan yakından alakası yok.

- Örnek dava gösteriyorlar ( o davalar eski oluyor genelde önceden mahkemeler bankayı haklı buluyordu şimdi birsürü kanun çıktı artık o davalar eskide kaldı tabiki genede kaybedenler var hakimde biter iş)

Bide ek bilgi veriyim davanın degeri 1600 tl ve üzeriyse (miktarı kesin bilmiyorum bu civarlarda olması lazım) mahkeme kararınada itiraz edebiliyorlar yargıtaya gidiyor o zaman dava. bizim avukat yargıtaya giderse dava %90 tüketici kazanır dedi.(Bu konuyla alakalı davalarda yani tüm davalarda degil)

hocam öncelikle gece gece bu kadar detaylı yazdığın için çok teşekkür ederim

bende 2007 yılında çektim kredimi finanstan ve dosya masrafı ile yeniden yapılandırma ücretini talep etmeyi düşünüyorum. Ancak elimde makbuzlar yok maalesef. Şubeden talep etmem gerektiğini anladım ama şehir dışında olmam gerektiğinden 1 ay sonrayı bulacak maallesef.

İşlemlere başladıktan sonra takılırsam engin bilgilerine tekrar başvurabilirim. Ha bide iş adamı olsam hiç uğraşmam zaten bankalarla falan direk nakit çalışırım:)

• Merak etme mahkemeler bankalara karşı gibi geliyor bana .

Çünkü bankalar çok ahkam kesiyor.
    Umarım kazanırısn.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.