T

Binbaşı
27 Nisan 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 74 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Son dakikaya kadar anlaşamadılar ve en sonunda bu sezon f1 bizde yok dediler. F1 yoksa bende yokum ozaman dedim. Dsmart benim için bitmistir.
Yazin icin vizesiz bir yerler bakiyordum. 4 gece 5 gun izmir cikisli gemide hersey dahil 2 kisi ve 7 yasinda oglumla beraber 2800 gibi rakam cikti. 9 taksitte yapiyorlar. Ocak sonuna kadar erken rezervasyon varmis. Gemide bahsiser vergiler icecekler hersey dahil. Geminin adi celestyal odysses . Birde kabin konusunda kararsiz kaldim. Satici dis kabini cok onermedi. Acilabilen cam olmadigi icin fazla para vermeyin. Yanlizca yatmaya gideceksiniz dedi. Tecrubesi olan varsa paylasirsa sevinirim....
Arkadaşlar tam 15 yıllık buzdolabım tatil dönüşü kötü bir supriz yaptı. Evde hayran olmuş gibi koku vardı. Birlikta ne varsa hepsi çöpe gitti. Sanırım kompresör arızalı tam calisacak termik tik diye atıyor. Lg marka kompresör varmış. Acaba ne kadar masraf çıkar ve ne kadara kadar bu dolaba masraf yapılmalı. Olmadı 2000-2500 tl aralığında ne marka dolap alayim.
Sayfayı ben açayım dedim. Malum bu siteden bayağı gidecek arkadaş var. Otel mayıs ayında açılıyor ve sanırım haziran da gidecek arkadaşlar vardı. Ben 6\11 temmuzda oradayım. İlk gidenlerin yorumları belirleyici olacaktır. İnşallah ramada bizi üzmez...

MaddoXTR arkadaşımızın açılış izlenimlerini sayfamızın başına taşıyayım istedim.

Ramada Akbuk resort otele öğlen saat 14:00 da giriş yaptık bizi güler yüzlü personeller karşıladı ,ancak çok heyecanlı ve istekliydiler rezervasyondan Elçin hanımla görüşmek istediğimizi belirttik resmen yarış halinde hepsi seferber oldu personelde biraz acemilik var gibi ama normal karşılamak lazım çünkü otelin ilk açılış günüydü.

RAMADA DİDİM AKBÜK YORUMLARI

Otelde 3 adet havuz var ana havuz oldukça genis ve derinliği max:1.40
Ayrıca yetişkin havuzunda 2 adet kaydırak mevcut nedense fotosunu çekmemişim

Çocuk havuzu derinlik 50 cm ve küçük ve yetersiz ..

Sessiz havuz ancak bence sadece adı sessiz havuz olur bunun çünkü ana restorantın neredeyse içinde ve yemek saatleri orada curcuna olacağı kesin ..

Restorant ana ve ve alakart olmak üzere 2 adet
Ana rest. büyük bir bölümü kapalı alan ancak oldukça geniş ve nezih , ben şahsen yazın kapalı alanda yemek yemekten keyif almam malesef sigara kullandığım için hep dışarıda oturmak isterim açık rest. alanında kalabalık zamanlarda yer bulmak sıkıntı olacak gibi geldi bana ayrıca yukarıda bahsettiğim gibi sessiz havuzla iç içe 5 yaşında oğlum orada yemek yerken o havuz ne kadar sessiz kalır inanın bilmiyorum ..

[image]http://i.hizliresim.com/MYD8Z6.png [/image]

Alacarte rest. keyifli bir mekana benziyor ancak biraz küçük gibi geldi bana açık kısmında üç beş masa var .Misafirlere bir gece ücretsiz hizmet veriyor erken kalkıp rezervasyon yaptırmakta fayda var hızlıca dolacaktır her otelde oldugu gibi..

Odalar deniz ve doğa manzaralı ikiye ayrılmış.bence deniz manzarasında çok ısrarlı olmayın özelikle çocuklu aileler sakın ısrar etmesin çünkü ne alaka bilmiyorum ama otelin denize bakan odaların büyük bir kısmı diğerlerine nazaran daha küçük bunu oteli arayıp teyit edebilirsiniz bir kaç blokta istisna var ama riske girmeye değmez ayrıca deniz manzarası kocaman bir bolon ...Ramada tesisi satın almadan önce burası devre mülk olarak tasarlanmış o yüzden mi bilmiyorum odalar gerçekten dar ancak neredeyse odanın yarısı kadar balkonlar var sanırım devremülkçüler geniş balkonlar istiyorlar o yüzden gereksiz büyük balkonları var bence ileride odaları genişletmek için balkonların bir kısmını içeri almak zorundalar müşteriler oda ölçüleri ile ilgili şikayetçi olacaklardır.olacaklardır. Family odaları (dubleks) geniş ve çok zevkli döşenmiş eğer kalabalık aile iseniz mutlaka family odalarında ısrarlı olun .Ancak yok ise connection (ara kapılı) odalarda olabilir en kütü ihtimal iki oda yan yana olabilir ama 3 yetişkin aynı odada kalamaz gerçekten dar..
Odaların dar olması dışında kusursuz döşendiğini led tvden ücretsiz şifreli kasaya ,su ısıtıcıdan ,kullanışlı banyolara,minibardan iç aydınlatmalı gardıroba kadar gerçekten her ayrıntının düşünüldüğünü gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
Kara tarafı standart odanın görünümü..

Family odasının alt katı o koltuklar açılıp yatak oluyormuş..

Otelin sauna .hamam .buhar odası ve fitness salonu ücretsiz ve yeterliler özel masaj talebiniz olursa ücret ödemeniz gerekiyor .Bu alana girincede buranın termal devre mülk gibi tasarlandığını çok iyi anlayacaksınız bir sürü masaj odası var bütün misafirler aynı anda masaj talep etse bu isteği yerine getirebilirler..
Ayrıca bu relaks alanı çok güzel döşenmiş bu fiyatlara böyle bir otelde kalıp yukarıda bahsettiğim hizmetlerinde ücretsiz olması pastanın üzerindeki çilek gibi oluyor bence.
Sauna ..(çalışır vaziyetteydi otele 17 mayıs itibariyle beş oda giriş yapmıştı ona rağmen tesis vaatlerinin hepsini sayılara bakmadan kullanıma sunmuştu ,bu ufak ayrıntı bile otelin profesyonelce yönetildiğinin göstergesidir)
Ayrıca disco denen ancak disco dan ziyade toplantı,seminer odası gibi dizayn edilmiş yine kapalı bir alan var gitmeye değmez diye düşünüyorum .İmkanınız varsa akşam otelden çıkıp altınkum a inin orada oldukça fazla alternatif var en kötü ihtimal alın dondurmanızı ,çiğdeminizi oturun bir yere çok renkli bir akşam geçirmiş olursunuz..

Hamam küçük ancak çok güzel yapılmış fotoğrafta belli olmasa da ışıklandırmaları vs çok güzel bir bütünlüğü vardı..

Çocuklara yönelik yukarıda resmi olan havuz ve daha hazırlanmamış bir oyun parkı vardı ancak kids clup ve animasyonlarla çok güzel aktiviteler vadettiler umarım en kısa zamanda hazırlarlar çünkü aileler için tatil çocuklarının hoş vakit geçirmesi demektir ,otel için çocuk dostu demek zor arkadaşlar buda benim şahsi görüşümdür.
Çocuk parkı hazır oyuncaklar en kısa zamanda gelecekmiş..Kids clup ı göremedik ama güzel olacağını söylediler.

Tesis bloklardan oluşmakta H blok hem denizi hem tesisi görüyor önden arkadan da direk orman manzarası var A blok önden denize arkadansa direk çocuk ve ana havuza bakıyor
ayrıca resepsiyon burada.Otel üç kottan oluşmakta ilk kotta ana rest. var ikinci kotta ABC blokları havuz snake bar aktiviteler vs hep orada üçüncü kot tesise tepeden bakıyor az bir farkla tabi bu ayrıntılar kafanızı karıştırmasın çok ciddi farklar yok.

Deniz deniz deniz ...Foto için affedin o uzakta gördüğünüz beyaz şemsiyeler vs olan kısım otel misafirleri için inşa ediliyor , Didim altınkumda pek çok defa denize girmiş biri olarak Türkiye nin nadir güzelliklerinden biridir dersem yanılmış olmam sanırım .Akbük de altınkumdan geri kalır yanı yok sığ ve genelde kumlu gibi (fotoyu çektiğim yerden denize girilmiyor zaten otele ait olan yer temizlenmiş)Kısacası bence bu deniz ve tesis imkanlarının kumsalda da kullanılabilir olması(yemek ,içecek,şezlong)Ramada Akbük ü benim için tercih sebebi yapıyor.Arabam ile 2 dakikadan kısa bir sürede denize indik ayrıca 15 dakikada bir kalkacak üstü açık ring aracıda emrinizde olacak mesafeye takılmayın yani.

Şimdi geldik zurnanın zırt dediği yere hayatımda ilk defa bir otelin ortasından yol geçtiğini gördüm arkadaşlar ,yanlış okumadınız bildiğiniz otelin içinden yol geçiyor normalde bu konunun üstünde durmazdım ancak önemli bir durum var..

Yukarıdaki iki resimde gördüğünüz gibi otel ile ana rest.i ayıran neredeyse 3 şeritli bir yol söz konusu günde üç öğün yemek için o binaya geçileceğini düşünürsek yollun tatilinizi ne denli etkileyeceğini düşünün ve gider gelirken çocuklu ailelerin yaşayacağı stresi ve ya rest . kısmına otel misafirleri dışında insanlarından ellerini kollarını sallayarak gireceklerini düşünün aynı zamanda orada sessiz havuzda olduğunu unutmayın..Yol ana yoldan bağlanıp toprak bir yola çıkıyor mantıken çevre sakinleri tarafından çok tercih edilmemesi gerekir zaten yolun başında güvenlikler var hemen soruyorlar nereye diye ancak benim orada yazlığım olsa o güvenliğe sana ne kardeşim der geçerim anlatabildim mi? Çünkü orası şehir imar planında yol olarak gözüküyormuş ve bu prüzü belediyeden acilen çözmeleri gerekir diye düşünüyorum..
Yol konusu dışında diğer bir olumsuzlukta (ki bazı durumlarda avantajda olabilir) personel çok genç sanırım büyük bir kısmı turizm otelcilik öğrencisi .Lobide Elçin Hanım (fotoğraflarda gördüğünüz hanımefendi) bize bir şeyler ikram etmek istedi barda limonata olduğunu düşündüğüm sıvıdan bir bardak istedim :) bardaki bayan kardeşimiz bana ne olduğunu bilmediğini sorması gerektiğini söyledi ,içeri gitti teyit aldı ve nihayet limonata olduğundan emin olduğumuz sıvıyı içebildik :)..
Otelin bu olumsuzlukları dışında geri kalan ayrıntıları hoş eğer ucuza rezervasyon aldıysanız parasını fazlasıyla hakkettiğini belirtmek isterim .Eğer personel ve o yol konusuna bir çözüm getirirlerse tek sıkıntı odaların biraz ufak olması kalacaktır ben eşim ve biri bebek iki çocuğumla o odaya sığarım ama oğlum 12 yaş ve üstü olsaydı biraz kaygılanırdım açıkçası.
Ramada akbük resort otelin genelde olumsuzluklarına değindim bu bahsettiklerim dışında gerçekten keyifli bir tatil yapacağınızı düşünüyorum en kötü ihtimal sabah kahvaltınızı yapın
üstü açık araca atlayın inin denize orman +kumsal+mükemmel denizin tadını çıkarın yiğin için eğlenin..

Araçla gelecekler için İzmir den İzmir aydın otobanına çıkın otobanda tüneli geçince söke ayrımından çıkın ,tabelaları takip edin ancak önemli bir durum var söke çıkışında didim ayrımından dönmeyin devam edin akbük tabelasını takip edin direk Akbük e girin Akbük ün içine girince mutlaka oteli sorun tabela filan yok belki yaza kadar çözerler o sorunu.
(Aracınızla geleceksiniz alışverişinizi söke ye saklayın yol üstünde devasa outletler var
tüm ihtiyaçlarınızı fazlasıyla ve ucuza oralardan karşılayabilirsiniz (örn:http://www.novadasoke.com/)

Tesisi baştan sona bizi gezdiren sabırla her sorumuza cevap veren Elçin hanıma şükranlarımı iletmek istiyorum Kendisi oteli tercih etmemiz konusunda bizi mart ayında ikna etmişti ve onun sözlerine istinaden baya bir oda rezervasyonu yaptık ve bence beklediğimizden de iyi bir tesisle karşılaştık.Bütün personel Elçin hanım gibi özverili olursa zaten tatilinizin kusursuz geçeceğini granti edebilirim.
Çekim biraz amatörce oldu ama en azından bu konudaki tek inceleme olarak fikir vereceği kanısındayım.
Ayrıntılı izlenimlerimi daha sonra paylaşacağım.

http://www.youtube.com/watch?v=r8MGEiKDu-8
Arkadaşlar son günlerde 9090 serisi piyasaya girmeye başladı. 55pf9090 kullanıcısı olarak bu başlığı açma gereği duydum. Tüm 9090 kullanıcıları bu sayfa üzereinden devam edelim derim.

sorularıma gelince ;
1- kumandadan kayıt tuşuna basınca kayıta başlamıyor
2-bilgisayara kutudan çıkan nero dlna proğramını kurdum. firewall kapattım ama genede tv den pc ye bağlanamadım
3-malum tv ler dts sesi desteklemiyor ama optik çıkıştan pass yapıp ev sinema amfisine gönderemiyor...

bu konularda çözüm bulan var mı
Arkadaşlar benim sorunum şerit ledlerimi 12 volt metal kasa adaptörden geçirip hareket sensörü ile çalıştırmayı düşündüm. Mutfak dolaplarının altına 5 metre döşeyip 2 amper metal kasa adaptör ile besledim. sensör çok güzel çalışıyor ve ledler harika ışık veriyor. Fakat sorun sensör hareket görmeyip akımı kestiğinde ledler saniyede bir kıp kıp lıyor. Sensöre giren uçları yani faz nötürü ters çevirdim ama kar etmedi. Trafonun uçlarınıda ters çevirdim genede işe yaramadı. acaba çözümü bilen varmı. Acil yardım...
Arkadaşlar merhaba. Profilo 6480 makine aldim. Esasinda ankastre makine lazımdi bana ama bu makine çok hoşuma gittigi için bunu aldım. Mutfak komple baştan yapiliyor ve satıci bana ust tablasıni sökupde tezgah altına sokarsan daha hos gorunecegi i söyledi. Ama mutfakcım servislerin ust tablayı sokmediklerini ve garantide sıkıntı yarattıklarını söyledi. Sizce ne yapayim.
Ankastre inox mikrodalga alacağım. Izgara özelliği istemiyorum. Kaliteli olsun istiyorum. Bosch-simens 700 den başlıyor. Öneri ve tavsiyeleriniz ..
Sayın üstadlarım,
bosch ve simens ankastrelere baktıktan sonra profilo setlere yöneldim. Bulaşık makinesi olarak http://www.profilo.com.tr/%C3%BCr%C3%BCnler/ankastre/bula%C5%9F%C4%B1k-makinesi/BMA5250EG.html?source=browse yarı ankastre yada http://www.profilo.com.tr/%C3%BCr%C3%BCnler/beyaz-e%C5%9Fya/bula%C5%9F%C4%B1k-makineleri/BM6480MG.html?source=browse ürünü önerdi. Mikrodalga ankastresi zaten tek model. Üçlü set içinde http://www.profilo.com.tr/%C3%BCr%C3%BCnler/ankastre/ankastre-setler/SET7.html?source=browse bu modeli önerdi. Tüm set için 2950 fiyat aldım. (bulaşıkda yarı ankastre model) Özellikle fırın ,bulaşık makinesi ve davlunbaz çok hoşuma gitti. Hem 12 taksit hemde bonusa 4 ay öteleme varmış. Davlunbaz ve bulaşık makinesi direk ithalmiş. Sizce fiyat ve set nasıl.
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 8 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.992
İkinci El Bölümü Mesajları: 32
Konularının görüntülenme sayısı: 12.467 (Bu ay: 422)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 163 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.