Şimdi Ara

Dostoyevski mi yoksa Tolstoy mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizce dünyanin en büyük yazari kim? Ben Tolstoy diyorum ve favori kitabım da "Savaş ve Barış".

• Tolstoy bence Dostoyevski'den daha büyük bir düşünür ve filozof.Anacak Dostoyevski Tolstoy'dan daha iyi bir yazar bence...Tabi bu benim kişisel fikrim.Suç ve Ceza muhteşem bir başyapıttır.Yine de ben Tolstoy'u okumayı severim.Beni en çok etkileyen yabancı yazardır.
  • Tolstoy'un karakterleri birbirine çok benziyor ve tam bir salon yazarı gibi. Dostoyevski ise hayatın içinden ve halk tabakasının hikayelerini yazmış hep. O yuzden daha kolay okunuyor ancak felsefe neredeyse yok. Tolstoy ise okuyucuyu yönlendiriyor.
  • yukarıda yazılanlara bakmadan hemen bı not düşüyorum..

bu soruya dunyanın en ıyı dusunur ve sımdıkı yazarları cevap veremezken bızım vermemız ***** olur sankı
  • quote:

Orjinalden alıntı: stan

bu soruya dunyanın en ıyı dusunur ve sımdıkı yazarları cevap veremezken bızım vermemız ***** olur sankı

O zaman biz hiç düşünmeyelim.Bırakalım hemen her tartışmalı konuya dünyanın en iyi düşünür ve yazarları cevap bulsun! Olur mu hiç öyle şey!!! Neden kitap yazıyor bu yazarlar?Sadece "en iyi düşünürler" okusun diye mi? Bilgim ve ilgim dahilinde olan her konuda yorum yaparım.Bilgisi ve ilgisi dahilinde olan konularda yorum yapanları da dinlerim.

• evet herkes yorum yapmakta özgürdür ama basina bence koymak sartıyla............

simdi baslıgı acan kardes....

tolstoymu dosdoyevskimi demissin

ama ilk cevapta diyosunki dunyanin en buyuk yazarı hangisi...

nedir bu

bence dunyanin en buyuk yazarı Steinbeck

ama sen dersenki orda hata olmus ben tolstoymu dosdoyevskimi onu ogrenmek istedim...dostoyevski

• Dostoyevski ve Suç ve Ceza diyorum elbette
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerde kitap okunabilir mi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabiki herkese göre değişir dünyanın en büyük yazarı. Kimine göre de kendisi birşeyler yazıyordur ve kendini görür buyuk olarak. Bence bu da normal.
    Ben ikisi arasında kaldığım için başlığı böyle açtım. Ama herkes istediğini söylesin. Steinbeck'in "Cennetin Doğusu" mükemmel bir kitap. Ama Savaş ve Barış'ın eline su dökemez. Tam 600 den fazla farklı karakter ve hiçbiri birbirinin tekrarı değil. Tolstoy zaten bu kitabı bitirdiğikten sonra bir makalesinde söyle demiş; "Benden bu kadar". Gerçekten de bu kitabı okuduktan sonra artık diğerlerinden tat almaz oluyor insan...
  • nesnel olarak dünyanın en iyi yazarından bahsedilemez
    lakin dostoyevski vs tolstoy dersen tolstoy derim
  • dostoyevski çok iyi bi yazar bu tartışmasız ama diğer arkadaşların da belirttiği gibi bu ikisi arasında Tolstoy yarattığı karakterleri çok iyi irdeleyebilen ve ruhsal karmaşalarını çok iyi yansıtabilen bir yazar , sadece bir roman yazarı olmaktan öte bence tolstoy tam bir düşünür. sadece savaş ve barış değil anna karenina ve diriliş de birer başyapıttır , bu yüzden oyum tabiki Tolstoy'a..
  • hangisinin iyi olduguna karar veremiyorum
  • ikiside iyi bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ocein

Dostoyevski ve Suç ve Ceza diyorum elbette

katılıyorum ayrıca suç ve cezayı herkes okumalı .....okutulmalı..
  • cemil meriç inde dediği gibi.dosto..
    hele bir kumarbaz'ı vark.. okuduğum en iyi kitaplardan birisi....
  • tolstoy diyebilirim
  • İkiside çok iyi yazarlar.Ben birini bir adım ileri çıkartamam. Hem bu iki yazar gibi onlarca çok kaliteli kitapları olan,yazarlar,düşünürler var. Dünya bu iki yazardan ibaret değil.T olstoy biraz daha psikolojik öğeler kullanıyor gibi (Ama genelde Dostoyevski ve Tolstoy bana sıkıcı gelmiştir)
  • ikiside çok iyi yazarlar
    elma mı armut mu gibi olmuş biraz.
  • maksim gorki
  • Yazar olarak dostoyevski.En sevdiğim yazarlardan.En bilinir kitaplarından Savaş ve Barış ile Suç ve Ceza'yı karşılaştırın.Tolstoy bir sürü gereksiz betimleme yapar.Dostoyevski ise kişilikte ve düşüncelerdedir kitaplarda.
  • Charles Dickens ı daha çok severim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.