Şimdi Ara

Döşemelerin yıpranması km' yi göstermez mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir aracın km'si düşürülse bile döşemelerinin eskimesinden buruşmasından aslında çok daha fazla km yaptığı anlamını çıkarabilirmiyiz? mesela bazı ilanlara bakıyorum adam araba 100 bin km de yazmış ama döşemeler leş gibi olmuş buruşmuş nerdeyse yırtılacak hale gelmiş. bir arabanın döşemesi bu hale nasıl gelir? demekki bu arabada epey zaman yolculuk yapılmış anlamı çıkmaz mı? mesela ilandaki arabadan örnek vermek istiyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2005-sonu-3-20-dizel-orjinal-ici-bej-140-bin-kmde-122560201/detay

• Km düşürülmüş olabilir bilemeyiz şuan ama koltukların güneşte fazla kalmasıyla falanda rengı değişip bu hale falan gelebilir diye düşünüyorum
  • Buna göre km'ye karar vermeniz çok zor olur çünkü araç döşemesine sigara düşebilir, küçük çocuklar keskin aletlerle birşeyler yapabilir,çocuklar birşey döker,evcil hayvanlar tırnaklarıyla parçalayabilir,kilolu insanlar çok uzun süre oturursa döşemenin gevşemesine neden olabilir,...
    Yani bu size km'yi çok doğru göstermez.
  • başka arabalara bakıyorum aynı km de hatta daha fazla km de olanlar var ama döşemeleri daha gergin duruyor. bir arabanın döşemesi nasıl olurda buruşur? güneşte buruşmaz. sigara desen buruşturmaz. sadece üzerinde fazlaca süre insan oturursa buruşur diye düşünüyorum.
  • Katılmıyorum benim 3çocuk var döşemeler ilk gun ki kadar temiz değil araba 230 binde ana 330 bindeymiş gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç alırkenki kıstaslarım arasındadır. Ayrıca vites kolu etrafında deri varsa (sunni deri de olabilir) ve aşınma yapmışsa şüphe duyarım.
  • Garip bir teori ancak Sam__K ' nin da dedigi gibi cok kilolu insanlar oturdugundan ya da benim aracımdaki gibi arka koltuga 7 kişi oturmasından -Getz'e- kaynaklı dosemelerde hasar olusabilir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    aracın km si fazla gösteriyor.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Km falan hikaye. Ekspertize sokmak en iyisi. Motor içinde kompresyon testi ve dyno yapılabilir.

Mesela atıyorum 90 model Accord alacaksınız. Araç 500 bin km'de. Km'si yüksek diye vaz mı geçersiniz? Halbuki o araçtaki motor kafadan 1 milyonu deviriyor

Kötü kullanan 30 bin km'de bile motorun ağzına tükürür.
  • benim arabam 130 binde ama döşemelere baksan 330 bin sanarsın :)
  • Katılmıyorum benim 3çocuk var döşemeler ilk gun ki kadar temiz değil araba 230 binde ana 330 bindeymiş gibi

• Hiç belli olmaz hocam tamamen kullanıma ve araç firmasının kulladığı malzemeye bağlı bizimki 180.000 de maşallah en fazla 50.000 de gibi duruyor deriler
  • demek ki benim araba rahat 500 600 bin yapmış hey allahım
  • Sadece döşemelere bakarak karar vermek zor ve yanlış olur. Direksiyon, vites topuzu vs. ile de az çok anlaşılabilir. Bir kıstas daha var aracın farları, eğer siyahlaşmışsa (matlaşmış değil) farlarının uzun süre çalıştığını yani uzun yolda çok kullanıldığını belki anlamanıza yardımcı olabilir km si düşürülmüş bir aracı ben böyle anlamıştım söylediğimde de adam suratıma boş boş bakmıştı.(örneğini en rahat ticari taksilerde görebilirsiniz) Neyse gelelim bu araca burdan bakınca km' sinin düşürülüp düşürülmediğini anlamak imkansız gibi ancak Bir BMW' yi serviste değilde sanayi de (ki özel servis değil gibi) macunlattığına göre bakımlarıda serviste yapılmamıştır. Servis kayıtlı diyor ama bana pek inandırıcı gelmedi. Bu araba değil ama bu adamdan bence araba alınmaz.
  • Maalesef anlaşılmaz. Çünkü istisnalar çoktur.

Örneğin, Antalya, Mersin, İzmir gibi bölgelerde, kullanıcı sürekli deniz keyfine gidiyordur. Yarı çıplak, nemli, kumlu şekilde araca biniliyor dur bunlar yıpratır. Evde tadilat vardır bir cahillik yapıp malzemeleri araçla taşımıştır vs vs.. Örnekler çoğaltılabilir.

Siz nasıl ki bu ihtimaller üzerinde düşünüyorsanız, 40-50 bin liralık aracı satan kişi de, döşemeler pis ise 300-500 verir iç detaylı temizlik yaptırır yani..

Bir gün galericinin önünden geçerken, bir de baktım ki, bol köpüklü kovada, elinde sünger, bol bol köpüklü bir şekilde aracın orasını burasını ovuyordu. Maksat döşemeler temiz görünsün

• Arabanın binildiği şartlar önemli, şehir trafiğinde 100.000 km boyunca ortalama 40km/h hızla kullanılmış araç 2500 saat civarı çalışmış, içinde birileri sağı solu kurcalamış olurken, uzun yolda kullanılan ortalama 90km/h hızla kullanılmış araç toplam 1100 saat civarı kullanılmış oluyor ki aradaki fark 5 yaşında araçla 12 yaşında araç gibidir.

Kapısı 4000 defa yerine 1000 defa açılmış oluyor, marşı, gazı, freni, güneşin altında bırakılması ya da garajda beklemesi vs.. derken aynı model araçlar arasında ciddi farklar oluşabiliyor.
  • Aracı süren kişinin mesleğide önemli.Her gün arabasını kullanıpta az km yapan biriyse ve direksiyonda ve vites topuzunda yıpranma varsa pek önemli değildir benim için.
  • etken cok fazla kullanilan malzemeden tutunda nasil kullanildigina gore yukarda bi arkadas yazmis kompresyon testi ile motor omrune bakabilirsiniz yada kaporta kismini inceletebilirsiniz dosemenin durumu elbette bikac ipucu verir ama fikrinizi degistirecek kadar degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Arabanın binildiği şartlar önemli, şehir trafiğinde 100.000 km boyunca ortalama 40km/h hızla kullanılmış araç 2500 saat civarı çalışmış, içinde birileri sağı solu kurcalamış olurken, uzun yolda kullanılan ortalama 90km/h hızla kullanılmış araç toplam 1100 saat civarı kullanılmış oluyor ki aradaki fark 5 yaşında araçla 12 yaşında araç gibidir.

Kapısı 4000 defa yerine 1000 defa açılmış oluyor, marşı, gazı, freni, güneşin altında bırakılması ya da garajda beklemesi vs.. derken aynı model araçlar arasında ciddi farklar oluşabiliyor.

Hah işte tam da bu bahsettiğiniz durumda km daha aldatıcı, döşeme ise daha doğru bilgi veriyor..

Şehir dışı kulanılanın km'si uçuk fakat şehir içi kullanılan kadar yıpranmış değil.. Döşemesi de, motoru da..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu araçta birşey yok bence
  • Kesin bi şey söylenemez hocam. Deriyi sadece çok km değil bi çok etken deforme ediyor unutmamak lazım. Ekspertiz daha kesin sonuçlar verir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.