Şimdi Ara

DOS-Box programını kullana(bile)n var mı? **ÇÖZÜLDÜ**

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dos-Box'un son sürümünü (0.72) indirip kurayım dedim. Bir türlü bir MS-DOS oyununu açmayı beceremedim. 32-bit Windows Vista Ultimate (Build 6000) kullanıyorum ve bildiğiniz gibi 16-bit'lik MS-DOS programları desteklenmiyor.

Mesela Wolfenstein 3D oynayım dedim. C:\Users\[kullanıcı adım]\Downloads\wolf3d adlı bir klasörde oyunun dosyaları var. Direk açamıyoruz tabii. Dos-Box programını açtım, karşıma MS-DOS Komut İstemcisi gibi birşey çıktı.

Türkçe klavye de kullanılamıyor, İngilizce klavye kullanılabiliyor. Noktalama işaretleri ve bazı harflerin yerleri zaten baya değişikti, bir komut satırı yazana kadar canım çıktı. (Shift + Ş = : gibi)

Komut satırına

start c:\users\teoman\downloads\wolf3d\wolf3d.exe

yazıp girdim ancak Illegal'li bir hata verdi.

"dir" komutunu kullanıp klasöre ulaşayım dedim, yok olmadı. Birşey Mount etmem gerekmiş, onu da yardım metninden yararlanarak yaptım, C'yi, Wolf3D klasörüne Mount ettim ama ne yaptığımı ben de anlamadım, bulamadım. ULTRADIR diye bir komut gördüm bir de, onu da yaptım ama birşey olmadı, ne yaptığımı yine anlamadım.

MS-DOS'ta ve Windows MS-DOS Komut İstemcisi programında çalışan bütün DOS komutlarını bu programda kullanamadım.

Ya Allah aşkına MS-DOS oyunları nasıl oynanır bu programla?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 22 Eylül 2007; 15:42:17 >

• Çalıştırmak istediğin oyunun exe dosyasını DOSBox.exe dosyasının üzerine sürüklemeyi dene. (ben böyle yapabildim ancak)
  • ya dosboxu yüklediğin kasöre oyunlar die dosya açıosun sonra oyunu oyunlar dosyasının içine atıosun. en öenmlisi komut satırında bi değişiklik yapman lazım. bi bakim bulabilirsem sölerim sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 22 Eylül 2007; 15:39:31 >
  • Programı indirmeden önce bilgisayarımızda bir kaç klasör yaratmamız gerekiyor. Harddiskimiz üzerine ki bu genelde C:\ olur, "DOS" adında bir klasör yaratıyoruz. Bu klasörün içine de "Oyunlar" adında başka bir klasör yaratıyoruz. Şimdi DOSBox programını indirebiliriz. Bu programı

Dosyanın indirilmesi tamamlandıktan sonra dosyayı çalıştırıyorsunuz ve kurulacak yer olarak C:\DOS klasörünü seçiyorsunuz. Programın kurulumu tamamlandıktan sonra küçük bir ayar yapmamız gerekiyor. Başlat menüsünden DOSBox ı bulup içindeki "DOSBox.conf" dosyasını çalıştırıyoruz. Direkt çalışmazsa bu dosyayı NotePad programıyla çalıştırabilirsiniz. Dosyanın en altında "# Lines in this section will be run at startup." yazan satırın altına aşağıdaki satırları ekleyin:

mount C C:\DOS\Oyunlar
    mount E E:\ -t cdrom
    C:
    CLS

Daha sonra dosyayı kaydederek kapatıyorsunuz. Artık DOSBox çalışmaya hazır. Sayfamızdan indirdiğimiz herhangi bir oyunun .zip dosyasını C:\DOS\Oyunlar klasörünün içine açın. Artık oyunları oynayabilirsiniz.

(ALINTIDIR)

yardımcı olabilmişimdir işllh.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 22 Eylül 2007; 15:39:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nForcer

Çalıştırmak istediğin oyunun exe dosyasını DOSBox.exe dosyasının üzerine sürüklemeyi dene. (ben böyle yapabildim ancak)

Anaa oldu valla. Çok teşekkürler kardeş.

• quote:

Orjinalden alıntı: bbr

Programı indirmeden önce bilgisayarımızda bir kaç klasör yaratmamız gerekiyor. Harddiskimiz üzerine ki bu genelde C:\ olur, "DOS" adında bir klasör yaratıyoruz. Bu klasörün içine de "Oyunlar" adında başka bir klasör yaratıyoruz. Şimdi DOSBox programını indirebiliriz. Bu programı

Dosyanın indirilmesi tamamlandıktan sonra dosyayı çalıştırıyorsunuz ve kurulacak yer olarak C:\DOS klasörünü seçiyorsunuz. Programın kurulumu tamamlandıktan sonra küçük bir ayar yapmamız gerekiyor. Başlat menüsünden DOSBox ı bulup içindeki "DOSBox.conf" dosyasını çalıştırıyoruz. Direkt çalışmazsa bu dosyayı NotePad programıyla çalıştırabilirsiniz. Dosyanın en altında "# Lines in this section will be run at startup." yazan satırın altına aşağıdaki satırları ekleyin:

mount C C:\DOS\Oyunlar
    mount E E:\ -t cdrom
    C:
    CLS

Daha sonra dosyayı kaydederek kapatıyorsunuz. Artık DOSBox çalışmaya hazır. Sayfamızdan indirdiğimiz herhangi bir oyunun .zip dosyasını C:\DOS\Oyunlar klasörünün içine açın. Artık oyunları oynayabilirsiniz.

(ALINTIDIR)

yardımcı olabilmişimdir işllh.

Sana da çok teşekkürler ama Sürükle-Bırak yolu ile halledebildim.

Tabii seninki daha profesyonelce olmuş o ayrı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.