Şimdi Ara

Dört mevsim , kış lastiği yada hiçbiri mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çok kararsizim, lastiklerim bitti gibi 2 3 mm bisey kaldi yazlık lastikler.

Simdi kış geliyor şehirdışı na da gidiyorum ayda 1 kez gibi. Ve 1 takim lastik alacak bütçem var.

A , kışlık lastik alsam 3 ay sonra napacagim ? Hem yer sıkıntısı sökmesi takması eziyet..

B, yazlık alsam kışın ne yapacağım. Hadi istanbulda okey ama şehirler arası yollarda sıkıntı yaşar miyim?

C, dört mevsim alsam yazın çabucak eriyor diyorlar. Max 30 bin gidermiş? Tecrübe eden birçok kisi var

Ne yapmalıyım :(

Tsk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O hocaniz bile simdi arabasinda dort mevsim lastik kullaniyordur.
    Dort mevsim lastik olmaz demek, lastik ureticilerinin yaptigi onca ARGEye, muhendislik calismasina ve testlere saygisizliktir.
    Lastik firmaları bilmiyor mu yaz kis lastigi uretmeyi.
    Ama Avrupanin bircok iklimine uygun ekonomik çözümler de gelistiriyorlar (dört mevsim lastik gibi).

Bizim zaten genel felsefemiz bu; "hicbirsey uretmeyip, uretilen seye bok atmak"
  • İstanbul da isen 4 mevsim al. kar simgeli olsun zaten ahım şahım kar yağmıyor senede 1 defa yağıyor.. bende kış lastiği alacaktım lastikçi 4 mevsim al geç dedi.
  • 4 Mevsim daha mantıklı bence istanbulda. Şehir dışına çıkarsanda sorun teşkil etmez
  • Mbiwa M kullanıcısına yanıt
    Çabuk eriyor mu acaba gerçekten?

• Kışın çok çetin bir yerde yaşamiyorsaniz 4 mevsim lastiğe karşı değilim.ama ekonomi yapmıyorsunuz bunu bilin.Sadece pratik ve günü kurtarma.

60 70 bin km de(yada 3. Sezon sonu) hepsi hoşaf oluyor.en iyi markalardan bahsediyorum.

İyi bir takım yazlık iyi bir takım kışlık ile toplamda 100-120 bin km lastik özelliği çok kaybolmadan kullanmak mümkün.en azından yazın yaz lastiği kışın kış lastiği gibi davranan lastiğiniz olur.

Dediğim gibi amaca göre pratik ve kullanışlı evet lakin asla ekonomik değil(bence)

• Dört mevsimlerden çok şikayet var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ultrasaray0643 U kullanıcısına yanıt
    istanbuldayım aslında. konuyu açarken dediğim gibi kışlıkları sök tak sakla sıkıntısı ürkütüyor bir de bütçe olarak 1 takım ayırmak istiyorum. aracımı da öyle 120 bin filan kullanacağımı sanmıyorum 30-40 bin daha ancak. yeni aracın ebatları uyarmı mevsuzu varya hani birde :)

neyse bakacağım artık neticeyi yazarım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 mevsim mi Yaz lastiği mi ?
    8 ay önce açıldı
    4 mevsim mi yaz lastiği mi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dört mevsim lastik tamamen balon. kapak jant takım + kış lastiği alabilirsiniz 3 ay için, yada elzem değilse otobüs/uçak ile şehir dışına gidin daha mantıklı
  • Falken AS210 alin.Hem uretim yeri Çankırı oldugu icin lastikler cok taze tarihli geliyor. (en eskisi Ekim uretim).

• Carsever kullanıcısına yanıt
    aslında fiyatı güzelmiş aklımda da Vector4seasonsGen2 good year kalmıştı youtube da testlerini filan izlemiştim iyiydi .

falken in de fiyatı idealmiş.
  • dört mevisim diye bir lastik yok demişti bana lastikci ya yazlık vardır ya kıslık
  • Bende size Falken As210 öneririm fiyatına göre değerleri çok iyi, F/P lastiği

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan..

dört mevisim diye bir lastik yok demişti bana lastikci ya yazlık vardır ya kıslık
    Hemen koşarak uzaklaşın o lastikciden

• Yurdumuzun dogu kesimleri haric genel olarak Avrupa ulkeleri kışı bizden daha sert bir iklimle geviriyorlar .
    Bu lastikler de Avrupada cok populer.
    Ki adamlar bizim 300-400 birim paraya aldigimiz adet lastigi 50-70 birim paralara alabiliyolar. Onlar icin çöp yani. Para bile sayılmaz. Ama buna ragmen yazlık kışlık sök tak yapma orani her yıl daha da azalıyor.
    Tabiki bunda yıldan yıla dort mevsim lastikleri degerlerinin olumlu yönde gelismesi de var.

O yüzden İstanbul gibi bir yerde dört mevsim lastik gayet islevseldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 6 Aralık 2019; 7:1:13 >
  • Dört mevsim lastik ne yazın ne kışın tam performans gösterir fakat işin maliyet kısmı girince evet olmazsa olmaz oluyor kaldıki İstanbulda senede 1 hafta kar ya olur ya olmaz onun için kışlık lastiğine tonla para vermeye gerek yok

• Dört mevsim lastik ne yazın ne kışın tam performans gösterir fakat işin maliyet kısmı girince evet olmazsa olmaz oluyor kaldıki İstanbulda senede 1 hafta kar ya olur ya olmaz onun için kışlık lastiğine tonla para vermeye gerek yok
  • dört mevsim kış lastiği gibi ya da yaz lastiği gibi mevsiminde tam bir randıman vermez. bu yüzden kış lastiği takmanız daha doğru olacak.
  • Son 3 yıldır İstanbul'da 4 mevsim lastik kullanıyorum. 195/65/15 Fiat Doblo için ilk lastik Petlas PT535 idi. Hiç sökmeden 2 yıl 40000 km yaptım. Kışın karda Malatya'ya kadar gitti,yazın 35 derece olan yerede gittim. Ömrü 40000 km yi asla geçmeyecek bir lastik, yazın fren meafesi kötü,yol tutuş normal yazılır kalitesine göre,kışın daha önce kullandığım Michelin Alpin den tek farkı ilk yağmurda ABS devreye girecek kadar kaymasıydı.Yerde su biriktiğinde sorun olmuyordu.Ama özünde sanki kışlık lastik gibiydi. Son 1 yıldır da Lassa kullanıyoru Multiways bu lastikte gerçekte Snoways 3 ün aynısı yani kışlık lastik Snoways 4 çıkınca 3 ü 4 mevsim diye çıkartmışlar. Petlas'tan her yönü ile daha iyi ama ömür aynı olacak gibi. Dün de babamın Transit Connect e çok yol yapmadığından ve karda kışta çıkmadığından yasal zorunluluğu karşılamak adına Continental Allseasos Contact aldım Lassa ile aynı fiyat verdi lastikcim bende düşünmedim bile direk conti dedim. 15 km falan yağmurda kullandım tabi çok anlaşılmasada ne petlas ne lassa,continental olamaz ki muhtemelen crossclimate da oldukça iyi Petlas ve Lassa'ya göre. İşin aslına gelirsek ister 4 ister kışlık alın ama marka lastik alın kesinlikle fark var ve aradaki fiyat farklarına değer

• Küresel ısınma nedeniyle son iki yıldır bir çok şehirde kış lastiği veya zincir gerektirecek kar görmedik.

Gittiğiniz uzun yolun neresi olduğunu da söyleseydiniz daha objektif öneride bulunabilirdik. Örneğin Kocaeli, Sakarya, Bursa veya Balıkesir gibi.

Örneğin Ankara gibi yol güzergahında Bolu dağı geçişi olan bir rota veya Kastamonu gibi daha çetin koşullar sağlayan rotada dört mevsim lastik dahi yetersiz kalır.

İlk saydığım şehirlere gidiyorsanız yazlık lastiklerinizi kullanın. Hava sıcaklığı 7 derecenin altına artık gece hariç çok az iniyor. 7 derecenin üzerinde yazlık lastikler en iyi kışlık lastiklerden daha verimlidir.

Sürpriz durumlar için kar çorabı tavsiye ederim. Ama daha takarken yırtılan ucuzundan değil kalitelisinden. İnternette biraz araştırma ile hangilerinin kaliteli olduğunu bulabilirsin. Ön arka tekerleğe iki set alırsan hem kışlık lastikten ucuza gelir, hem de depolama sorunu yaşamamış olursun. Gerektiğinde de oldukça kolay bir şekilde takar, çıkarırsın.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.