dört çekirdekli laptoplar yaza kadar cıkmıs olur mu? su sıralar alıcaktım ama ertelemek zorunda kaldım aslında bi yandan da iyi oldu 4 cekirdekli laptoplar cıkarsa eger onlardan alırım, uzun sure beni goturur diye dusunuyorum, bu konuda bi bilgisi olan var mı?
kardeş vatandaş daha çift çekirdeği görmedi.sen dört çekirdek diyosun.
kardes ben de soruyom işte yaza kadar cıkar mı diye, cıksa da ondan alsak yani, bi kere alcaz sonucta...
quote:
Orjinalden alıntı: alan_wake
kardes ben de soruyom işte yaza kadar cıkar mı diye, cıksa da ondan alsak yani, bi kere alcaz sonucta...
sorunun cevabını bilmiyorum, ben de söylenti şeklinde mayıs-haziranda satışta olur diye duydum..
çift çekirdekli, rami-ekran kartı iyi bir notebookta yapamadığın ne var ki 4 çekirdeklide yapacaksın mesela örnek versen.. teknoloji hep gelişiyo, takipçisi olmak lazım ama ihtiyaçlara göre de harcama yapmak lazım.. olsun en iyisi olsun değil de olsun ihtiyaçlarıma tam cevap versin demek daha iyi
ayrıca işletim sisteminin ve programın da bunu desteklemesi lazım daha 2 çekirdekli işlemci destekleyen adamakıllı programların sayısı 2 elin parmağını geçmiyor
quote:
Orjinalden alıntı: ilker_ege
quote:
sorunun cevabını bilmiyorum, ben de söylenti şeklinde mayıs-haziranda satışta olur diye duydum..
çift çekirdekli, rami-ekran kartı iyi bir notebookta yapamadığın ne var ki 4 çekirdeklide yapacaksın mesela örnek versen.. teknoloji hep gelişiyo, takipçisi olmak lazım ama ihtiyaçlara göre de harcama yapmak lazım.. olsun en iyisi olsun değil de olsun ihtiyaçlarıma tam cevap versin demek daha iyi
cift cekirdekli işlemcide yapamıyacagım birseyden degil, sadece uzun vadeli dusunuyorum, aldıgım laptopu uzun sure kullanmak istedigim icin en son teknolojiden almak lazım diye dusunuyorum, atıyorum 2 sene sonra artık 4 cekirdekli işlemciler iyice yerlesmiş olacak ve gerek program gerekse oyunlardan iyi performans alabilmek icin 4 cekirdege ihtiyac duyulmayacak mı? yani o zaman ureticiler nasılsa artık cift cekirdeklerin bile devri geciyo diyecek ve cift cekirdekli işlemcilere gore ayarlayacaklarını sanmıyorum kendilerini, ben de işte bu sebeplerden ötürü bir kere bu 4 cekirdekli laptoplardan alıp uzunca bi sure beni goturmesini istiyorum, zaten en erken de yazın alabilecegim icin o zaman artık bunlar yavas yavas cıkmaya baslar bari cıkmısken 4 cekirdeklilerden aliym diye planlıyorum.... kısacası şu an dedigin gibi cift cekirdek ve rami iyi olan bi laptopla sorunsuz her turlu seyi yapabilirsin belki ama ya daha sonra? 4 cekirdekli laptoplar en azından bir sure devam eder diye dusunuyorum, 6 veya 8 cekirdekli işlemci diye bisey konusulmuyo bildigim kadarıyla, en azından şu an için...
Laptoplar çok değil 1 yıl sonra demode oluyor. Yeni model alma ihtiyacı hissediyorsun.
Laptoplar çok değil 1 yıl sonra demode oluyor. Yeni model alma ihtiyacı hissediyorsun.
aynen..
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: ilker_ege
quote:
cift cekirdekli işlemcide yapamıyacagım birseyden degil, sadece uzun vadeli dusunuyorum, aldıgım laptopu uzun sure kullanmak istedigim icin en son teknolojiden almak lazım diye dusunuyorum, atıyorum 2 sene sonra artık 4 cekirdekli işlemciler iyice yerlesmiş olacak ve gerek program gerekse oyunlardan iyi performans alabilmek icin 4 cekirdege ihtiyac duyulmayacak mı? yani o zaman ureticiler nasılsa artık cift cekirdeklerin bile devri geciyo diyecek ve cift cekirdekli işlemcilere gore ayarlayacaklarını sanmıyorum kendilerini, ben de işte bu sebeplerden ötürü bir kere bu 4 cekirdekli laptoplardan alıp uzunca bi sure beni goturmesini istiyorum, zaten en erken de yazın alabilecegim icin o zaman artık bunlar yavas yavas cıkmaya baslar bari cıkmısken 4 cekirdeklilerden aliym diye planlıyorum.... kısacası şu an dedigin gibi cift cekirdek ve rami iyi olan bi laptopla sorunsuz her turlu seyi yapabilirsin belki ama ya daha sonra? 4 cekirdekli laptoplar en azından bir sure devam eder diye dusunuyorum, 6 veya 8 cekirdekli işlemci diye bisey konusulmuyo bildigim kadarıyla, en azından şu an için...
4 cekirdekli laptoplar TR ye gelince de bu postundaki yazdiklarinin aynisini 8 cekirdek icin soylecegine emin ol... O zaman da 8 cekirdek cikmasini bekliceksin,teknoloji bu sonu yok,su anda onumuzdeki 2-3 sene seni goturebilecek,kullanim amacina uygun olan en iyi laptop senin icin en iyi secim olur..
ciksa da cok pahalı olur bence.
uzun vadeli düşünüyosunda 4 cekirdekli laptop alcan 1 yıl sonra 8 cekirdekli cıkmicaa ne malum?
arkadaşlar mantıksız yaklaşıyorsunuz teknoljide hiçbirşey uzun vadeli düşünülmez 2 senelik idare edecek bir notebook alın zaten 4 çekirdeğin çıkıp yaygınlaşması 2 seneden fazla zaman şimdi yazın bu 4 çekirdekli notebooklar yazın 2000 dolardan başlar ancak bir faydasını yaygın olmadığı için görmeyeceksiniz daha çift çekirdeklinin faydası görülmüş değil şimdi 1000 dolara bilgisayar alsanız zaten 4 çekirdek olayı yaygınlaşınca bunu destekleyen notebooklar yine 1000 dolar civarlarına inmiş olacak siz 4 sene aynı bilgisayarı kullanmak yerine aynı parayla 2şer sene 2farklı bilgisayar kullanmış olacaksınız sizce bu daha güzel değil mi ?
dogru diyosunuz, bakalım bi yaz gelsin de daha neler cıkmıs olacak, ona gore karar veririz artık, dediginiz gibi teknoloji cok cabuk eskiyo ne yazıkki...
BUNLARIN SONU GELMEZ IPIN UCUNU BI YERDEN TUYMAK LAZIM
quote:
Orjinalden alıntı: disintegration
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
aynen..
o kadar da değil.2 senede anlaşalım :) 4 çekirdeler haziranda çıkacak diye duydum ama belli olmaz.laptoplara da birz geç gelir zaten. aa ellerindeki stoklar önemli. biterse şimdide çıkarırlar.ayrıca teknolojiyi bekleyim dersen elin boş kalır her zman..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme