Şimdi Ara

doritos zararlımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam. ben gece gündüz doritos peynirli cips yiyorumda acaba merak ediyorum zararlımı bu kadar doritos yemek? trans yağ içerir diyorlar doğrumu?
    birde heryerimde sivilce gibi birşeyler çıktıda. doktora gitsem eminim bana kızacak.
    sizce doritos peynirli zararlımı zararsızmı? teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Doritos'un Zararları ve Faydaları

Doritos, popüler bir mısır cipsi markasıdır. Ancak, "Doritos zararlı mı?" diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu yazıda Doritos'un potansiyel zararları ve faydalarını inceleyeceğiz.

Zararları:

• Yüksek yağ içeriği: Doritos, doymuş yağ ve trans yağ bakımından yüksektir. Bu yağlar kalp hastalığı ve obezite riskini artırabilir.
    • Yüksek sodyum içeriği: Doritos aynı zamanda sodyum bakımından da yüksektir. Aşırı sodyum tüketimi yüksek tansiyona ve kalp sorunlarına yol açabilir.
    • Trans yağlar: Doritos bazı çeşitlerinde trans yağlar içerir. Trans yağlar sağlığa zararlıdır ve kalp hastalığı riskini artırır.
    • Şeker içeriği: Bazı Doritos çeşitleri şeker içerir. Aşırı şeker tüketimi diş çürümelerine, kilo alımına ve tip 2 diyabete yol açabilir.
    • Yapay tatlandırıcılar: Doritos'un bazı çeşitlerinde aspartam gibi yapay tatlandırıcılar bulunur. Yapay tatlandırıcıların uzun vadeli sağlık etkileri konusunda endişeler vardır.

Faydaları:

• Tam tahıllı seçenekler: Doritos'un bazı çeşitleri tam tahıllıdır. Tam tahıllar lif ve diğer besin maddeleri içerir.
    • Düşük kalorili seçenekler: Doritos'un bazı çeşitleri düşük kalorilidir. Bu seçenekler diyet yapanlar veya kalori alımını azaltmak isteyenler için uygun olabilir.
    • Glütensiz seçenekler: Doritos'un bazı çeşitleri glütensizdir. Çölyak hastalığı veya glüten duyarlılığı olan kişiler bu çeşitleri tüketebilir.

Sonuç:

Doritos'un hem potansiyel zararları hem de faydaları vardır. Yüksek yağ, sodyum ve şeker içeriği nedeniyle ölçülü tüketilmelidir. Bununla birlikte, tam tahıllı, düşük kalorili ve glütensiz seçenekleri de mevcuttur. Sağlıklı bir diyete uygun olarak bu seçenekler ılımlı bir şekilde tüketilebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • zararsız tabiki o çıkanların hiç bir alakası yok doritosla hiç bir alakası olamaz !!
  • Her şeyin fazlası zararlıdır diye düşünüyorum.
  • doritos zararlı olur mu hiç ? her derde deva doritos, faydaları saymakla bitmez
  • zararlı. ölümüne zararlı. bütün raf ürünleri insanın bünyesine zararlıdır. hele cipsler çok fena.
  • Aşırı derece yağlı. Yağdan dolayı sivilceleri tetiklemiş olabilir. Cipsi bırakmanı tavsiye ederim. Arada nefsini koreltmek için tadımlık yersin.
  • doritos kas yapar, pipini buyutur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Küflenmiş tütün içilir mi ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zararı yok ,yararı var.
  • peynirliyi bende seviyom ama ayak kokuyo be kardeşim
  • her şeyin fazlası zarardır.Bu doğal gıdalar olsa bile.Sivilcelerinin artmasıyla büyük ihtimal alakalıdır.Tabi bir doktora görün yine de.
  • İçindekiler kısmında yazan maddeleri araştır,kendin karar ver sonra.
  • Faydalıdır ancak çok yerseniz zararlı olur diye düşünüyorum.Faydaları ise aletin boyunu büyütür ve saçınızı uzatır yağdan dolayı.
  • Baby face olan ben, geçen gün Lays aldım 10 tane falan yedim sonra yiyemedim zaten 2 gün sonra ayna ya baktım bi de ne göreyim 2 tane sivilce olmuş hemen suratımda.
  • doritasa mesaj attım " ambalajınızda haç işaretini çağrıştıran sübliminal mesaj içerikli içerikler var " diye...

adamlar cevap vermedi, veremedi. belki de iplemedi...

sen ise gidip bunların ürünü her gün çocuk gibi yiyip sonra da sivilceler bastı diyorsun...

ye ye, daha çoooooook sivilcelerle uğraşıp durursun sen !
  • yok çok yararlı konuya bak
  • spartacusu ne hale getirmiş.sen karar ver

• hayatımda yediğim en yararlı şey doritostur ,sakın bir daha böyle bir laf atma ortaya kaslı vücudumu ona borçluyum
  • Yağ oranı çok yüksek, kolesterolu yükseltir. Bana yasak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sylar.

spartacusu ne hale getirmiş.sen karar ver

• Eskiler ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.