Şimdi Ara

Donmuş kola

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar iki gün önce soğusun diye 2 buçuk litre kolayı buzluga koymuştum..gelin görün ki unuttum buzlukta..sonra dün bir çıkardım ki donmuş taş gibi olmuş..daha sonra buzluktan çıkarıp normal dolaba koydum ve 20 saate yakın bir sürede tamamen eridi..şimdi iftardan sonra içmeyi planlıyorum ama sizce donmus sonra çözülmüş bir kolanın zararı var mıdır sağlığa .. bir de bu gibi durumlarda tadı bozuluyormuş ..bunu yaşayan arkadaşlara soruyorum sizce içilebilir bir tadı oluyor mu yine? Yoksa daha 2 litresi duruyordu boşa mi gitti kola

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tadı kötü ama içilebilir

• hocam , aman sofrada acma nolur nolmaz
  • tad kalmaz onda şekerli su iç daha iyi
  • Bir şey olmaz ama asidide olmaz şekerli su içersin tadi guzel olmaz

• Asitsiz, tatsız bişey olur o. Onu plastik bardaklara doldurun, bir de kaşık koyun içine, atın buzluğa. Çocukken yediğimiz eskimolar gibi olacak kalanıyla da araba lastiği falan parlatırsınız
  • donma olayı fiziksel değişme olup kimyasal olay olmadığı için tadının değişmemesi gerekir. soğukta CO2 gazı daha iyi çözünür. bu da kolanın asidi dediğiniz şeyin iyi olması demek. sonuçta ağzını açmadınız CO2 havaya kaçmadı... çözeltideki maddeler hala aynı ve aynı oranda duruyor.. belki homojenliği bozulmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2y -- 27 Temmuz 2012; 19:33:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • içme arkasını okursan göreceksin dondup çözüldüğünde içilmesi zararlı diyor
  • yo kapağı kapalı olunca birşey olmuyo. ben birkere gazoz umnutmuştum çözdürdüm gayet iyiydi
  • lıkır lıkır iç o zaman
  • bende geçen gün gazoz unuttum buzlukta.sıcak suda çözdüm.içtimde asiti kaçmıştı.birde tadı biraz değişmişti.şekerli su gibiydi.
  • Bende koymuştum buzluğa 1 saat önce iyi aklıma getirdin çıkardım şimdi buz gibi içiyorum oh allah razı olsun senden
  • bugün içip deneyimlerimi paylaşırim arkadaşlar. gerçekten zararlı mı sağlığa aceba

• quote:

Orijinalden alıntı: x2y

donma olayı fiziksel değişme olup kimyasal olay olmadığı için tadının değişmemesi gerekir. soğukta CO2 gazı daha iyi çözünür. bu da kolanın asidi dediğiniz şeyin iyi olması demek. sonuçta ağzını açmadınız CO2 havaya kaçmadı... çözeltideki maddeler hala aynı ve aynı oranda duruyor.. belki homojenliği bozulmuştur

Tadının değişmesi için kimyasal olay olmasına gerek yok. Dondurduğunda çözünen madde oranı düşüyor, dolayısıyla aroması dibe çöküyor. Tekrar ısıttığında da karışmıyor çünkü çözme işlemi için ekstra enerji vermen gerekiyor. Kısaca aromasını kaydırıyosun tadı bozuluyor. Aynısı meyve suları için de geçerli.
  • sakın açma ve açarsanda kendine falan tutma kapalı alanda açma patlıyor en az 100 kere başıma gelmiştir :D
  • gaz sıvıdan tamamen ayrılıyor yani demi?
  • donduğunda; kayaları, su saatlerini patlatan su, burda pet şişeye neden bişey yapamamış olabilir? pet şişe bunlardan daha mı sağlam
  • En son içtiğimde 1 hafta boyunca her yediğim öğünü çıkarmıştım.Seçim senin.O gündür kola içmiyorum gazoza döndüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

donduğunda; kayaları, su saatlerini patlatan su, burda pet şişeye neden bişey yapamamış olabilir? pet şişe bunlardan daha mı sağlam

çünkü pet daha esnek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extenza

quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

donduğunda; kayaları, su saatlerini patlatan su, burda pet şişeye neden bişey yapamamış olabilir? pet şişe bunlardan daha mı sağlam

çünkü pet daha esnek.

su donarken pet de donuyor, donan pet daha ne kadar esnek olabilir ki?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.