|
Merhabalar, 2 buçuk senedir bir avrupa ülkesinde yaşıyorum. Yaşım 30, ben yazılım mühendisiyim, eşim de psikolog. Bu 2 buçuk yıllık süreçte yaşadığımız yere uyum sağladığımızı düşünüyorum ama kültür farklılıkları açıkçası bu kadar kısa bir sürede değişmedi. Avrupa ülkelerinden bir çoğunu gezme fırsatımız oldu bu süreçte ve çok farklı bakış açıları gördük, farklı insanlar tanıdık. Bu söylediklerimi lütfen yanlış anlamayın ama her ne kadar şartlar burada Türkiye'ye göre güzel olsa da insanın doğup büyüdüğü yer farklı oluyor. Bu arada neredeyse hiç büyük şehirde yaşamadım (üniversite yıllarını saymazsak) Şimdi de acaba dönsek mi yoksa burada kalmaya devam etsek mi diye ikilemdeyiz. Twitter'ı, haberleri neredeyse her gün takip ediyorum, canım ülkem her zamanki gibi kavga, gürültünün eksik olmadığı bir yer. Dönersek muhtemelen büyük şehire taşınmayacağız veya şehrin biraz dışına doğru bir yere taşınırız. Eşimle birlikte aylık kazancımız neredeyse 200k'yı buluyor, bu Türkiye standartlarında gerçekten çok güzel bir kazanç. Açıkçası Türkiye'ye dönüp biraz daha ailelerle, arkadaşlarla vakit mi geçirsek diye düşünüyorum. İleride çocuğumuz olursa belki onun için yurt dışında kalmaya değer ama bilmiyorum, Türkiye'de belli bir kazancın üstünde olunca bazı şeyler daha kolay olur gibi geliyor bana. Öyle hem içimi dökmek istedim hem de sizce ne yapmalıyız fikir almak istedim. |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt

Hızlı