Şimdi Ara

Donma sorunu ve yeni bilgisayar...yardım pls

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ark lar bnm bilgs da donma sorunu vardı...durduk yerde bilgs kitleniyordu ve resetlemek zorunda kalıodum...sorun hangi parçada bi türlü çözemedim .. oyunlarda daha sık yapıodu bu olayı gittim ekran kartı aldım fakat kar etmedi sorun devam etti....şimdi anakart işlemci ekran kartı ram i full değiştircem .... sorun ortadan kalkar dimi yani bu parçalar haricinde sorunun olcağını sanmıom ama sizin görüşünüzde alıyım dedim.

eski bilgs

amd3400
    anakart asusk8n
    ati x1650pro 512mb agp
    1.5gb ram

yeni bilgs

amd x2 5000
    2gb ram
    sparkle calibre geforce 8600GT 512mb
    anakart da bunlara uygun 100-150ytl arası ASUS

bilgs kasası feel 400w (gerçekmi değilmi bilmiom ama baya para vermiştim ben bu kasaya 140-190 arası bşy di)

bide ark lar ekran kartını sizce ati HD 3650 mi alııym yoksa 8600GT mi ? AMD ye en ii ati gider die duymuştum ama ne kadar doru ne kadar yanlış bilmiyorum...

sorunun sıcaklıktan kaynaklandığını sanmıorum işlemci ısısı 38-43 arası (oyunlarda 43-44 oluyor) ekran kartı nın ısısında da problem yok...

yardımlarınızı bekliorum...

• kardeş yanlış düşünüyorsun donma ve reset sorununa her parça neden olabilir ram,hdd,psu gibi şeyler.bence ilk önce psu yu değiştirmeyi dene.hatta değiştirme arkadaşlarında filan daha yüksek gerçek güç veren bi psu varsa onunla dene thermaltake-tagan-fsp gibi markalar dene donma ve resete güç yetmemeside neden olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: passat1905

kardeş yanlış düşünüyorsun donma ve reset sorununa her parça neden olabilir ram,hdd,psu gibi şeyler.bence ilk önce psu yu değiştirmeyi dene.hatta değiştirme arkadaşlarında filan daha yüksek gerçek güç veren bi psu varsa onunla dene thermaltake-tagan-fsp gibi markalar dene donma ve resete güç yetmemeside neden olur

ama şöyle bşy var..bu sistem 3.5 yıllık ..bu sorunsa son 8 aydır var.8ay önce coolermaster hyper6 işlemci fan ı aldım (baya bi büyük) . o günden beri sıkıntı var bilgs da.. acaba montaj sırasında fazla sıkıp anakarta zarar vermiş olabilirmiyim ? yeni sistemde de thermaltake blue orb2 yi almayı düşünüyorum...inş. faydalı olur..

• yokmu düşüncesi olan ark lar...
  • up
  • Arkadaş dogru söylemiş her parcadan kaynaklanabilir donma sorunu.Dedigi gibi önce psu ya bak eger onda bir sorun yoksa ramleri degiştirmeyi dene.buyuk ihtimalle bu parçalardan birindedir sorun
  • Sıcaklıktan olabilir onun için bi aspiratör tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pc death

Sıcaklıktan olabilir onun için bi aspiratör tavsiye ederim

bütün sıcaklık değerleri normalde hatta baya bi düşük mesela işlemci 35-38 arası boşteyken...yüklendiin zaman 44 ü geçmez .. gerçi bilgs boştaykende donuyo..
  • Virüsten de kaynaklanıyor olabilir.
    Bir makina var 3 aydır virüs programı kurarasam donmuyor. virüs programı kurmayınca 2 saate bir çakılıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: golevez33

Virüsten de kaynaklanıyor olabilir.
    Bir makina var 3 aydır virüs programı kurarasam donmuyor. virüs programı kurmayınca 2 saate bir çakılıyor

kaspersky la tarattım format attım .. herşey aynı yine :(
  • şimdi kontrol ettim yük altında işlemci 43 e dayandı ekran kartı da 61 e sizce çokmu yukarda ??? anakart ta 30
  • up
  • ram lerden olmasın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ihtilalci_süvari

ram lerden olmasın?

valla 3 yıldır kullandığım ram son 8 aydır böle yapıo bu makine :S
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.