Şimdi Ara

dondurulmuş patates nasıl oluyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
45.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ne karıştırıyorlar ki bozulmadan duruyor patatesler???ben bi kere doğranmış patatesi attım buzluğa denemek için büzüştü hepsi

dondurulmuş patatesle de kızartma çok güzel oluyor ondan sordum...;!

Orjinalden alıntı: mhmt

ne karıştırıyorlar ki bozulmadan duruyor patatesler???ben bi kere doğranmış patatesi attım buzluğa denemek için büzüştü hepsi

dondurulmuş patatesle de kızartma çok güzel oluyor ondan sordum...;!

valla bende almıştım migrostan baya güzel oluyor yanlız içinde tuz ve yağ karşımı bişey var gibi geldi bana.belki ondan dolayı bozulmuyordur.

• Onlar bir kere kızartılyıor hafiften sonra donduruluyorlar.Belki ondan bozulmuyorlardır.İçinde katkı maddesi olduğuda kesin.

Yardım talepleriniz için, lütfen özel mesaj atmayın.
  • kızgın yağda bi kaç sn kaldıktan sonra çok fazla soğutularak kısa süreli şoklamayla donduruluyo tabi kanserojen özellikli katkı maddelerinide unutmamak lazım
  • Patatesleri kestikten sonra, çeşmenin altında bi yıka durula ve mümkün olduğunca az hava bırakarak ve ıslak olarak poşetin içine koy, ağzını sıkı sıkıya kapat ve öle derin dondurucuya at ve sonucu bana bildir..sonuç iiyse ben de deneycem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CROC -- 14 Ekim 2005, 0:28:04 >
    Bu yazıyı herhangi bir kimseyle tartışmak için yazmadım. Yazdım, o kadar..isteyen okur cevaplar. İstersem cevaplarım. Verilen cevabı, yeterince mantıklı ve değerli bulmazsam cevaplamam. Cevaba, cevap verme hakkımı saklı tutuyorum. İşte o kadar..
  • Milleti kobay da yaptnız ya helal olsun.
  • Doğrandıktan sonra askorbik asit gibi antioksidan içeren çözeltiye atılıyor kararmaması için.. 180 C'de 1-2 dak ön kızartma yapılıyor..

Bu arada forumdaki Profesörleri de tanımış olduk..Hemen onu da fişlediler kanserojen diye..
    Daha Fazla Göster
  • patates 180 derecede 1-2 dakikada kızartırsan yemeye hazır hale gelir.
    Dondurulmuş patatesler 168 derecede 3 dakika kalınca kızarmış oluyorlar.
    Bahsettiğiniz olay hakkında fikrim yok.Nasıl donduruluyorlar bilmiyorum.Sadece 180 derecede 1-2 dakika kızartma lafına takıldım.

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans
    patates 180 derecede 1-2 dakikada kızartırsan yemeye hazır hale gelir.
    Dondurulmuş patatesler 168 derecede 3 dakika kalınca kızarmış oluyorlar.
    Bahsettiğiniz olay hakkında fikrim yok.Nasıl donduruluyorlar bilmiyorum.Sadece 180 derecede 1-2 dakika kızartma lafına takıldım.

Şöyle söyleyeyim 180 Cdeki yağa atılıp 1-2 dakika kalıyor..Zaten iç sıcaklığı ancak yükselir bu sürede..Yani senin dediğin gibi kızarmaz..Dondurulmaları ise IQF denen hızlı bir sistem ile oluyor..Akışkan yatak teknolojisi ile..
  • hocam.ben 2 ay boyunca patates kızarttım dondurulmuş patates.168 derecede 3 dakika kalınca servise hazır hale geliyorlar zaten.Senin dediğin daha kısa bir süredir.yani 2 dakka beklese kızarmış olurlar.belki 35-40 saniyedir o bilgisayar

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans
    hocam.ben 2 ay boyunca patates kızarttım dondurulmuş patates.168 derecede 3 dakika kalınca servise hazır hale geliyorlar zaten.Senin dediğin daha kısa bir süredir.yani 2 dakka beklese kızarmış olurlar.belki 35-40 saniyedir o bilgisayar

Dostum senin patateslerin 168 C de 3 dakikada kızarması; benim anlattğım ön pişirme par-frying (google da aratırsan bulursun) işlemi ile mümkün oluyor...Yoksa normal patates 168C de 3 dakikada kızarmaz...

Orjinalden alıntı: maxu

Doğrandıktan sonra askorbik asit gibi antioksidan içeren çözeltiye atılıyor kararmaması için.. 180 C'de 1-2 dak ön kızartma yapılıyor..

Bu arada forumdaki Profesörleri de tanımış olduk..Hemen onu da fişlediler kanserojen diye..

prof sende bi googleda gir arat bakalım şu abd de kaç tane dava devam ediyo kızarmış patatesle ilgili , her hafta düzenli 1 porsiyon kızarmış patates tüketenlerde kanser riskinin %27 arttığı "bilimsel" olarak ispatlandı gerçi çok önemli dil içindeki madde yada ayçiçiek yağında kızarması neticede kanserojen özellik taşıyan bi gıda

Orjinalden alıntı: furkan_
    prof sende bi googleda gir arat bakalım şu abd de kaç tane dava devam ediyo kızarmış patatesle ilgili , her hafta düzenli 1 porsiyon kızarmış patates tüketenlerde kanser riskinin %27 arttığı "bilimsel" olarak ispatlandı gerçi çok önemli dil içindeki madde yada ayçiçiek yağında kızarması neticede kanserojen özellik taşıyan bi gıda

quote:

kızgın yağda bi kaç sn kaldıktan sonra çok fazla soğutularak kısa süreli şoklamayla donduruluyo tabi kanserojen özellikli katkı maddelerinide unutmamak lazım

Sen önce sözünün arkasında dur..Kanserojen katkı maddesi olarak ne var içinde açıkla da biz de bilelim..

• ArkadasLar hiçBir kanserojen madde tasımamakTadır..
    dondurulmus sebzeler ıcınde dahıl..Ben bu gıdaların egıtımını aldım..Cunku Superfresh te calısıyordum..yanı Bu dondurulmus urunlerı satan fırmanlardan bırı..emınım duymussunuzdur..
    Bır zman sonra zaten tum gıdalar dondurulmus olcak..bunLara kanserojen dıyen arkadasım ınan hayatta tukettıgın diger gıdalar daha cok kanserojendır..Bılmeden yorum yapmamanı onerırım..

Orjinalden alıntı: LadyManiaq

ArkadasLar hiçBir kanserojen madde tasımamakTadır..
    dondurulmus sebzeler ıcınde dahıl..Ben bu gıdaların egıtımını aldım..Cunku Superfresh te calısıyordum..yanı Bu dondurulmus urunlerı satan fırmanlardan bırı..emınım duymussunuzdur..
    Bır zman sonra zaten tum gıdalar dondurulmus olcak..bunLara kanserojen dıyen arkadasım ınan hayatta tukettıgın diger gıdalar daha cok kanserojendır..Bılmeden yorum yapmamanı onerırım..

senin yorumuna katılıyorum en azıından eğitimini almışsını .

http://www.nethaber.com/index.php?h=26039

Prof. Dr. Tuncer, kızarmış patates yoluyla da kanser riskinin arttığını, restoran ve lokantalarda kullanılan yağların günlerce bekletildiğini bunun da çok sakıncalı olduğunu vurgulayarak, "Patatesin riskli olmasının birinci sebebi, nişantası yüksek bir sebze. Yağda çok yüksek derecede kızarttığınız için akrelamik çok yükseliyor. Piyasada bugün en yüksek akrelamik bulunan gıda maddelerinden bir tanesi patates kızartmaları. Bugün maalesef yaptığımız çalışmada görüyoruz ki bu patates kızartması yapan merkezler, yerler, restoranlar, lokantalar bu kızartma sırasında kullandıkları yağı atmıyorlar. Günlerce ve haftalarca yüzlerce kez kullanıyorlar. Bunu kullandıktan sonra birileri bunu satın alıyor. Süzüyorlar tekrar kullanıyorlar, satıyorlar birilerine. Bu çok ciddi bir şey. Çünkü yanlış yağ asitlerinden çıkan kanserojenler çok ciddi boyutta. Kızarmış patates sağlığa zararlıdır. Hakikaten bunu kullanmalarını hiç önermiyoruz" şeklinde konuştu

daha fazlada uzatmaya gerek yok
    afiyet olsun

• Yaa.. bak olmadı şimdi..

Nar gibi kızarmış piliçe, çıtır çıtır patates gider, accık pilav yanında da buz gibi ayyrrrann..! Üfff ! Taktım abi ben şimdi bu kızarmış piliç+çıtır patatese..

O zaman, bu son duruma göre.. patatesi bi kere kızartacaz soora o ilk koyduğumuz yağı bi da kullanmıycaz.. atacaz yani.. yazık..

Neyse, bu yağı bi kere kullanıp atarsak kanser manser olmıycaz dimii..?

Hadi bakem, bi bilen warsa söylesin çünkü ayranın yanına nar gibi bi piliç, piliçin yanına (ki GRİPLİ değilse) ÇITIR ÇITIR, KITIR KITIR kızarmış patates gider. Aksini iddia eden warsa, beri gelsin..

Ohh..piliç, canıııım piliç.... çıtııır, piliç... kıtıır piliç.. Ben seni HAM ! yaparım piliç !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CROC -- 14 Ekim 2005, 14:08:14 >
    Bu yazıyı herhangi bir kimseyle tartışmak için yazmadım. Yazdım, o kadar..isteyen okur cevaplar. İstersem cevaplarım. Verilen cevabı, yeterince mantıklı ve değerli bulmazsam cevaplamam. Cevaba, cevap verme hakkımı saklı tutuyorum. İşte o kadar..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: LadyManiaq
    ArkadasLar hiçBir kanserojen madde tasımamakTadır..

senin yorumuna katılıyorum en azıından eğitimini almışsını .

http://www.nethaber.com/index.php?h=26039

Prof. Dr. Tuncer, kızarmış patates yoluyla da kanser riskinin arttığını, restoran ve lokantalarda kullanılan yağların günlerce bekletildiğini bunun da çok sakıncalı olduğunu vurgulayarak, "Patatesin riskli olmasının birinci sebebi, nişantası yüksek bir sebze. Yağda çok yüksek derecede kızarttığınız için akrelamik çok yükseliyor. Piyasada bugün en yüksek akrelamik bulunan gıda maddelerinden bir tanesi patates kızartmaları. Bugün maalesef yaptığımız çalışmada görüyoruz ki bu patates kızartması yapan merkezler, yerler, restoranlar, lokantalar bu kızartma sırasında kullandıkları yağı atmıyorlar. Günlerce ve haftalarca yüzlerce kez kullanıyorlar. Bunu kullandıktan sonra birileri bunu satın alıyor. Süzüyorlar tekrar kullanıyorlar, satıyorlar birilerine. Bu çok ciddi bir şey. Çünkü yanlış yağ asitlerinden çıkan kanserojenler çok ciddi boyutta. Kızarmış patates sağlığa zararlıdır. Hakikaten bunu kullanmalarını hiç önermiyoruz" şeklinde konuştu

daha fazlada uzatmaya gerek yok
    afiyet olsun

furkan_: benim eğtiimini almadığımı nereden biliyorsun bu birincisi
    İkincisi akrelamik nedir? Bunu bir açıklarımısın? Google da her arayıp bulduğunu doğru kabul edip buraya yazıyorsun..Bilmiyorsan neden böyle şeyleri kopyala yapıştır yapıp bilmişlik taslıyorsun...Lütfen söyle akrelamik nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxu -- 14 Ekim 2005, 15:37:04 >

• konuyu hortlatayım ... dondurulmuş patates nasıl oluyor?? 

Merak ettiğim mevzu hakkaten 2.5kg patatesten 1kg mu kalıyor??

Zira paketlerin uzerinde bu rakam var ama pek makul gelmedi..

Vakti olup okumak isteyenlere bir rapor.17-21 sureci anlatmıs ...

Ayrıca bu işin nasıl yapldıgını anlatılmış.

Rapor dogrudan alakalı değil ama herturlu bilgi var kim hazılamıssa takdir ve ulasırsada tebrik ettim dogrusu..

https://www.daka.org.tr/panel/files/files/yayinlar/Ahlat-Dondurulmus-Patates-FR.pdf

Ahada bi delilik yapıp rapora gore sema cıkarıdm...

Sonuc nerdeyse yarı yarıya bir kayıp sozkonusu 2.5kg -1 kg patates savı yakın gözüküyor......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 19 Temmuz 2022; 14:50:53 >

“Büyük Stratejistler", “Öğrenilmiş Çaresizlik Mağdurları”, “Yabancı Hayranları”, “Paralı/Gönüllü Tetikçiler", “İdeolojik Zombiler" ve “Duyar Teröristleri” nden cokca var...**

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.