Şimdi Ara

Dondurma yiyen çocuklara karışan cübbeliler (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
875
Cevap
4
Favori
39.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
280 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her kesimden tiksinmemi sağlayan bir konu daha.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alp_1147

    o ergenlerin yaptığı yanlış ama adı üstünde ergen çok doğru şeyler yapmasını bekleyemezsin yaşı gereği.

    ama adamında çocuklara ergenlere hitap şekli yanlış. Daha nazik bir ifade ile bu durumun hoş olmadığını söyleyebilirdi. Veya onlara islam'dan bahsedebilirdi.

    Yaptiklarinin nesi yanlis?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte yeni Türkiye özeti budur. Yeni yeni dedikleri olay budur. Malesef bunu destekleyen %50 bir kitle vardır Türkiyede.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunlab

    halen anlaşılmayan birşey var on kadar yazılmasına rağmen, senin 1 ay boyunca birşey yiyip içmemen kimsenin umrunda değil,
    bunu neden gereklilik gibi görüyorsunuz, bende 6 yaşımdan beri oruç tutuyordum, son 2 yıldır tutamıyorum sağlık sorunlarımdan dolayı, ben askerde bile oruç tutdum,
    ama gidipde kimseye ''hoop sen burda dondurma yiyemezsin'' ''hoop sen burda su içemezsin''
    pardonda sen kimsin? yada ben kimim? biz kimiz ki insanların ne yapıp ne yapmaması gerektigini söyleyebiliyoruz, o cübbeli yobazlar neden çocuklara bunu söylüyor,
    ben mesala yolda su da içiyorum yemekde yiyorum, senin tutdugun oruç seni bağlayacağı gibi, benimde tutmadıgım oruç beni ilgilendirir,
    her koyun kendi ayagından asılır, herkes yaptıklarıyla yükümlüdür,
    halen 80 yıldır anlamadıysanız burası LAİK Türkiye Cumhuriyeti, herkes dinini, inancını yaşar, kimseye dayatamaz,
    evindeki oğluna sözü geçmeyen adamın, yoldaki çocuklara salça olması nedir, evet bunun adı salça olmaktır,
    herkes yeni jenerasyondan bi halt olmayacagını söylüyor, ama ben umutluyum, en azından yobaz oranı bence gayet düşecektir, tabi burada oldugu gibi rüyada olanlar olacaktır,
    ama onlarında uyanması uzun sürmez,.

    Kafasi, ufku, dusuncesi gelismis insanin olaya bakisi boyle kaliteli oluyor iste.



    Sadece imzaniza bakarak bile sebebini saptayabiliriz.



    Bilim kurgu ozgurluktur.



    Keske herkes dusunmeye calissa...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu yobazları Allah benim karşıma çıkartmıyor gelip birtek kelime etseler keşke.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videonun başını görmek gerekirdi. Ancak, konuyu İslam ile ilişkilendirenler tamamen cehaletten konuşuyor. Durum traji komik bir durum. Mesele dondurma mı, dondurmanın yeme biçimi mi anlamış değilim ancak, her iki durumda da çocuklarla bu şekilde konuşulması çok yanlış. Sakal uzatmak, cübbe giymek İslam değildir. İslam, hoş görüdür, güzel ahlaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Probiome -- 23 Haziran 2017; 11:27:7 >
  • Çocuklara ramazan ayında dondurmaya yiyor diye kızılır mı la çoçuk o çocuk istediğini yapar saçma ama video başındada neler oldugunu bilmiyoruz.
  • Probiome P kullanıcısına yanıt
    Hocam isterse dondurmayı böyle yer o kişinin bir başkasının davranışına karışma hakkı yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuklar lise öğrencisi. Sabah okula, oradan dershaneye gittikleri çok belli. Sınavlar vs bu çocukların oruç tutmaması anlaşılır birşey. Kendisi gibi cüppeyi giyip bomboş dolanmiyorlar ortalıkta. Sana mı kaldı 14 15 yaşındaki çocukların orucu. Madem millete akıl verme peşindesin, git akranin ile yap bu tartışmayı gör bak o zaman nasıl cevaplar alır. Yapar mı, Hayır. Maksat caka satmak çoluk çocuğa.



    Denyo bunlar. Niyetleniyorlar, sigarasizlik kafalarına vuruyor sonra millete salça oluyorlar. Hakkı ile tutamayacaksan hiç niyetlenmeyeceksin.



    İslam hoşgörü dinidir. Hani nerde? Oruç tutmayana saldır, şort giyene saldır. Şu her mübarek Ramazan ayında neredeyse kendini peygamber ilan eden tiplerden biri birgün eline geçecek ya bekliyorum o günü.



    Biri canı çekiyor diye çoluk çocuğa, diğeri tahrik oldum diye kadinlara saldırır. Ne kadar çirkin, İnsan demeye bin şahit lazım yaratıklar var aramızda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • en ılımlı din bizim dinimiz fakat bu soytarılar gördükçe midem bulanıyor..Kimlerden destek aldıkları kimleri savundukları kimlerin paralı askeri oldukları zaten belli..dondurma yiyen çocuğa müdahale edecek kadar acizler.
  • Ramazan başladığından beri insanları tahrik etmek için oruç ve dışarda yeme konuları açılıyor sürekli. Güzel kardeşim yerken içerken biraz dikkatli olup ulu orta yemezsen, hoş görüşülü olursan memnun olurum. İstediğim yerde istediğim gibi yerim, hatta bile bile insanların gözüne soka soka yerim dersen bu da senin bileceğin iş. Bu sefer senin göstermediğin hoşgörüyü ben gösterir yeme hakkına saygı duyarım. İmkanım varsa o ortamda bulunmamaya çalışırım. Bu kadar basit bana göre.



    Kendini bilmez 3-5 denyonun oruç tutmayan birine karışması da ne beni, ne de diğer oruç tutanları bağlar.



    Bu olaya gelirsek o adamların o çocuklara karışması son derece yanlış. Çocuk değil yetişkinde olsa, istediği yerde istediğini yer, yapacağım tek şey kafamı çevirip yürümek olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sükût


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

    Hahaha.Bizim tapularda hep Türkiye Cumhuriyeti yazıyor.Hiç Allah yazan görmedim.

    Sen bile o Yaradan'a aitsin eh bre cahil. Bu konuyu açan ve üşüşen senin gibilerin dinsiz olduğunu biliyordum zaten. Rahat ol.

    Sen çok dinlisin ya bir insana dinsiz denemeyecegini yalansa iftira dan günaha gireceğini

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: titanic70


    quote:

    Orijinalden alıntı: İstanbulldozer

    Ya birader eskiye ragbet olsa italya roma devletine,

    İngilizler eski krallık sistemine, mısırlılar fravun yönetemine geri dönerdi. Sence burda bir terslik yokmu. Geriye gitmek gibi

    geriye gitmiyoruz ÖZÜMÜZE DÖNÜYORUZ ..

    şu konuyla en mantıklı en güzel en kısa ve en öz yorum gerçekten tebrik ediyorum.

    Konu 2 çocuğun dondurma yemesi değil, konu dini kıyafetli 2 kişinin o çocuklara karışması da değil. Hele ki konu videoyu çekenin kendine pay çıkarması ve dini kıyafetli kişilerle tartışmaya girmesi hiç değil.

    Konunun özü o videodaki ana karakterdeki 5 kişinin (2 cübbeli, 2 çocuk ve kameraya alan) oluşturduğu toplum ve onun kimliği ile ilgili.

    Kimisi Atatürk'ten devrimlerden örneklemiş, kimisi Fatih Sultan Mehmet'ten girmiş, birisi ateizm den devam ederken bir diğeri kafir, zındık sıralamış.

    Sayın arkadaşlar;

    Biz 1040'lı yıllardan beri Anadolu topraklarının doğu bölgelerinde olan, 1071'den itibaren bu toprakları kendilerine yurt bilen Türkler bu topraklara gelmeden önce Müslümanlığı kabul etmiş bir toplumdu. Ancak yerleşik hayata henüz geçmemiş, Şaman kültüründen sıyrılamamış göçebe toplumdu.

    Amacım tarih dersi vermek değil ancak geçmişi idrak etmeden bugün hakkında yorumda bulunmak ahkam kesmekten başka bir şey olmuyor.

    Osmanoğullarının 1200'lü yıllarda Anadolu'da güçlenmesinin en önemli nedenlerinden birisi yerleşik hayata geçmesi oldu. 2. si ise karşısında terk ettiği coğrafyadaki gibi Çin yada Araplardan daha az güçlü, gaddar ve zalim bir Bizans ordusu vardı ve en önemlisi İslamiyeti benimsedikleri için yıllarca savaşığı Araplarla aynı dine sahip olduğundan büyük bir sorunu bertaraf edebilmişti.

    Bu İslam'ın yerleşmesine ve gelişmesine de olanak sağladı.

    Yani konumuza dönecek olursak tam 800 yıldır bu coğrafyada Türkler hüküm sürüyor, ve dini olan İslama göre yaşıyor. Bu artık bir vecibeler, hadisler, İslamın şartları, Kuran'ın emrettikleri, kısacası her şeyden öte artık içgüdüsel olan, yaşam biçimi haline gelen, kültürümüze işleyen ve bizim DNA mızı oluşturan bir yapı haline gelmiş durumda. yani özetle İslam dini yada Osmanlıcılık son 15 yılda baskı, zorlama, otorite vs. ile gelen bir durum değil. Bu 1200 lerden beri burada yaşayan toplumun özü.

    İstediğin siyasi görüşe mensup ol, istediğine inan yada hiç inancın olmasın fark etmez. ama ateistim desen bile bir iş yaparken, oturduğun yerden kalkarken, arabaya binerken, ağzından çıkmasa bile zihninin içinden 'bismillah' kelimesi geçiyordur. hacetini giderirken 'destur' çekiyorsundur. bir şey kaldırırken, taşırken, takatin bittiğinde güç almak için 'Ya Allah' diyorsundur. hiç inkar etme.

    Bunun konuyla ne alakası var dersen sen aydın, ateist, deist, olarak adlandırırken kendini bu şekilde, günlük hayatta en basit şekliyle yukarıda ki örneklerden biriyle istem dışı, içgüdüsel olarak yapıyorsan, inançlı, muhafazakar, birisinin dinini layıkıyla yaşaması kadar doğal bir şey olamaz.

    Bizim özümüzde işte hep bu vardı. Bu baskı değildi çünkü herkes bu şekilde yaşıyordu. ikilem, yobaz, kafir gibi kafirlerden ziyade müslüman ile gayri müslim kavramı vardı ve seninle aynı dine mensup olmayan adam ramazan gibi, cuma günleri gibi içinde yaşadığı ülkenin toplumunun genelinin inandığı dinin vecibelerine saygı duyuyordu.

    Şimdi olan ise aynı kanı taşırken birbirimizin inançları yüzünden kavga ediyoruz.

    Bu ülkede siyasi baskı olabilir, bu ülkede siyaset inanç üzerinden yapılıyor olabilir, Ama bu ülkede din bu baskılar yüzünden korkudan, sinmişlik ten ortaya çıkmada ki. asırlardır süregelen yaşam biçimidir.

    Başka yaşam biçimleri de olabilir. İslam hoş görü dini olduğu için diğer yaşam biçimleri de bu ülke üzerinde özgürce yaşanılabilir. Sonuç olarak bu coğrafyada geçmişte gayri müslim nüfus bir hayli fazlaydı. onların da kendi yaşam biçimleri, eğlence kültürleri vardı. ama ne kapatıldı ne yasaklandı veya yasaklar gayri müslim için kapsam dışı bırakıldı. Ancak onlarda kendilerine tanınan bu imtiyazları hiç bir zaman Müslüman toplumun gözünün içine sokarak yaşamadı. saygı hoşgörü çerçevesinde yaşanmıştı.

    Ancak aynı kanı taşıyan bizler birbirimize hoşgörü gösteremiyoruz. Yazık çok yazık.

    1




  • Y'ALLAH ARABİSTANA tişörtleri istiyoruz. Aafafagga

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LacWer L kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Probiome

    Videonun başını görmek gerekirdi. Ancak, konuyu İslam ile ilişkilendirenler tamamen cehaletten konuşuyor. Durum traji komik bir durum. Mesele dondurma mı, dondurmanın yeme biçimi mi anlamış değilim ancak, her iki durumda da çocuklarla bu şekilde konuşulması çok yanlış. Sakal uzatmak, cübbe giymek İslam değildir. İslam, hoş görüdür, güzel ahlaktır.

    Videonun başı çok farklı değildir. Şu konu da bile "ramazanda dışarıda yemek yenmez, gitsinler evlerinde yesinler" diyenler ve en basitinden saygısızlık gösteriyor, ben niye saygı göstereyim diyenler(çok daha ağır laflar söyleyenlerde var) olduğuna göre biraz daha koyu düşünen birinin sokakta bu tepkiyi vermesi sıradışı olmaz.
  • pekde cocuk degilmis sanki yaslari 15 den asagi degildir bunlarin cocuklari bile olur aga orta yerde yemeselermis iyimis
  • Bu adamla konuşmaya gerek yok diyecegim sey sen kimsin ? Devlet misin polis misin asker misin allah misin bunlari sorarim bunlar olmayacagi icin cekil onumden derim yasim 26 bunun için dayak yiyebilirim hiç problem degil. Ben memleketimde bir yerde oturup dondurma yerken laf edecekler ha :D ahahaha bana mi tutuyonuz arkadas. Dayanamiyorsan tutma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende şuanda oruçluyum. Etrafımda bir çok insan var yiyip içen evet bazen bir su olsada içsem şurdan alıp diyorum. Fakat mühim olan noktada orası zaten. Bu amcaların niyeti artniyetli değil. Ama yaklaşma tarzları yanlış. Bende bu yüzden yanlış buluyorum yaptıklarını. Ayrıca tabii ki kimseye karışmak yakışmaz bir müslümana herkes her şey ve her konuda özgürdür. Onu kendisi bağlar. Zaten irade sahibi olmayıp bu tuttuğumuz orucu bozucaksak hiç niyetlenmeyelim.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.