Şimdi Ara

Donanımı Güvenle Kaldır Medya Aygıtını Çıkar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önceden usb belleği çıkarırken sürekli bu medyayı çıkara basardım veri kaybı olmasın diye.
    Sonra bu alışkanlığımı kaybettim direk çekiyorum,fark oluyor mu belleği çıkar deyip te direk çekme arasında?

• Ben hiç bu konuda sorun yaşamadım ancak bazen uyarı göneriyordu veri kaybı oldu vs. diye.Siz yine işi sağlama alın derim.
  • veri kaybı hiç yaşamadım hep çekiyrum...
  • Merhaba;

USB bellegi direk cikarma ile donanimi cikar diyerek cikar arasinda hicbir fark yok. Sadece bazen flash bellegin yazim hizlarinin cok dusuk olmasindan dolayi flash bellege kopyaladiginiz dosya once onbellege alinir ardindan flash bellege yazilir. Kopyalama bitmis gorunur ancak windows arkaplanda yazmaya devam eder. Eger siz de bu esnada cikartirsaniz onbelleklenmis veri yazilamadi seklinde bir hata verir ve flash belleginize kopyaladiginiz dosyalarin kopyalanmamis veya eksik kopyalandigini veya bozuk kopyalandigini gorursunuz. Bu durumlarda tam veri yazilirken flash bellek cikartilirsa cok dusuk ihtimal de olsa flash bellegin fat yapisi bozulabilir ve icindeki bilgiler silinebilir. Bunu engellemek icin windows flash bellekleri once diski cikart islemi yapmanizi ister. Hatta bazen flash bellegi taktiginizda bir hata ile karsilasirsiniz dosya yapisi bozuk tara ve duzelt iptal seklinde. Iste bu hatanin sebebi de direk usb bellegi cikartmanizdir.

Flash belleklerde onemli dosyalar saklanmamalidir. Flash bellekler zaten cok guvenli araclar degillerdir ve kisa sureli bilgi tasima maksadi ile kullanilmalidir. Buna dikkat ettiginiz surece direk de cikarsaniz problem olmayacaktir. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: oduranli

Merhaba;

USB bellegi direk cikarma ile donanimi cikar diyerek cikar arasinda hicbir fark yok. Sadece bazen flash bellegin yazim hizlarinin cok dusuk olmasindan dolayi flash bellege kopyaladiginiz dosya once onbellege alinir ardindan flash bellege yazilir. Kopyalama bitmis gorunur ancak windows arkaplanda yazmaya devam eder. Eger siz de bu esnada cikartirsaniz onbelleklenmis veri yazilamadi seklinde bir hata verir ve flash belleginize kopyaladiginiz dosyalarin kopyalanmamis veya eksik kopyalandigini veya bozuk kopyalandigini gorursunuz. Bu durumlarda tam veri yazilirken flash bellek cikartilirsa cok dusuk ihtimal de olsa flash bellegin fat yapisi bozulabilir ve icindeki bilgiler silinebilir. Bunu engellemek icin windows flash bellekleri once diski cikart islemi yapmanizi ister. Hatta bazen flash bellegi taktiginizda bir hata ile karsilasirsiniz dosya yapisi bozuk tara ve duzelt iptal seklinde. Iste bu hatanin sebebi de direk usb bellegi cikartmanizdir.

Flash belleklerde onemli dosyalar saklanmamalidir. Flash bellekler zaten cok guvenli araclar degillerdir ve kisa sureli bilgi tasima maksadi ile kullanilmalidir. Buna dikkat ettiginiz surece direk de cikarsaniz problem olmayacaktir. :)

Teşekkür ettim bilgi için hocam, flash bellekten daha çok harici hard disk için sordum.
    En iyisi güvenli şekilde çıkarabilirsiniz yazının çıkmasını sağlamak, işimizi garantiye alalım.

• donanımı güvenle kaldırı hiç kullanmadım diyebilirim şimdiye kadar sorun yaşamadım
  • Harici disklerde ise kesinlikle bu islemi yapmaniz gerekiyor. Sebebi de kafanin park edilmesi. Siz aniden gucu kestiginizde kafa park pozisyonuna gecemez fiziksel olarak diske zarar verme ihtimali bulunur.http://www.youtube.com/watch?v=gtAJTb0WFUI kafa parkinin ne oldugunu da en iyi bu videodan gorebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oduranli

Harici disklerde ise kesinlikle bu islemi yapmaniz gerekiyor. Sebebi de kafanin park edilmesi. Siz aniden gucu kestiginizde kafa park pozisyonuna gecemez fiziksel olarak diske zarar verme ihtimali bulunur.http://www.youtube.com/watch?v=gtAJTb0WFUI kafa parkinin ne oldugunu da en iyi bu videodan gorebilirsiniz.

Teşekkür ettim hocam, yapıyorum artık her zaman.
  • Bende yapıyorum ama veri kaybı yaşamadım devam derim :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.