Şimdi Ara

Donanımhaber Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Platformu © (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.658
Cevap
21
Favori
241.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • ytu metalurji davutpaşa kampusunde mi yaw?davutpaşayı araştırdım biraz ama hiç resim bulamadım...

Orjinalden alıntı: azturan

doğru diyosun kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemek lazım

yıldız makina ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilirmiyim?En çok merak ettiğim iş imkanları,akademik kadro,kampüs,öğrenci profili...Yıldız makina mezunları ne derece tercih ediliyo?

sıram 19939 itü metalurji ve yıldız makina şu an sırama en yakın yerler gibi gözüküyo

Yıldız Makine Fakültesi, Makine,Endüstri,Gemi İnşaatı-Mekatronik,Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümlerinden oluşuyor.Fakülte Merkez kampüs-Yıldız Beşiktaş'da bulunuyor.

Merkez Kampüs;

Beşiktaş tepesindeki koruluk ilk kez I. Ahmed tarafından küçük bir köşk yaptırılarak avlanma amacıyla kullanılmıştır. II.Abdülhamid tahta çıktığında, kardeşinin ve amcasının saltanatına son verildiği Dolmabahçe Sarayını güvenli bulmadığından, 1877 yılında Yıldız Sarayı'na taşınmıştır. Yıldız Sarayı, Osmanlı padişahlarının İstanbul'da devamlı oturduğu dördüncü saray olup, Beşiktaş'ta sahilden başlayarak kuzeybatıya doğru yükselip sırt çizgisine kadar tüm yamacı kaplayan yaklaşık 500.000 metrekare yüzölçümü olan bir bahçe ve koruluk içine yerleşmiş saraylar, köşkler, yönetim, koruma, servis yapıları ve parklar bütünüdür. Bu birleşimin önemli yapıları arasında yer alan Hünkar Dairesi ( Valide Sultan Köşkü veya Hünkar Sofrası adıyla da anılmaktadır.), 1937 yılında Yıldız Teknik Okulu'nun kurulmasıyla okula verilmiş olup, bugün Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlük binası olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, Çukur Saray (Hanım Sultanlar Dairesi), Bekar Sultanlar, Şehzade Köşkleri, Sünnet Köşkü, Damatlar Dairesi, Agavat, Kileri-i Hümayun da Üniversitemizce kullanılan binalardır.

Makine Fakültesi;

Yıldız Makine Mühendisliği,1938'den bu yana bu alanda uzmanlaşmış teknik eleman yetiştiriyor.Çoğu üniversitede olmayan Dal eğitimine 1970lerde geçen Yıldız Makine Mühendisliği bu sayede öğrencilerine Makine kadar geniş bir alana sahip disiplinde alt dallarında daha rahat uzmanlaşmasını sağlıyor. Öğrenciler İkinci sınıf sonunda dal seçimi yaparak seçtikleri dalda 10 ders-20 kredilik ders alarak mezun oluyorlar.İTÜ'de ise dal seçimi sadece son sınıfta yapılmaktadır.Seçtikleri daldan kaç kredilik ders aldıklarını İTÜ konusundaki bir arkadaşa sordum ancak daha cevap gelmedi.

Yıldız Makine Mühendisliğinin Müfredatı/Ders İçerikleri/Dallara göre dersler hakkında şu adresten bilgi alabilirsin;

http://www.mkm.yildiz.edu.tr/lisans/ogretimplani/usisic_2008.doc

Özellikle 2008 yılında yapılan müfredat değişikliği ile bölüm biraz daha zorlaşmıştır (bkz:Önceki senelerde Makine Mühendisliği okuyan arkadaşların USİS 2008 hakkındaki yorumları)

Anabilim dallarıyla ve bu dallardaki akademik kadro hakkındaki bilgiyede buradan ulaşabilirsin;

http://www.mkm.yildiz.edu.tr/anabilimdallari/index.html

Yıldız Makine Mühendisliği uzun yıllardır eğitim verdiği için piyasada da bir saygınlığı bulunuyor..Özellikle sanayide birçok Yıldız mezununa rastlayabilirsin.Önceki mezunlarda yeni Yıldız'lı mezunlar için birer referans oluyor denilebilir.Ancak hiç birşeyin garanti olmadığını da unutmamak lazım.Okulun imajı iyi kesin iş bulurum gibi bir yanlış düşünceye kapılmamak lazım..

Örneğin Yıldız Makine Mühendisliğinden mezun bir abimiz tarafından kurulan Dizayn Grubun iş ilanı;

http://www.yenibiris.com/dizayn_grup/ar-ge_muhendisi_(isi-akiskan)/150616.ilan?Keyword=makina%20mühendisliği

• quote:

Orjinalden alıntı: Khán

ytu metalurji davutpaşa kampusunde mi yaw?davutpaşayı araştırdım biraz ama hiç resim bulamadım...

Davutpaşa Kampüsünde bulunuyor;

http://www.kim.yildiz.edu.tr/

@azturan

Söylemeyi unuttum Makine Fakültesi'de bir süre sonra Davutpaşa Kampüsüne taşınacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 13 Temmuz 2009; 13:03:36 >

• davutpaşa hakkında genelde insanlar kötü knoşuyo...nedeni nedir arkadaşlar?

Orjinalden alıntı: dombilibili

quote:

Orjinalden alıntı: Johnny B. Goode

quote:

Orjinalden alıntı: Shady

quote:

Orjinalden alıntı: Johnny B. Goode

Keşke biz de tatile gitsek; sıkmaya başladı artık staj bir yere kadar, çok iyi zevkli ama artık suyu çıktı. Allah'tan son hafta, bir de defteri var bunun, onu doldurucam bugün ne yapıp edip bitirmem lazım o defteri.

Defter doldurmak çok zor diyor arkadaşlar

Bu arada Naylon staj olmadı dimi abi senin ?

Defter örneklerinden, ders notlarından ordan burdan yazıyoruz.

Abi asla naylon yapmayın, (arada gitmediğim oluyor, çünkü aşırı yoruluyorum tulumun, baretin içinde 35 derece güneşin altında.) kendinize kötülük etmiş olursunuz, işe başlarken 1-0 mağlup başlarsınız. En azından kendim için söylüyorum; çalışacağım ortamı, yeri, ne nedir sordum öğrendim. Gemilerin içine girdim, çıktım falan fişman...

gemi ortamı zordur baya tuzladaki tersanelerden birinde falan mı yapıyorsun stajı?

Evet Tuzla'da tersanede yapıyorum. İlk günlerde dumur olmuştum, dedim burası neresi, tatil yapmak varken, okul biter bitmez staj niye diye kızdım kendime. Millet denize girerken ben kaynak yapıyordum. Neyse bir süre sonra alışıyorsunuz ve günler geçip, gidiyor benimde staj cuma günü bitiyor. Sürekli aynı şeyleri yapmak sıktı biraz neyse 4 gün kaldı. Sonra vize işlerim var. Ondan sonra bir tatili hakediyorumdur umarım. :)

@Shady mesajını düzelt istersen abicim, artık biz Makina Fakültesi'ne bağlı değiliz. Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi olduk, 2 ay önce bakanlar kurulu onayıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnny B. Goode -- 13 Temmuz 2009; 13:11:31 >

• @shady

hocam iyi güzel çok saol de biraz copy paste olmuş

kendi izlenimlerini ve bildiklerini de anlatırsan daha iyi olur tabi mümkün olduğunca objektif olarak

bi de yıldız kampüsü davutpaşa ya taşınacakmış yavaş yavaş felan diyolar.Davutpaşa kampüsü nasıl?

davutpaşa hakkında genelde insanlar kötü knoşuyo...nedeni nedir arkadaşlar?

abim orda adam öldürmüşler fln demişti

quote:

davutpaşa hakkında genelde insanlar kötü knoşuyo...nedeni nedir arkadaşlar?

abim orda adam öldürmüşler fln demişti

semt olarak istanbulun neresinde...taksime felan yakın mı?

@shady

kendi izlenimlerini ve bildiklerini de anlatırsan daha iyi olur tabi mümkün olduğunca objektif olarak

bi de yıldız kampüsü davutpaşa ya taşınacakmış yavaş yavaş felan diyolar.Davutpaşa kampüsü nasıl?

Sadece Merkez Kampüsünün tarihçesini kopyala yapıştır yaptım..Geri kalanı zaten kendi yazım

Davutpaşa Kampüsü,Osmanlıdan bu yana bir askeri kışla olarak kullanılmış.90ların sonunda da TSK'nın küçülme çerçevesinde Yıldız Teknik Üniversitesine verilmiş.Kampüs son 1 yılda çok büyük bir ilerleme gösterdi..Sürekli de gelişiyor.Davutpaşa Kampüsü Esenlerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 13 Temmuz 2009; 13:42:00 >

• quote:

@shady

sırayla taşıyorlar bölümleri geçen sene inşaat fakültesi taşındı mesela sırada elektrik-elektronik fakültesi var en sonda makine fakültesi taşınır büyük ihtimal. şu an davutpaşa da fen-edebiyat fakültesi, kimya-metalurji fakültesi, fen-edebiyat fakültesi ve yabancı diller bölümü yer alıyor. zaten hangi bölüme girersen gir ilk sene servis derslerini davutpaşada alıyor bütün bölümler. beğenilmeme nedenlerinin en büyük nedenlerinden biri diğer kampüsün yıldız kampüsü olduğu söylenebilir. yıldız kampüsü merkezi bir yerde ulaşımı kolay ve kampüs yönünden baya güzel zaman geçirilcek bir yer. davutpaşada en büyük sorun geçen seneye kadar ulaşımda özellikle sabah ulaşmak tam işkence oluyordu ama bu sene büyük ölçüde bu sorun çözüldü diyebilirim. 2 sene önce en çok kullanılan yol 500es otobüsüyle gitmekti bunun dışında aksaraydan kalkan metroda geçiyor.geçen sene ise metrobüs açıldı ve okul cevizlibağa servis koydu birde bakırköye servis olması lazım bu ulaşım olanaklarını baya rahatlattı.

• davutpaşa kötüdür ama yapılıyor şu an müthiş geniş bir arazisi var. bayada yapıldı. sene başıyla sene sonu arasında büyük bir fark var. mesela sene başında tezek kokusu yoktu sene sonunda var. neyse o koku filan kalmadı şimdi. kampüste go kart pisti bile var o derece büyük. hatta şöyle bir olay var bizim ing hocası söyledi. 2010 istanbul kültür başkenti olduğundan üniversiteleri buluşturan üniversite yıldız teknik üniversitesi seçilmiş bu nedenle çalışmalar hızlıca yapılmaya devam ediliyor. 2010a yetişmesi için. çünkü yabancı ülkelerden üniversitemize insanlar gelcek. güzel gözükmesi lazım. ayrı olarak bölümünüz beşiktaş kampüsünde olsa bile ilk sene hazırlık sınavını geçmezseniz hazırlığı davutpaşada ki yabancı diller binasında okuyorsunuz. kısacası her ytü öğrencisi davutpaşaya gelmeden mezun olamayacak. ek olarak tavsiye öğrenci kimliğinizi ve pasonuzu mutlaka zamanı gelince alın yoksa sene boyunca kayıtta verilen öğrenci belggesini taşımanız gerekiyor yanınızda. bakınız ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 13 Temmuz 2009; 16:50:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ertanunver

davutpaşa kötüdür ama yapılıyor şu an müthiş geniş bir arazisi var. bayada yapıldı. sene başıyla sene sonu arasında büyük bir fark var. mesela sene başında tezek kokusu yoktu sene sonunda var. neyse o koku filan kalmadı şimdi. kampüste go kart pisti bile var o derece büyük. hatta şöyle bir olay var bizim ing hocası söyledi. 2010 istanbul kültür başkenti olduğundan üniversiteleri buluşturan üniversite yıldız teknik üniversitesi seçilmiş bu nedenle çalışmalar hızlıca yapılmaya devam ediliyor. 2010a yetişmesi için. çünkü yabancı ülkelerden üniversitemize insanlar gelcek. güzel gözükmesi lazım. ayrı olarak bölümünüz beşiktaş kampüsünde olsa bile ilk sene hazırlık sınavını geçmezseniz hazırlığı davutpaşada ki yabancı diller binasında okuyorsunuz. kısacası her ytü öğrencisi davutpaşaya gelmeden mezun olamayacak. ek olarak tavsiye öğrenci kimliğinizi ve pasonuzu mutlaka zamanı gelince alın yoksa sene boyunca kayıtta verilen öğrenci belggesini taşımanız gerekiyor yanınızda. bakınız ben.

2010 da öğrenci kongresi benzeri bir olay yapılacak zaten bu yüzden hızla belediye düzenlemiş sanırım o fen edebiyatın ortasını normalde yılardır belediye yapacak diye bekleniyormuş. ama 2010 kültür başkenti ile alakasız olması lkazım o organizasyonun alınmasının

• doğrudur bişey diyemem bizim hoca sallamış olabilir ama bir organizasyonun olduğu kesin hızlanmışlar bu nedenle.
  • ya davutpaşaya gitmeden önce bizde korkmuştuk baya internetteki yorumlardan, gittik gördük yazılanların mazide kalmış olduğuna tanıklık ettik, fotoğraf var bende isteyen olursa ekliyim, kültür bakanlığınında yıldızla alakalı çalışması var, sarayın bulunduğu alanda üniversite fikrine karşılar, okulda bu sayede ciddi mevlalar alabiliyo sanırım devletten bölümleri taşımak için
  • Bir gidip görmek lazım Davutpaşa'yı o zaman. O yazılanlar çok eskiydi zaten. Şimdi her şey rayında. Ulaşımda iyi oldu, alternatifler çoğaldı, size geçen sene anlattığım gibi inşaat tamamlanınca Davutpaşa kampüsü Türkiye'nin en iyi kampüslerinden biri olacak, belki de en iyisi. Haydi hayırlısı bakalım.

Orjinalden alıntı: scary.

abi inşaatın elini attığı yer altın oluyo işte :D

Bende kendi kendime sorup duruyordum bu belediye mal mı neden seçim sonrası bu kadar hızlı çalışmaya başladı diye

Kültür Bakanlığına da Ne varmış güzel güzel okunuyordu yıllardır Yıldız'da
  • İlk 3 tercihimden biriside burası olucak endüstriyel elektronik puanım okul taban puanından daha fazla ama anadolu meslek olmamam biraz işi zorlaştırıyor ama inş. olur olurda benimde adım listeye geçer=)
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.