Şimdi Ara

Donanımhaber Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Platformu © (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
21
Favori
237.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dombilibili

daha ne zamı yapsınlar zaten 8 dönem 3 katını alıyorlar 2. öğretimin hatta ileriki zamlarda dahada artabilir fark bu arada bu 2. öğretimin harcının bu kadar farklı olması normalmi aslında 2 katı falan olması gerekmiyormu 1. öğretimin aşırı fark var 2 harç arasında

her cumartesi sınav sadece 1. sınıfta oluyor yalnız servis derslerinin kalabalıklığından dolayı onun dışında 1 haftada bitiyor sınavlar bu arada kalabalık olayına gelince kaç kişi alıyordu makine bölümü 1.+2. öğretim okulun nüfusunun büyük bölümünü makineciler oluşturuyor

Normalde 2 katı olsa hiç sorun olmayacak.Ancak harçlara bir bakıyorsun 1.öğretim harcının neredeyse 3,5 katına karşılık geliyor.Hadi onu da geçtik adam gibi verdiğimiz paranın karşılığını alsak sorun olmayacak.Hadi karşılık falanda istemiyorum diyorsun sağlık olsun diyorsun ama lise birinciliğiyle 180 puan alıp Makine Mühendislerine girenleri gördükçe insanın morali tekrardan altüst oluyor.Sonuçta birinci öğretim ile ikinci öğretim arasında onlarca puan farkı yok.1-2 puanlık farkın cezasını öğrenciden fazlasıyla çıkartıyorlar..İkinci öğretimlerin kurtuluşlarının 2 yolu var.Ya %10'a girecekler harcı düşürecekler ya da ÖSS'den 1.öğretimi kazanıp derslerini saydırıp kaldıkları yerden devam edecekler.Zaten İkinci öğretimin tek sorunu harcı oluyor.Yoksa onun dışında İkinci öğretim çok rahat...

Makine'de toplamda 460küsür 1.sınıf öğrencisi var.

@cereyanci_yildiz Hoşgeldin hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 26 Ocak 2009; 10:56:10 >

• Uzun zamandır hikaye yazamıyordum. Tatilde boş boş oturmak yerine bir şeyler yazdım ve burada sizlerle paylaşıyorum. Yorumlarınızı esirgemeyin. Umarım beğenirsiniz. =)

KIZLARI KİMLER KAPAR

Hayatında yapmadığı kadar espri yapmıştı o gün. Hiç susmayacakmış gibi konuşup, durmadan düştüğü komik durumları kendince alay ederek anlatıyordu. Sözü arada bir rakibi tarafından kesiliyor ve olay üstüne yorum yapılıyordu. Rakibi de anlatılanlardan yararlanarak geride kalmamak ve alay ederek de rakibinin önüne geçmek istiyordu. Aralarında kan bağı olan iki genç ve daha da ötesi çok yakın iki arkadaş şimdi birbirlerine düşman olmak üzereydiler. Onlar artık ne dost ne akrabaydılar. Karşılıklı inceden laf sokuşturmalar ve iğneleyici esprilerle birbirlerini küçük düşürüp dalgalı, hafiften sarı saçları olan kızı etkilemekti tüm amaçları. Çünkü onlara göre komik erkekleri severdi bütün kızlar.

O yaz tatili geçirdiğim en eğlenceli dönemdi. Eğlenceli olduğu kadar da verimi yüksek bir tatildi. Çünkü ne kadar salak şeyler anlatabileceğimi ve ne kadar kötü espriler yapabileceğimi o zaman anlamıştım. Kendime acilen çeki düzen vermem gerektiğini de yine o zaman görmüştüm. Bu nedenledir ki o tatilde yaşananları hiç unutmam ve yine dalgalı saçlı bir kızla konuşurken o günleri hatırlar ve olabildiğince ciddi davranmaya ve kesinlikle araya bir espri sıkıştırmamaya çalışırım.

Geceleri sitenin bütün gençleri toplanıp klasik akşam ritüeli olan gitar eşliğinde şarkı söyleme faslını gerçekleştirirdik. Gitarı çalan can dostumdu ama aynı zamanda rakibimdi. Gitarı onun çalması akşam ayinlerinde onu benim bir adım önüme geçiriyordu. Ben de açığı kapamak için o berbat sesime rağmen daha yüksek sesle söylemeye çalışıyordum şarkıları. Bu aptal durum birkaç akşam daha böyle devam etti. Bizse hala birbirimizi elemek ve dalgalı saçlı sarışın kızı kapma hayalleri içindeydik.
    Yine bir akşam böyle toplanmış ve gitar ritüelini geçmiştik. Sohbet başlamıştı ve şov yapma sırası bana gelmişti. Çünkü genellikle konuşmalarda benim anlattıklarıma daha fazla gülünüyordu. Söz bir ara dans etmeye gelmişti. İşte tam fırsatıydı. Rakibime çal bir şeyler de dans edelim diyiverdim. Rakibimin romantik bir şeyler çalmasını umuyordum. Dalgalı saçlıyı dansa kaldırıp etkileyecektim. Bu da öldürücü darbe olacaktı. Ama böyle bir hataya nasıl düşmüştüm? Ben evde yalnız başınayken bile dans edemeyen biriydim. Ya sonuç bir felaket olursa… Bunu bilen rakibim beni rezil etme fırsatını elinden kaçırmamıştı. Hemen gitarıyla hafif bir müzik yapmaya başladı. Bense donmuştum. Dans etme fikrini benim ortaya atmış olamama rağmen yerimden kımıldamamıştım. Bu esnada aramızdaki en sakin ve bir o kadar da ciddi çocuk beni kurtarırcasına ayağa fırladı. İşte bu benim gerçekten de kurtuluşumdu. Dansı o başlatacaktı ve ben de arada kaynayacaktım. Az sonra olacakları bilseydim her şeye rağmen dansa kalkardım…
    Ciddi çocuk dalgalı saçlıya en uzak konumda olmasına rağmen çok rahat bir tavırla onun yanına gitmiş ve elini uzatmıştı. Dalgalı saçlı da sanki yıllardır bu anı bekliyormuşçasına gülümsemişti. Bizim onu güldürmek ve etkilemek için yaptığımız onca çalışmaya rağmen yüzüme bakaraktan dansa başladılar. Bir süre sonra daha bir yakınlaştı ciddi çocukla dalgalı saçlı. Artık bu bir dans olmaktan çıkmıştı, birbirlerine sarılmış ayakta sallanıyorlardı. Rakibim de olanları sanki görmüyor hala aynı romantik şarkıyı çalıyordu. Yaptığı bu aptallığı durdurmak için dirseğimle koluna vuruyordum. Oysa beni hiç takmıyordu ve durmadan aynı şarkıyı çalıyordu. Vurma şiddetini arttırmıştım. Birden bana döndü ve “Ne dürtüyorsun lan!” diye bağırdı. “Sen gelsene bir şöyle kenara.” diyerekten onu denize doğru çekiştirdim. “Görmüyor musun lan kız elden gidiyor, sen hala gitar çalıyorsun.” dedim. Cevap vermedi. Yerimize döndük, dönmez olaydık. Ciddi çocukla dalgalı saçlı hafiften sarışın kız el ele tutuşmuşlardı. Densizin biri “Oğlum az önce öpüştüler.” dedi. O an kafasına gitarla vurmak istemiştim.

Gerçekten çok verimli bir yaz tatiliydi. Artık ne tür bir insan olmam gerektiğini o zaman anlamıştım. Bu olayların yaşandığı akşam evde eski rakibimle olay üstüne sadece şunları konuşmuştuk:

—Ben anladım durumu. Kızları komik erkekler güldürür ama ciddi erkekler kapar.
    —Evet. Hımmm… Ya ben bütün yaptıklarım için özür dilerim.
    —Ben de.
    —…
    —Hem zaten ne biçim kızdı o öyle? Çok güzel değildi, burnu da biraz büyüktü.
    —Ayrıca tam bir kaşarmış. Baksana iki gündür tanıdığı çocukla öpüşmüş.
    —…

• Lise 2 deyim ama ufaktan bir meslek belirdi kafamda Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları istiyorum istanbulda itü ve ytü de var bildiğim kadarıyla o bölümde okuyan Wuerio abim var acaba bana yardımcı olabilir mi msn den falan

Orjinalden alıntı: osmaniac

ytu forever elektrik mühendisliği 4.sınıf bitmeyecek ya

beni bildin mi hacı
  • Beyler ben kulaktan dolma bişeyler duydum her dönem kayıt yenilemek falan gerekiyormuş diye hazırlık öğrencisi olduğum için çokda bir bilgim yok.Ben harç parasını yatırdım 759 TL evlat acısı gibiBunun dışında 2.dönem yapmam gereken bişey varmı?

Orjinalden alıntı: omerf

Beyler ben kulaktan dolma bişeyler duydum her dönem kayıt yenilemek falan gerekiyormuş diye hazırlık öğrencisi olduğum için çokda bir bilgim yok.Ben harç parasını yatırdım 759 TL evlat acısı gibiBunun dışında 2.dönem yapmam gereken bişey varmı?

başka birşeye gerek yok harcı yatırman yeterli
  • Katkı Payı Ödeme 26 - 30 Ocak 2009

Bağımsız Ders Kaydı (Öğrenci) 02 - 06 Şubat 2009

Ekle/Sil - Öğrenci 09 -10 Şubat 2009 (iki gün)

Ekle/Sil - Danışman 11 - 13 Şubat 2009 (üç gün)

Gecikmeli Ödeme İçin Son Gün 13 Şubat 2009 Cuma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi get a life -- 27 Ocak 2009; 19:14:17 >
    Anime Fan Club
    http://myanimelist.net/animelist/dombilibili
  • ya sayfa niye yamuldu
  • hiç sınav falan olmadığımız,seminer havasında geçen bilgisayar müh. uyum dersi F0 gözüküyo usiste nasıl iştir anlamadım.yoklama da adam gibi alınmıyodu.zaten yoklama alınsa bile toplamda 2 veya 3 kez gitmedim.F0 gözüküyo ilginçç.usis sapıttı gene

Semtimiz erkek semti aşık eder herkesi,
    Üzerimden eksilmesin bayrağımın gölgesi,
    İşte biz kötü günde hep omuz omuzayız,
    Övünmek gibi olmasın biz Karakartalız!!!...
  • quote:

Orjinalden alıntı: furkang

hiç sınav falan olmadığımız,seminer havasında geçen bilgisayar müh. uyum dersi F0 gözüküyo usiste nasıl iştir anlamadım.yoklama da adam gibi alınmıyodu.zaten yoklama alınsa bile toplamda 2 veya 3 kez gitmedim.F0 gözüküyo ilginçç.usis sapıttı gene

Notun USIS'e işlenmemiştir muhtemelen, USIS'te not ortalamalarını hesaplarken, dönemi kapadığı için F0 olarak almış. Hocanla konuş düzeltin durumu.

Orjinalden alıntı: scary.

usis gecesi yaklaşıyor

Maalesef.Birde öyle bir ders programı yapmışki bölüm hayran olmamak elde değil Senin bölümün nasıl abi programı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 31 Ocak 2009; 11:38:37 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukcoskun -- 31 Ocak 2009; 12:10:28 >
  • bizde bi sorun yok ya hatta gayet güzel hazırlamışlar bile diyebilirim, bi cuma günü fiziği iki grup dışında alamazsam 3 saat beklemek zorunda kalıcam, artık o kadarda olsun çok önemli değil, sizde ne yapışlar

Orjinalden alıntı: scary.

bizde bi sorun yok ya hatta gayet güzel hazırlamışlar bile diyebilirim, bi cuma günü fiziği iki grup dışında alamazsam 3 saat beklemek zorunda kalıcam, artık o kadarda olsun çok önemli değil, sizde ne yapışlar

Biz normalde 3günde Davutpaşa'da bütün dersleri hallederiz diye bekliyorduk ama 4güne yaymışlar azar azar.Örneğin Fizik dersinin 2 saatlik bölümünü sadece bir güne koymuşlar.Sırf 2 saatlik Fizik için Davutpaşa'a gitmemiz gerekcek...

@onboardx

Hayırlı olsun abi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 31 Ocak 2009; 20:42:16 >
  • 00:00 herkese kolay gelsin.
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.