Şimdi Ara

Donanımhaber şirketine selam olsun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili duratorq konuyu kitledi ve kitlerken şöyle talihsiz bir açıklama yaptı:

Sonuç olarak Donanımhaber şirketinin sahibi bu forumda siyaset konuşulmasını istemiyor

Donanımhaber şirketinin sahibi siyaset istemiyor diye konumuz kitleniyor..

Sorarım donanımhaber sahibi biz olmasak sen ne yaparsın?

Neden fikirlerimizi belirtemiyoruz?

Neden tartışamıyoruz?

Neymiş donanımhaberin sahibi siyaset istemiyormuş..

Bu ülkede yapılan yanlış işler corolla mı civic mi konularından daha önemli...

Sevgili Duratorq belki yapmak zorunda olduğun için o mesajı kitledin ama emin ol bugün forum donanımhaber benim gözümde inanılmaz alçaldı..

Hele ki sahibi istemiyor gibi bir açıklama yapmak hiç ama hiç yakışmadı..

Bu forumlardan çok daha amatörce yönetilen forumlarda bile bu konuların konuşulmasına izin veriliyor ama bu forumun ticari amaçları olduğu için bizim söylemek istediklerimiz ikinci plana atılıyor..

Donanımhaber şirketinin sahibine söyleyin bize bir liste versin şunlar konuşulsun diye o listeden seçip konuşalım.. hatta isterse belli kelimeler versin sadece onları kullanalım..

• Kültür-Bilim bölümünde günlük 2-3 konu bu sebepden kilitleniyor veya siliniyor bu konuda gidecek
    ekleme:Donanım haberin sahibine 2-3 dakikada açılan forumdan sevgilerimle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winchester -- 7 Eylül 2009; 0:27:26 >

Kelime hatası yapabilirm harf harf boşuna uğraşmayın.
  • arkadaşım siyaset konuşabileceğin bir sürü forum var git oralarda yap siyasetini.

Durotorq doğru olanı yaptı.. Burası otomobil bölümü ve konuya siyaset karıştı ... bunu yapanların arasında ben de vardım kabul ediyorum.

Böyle yapıpta birbirimizi ve yönetici arkadaşları kırmayalım.
    gerek yok takılıyoz şurda vakit geçiriyoruz . ortamı germeyelim forumun keyfini çıkaralım.

Orijinalden alıntı: Transporter67

arkadaşım siyaset konuşabileceğin bir sürü forum var git oralarda yap siyasetini.

Durotorq doğru olanı yaptı.. Burası otomobil bölümü ve konuya siyaset karıştı ... bunu yapanların arasında ben de vardım kabul ediyorum.

Böyle yapıpta birbirimizi ve yönetici arkadaşları kırmayalım.
    gerek yok takılıyoz şurda vakit geçiriyoruz . ortamı germeyelim forumun keyfini çıkaralım.

+1905

Ama hepimizin emek vererek büyüttüğü ve değerlendirdiği forumu sahibinin isteklerine göre(!) yönetmek de kimsenin haddine değil.

araba konuşmaktan zevk alıyorum ve bu forumda arabalar ile ilgili pek cok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorumm...

siyaset için değil hepimizin ortak sevgisi arabalar için buradayız...

siyaset istiyorsan inan senin gibi pek cok insan yüzlerce sitede tartışıyorlar oraya git orada tartış..

Duratorq da sonuçta kafasına göre hareket etmiyor,adminlerin koyduğu kuralı uyguluyor.Fakat şunu söyleyebilirim ki DH'nın mantığa aykırı tek kuralı bu değil.

Özellikle bir maddeleri var ki şaka gibi (bkz. forum kuralları no. 16)

Siyaset yaşamın her yerinde vardır..

Senin aldığın arabada da siyasetin etkisi vardır sofrana konulan ette de..

Siyaseti hayatınızdan çıkarabilir misiniz?

Ben cevap vereyim hayır..

Siyaset okullarda konuşulmaz..

Siyaset devlet dairelerinde konuşulmaz..

Ama siyaset forumlarda konuşulur..

Yapılan yanlışın içinde sonuçta bir trafik suçu da vardı bugün ve bende burda paylaştım..

Ha yönetici çıkardı derdi ki bence germeyelim ortamı gerek yok vs. tamam ama çıkıpta donanimhaber in sahibi böyle istiyor derse sinirlenirim arkadaş..

Donanimhaberin sahibi mi belirleyecek benim ne söyleyip ne söyleyebileceğimi?

Aynen deserthawk ın dediği gibi o zaman niye siyasi reklam alıyorlar madem siyaset istemiyorlar forumda..

anlamak güç doğrusu

bir siyasi partiden reklam alımını iyi bilirler ama.

bu forum üyeler olmasa ne işe yarar ki

forumun kuralları vardır, buna da uyulması gerekli

ama bu cümle nedir yani

yoksa dh hayat için çok da menem birşey değil

girmeyiz olur biter

bazen bir arkadaş grubunun toplandığında muhtemelen edeceği 3-4 muhabbetten biri olan siyasete girmeden edemiyoruz....
    sürekli paylaşımda bulunduğumuz insanlarla siyaset konuşmakta zevkli oluyor...
    bu kadar geniş bir kitleyi ve en önemlisi tanışmışlığı başka yerde bulamıyoruz...

lakin forumunda kuralları var..
    Bizim sayemizde Ayakta duran bir şirketin bize kurallar koyması yeri geldiğinde ceza verip uzaklaştırması hoşumuza gitmesede malesef durum böyle...
    kurulan bu sıcak ortamda bir yönetim çalışanlar ilişkisi hoş olmuyor ancak burada toplanabilmemizde bunlara bağlı...

2 taraf olarak daha sakin olursak çözülemeyecek sorun yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Forumda siyaset konuşulmaz;ama seçimlerden önce sağ sütuna parti reklamı almasını da bilirler.

Duratorq da sonuçta kafasına göre hareket etmiyor,adminlerin koyduğu kuralı uyguluyor.Fakat şunu söyleyebilirim ki DH'nın mantığa aykırı tek kuralı bu değil.

Özellikle bir maddeleri var ki şaka gibi (bkz. forum kuralları no. 16)

Herkesin siyeset anlayışı farklıdır. Sen sağcısındır ben solcuyumdur. Senin sevdiğini ben sevmem benim sevdiğimi sen sevmezsin. Sen Tayyip'i seversin ben Baykal'ı. Bu siyaset görüşüdür ve farklılıklardan dolayı mecliste bile kavga kıyamet oluyorsa forumlarda küfürler hava da uçuşuyor.

Reklam alma konusuna gelince. Parayı veren düdüğü çalar. Ben reklam versem benim de boy boy fotoğraflarımı forumun istediğim yerine koydururum. Ben de reklam yaparım. Burda siyaset değil ticaret ortaya çıkar. Seçim zamanında parayı AKP verdi reklamı yaptırdı. CHP verseydi o yaptırırdı DTP verse o da yaptırırdı. Sİyaset değil para konuşur. Yani Money talk

Levent'ciğim malesef burda böyle. Kişilerin siyasi görüşüne saygıdan dolayı kavga çıkmasın diye siyasi konular kapatılıyor. Siyasi konu açıldığı zaman 10 dakika da 5 6 sayfa olabiliyor. Bir çok küfür edilebiliyor. Çok kişi ceza alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 7 Eylül 2009; 0:57:30 >

• Aslında benim tepki siyaset tartışılmaz konusunda değil...

Yani forumun kuralları vardır hadi onu kabul ettim.. Ama bunu güzelce açıklarlar derler ki burası otomobil burda konuşmasak daha iyi olur birbirimizi kırmayız..

Bana dokunan donanimhaber in sahibi böyle istemiyor denmesi...

Yoksa bu forum bana yüzyüze olmasada bir sürü arkadaş kazandırdı..

Yukarıda bana git siyaseti başka forumda tartış diyen arkadaşlardan çok daha fazla kazancım olmuştur forumdan..

Elimden geldiğince katkıda sağlamaya çalıştım..

Fakat ne bileyim bir an çıkıp da bana donanimhaberin sahibi istemiyor denince dokundu...
  • Onunda haklı sebepleri var ama. Görüş ayrılıklarından dolayı cezalar olacak üyeler belki de forumu bırakacak o adam da forumu bırakacak. Bu da para kaybı demektir. Sadece bu forumda değil ki diğer forumlarda da durum budur Levent.

Kimseyi hor gördüğüm için söylemiyorum yanlış anlaşılmak da istemem ama siyaset oltanın ucundaki yem gibidir. Kendi hayatını devam ettirebilecek yeterliliğe sahip olmayan, kendi sağlık güvencesini bile kazanamamış olan, bir de yaş itibariyle henüz aklıselimliğe erişememiş olan kişilerin siyaset konuşması kadar zararlı bir alışkanlığın olmadığını düşünüyorum.

Bunu oltanın ucundaki yeme benzettim, niçin mi? Zihinlerin farklı yönlerde çalışıyor olması, dikkatin hiçbir getirisi olmayan bir noktaya odaklanması sadece zaman kaybıdır. Gençlerimiz yaptıkları işin en iyisini yapmak için çaba sarf etmeleri gereken yerde beyhude bir uğraş edinmektedirler ki bunun ne onlara ne de vatana millete hayrı yoktur.

Öte yandan ön şartları edinmiş bir kişi zaten siyaset konuşması gereken yeri ve nasıl konuşacağını yeterince bilmektedir. Gider görüşüne uygun siyasî oluşumun içine dâhil olur gerekirse görev de alır.

İnsanlarımızın eleştirel olması farklı bir olgudur, bir olaya birçok yönden bakabilme becerisine sahip olması farklı bir olgudur, kendisini medenice ifade edebilmesi farklı bir olgudur. Bunların hepsi ortak paydada birleşirse ki işte o zaman çok lezzetli olur. Lakin siyaset ise bunlardan bambaşkadır.

Velhasılıkelam forum bu istişarenin yapılabileceği bir yer değildir. (Bence.)

Haklısınız bu bölümde yaş ortalaması yüksek olabilir. Kısmen de olsa...
    Ancak hukukî boyutları bulunuyor bu olayların. Kuvvetle muhtemel geçmişte yaşanan birtakım talihsizlikler neticesinde de çeşitli önlemler ve kısıtlamalar uygulanıyor.

• Doğrudur Ünal dostum haklısındır..

Belkide ben donanimhaberde diğer forumlara göre fazla vakit geçirdiğimden farklı görmek istedim..

Sizin gibi arkadaşlar edindim bir sürü şey öğrendim..

Böyle konuları tartışabilmek isterdim..

"Sonuç olarak Donanımhaber şirketinin sahibi bu forumda siyaset konuşulmasını istemiyor " demek yerine;

"Forum kurallarına göre siyaset yasaktır" demesi yeterli olurdu. Duratorq bu konuda hatalı. Neticede donanımhaber şirketinin para kazanmasını sağlayanlar bizleriz.Gerçi sahibi hakkında konuşmaya gerek yok, yorumu yazan yöneticinin hatasını da hemen sahibine yüklemek doğru değil.

Arada herkesin stresli olduğu anlar olabilir. Normal şartlarda da Duratorq böyle bir yorum yazmazdı.
    Bu ülkede yaşayan halkın çoğunun, toplumsal yaşam umurunda değil, analitik düşünme, olayları idrak etme yetenekleri zayıf. Birçoğu mikrodünyalarını kurmuş ve çevresinde gördüğü büyük rantların, birgün kendisi için de gerçekleşebileceğini düşünüp bozuk düzenin gönüllü bir üyesi oluyor.

Halbuki sürekli kaybettiğinin, hayat kalitesinin giderek düştüğünün farkında değil!!!
  • siyasi tartışmalar yüzünden birçok foruma girmiyorum.burda otomobiller üzerine olan bi bölümde karşıma çıkıyor.konunun açılması zaten çok anlamsız.futbol sahasında basketbol oynamaya çalışmak sizin yaptığınız

Orijinalden alıntı: levent--

Doğrudur Ünal dostum haklısındır..

Belkide ben donanimhaberde diğer forumlara göre fazla vakit geçirdiğimden farklı görmek istedim..

Sizin gibi arkadaşlar edindim bir sürü şey öğrendim..

Böyle konuları tartışabilmek isterdim..

Bende isterim adam akıllı güzelce tartışılmasını ama araya birisi bi taş atıyo sonra konu hoop farklı yerlere çekiliyo. Küfürleri mi ararsın ana bacı sayıp sövmeleri mi neler oluyor neler. Konu dışında çok şahit olmuşluğum vardır. Hani geçenlerde kırmızı Saxo konusu olunca herkes birlik olmuştu ya. Siyaset olunca da herkes birey oluyor. En yakın olanlar bile fikir ayrılığına fikir çatışmasına giriyorlar.

Bu yüzden de yasaklanıyor. Forum kurallarından dolayı dense daha doğru olurdu o da ayrı mesele tabi

• Duratorq çek bunları kömürlüğe
    Patrona selam

Orijinalden alıntı: freeman6161

siyasi tartışmalar yüzünden birçok foruma girmiyorum.burda otomobiller üzerine olan bi bölümde karşıma çıkıyor.konunun açılması zaten çok anlamsız.futbol sahasında basketbol oynamaya çalışmak sizin yaptığınız

Ben de siyasi tartışma olan bir konuya bakarken içim sıkılıyor, bunalıyorum. En ufak siyasi bir konuda sayfalar dolusu mesaj atılmış olsa yine de nihayetinde herkes bulunduğu noktadan ne bir adım ileri ne de bir adım geri atmış oluyor. Olan kırılan kalplere oluyor.

Bu nedenle daha 1999'lerde üye olduğum bir donanım forumunu bıraktım. Sadece garip garip tartışmaları görmemek için.

Ama bu konu özelinde yönetici arkadaşımız belki aceleyle içerik olarak doğru uslüp olarak yanlış bir cümle kurmuş olabilir. Çok takılmamak lazım; beşer şaşar...Forum kuralları genelde belli bir tecrübenin ürünü oluyorlar. Siyasi konular genelde sorunlara gebe oluyorlar. Kısa sürede tartışmalar hatta hakaret ve küfürler başlıyor. Ayrıca "forumun sahibi" yerine kendimizi koymakta da yarar var. Falanca bir siyasiye bir nik ardından birisi küfür etse ve bu nedenle forum kapatılsa mesela, iyi olmıyacağı aşikar.

Bu yüzden siyasi düşünceleri yeri gelip dilimizi ısırıp, içimize gömmekte fayda var diye düşünüyorum; en azından bizim forum gibi tekneloji forumlarında...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.