Şimdi Ara

...::: Donanımhaber Meteoroloji Servisi :::...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık bir haftadır işaretleri vardı ancak modellerin oturması için biraz daha beklememiz gerekti. Bu akşam tahminlerinde artık %80 kesinleşti diyebiliriz, Türkiye 26 ocak akşamı itibariyle Sibiryadan kopan geniş bir yüksek basınç dalgasının etkisine giriyor. Trakya üzerinden girecek soğukların karadeniz üzerinden alacağı nemle ilk olarak Marmara, ardından yurt genelinde kar yağışı ile etkili olması bekleniyor.

...::: Donanımhaber Meteoroloji Servisi :::...

Marmara Bölgesi, 26 Ocak tarihinde halen devam eden yağışların rüzgarın kuzeye dönmesiyle birlikte 2 gün boyunca tipi şeklinde yoğun olarak devam etmesi ardından gelen günlerde ise etkisini sürdürecek kuvvetli poyraz nedeniyle Marmara ve Karadeniz’e kıyısı olan illerde sea effect kar yağışlarının sürmesi bekleniyor. İstanbul için tahmini kar örtüsü kıyılarda 5-7 cm, yüksek ilçelerde 10 cm.

Ege bölgesinde 26 gecesinden itibaren kar yağışı bekleniyor. İzmir ve kıyılarda 5-6 cm örtü oluşabilir. Manisa, Denizli, Muğla gibi kıyıya yakın illerde tahmini 8-10 cm, kütahya uşakta 15 cm civarı kar örtüsü oluşur.

Akdeniz bölgesi 25-27 ocak arası gök gürültülü sağanak yağış alacak. Yüksek kesimler kar alır. Ay sonunda fırtına şeklinde kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Karadeniz bölgesi 27-28 ocak tarihlerinde kar yağışı alacak, kıyılarda 5-10 cm, iç kesimlerde ve yükseklerde 20 cm kar örtüsü oluşacak.

İç anadolu bölgesi 26-27 ocak tarihlerinde yoğun kar yağışı alacak. Bu iki günün ardından havanın açmasıyla birlikte çok kuvvetli soğuklar geliyor. Tahmini kar örtüsü 10-20 cm. Cuma günü çok kuvvetli rüzgar var.

Doğu Anadolu bölgesi 27-28 ocak tarihlerinde yoğun kar yağışı alacak. Tahmini kar örtüsü 50 cm den fazla. Yağışın kesilmesiyle -30 dereceye kadar soğuma bekleniyor.

Güneydoğu anadolu bölgesinde 26 ocakta yağmur olarak devam eden yağışlar 27sinde kara dönüyor. Tahmini kar örtüsü 5-10 cm civarı.

Ocak sonu gelen yüksek basıncın uzun süre etkili olması bekleniyor. Şubatın ilk yarısında bir yağışlı sistem daha olabilir. Şimdiden kestirmek zor ancak bu ikinci dalga ocak sonu sistemiyle birleşirse tüm türkiyede yaklaşık 10 gün kar örtüsü kalabilir. Kırsal kesimde yaşayan arkadaşların yiyecek stoğu yapması faydalı olacaktır.

Gelişmeler oldukça paylaşmaya çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaska Yolcusu -- 22 Ocak 2012; 22:12:11 >

• Ocak sonu gelecek sistemler nereye uğrayacak onuda yazaydın bide ?
  • Ocak sonu sistemi tahminleri geldi.
  • Güzelmiş.
  • Emeğiniz için teşşekkür ederim öncelikle.

Lütfen bana Aydın'a kar yağacağını söyleyin en son 21 yıl önce yağmıştı yanlış hatırlamıyorsam ben 4-5 yaşındaydım o günden bu güne kar göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Emeğiniz için teşşekkür ederim öncelikle.

Lütfen bana Aydın'a kar yağacağını söyleyin en son 21 yıl önce yağmıştı yanlış hatırlamıyorsam ben 4-5 yaşındaydım o günden bu güne kar göremedim.

Aydın 24-25 ocakta yağmurlu, 26 akşamı soğumayla birlikte kar alabilir. Dua edin perşembe akşamı yağsın, çünkü cuma sabahtan itibaren yağış kesiliyor Aydında.
  • Vay be güzelmiş, takip etmekte fayda var.

Bu arada hocam, bu bilgilerin kaynağı nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Wetterzentrale.de , Global Forecast system modelleri vb...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaptanMirliva

quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Emeğiniz için teşşekkür ederim öncelikle.

Aydın 24-25 ocakta yağmurlu, 26 akşamı soğumayla birlikte kar alabilir. Dua edin perşembe akşamı yağsın, çünkü cuma sabahtan itibaren yağış kesiliyor Aydında.

Küçük bir çocuk gibi bekliyor olacağım.

• hacı samsun bafra durumunuda şöyle bi güzel anlatsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doçent Baykuş

hacı samsun bafra durumunuda şöyle bi güzel anlatsan

bafra cumartesi akşam saatlerinden itibaren ve gece kar yağışı alabilir. Pazar günü yağış kesiliyor. Önümüzdeki hafta salı-çarşamba kar alır.
  • Ordu nun analizi var mı
  • dostum bak yağmazsa istanbulda olay çıkartırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zloty

dostum bak yağmazsa istanbulda olay çıkartırım

istanbul güzel kar alacak perşembe akşamından itibaren hazır olun
  • Dostum hepsini okumadım özet olarak çorluda kar var mı yok mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryLine

Dostum hepsini okumadım özet olarak çorluda kar var mı yok mu ?

25-26-27 ocak çorluda güzel kar var.
  • Hocam balikesirle ilgili bir tahmininiz varmı acaba?Tesekkurler
  • balıkesir 26 gecesinden itibaren başlıyor cumartesi sabaha kadar güzel kar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaptanMirliva

balıkesir 26 gecesinden itibaren başlıyor cumartesi sabaha kadar güzel kar var.

Çok Tesekkurler hocam
  • Bu arada yeni gelişmeler var arkadaşlar, ocak sonu sistemi biraz ötelendi. 26-28 ocak arası trakya, güney marmara, iç egenin yüksekleri, karadeniz, iç anadolu, doğu anadolu 2 gün boyunca yoğun kar alacak, ama asıl sistem şubat 1 den itibaren geliyor ve 4-5 gün bütün türkiyede etkili olacak. Uzun zamandır kar almayan aydın, antalya, mersin gibi iller bile kar alabilir. Yarınki modeller açıklansın tekrar duyuru yapacağım.

Bu 1-5 şubat sisteminden bir model

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaska Yolcusu -- 23 Ocak 2012; 16:59:43 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.