Şimdi Ara

Donanımhaber Grid Takımı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.241
Cevap
6
Favori
76.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

quote:

Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD

gereksiz bişey, ben de 3-5 sene önce benzer bişeye üye oldum, pc cozuttu.

hem ne malum bunun insanlık yararına kullanıldığı. belki seni yok edecek atom bombası yapıyolar.

Paranoya bazen iyidir ama abartmamak lazım. Atom bombası mı.

Hiç güleceğim yoktu yahu.

Gülme o zaman, atom bombasının sadece örnek olduğunu anlayacağını düşünmekle hata etmişim sanırım.

herşeye atlamamak lazım,
    bi arkadaş ne güzel söylemiş, benim bilgisayarı kullanarak bana faiş fiyattan satmak için ilaç yapacaklar diye. brak ilaç indirimini, dua et seni öldürecek bişey yapmasınlar. aldanmayın bu oyunlara.

GALATASA|RA|Y

• Bu şekilde yorum yapacağına projelerin içeriklerini açıkladığım ilk sayfayı okusaydın keşke, yaptığın yorumun ne kadar anlamsız olduğunu görürdün.

Bu uygulamayı ilk duyanlar senin yaptığın tepkiyle olaya dalıyorlar ama bunu yapmak yerine projelerin içeriklerini araştırsalar ve elde edilen neticeleri görseler, böyle birşeyi bırak dile getirmeyi, tavırlarını takımımıza katılmak yönünde koyacaktır eminim.
    Alper ŞEN
    KALBİMİZDESİN PİLOT ALPER

GALATASA|RA|Y
  • Çalışan uygulamanın ne yaptığını yani neyi hesapladığını görebiliyorsun, ekran koruyucu uygulaması var programda. Elde edilen sonuçlarda bu paylaşımla elde ediliyor tabii ki çünkü gökten yağacak hali yok herhalde ve onları başka yoldan elde etmek için bilmem kaç milyon dolarlık süper bilgisayarlar kurman lazım.
    Asus MG279Q / Zotac AMP 1080 Ti / Ryzen 5 2600 / 1 Tb M2,240 Gb, 120 Gb SSD, 1 TB HDD / Sound Blaster Z /2x8 GB Ram / 600W Seasonic Titanium Fanless PSU/ Corsair Carbide Spec03 / Logitech G513 G-Lineer / Logitech G502 Lightspeed, G305 Lightspeed Mouse / AudioEngine HD6 / Sennheiser Momentum Wireless 2.0, Turtle Beach Stealth 400
  • Bu konunun ilk mesajında hepsini açıkladım. Ayrıca BOINC'i kurduktan sonra her projenin kendi web siteleri var ordan da bilgi edinebilirsiniz. Ben onların hepsini derleyerek yazdım bu konunun ilk mesajını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgboy -- 17 Kasım 2007; 14:07:06 >
  • Geçeriz merak etme, zamanla arkadaşlar bu uygulamanın faydalarına inanacak ve katılım artacaktır. Zaten bizim kullanıcı alt yapımız daha bilinçli ve donanım seven insanlardan oluştuğu için ekşi sözlüğün pek şansı yok bana göre. Bunuda ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz inşallah.

Programın 64 bit versiyonundan bahsedeyim birazda: Programın 64 bit versiyonu ayrıca siteye konulmuş ama nasılsa gayet güzel gizlemişler bugün tesadüfen farkettim. 64 bit çalışıyor zannediyordum bende ama 32 bit çalışıyormuş 2 gündür benim BOINC . Programın 64 bit versiyonuna buradahttp://boinc.berkeley.edu/download_all.php bulunan Recommended version (WinXP64+) satırından ulaşılıyor. Normalde download sayfasına koydukları versiyon 32 bit.

64 bit BOINC'i kurdum çalıştırıyorum 1-2 saattir. İlk farkettiğim gelişme, benchmark puanında oldu. 32 bit versiyonda:
    floating point: 1800 civarında
    integer point: 4900 civarında idi.
    64 bitte ise kurduktan hemen sonra benchmarkı çalıştırdım, birde ne göreyim:
    floating point: 1850
    integer point: 5922 olmuştu. Yani integer puanında yaklaşık %20 lik bir iyileşme söz konusu. Bu husus puanlamalarada yansırsa günlük %20 daha yüksek puan almam gerekiyor. Bakalım 1-2 gün sonra bunun da böyle olup olmadığı ortaya çıkar ancak floating puanının niye artmadığını daha doğrusu yüksek bir yüzdeyle artmadığını anlayamadım henüz ama şimdilik 64 bit versiyonu 32 bite göre daha iyi hesaplama yapacakmış gibi görünüyor.

• Takımımıza iki yeni arkadaş daha katılmış, batuhantasli ve Azcemis. Aramıza hoşgeldiniz arkadaşlar.
  • quote:

floating point: 1800 civarında
    integer point: 4900 civarında idi.
    64 bitte ise kurduktan hemen sonra benchmarkı çalıştırdım, birde ne göreyim:
    floating point: 1850
    integer point: 5922 olmuştu. Yani integer puanında yaklaşık %20 lik bir iyileşme söz konusu. Bu husus puanlamalarada yansırsa günlük %20 daha yüksek puan almam gerekiyor. Bakalım 1-2 gün sonra bunun da böyle olup olmadığı ortaya çıkar ancak floating puanının niye artmadığını daha doğrusu yüksek bir yüzdeyle artmadığını anlayamadım henüz ama şimdilik 64 bit versiyonu 32 bite göre daha iyi hesaplama yapacakmış gibi görünüyor.

Cool senin işlemci ne? Ben test yaptığımda

1960 floating (Whetstone)
    4329 integer (Dhrystone)

çıktı. İşlemcim E2160.

• T7300, 2 GHz'te çalışıyor. FSB'si 800. Laptop işlemcisi. Ayrıca AMD 4000+ var ama onu kardeşim kullanıyor, onada BOINC kurmuştum.

T7300, 2 GHz'te çalışıyor. FSB'si 800. Laptop işlemcisi. Ayrıca AMD 4000+ var ama onu kardeşim kullanıyor, onada BOINC kurmuştum.

Bende de t7300 işlemcili bir laptop var ama boinc %100 işlemci kullanıldığında 78-80 derece gördü ben de kaldırdım. Masaüstü amd'de 3000+@2,7 de 42 dereceyi geçmiyor. (2500 floating points.) @Ozgboy e2160 işlemcin çekirdek başına 1900 floating points veriyor ama overclocklu hali mi? o/c varsa kaç ghz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi der Rebell -- 17 Kasım 2007; 22:22:11 >

"If in doubt, flat out"
    Colin Mc Rae - The flying Scot
  • quote:

Orjinalden alıntı: der Rebell

Bende de t7300 işlemcili bir laptop var ama boinc %100 işlemci kullanıldığında 78-80 derece gördü ben de kaldırdım. Masaüstü amd'de 3000+@2,7 de 42 dereceyi geçmiyor. (2500 floating points.) @Ozgboy e2160 işlemcin çekirdek başına 1900 floating points veriyor ama overclocklu hali mi? o/c varsa kaç ghz?

RM Clock diye bir program var onu kullan. Ben öyle yapıyorum, bu sayede normalde 1,25 V. olan işlemci gerilimini 1 V.'a düşürdüm. Şimdi de paşalar gibi kullanıyorum. Sıcaklık 55-60 derecelerde dolaşıyor. Hatta bazen oda serin olunca işlemci tam yükteyken bile fan duruyor.

Programın anlatımını burada yapmıştım, aynı ayarlara getirirsen seninkinde gözle görülür bir sıcaklık düşüşü olacaktır. :http://resim.donanimhaber.com/m_18030233/tm.htm

Laptop kullanıcıları pek değerini anlayamamıştı bu programın bende ısrar etmediğimden konu arkalara düşmüştü. Belki dikkatinden kaçmıştır.

• Benim T7300 işlemci 94-95 dereceleri gördü. Underclock yapıyor 95 i geçince Ben de kaldırdım notebooktan. İşlemcim 233x9 çalışıyor. Yani çok fazla bir O/C yok. Boinc kurdum diye kaldırdım O/C yi.
  • bende başladım hesaplamaya.
    Dünyayı ben kurtarıp süper kahraman olucam.
    bekle beni bionic.
    muhacir benim.
  • quote:

Hoşgeldin takımımıza, 2-3 güne kalmaz takım listemizde adın gözükür.

ama anlamadığım bir şekilde muhacir olarak kaydolduğum bazı projeler xp nin kullanici adı olan kemal diye gözukuyor bir sorun çıkmaz değil mi?

birde istediğim her proje ile takıma katılamıyorum.
    bu arada biz çok daha kalabalığız istersek ekşiyi bile geçebiliriz.
    27 sıraya tırmanmışız.

İşlemciyi şekilde çalıştırarak uyusam bir zararı olur mu?
    en fazla kaç saat çalıştırayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 21 Kasım 2007; 23:38:53 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.