Şimdi Ara

Donanımhaber Grid Takımı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.243
Cevap
6
Favori
74.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Makina hiç kapanmadan 24 saat çalışıyor. 4.2GHZ'ye aldım gündüzleri durduğu odaya güneş vuruyor çok ısınıyor oda, evde kedi olduğu için ve 10. katta yaşadığım içinde cam acamıyorum.

    Bendeki işlemci Engineering sample. Gelecek olan retail işlemcilerden biraz daha fazla ısınmakta. Ama yinede hava ile BOINC stabil 4 GHZ çok zor gözüküyor. Yani diğer bütün herşeyden full stabil olsa bile boinc ile yapılan hesaplamalar cok hassas ve rescue kodu hiç yazmamışlar, ilk veri kirlenmesinde yapılan bütün hesaplama çöpe gidiyor. 4.75GHZ'de saatlerce crysis oynayabiliyorken, 3Dmark06 alabiliyorken full stabiliteyi 4.3GHZ'de yakalayabiliyorum BOINC için. Stabilite testi içinde çok başarılı bir program.

    Bu arada Climate prediction neredeyse hiç hesaplama hatası vermiyor. 4.6GHZ'de bile 4 Climate prediction task aynı anda çalışabiliyor problemsiz. SETI, Einstein@home ve Rosetta ise stabilite canavarları. Stabilitede en ufak bir düşüşde anında işlemler "corrupted" oluyor. Sanırım climate prediction her ne kadar task managerda işlemcileri %100 çalıştırıyor gibi görünsede bellek ağırlıklı bir algoritması var.

    Bu arada çekirdek başına:


    • 4381 Whetstone
    • 9259 Dhrystone




  • quote:

    Orjinalden alıntı: AbsoluteZero

    Bu arada çekirdek başına:


    • 4381 Whetstone
    • 9259 Dhrystone



    Offff. Yani birde bunu 4 le çarpacağız. Gelde alma şimdi Quad işlemci.
  • Dünkü elektrik kesintisinden nasibimizi aldık, bugünkü puanım o yüzden düşük çıktı önceki günlere nazaran. Evde yoktum o ara, gelene kadarda kapalı kalmış laptop.

    Yaw, hangi çağda yaşıyoruz, hala ülkemizde elektrikler kesiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 30 Kasım 2007; 20:30:43 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    Dünkü elektrik kesintisinden nasibimizi aldık, bugünkü puanım o yüzden düşük çıktı önceki günlere nazaran. Evde yoktum o ara, gelene kadarda kapalı kalmış laptop.

    Yaw, hangi çağda yaşıyoruz, hala ülkemizde elektrikler kesiliyor.

    pil yok mu? bu arada 7. sıraya yukseldim. bekle beni top5
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muhacir

    pil yok mu? bu arada 7. sıraya yukseldim. bekle beni top5


    Pildeyken çalışmayacak şekilde ayarlamıştım BOINC'i. Bu arada THG Türkiye takımını geçmişiz. Bekle bizi ekşi sözlük biz geliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 1 Aralık 2007; 8:48:49 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    quote:

    Orjinalden alıntı: muhacir

    pil yok mu? bu arada 7. sıraya yukseldim. bekle beni top5


    Pildeyken çalışmayacak şekilde ayarlamıştım BOINC'i. Bu arada THG Türkiye takımını geçmişiz. Bekle bizi ekşi sözlük biz geliyoruz.


    anlayamadığım nokta şu avustralyalı gurbetçilerimiz nasıl o kadar puan alabiliyorlar?
  • Avursturya ulusal takımı o, çoğu avusturyalı o takımda olduğu için günlük puanları o kadar yüksek anladığım kadarıyla. İçlerinde bir tane türk olduğundan onların takımınıda bizim ülkenin takımları arasında gösteriyor ama aslında o takım Avusturya'nın takımı. Yazılımsal bir sorun herhalde. Ancak ona rağmen xtremesystems'in günlük puanına yetişemiyorlar. Xtremesystems takımı günlük 600K alıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 1 Aralık 2007; 11:18:38 >
  • bu dediğin koşullar benim katkımı engeller
    quote:

    Orjinalden alıntı: Towarscke

    eski pentium 3 bilgisayarimi yakana kadar kullanmistim.. ozellikle Seti@home'un Turkiye takiminda en iyi puanlamalardan birine sahiptim.. ne vardı o islemci fanim durmamis olsaydi..

    Oneriler
    1.Isi denetlemesi olmayan, islemcilerde kullanmayin.
    2.yuksek sicaklik degerlerinde makinanin kapanmasini saglayan guvenlik yontemleri olmaksizin, kullanmayin
    3.ozellikle eski islemciler icin onermiyorum..
    4.stock fanlarla overclock yapan arkadaslarin kullanmasini onermiyorum..
    5.islem yoneticisi'nden(task manager) ilgili programlarin onceliklerini dusurerek calistirin..
    6.ilgili programlarin, ekran koruyucusu modu(screen saver mod) bulunmaktadir. Bilgisayar basinda degilken calisirlar. Kontrol altinda olmayan isi degisimleri makinaniza zarar verebilir.
    7.Ilgili programlar islemcinin butun yapisini kullanmaktadır. Siz fareyi oynattiginiz anda, program kendi islemci kullanimini azaltarak, sizin rahatlikla islem yapabilmenizi saglar.


    Cok Onemli;
    ilgili programlar, bilincli bilgisayar kullanicisi icin yegane; test, verimlilik, sorumluluk, kendine guven ve bilgi kaynagidir. Hic yoktan iyi bisey yaptiginizdan emin olarak, global anlamda dunyanin yukunu hafifletirsiniz. Bu, bir insanin kendine olan guvenini yukseltir ve sizin duyarliliginizi arttırır...

    Halen "World Community Grid"'e kismi bir yardim saglamaktayim.. Benim gibi milyonlarca insan, bilgisayarlarindaki islem gucunu mantikli bir bicimde birlestirerek, buyuk bir "olasilik" degerlendirmesini anca gidim gidim ilerletmektedir.. Iste bu yuzden, bir gun ilgili projeyi yuruten "sirket ve universite" yoneticileri, bu programi kullanan insanlara "tesekkur" ettiginde; o projede benim de katkimin bulundugunu bilecek ve gururlanacagim..




  • AMD X2 4000+ işlemcimi stok fanla 2.7 GHz'te kullanıyorum, hiçbir sıkıntısınıda görmedim. PC günde 8-10 saat açık. Towarschke'nin söyledikleri eski CPU'lar için geçerli olabilir ama şimdikiler için hele hele core 2 duolar için kesinlikle o yazılanlara katılmıyorum.

    Q6600'ü 4 GHz'te kullananlar var yahu, xtremesystems takımında.
  • O ne öyle yahu, AbsoluteZero günlük 4800 puan almış bugün. Gerçekten süper.
  • Makinanın normalde günde toplayabileceği puan 3000 - 3500 arasında, fakat 2 gündür Rosetta serveri bakım için kapalıydı. Daha önce 10'larca Rosetta@Home taaskı indirdiği için makina onları işledi bitirdi fakat serveri update etmediği için "Ready to Report" şekllinde duruyordu, bugün Rosetta serveri açılınca onlar updatelenince çıkmış puan o noktalara.
  • neden 100 binden fazla uyesi olan bu forumdan sadece 17 adam çıkıyor. nerede diğer yoneticiler, nerede diğer uyeler? tanıtımı mı iyi yapamıyoruz?
  • üye sayısı 18 oldu bende üye oldum
  • @ d@ngerusly

    Hoşgeldin aramıza, 1-2 gün sonra gözükürsün takım listemizde.

    quote:

    Orjinalden alıntı: muhacir

    neden 100 binden fazla uyesi olan bu forumdan sadece 17 adam çıkıyor. nerede diğer yoneticiler, nerede diğer uyeler? tanıtımı mı iyi yapamıyoruz?

    Yeni bir uygulama olduğundan insanlar henüz ısınamadı herhalde, zamanla kullanıcı sayısı artacaktır takımımızın kanaatimce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 2 Aralık 2007; 8:02:28 >
  • bende katıldım takıma beyler

    bu grid hesaplamalarda cpu+gpu kullanılsa daha iyi olur benim Athlon Black Edition 3200+ 3GB DDR533MHz 1950Pro@XTX 512MB GDDR3 ile 7/24 faliyette olurum nf2 ultra 400 anakartım geldiğinde rahat bir şekilde 2500mhz ile hesaplama yaptırtabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VenomS -- 3 Aralık 2007; 15:31:43 >
  • Aramıza hoşgeldin.
  • Bende katılayım diyorum ama önce biraz düzelteyim bilgisayarı diye düşünüyorum =)
    Çünkü şuan hiçbişey yok,ne sıcaklık ölçer ne voltaj =))
    Sadece xfire ve Cod4 var
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zZzizouBT

    Bende katılayım diyorum ama önce biraz düzelteyim bilgisayarı diye düşünüyorum =)
    Çünkü şuan hiçbişey yok,ne sıcaklık ölçer ne voltaj =))
    Sadece xfire ve Cod4 var


    speedfan bile yeterli! sıcaklığa oradan bakabilirsin
  • Arkadaşlar birde bin bu programı kullanınca makinam yavaşlayacak diye korkmayın. sizin en ufak işleminizde bionic sizi zorlamamak için kullanımını kısıyor ve sizde kasılmadan işinizi halledebiliyorsunuz
  • Şu günlerde puan bakımından acayip düşüşteyim. Celeron la işler bitmiyor. Ama 2 güne geliyor Q6600 sistemim. O zaman atağa kalkacağım inşallah
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.