Şimdi Ara

Donanım haber PS5 almaya gidiyor |Vergiler Sağolsun| (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
11
Favori
45.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PS5 İçin Oluşturulan, Spider-Man Miles Morales Temalı Konsept [Video].
    webtekno
    PlayStation 5 İçin Oluşturulan Örümcek Adam Temalı Konsept
    https://www.webtekno.com/ps5-spider-man-miles-morales-konsept-h100344.html

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocamlar merhaba dayım iş için ABD’ye gidecek ona ps5 aldırmak istiyorum dijital sürüm 400 dolar iki şey sormak istiyorum . 3200 lira oluyor kur bazında bakınca buna ek vergi falan ekleniyor mu yoksa direkt 3200 verip iş bitiyor mu? Bir de gelince sadece İngilizce dil seçeneği ile mi oynayabiliyorum ? (bu önemli değil de merak ettim açıkçası)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows Xp W kullanıcısına yanıt

Vergi çıksa ne çıkacak geldiğinde kalan kısmı verirsin 50$ dan fazla vergi olacağını sanmam. Dil olayında problem yok Ayarlardan Tr dil seçeneği çıkar

• ibrahim.42 kullanıcısına yanıt

Konuştukça batıyorsun daha fazla uzatma konuyu da kirletmeyelim.

• Bursa dan giden varsa bir tane de bana alsın hayrına.

• snakefatih kullanıcısına yanıt

Sağ ol hocam

• Oyunlar aşırı pahalı,ps5'i ucuza alsanız ne olacak🤑

• bu konu niye aşağılara düştü beyler

plan iptal mi oluyor

• "Bu kadar kişi yazmış, kafa yormuş, araştırmış ama 1 kişi de çıkıp mevzuatta ne yazıyor? Yanımızda getirebiliyor muyuz diye bakmamış, çok enteresan...

Şurayı açın bir okuyun lütfen. Ben anladıklarımı yazıyorum. Yanlışım varsa biri kaynak göstererek düzeltsin isterim.

1) Eğer tanıma uyan bir yolcuysanız (normal turistik seyahat eden herkes zaten bu kategoriye giriyor) ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen "yolcu beraberi eşya" olarak adlandırılan eşyaları yanınızda getirebilirsiniz. İlgili kanunda Ek-9'daki listede bu eşyaların neler olabileceği yazıyor. "Bir adet kasetli veya oyun kartlı elektronik oyun aleti" Bana kalırsa Ps5 bu tanıma uyuyor. Zaten aynı statüde değerlendirilen televizyon, video kamera vs. gibi diğer cihazlar da aynı yerde yazıyor (Elektronik/Dijital eşya başlığında). Eğer ki genellikle 1 adetle sınırlandırılmış bu getirdiğiniz eşya Ek-9'da açıkça belirtilmemişse, 430 Euro'yu aşmıyorsa yine vergiden muafsınız. Bu bir kere cepte, bunu bir kenara koyun.

2) Ayriyetten ticari nitelikte olmayan, kişisel ve ailevi kullanıma mahsus veya hediye edilmek üzere getirilen eşyaya da muafiyet tanınır diyor. 15 yaşından küçük bir yolcunun getirebileceği hediye için 150 Euro, yetişkin biri için de 430 Euro sınır vardır diyor. Diyelim ki hediyelik eşya limitini geçen bir şey getirdiniz ve 800 Euro değeri var. O halde 800-430 yani fazladan 370 Euroluk eşya getirmişsiniz. 370 Euro üzerinden yüzde 18 kdv alınıyor ve bunu ödüyorsunuz. Fakaaat bu eşyanın da değeri 1500 Euro'yu geçmeyecek. Eğer geçiyorsa ve ısrarla getirdiyseniz, ithalat kanunlarındaki prosedür neyse ona tabii olursunuz.

3) Her ne kadar vergi verilmeyecek olarak gözükse de, ticari ithalat maksadı dışında getirdiğiniz elektronik cihazlardan bir defaya mahsus olmak üzere Trt adına "bandrol ücreti" tahsil edilir diyor. Bu ücretin de ne kadar olduğuna internetten baktım ve 18 Euro olarak anladım ben. Tv, tv kutusu vs. icin net tutar belirlenmiş ama konsollarla ilgili bir sey yazmıyor. Diğer cihazlar için 18 Euro yazıyor sadece. Doğrudan Resmi Gazete'den bakmadım ama buyrun haberin güvenilir nitelikteki linki:

4) Diyelim ki yurtdışına çıktınız, 1 adet Ps5 aldınız ama bir şekilde yanınızda getiremediniz. Yurtdışından dönüşünüzden 1 ay öncesi ile 3 ay sonrası (mücbir sebep ile 6 aya kadar uzatılabilir) periyodunda kargo veya posta ile gönderdiğiniz kişisel eşyadan (yolcu beraberi kişisel eşya diye geçiyordu önceki metinlerde de. Yani normal aldığınız eşya işte) vergi alınmamaktadır. Tek yapmanız gereken kendinizin veya bir yakınınızın pasaport tarihleri vs. ile bunu ispatlaması gerekiyor.

Sonuç olarak benim göremediğim bir detay yoksa eğer: Gidip Ps5 alıp yanınızda getirebilirsiniz. Hatta ikinciyi de bir yakınınıza hediye getirebilirsiniz. Bunlar için Trt bandrol ücreti ödedikten sonra bir problem yok. Faturalarını atmayın ki değeri gözüksün. Aksi halde değerlemeyi gümrük memuru yapar. Hediye olan Ps5 diskli versiyonsa 430 Euro'dan pahalı oldugu için aradak 69 Euro fark için %18 yani 13 Euro falan vergi ödemeniz gerekir. Yok derlerse ki bu ticari mahiyette bir ürün, öyle olmadığı zaten Ek-9'da yazıyor. Ticari adette de olmadığı için 1 kendiniz 1 de hediye diyelim, yapabilecekleri bir şey yok. En kötü ihtimalle kutusundan çıkarırsınız ve kullanıcı olduğunuzu, ticari mahiyette olmadığını söylersiniz. (Ki kanunun ruhuna göre bence buna gerek yok. Kutusu açılmış hediye mi olur!!)

Lakin pratikte işler nasıl yürüyor daha net bilen varsa bilgilendirirse güzel olur. Benim gördüğüm kadarıyla olay bu arkadaşlar.

• Bence kutudan çıkartmanın bir anlamı yok. Dışişleri bakanlığının sayfasında okuduğum kadarıyla cep telefonunu hediye olarak mutlak suretle saymıyorlar. Ondan dolayı kişisel eşya olarak değerlendirilebilmesi için kutusuz olması şart gibi. Ancak elektronik üründe 430 euro üzeri vergi olur diyor. Kısaca kutulu sokarsanız. 430 eurodan fazla olan kısım için verg ödersiniz ancak fatura şart. Ekran resmi bakanlık sayfasından bunu gösterin. Bölümler ayrı ticari, kişisel ve hediye. Sayfanın linki aşağıda

Donanım haber PS5 almaya gidiyor |Vergiler Sağolsun|

http://http://www.mfa.gov.tr/gumruk-formaliteleri.tr.mfa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vicodin -- 25 Ekim 2020; 3:9:20 >

• Arkadaşlar internette bulamadım kaç leva acaba PS 5 dijital ile Blu-ray li versiyonu Ayrıyetten dualsense

• Başlığın adını değiştirin bari, Bulgaristan mağdurları diye

• Bence bir WhatsApp grubu kuralım.

Bu arada Bulgaristan 'da sınıf arkadaşım var. Yani orada kalıyorlar. Playstation 5 konusunda onunla da iletişime geçicem.

Aslında mantıklı.
    Ama kalmak sağlıklı olmaz. Bence gece çıkışı sabah oraya gidip, makinemizi alıp dönmek ve bir an önce tv' de oyunu çalıştırmak heyecanlı olacak. :)

Yine günü birlik olursa bikaç arkadaşım daha olabilir. Ama o iPhone 13 pro max için gelir gelirse :)

Valla bikaç Web sitesi yapayım da 4k para alayım en iyisi :)
    Yoksa bu iş beni aşacak :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulgaristan sınırda yaşıyorum, sigara, alkol'den sonra bagajlarda ps5 çıkmaya başlayacak anlaşılan 😁
    Ar-ge yapayım bakayım belki hiç gitmenize gerek kalmaz 😉

• Acaba kaç leva Ps5 dijital

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.