Şimdi Ara

Domatese 5 Baklavaya 50-60 tl denmesi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şehrimde orta bir esnaf baklavayı 30 a satıyor
    Pazardada domates 1.5 akp taraftarı değilim eleştiriyorum da çokca ama muhalefet yaparken bilindik konuları ekstra olarak abartılı bir şekilde açtığınızda kalite artmıyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• özel mi özel, bol glikoz şuruplu arasında eser miktarda ceviz bulunan baklava...
  • Küp şeker ye

• Glikoz şuruplu şeye 30 lira verince baklava yemiş olmuyorsunuz yalnız
  • Baklavayı bilmem de domates birkaç gündür düşük fiyatı benim aldığım yerde (3₺) önceden 5-6₺ idi ve almıyordum bugün aldım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de domatesi pazar dagildiktan sonra aliyorum. Curuklerini atiyorlar genelde. Hem de bedavaya aliyorum iste. AKPye haksizlik etmeyelim. Bu yaptiginiz muhalefet degil, nankorluktur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • domates kilosu 3 lira burda
  • Bende avrupa toz pembe degil asgari ucretle oradada gecim zor diye konular aciyorum hemen akplisin diye yaftaliyorlar

Tamam muhalifiz ama carpitmada yapmamaliyiz

• Beyler aynen kusura bakmayında bizim pazarda domates 3 kilo 5 tl ye satan vardı.
    Siz elit bölgelerde yaşadığınız için size pazarcı acımıyor galiba.
  • Şimdi

Ne baklavacıyım ne pazarcı manavcı.

Girdilere bakalım örneğin:

Kullanılan malzemeler gerçek malzemeler yani glikoz şurubu veya kurutulmuş çekilmiş bezelye margarin olmadığı gerçek şeker antep fıstığı ve tereyağı olduğu sürece buna bir de üretim maaliyetleri yani kira vergi stopaj elemanların maaşları sigortaları elektirik su kdv vs eklerseniz gerçek bir baklavanın kilosunun minimum 45-50 TL olacağı açık.

Öte yandan çiftçi gübre yerine tezek kullanmadığınıa tohumu bedava almadığı israilden dolarla alındığına göre bir de işletme giderleri yani sulama sera sulama ısıtma çiftçi bağkuru eleman varsa maaşları ssk larını katarsanız ha birde yatlara gemilere 1 TL ye verilen mazotun bu çiftçilerle bunun nakliyesini yapanlara 4.50TL den verildiğini katarsanız bir de buna ana halci karı ve diğer halci karı ve devletin bütün bunların üzerinden aldığı yüzde 20 navlun vergisini katarsanız domatesin kilosu en az 3TL ye gelir.

İyi düşünün. Bu ülkede artık her kazanç aracılarla devlete gidiyor. Üreten kazanmıyor ağır ağır üretim bitiyor.

Pahalılığın nedenleri yukarıda saydıklarımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 4 Haziran 2017; 0:51:56 >

• domateslerin çoğu sera daha.
    baklava var baklava var.
  • lan yaza girdik halen daha domates fiyatları düşmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dartanyan96

Küp şeker ye
    reçine yee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 4 Haziran 2017; 6:12:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kultablasi

Ben de domatesi pazar dagildiktan sonra aliyorum. Curuklerini atiyorlar genelde. Hem de bedavaya aliyorum iste. AKPye haksizlik etmeyelim. Bu yaptiginiz muhalefet degil, nankorluktur.

Harika hocam ya sabah sabah iyi güldüm.

• temel gıdalar haricindeki şeylerin ucuz olmaması bir taraftan sağlığımıza olumlu yansıyor. yemek yemeyi seviyoruz çok şükür fazla obezite hastamız yoktur.
    işin gerçeği sağlıktan çok midemizi düşünüyoruz iyiki çokta ucuz değilmiş diye düşündüğüm zamanlar oluyor tabi herşey için değil bazı şeyleri yeteri kadar tüketebilirken bazıları erişilemez oluyor misal baklava pahalı olması iyi birşey bir dilim yetiyor ama pastırma almak istersem 100 gram ancak alabiliyorum birkaç günü zor çıkartıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: illüminati

temel gıdalar haricindeki şeylerin ucuz olmaması bir taraftan sağlığımıza olumlu yansıyor. yemek yemeyi seviyoruz çok şükür fazla obezite hastamız yoktur.
    işin gerçeği sağlıktan çok midemizi düşünüyoruz iyiki çokta ucuz değilmiş diye düşündüğüm zamanlar oluyor tabi herşey için değil bazı şeyleri yeteri kadar tüketebilirken bazıları erişilemez oluyor misal baklava pahalı olması iyi birşey bir dilim yetiyor ama pastırma almak istersem 100 gram ancak alabiliyorum birkaç günü zor çıkartıyor.

İyi ki fakiriz ne guzel

Ben de yatmadan once hep dusunurum iyi ki 80 bine Polo aliyoruz da 22 bin dolara Mustang alamiyoruz

Mustang alabilseydik herkes hiz yapardi ve olurdu
    Thanks God

İktidarlarin tam istedigi kitlesiniz valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 4 Haziran 2017; 9:45:58 >

• kultablasi kullanıcısına yanıt
    İnce mizah için teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: illüminati

temel gıdalar haricindeki şeylerin ucuz olmaması bir taraftan sağlığımıza olumlu yansıyor. yemek yemeyi seviyoruz çok şükür fazla obezite hastamız yoktur.

İyi ki fakiriz ne guzel

Ben de yatmadan once hep dusunurum iyi ki 80 bine Polo aliyoruz da 22 bin dolara Mustang alamiyoruz

Mustang alabilseydik herkes hiz yapardi ve olurdu
    Thanks God

İktidarlarin tam istedigi kitlesiniz valla

ne alakası var güzel kardeşim ben içkiye harcadığım parayla baklavanında kralını yerim pastırmanında
    dediğim gibi sağlığımızı çok düşünmüyoruz en fakirimizde bile koca bir göbek var spor yapan hiç varmı?
    fakirim diye ağlayan zırlayan bir ton arkadaşım var ama bakıyorum ceplerinden hiç sigara paketi eksik olmuyor en kötüsü 5 tl

ben böyle iyi demiyorumki böyle olmasının iyi sonuçlarıda var diyorum ikisi aynı şeymi

• Baklava yemek zorunda değilsin. Çok istiyorsan kendin evde yaparsın. Adam emek sarf ediyor. 30 da ister 60 da 100 de. Domates için ise asıl kazanması gereken çiftçidir. Yoksa 2 ye alıp 5 e satmak bir emek sarfetmek değildir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.