Şimdi Ara

Domates , Patates ve Biber (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 3ü de o kadar abartılacak yiyecekler değil, onların yediği bizim yemediğimiz o kadar şey var ki, hatta 15 sene önce yediğim domatesi yoğurdu arar oldum, o kadar da şanslı değiliz yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 1 Ağustos 2012; 22:46:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İnsanların hayat tarzını da değiştirdi. Hastalıklarımızı da .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Miralge

domates bir meyvedir.kırmızı olmasının nedenini merak etmiyor değilim! Neden kırmızı renk ?

patatesinde 3bin çeşidi var (peru'da),ilk zamanlar saksıda yetiştiriliyor ve kıral yemeği olarak bilniyordu.

biber,kızılderililer tarafından yetiştirildiğini biliyorum,amerikanın keşfi ile avrupaya gelmiş..

http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Likopen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

domates bir meyvedir.kırmızı olmasının nedenini merak etmiyor değilim! Neden kırmızı renk ?

patatesinde 3bin çeşidi var (peru'da),ilk zamanlar saksıda yetiştiriliyor ve kıral yemeği olarak bilniyordu.

biber,kızılderililer tarafından yetiştirildiğini biliyorum,amerikanın keşfi ile avrupaya gelmiş..

domatez meyve mi emin misin?

Tarihçesine bakın.

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

Domatesi bilmemde
    Patates bahsedilen tarihlerde
    Bizim kalecikte yetistigine eminim
    Ben pek inanmadim bu habere
    Amerikada yetisen tatli patatesten mi bahsediyorlar acaba bolgeye ozel o var
    Ama soy agacimizi 1800 un sonlarina kadar takip edebiliyorum ailenin yemek kulturu miras kalan seyler biraz yorum mantik ile bana bu haber sallama geldi
    Osmanli yemek kulturunu acalim bir
    İskeder bursa da domates ve bibersiz mi servis oluyormus :)

Insan bu kadarda 1 metre ilerisini gormez mi ya. Ilginç internet çaginda bu kadar saflik

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

Orijinalden alıntı: faaty

@Ahm3tt

Kardesim sen her konuda bilmeden muhaliflik yapan bir adamsin. Domates patates biberin turkiyedeki tarihi kisadir. Bunu herkes bilir. Buna da muhalefet ettin ya pes

hayırdır belgeli ilk gelişinin faturası falan mı var elinizde?

böyle net ve kesin haberler vermeyi ne kadar çok seviyorsunuz? yani 1900 un başında 1800 ortalarında kalecikteki adamın manavgattaki adamdan ne yediğinden ne içtiğinden nereden haberi olabilir ne kadar olur, belki adam bireysel yetiştiriyordu kendi bahçesinde. ben diyorumki böyle kesin hüküm verilemez. Allah Allah ya pes

vallahi pes

• Fatih hiç iphone kullanmadı kanuni hiç internete girmedi ona bakarsan. Atatürk bile en yakın tarihi büyüğümüz ama 70 model eski bi arabası bile yoktu. Demek istediğim her dönemin ayrı güzelliği vardı kimse bişeyin eksikliğini çekmedi :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her bölgenin,her ülkenin kendine göre yeme-içme kültürü ve bitki çeşitliliği vardır.Bunların da bizim topraklarımıza sonradan gelmesi doğal.İşin en tuhafı şu konuda bile insanların benim babam seninkini döver kafasıyla mesaj atması.Sonradan gelse ne kaybedersin.Önemli olan bunların nasıl kullanıldığı ve bunların ortaya çıkardığı yemeklerin bize olan kültürel katkısı.
    Ayrıca bir şeyi ilk bulmak önemli değil onu kullanmak önemli.Batı da bir çok şeyi sonradan ve dışarıdan aldı ama bugünkü geldiği nokta ortada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: megozenn

Fatih hiç iphone kullanmadı kanuni hiç internete girmedi ona bakarsan. Atatürk bile en yakın tarihi büyüğümüz ama 70 model eski bi arabası bile yoktu. Demek istediğim her dönemin ayrı güzelliği vardı kimse bişeyin eksikliğini çekmedi :)

Aynen öyle. Bilim ve teknoloji konusunda zaten herkes hemfikirdir ama meyve ve sebzeye gelince nedense garipser. Kim bilir biz ömrümüzde neleri görmeyecek, neleri bilmeyecek, neleri tatmayacak ve bunları bilmeyeceğimizden nelerin eksikliğini hissetmeyeceğiz. İnsan var olmayan ya da var olsa bile bilgisi dahilinde olmayan herhangi bir şeyin eksikliğini hissetmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 2 Haziran 2015; 0:55:06 >

• Tabiat tat olarak değil besin değeri olarak duşunmuş olmalı. Bilindiği üzere eskimoların olduğu bölgede c vitamini bulamazsınız. Bir balina turunun yağı c vitamini içerir ve eskimolar nasıl oğrenmişlerse bunu c vitamini için yerler. Bazı tecrid edilmiş yerlerde patatese çok benzeyen kokler yenilir.
    C vitamini ve nişasta olmadan yaşam olamazdı.

Orijinalden alıntı: elin oğlu

belki bundan 100 yıl sonra ne besinler çıkacak ortaya, gelecektekiler de bize acıyacaklar
    domatesin, patatesin vb. varlığından haberleri olmadığı için eksikliğini de hissetmemişlerdir.

Biz halimizden memnunuz ama onlar olacak mı bakalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatacagim uyku tutmadı bu gece ağız tadıyla şöyle çıtır leziz kararı yumasamayan patates nereden nasıl bulunur uzun yıllardır baba denk gelmiyor İzmir tireliyim Odemis patatesi burnumuzun dibinde ama lezzet yok Türkiye de en iyi patates nerede yetişiyor bulsam internetten alacak kadar oldum.
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.