Şimdi Ara

Doların Arkasında Ki Asıl Oyun !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar biliyorsunuz ki şu sıralar İsrail yeni yeni piyasaya çıkmakta Dünyada yavaş yavaş yeniden gözükmekte fakat sorun şu ki bunu kimse göremiyor.

    Asıl hedef İran.

    Neden diyecek olursanız ?

    Rıza Zarraf Amerikada her şeyi anlattı , biz gidip s400 füze savunma sistemi aldık Rusyadan ve Natonun baskısına rağmen Suriyeye girdik.

    Aslında burada ki hedef şüphesiz ki İrandır.

    Neden mi ?

    İran , İsrail ve Nato için potansiyel bir tehdittir özellikle Amerika ve kankası İsrail için. Sırf bu yüzden bir çok bölgede Amerikan üssü var bu coğrafyada İran ablukaya alındıktan sonra sıra Türkiye'ye gelecek bakmayın bu günler iyi günler sokaklarda Amerikan askerleri gezmiyor.

    Türkiye Suriyeden çekilmediği sürece İsrail İrana ve Suriyeye Müdahile yapamaz. Doların yükselmesi Türk askerini Suriyeden çıkarmak için yapılan bir hamle. Çünkü İsrail Türk askeri ile karşı karşıya gelirse tüm Dünya önünde rezil olur ayrıca kendi Nato müttefiğine saldırdığı için BM'De tamamen suçlu bulunur.

    İkinci bir hamle ise Türkiye İrana alttan desteklemesin diye yapılan bir hamle.

    3. Hamle ise Türkiyede ki iç karışıklıklar çıkarmak insanların alım gücünü düşürüp kargaşa ortamı oluşturmak ve özellikle burada mültecilerin büyük etkisi var.

    Yani Amerika burada 1 taşla 3 kuş vurmuş oluyor.

    Şeker fabrikaları satıldı , tarım ve ekonomi çöktü , üretim neredeyse yok denecek kadar az.

    Şimdi bu seçimlerin erkene alınmasının sebebi de ortadayken ben diyorum ki şu saçma sapan kavgaları bir kenara bırakın şu ülkeyi bataktan kurtarmaya çalışalım ekonomi çoğ eyi , Din elden gidiyeah diyenlere ise bir çift lafım var;

    İleride bir gün başınızda Amerikan ve İsrailli askerler kafanıza çuval geçirip sizi duvar önünde kurşuna dizip üstüne karınıza kızınıza tecavüz edince o zaman ülke , din elden gidiyeah diye bağıramayacaksınız çünkü çok geç olacak ve bunun sorumlusu siz olacaksınız.

    Bu seçimler önemli insanlar iyi gözlemler yapmalı ve oylarını ona göre vermeli hiç kimsenin vaadine kanılmamalı herkes vaat verir bankalar buna örnektir fakat her vaadinde sonucu vardır.

    Yani diyeceğim o ki oy kullanırken özellikle iyice bir araştırın haberlere bakmayın kendiniz araştırın internet elinizde sınırsız olanak var kim nedir necidir bir araştırın geçmişte ki olaylara bakın.

    Bu ülkeye en büyük zarar veren 2 şey vardır 1.'si bilinçsizce atılan oylar , 2.'si ise bilinçli bir şekilde oy atan fakat beyni yıkanmış seçmendir.

    Uyanık olun kimse sizin gözünüzün yaşına bakmayacak ülke elden gidince Atatürk'ler gelmeyecek çünkü biz o şansı 100 sene önce kullandık dahada gelmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B2B7A0AF7 -- 17 Mayıs 2018; 1:22:11 >







  • asıl tehlike ne israil ne abd . fetö gibi olan şimdilik cici gözüken cemaatlerdir. bunlar sizden biri gibi gözükürler gerekirse yurt verirler eğitirler cebinize para koyarlar sizle işi bittiklerinde kafanıza f16 uçururlar. bizim tek düşmanımız cehalet ve gericilik. israilmiş fransaymış abd miş geçin bunları bunlar adam gibi adamlar çatışırsan ölürsen ölürsün. asıl mesele bu gericiler. bunlara senle aynı apartmanda kalırlar ilk fırsatta kafanı keserler savaş çıksa arkadan vururlar.
    İnsanlar kafasını kullanmazsa susturacaklar.

    Ezan yerine kilise çanı duyacağız bu gidişle.

    İnsanların ciddi anlamda fanatikliği bırakıp özellikle saçma sapan parti kavgaları yapmaktan bırakıp araştırıp ona göre oy vermesi gerekli.

    Bu ülkenin lideri ne cumhurbaşkanıdır nede TBMM nede milletvekilleridir bu ülkenin lideri HALKTIR.

    Halk kendi arasında ayrışıp çatışırsa ülke çok çabuk bölünür ve dağılır.

    Yugoslavya nasıl dağıldı sanıyorsunuz ? Irak , Libya , Mısır ??? Bu ülkeler nasıl bitirildi sanıyorsunuz ??
  • Bu vatan için canım feda,yeterki şu ezanlar susmasın..Gerisi teferruat!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vommel

    Bu vatan için canım feda,yeterki şu ezanlar susmasın..Gerisi teferruat!
    İnsanlar kafasını kullanmazsa susturacaklar.

    Ezan yerine kilise çanı duyacağız bu gidişle.

    İnsanların ciddi anlamda fanatikliği bırakıp özellikle saçma sapan parti kavgaları yapmaktan bırakıp araştırıp ona göre oy vermesi gerekli.

    Bu ülkenin lideri ne cumhurbaşkanıdır nede TBMM nede milletvekilleridir bu ülkenin lideri HALKTIR.

    Halk kendi arasında ayrışıp çatışırsa ülke çok çabuk bölünür ve dağılır.

    Yugoslavya nasıl dağıldı sanıyorsunuz ? Irak , Libya , Mısır ??? Bu ülkeler nasıl bitirildi sanıyorsunuz ??
  • Bence bizim yavaş yavaş ab ve abdye yanlamamız lazım. İran’ın düşmesini istemem ama yapacak bir şey yok benim gözümde en çıkarlı olacağımız taraf ab abd bloğu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doların Arkasında Ki Asıl Oyun !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

    Bence bizim yavaş yavaş ab ve abdye yanlamamız lazım. İran’ın düşmesini istemem ama yapacak bir şey yok benim gözümde en çıkarlı olacağımız taraf ab abd bloğu.
    Asıl bu sorun zaten.

    Adamlar İranı devirdikten sonra zayıflatılmış bir Türkiye ile savaşa girecekler.

    Dolar karşısında TL'nin değer kaybetmesi demek = lojistik , Askeri mühimmat bulmada sıkıntı , kumanya bulmada sıkıntı , kaynakların yok olması demektir.

    Bir ülkeye saldırmadan önce yapmanız gereken şey sadece ve sadece insanların geçim yollarını yok etmektir.

    AB ve ABD bizi yok etmek istiyor o blok tamamen bir hikkaye ve Rusya bloğuda öyle.

    Bu kurtuluşun tek çaresi İslam ülkelerinin birlik olması.

    Suudları geçin onlar tarafını belirlemiş zaten.

    İslam Dünyası birlik olursa ancak bu coğrafyada ki sorunlar yok olur.

    Fakat insanlar gerizekalı ve aptallıklarında sınır tanımıyorlar teknolojiye hala şeytan icadı diyen var.

    Arkadaş kusura bakmayın ama teknolojiyi nasıl kullanırsan o şekilde işler. Bundan binlerce yıl önce ilk kardeş kavgasıda HZ Adem a.s'ın oğullarına kadar dayanır ve o zaman ki en yüksek teknoloji taştı Adem'in oğulları birbirini taşlarla katletti evet o zaman bu bakış açısıyla taşta şeytan icadı ?

    İşte bu sorun öyle bir sorundur ki at gözlüğünden farkı yoktur. Batının icadı , şeytan icadı , haram diyorsun fakat cebir Avrupaya islam Dünyasından gitti bir çok Matematiksel ve büyük buluş buradan oraya gitti adamlar üstüne koydular ve üstümüze haçlı seferleri düzenliyorlar.


    ABD ve AB bizi kurtarmayacak yada Rusya.

    Bu ülke tek başınadır. Yardım ederse bir Azerbaycan , Pakistan , Afganistan birde İran yardım eder.

    Ruslara bakmayın çünkü onlarda diplerinde bir müslüman imparatorluk istemez hepsinin şerbetini ölçülü verir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fractal design

    Komik değil şahsen bir insan cahil olabilir lakin onun cahilliği ile dalga geçerseniz sadece kendimizi rezil ederiz başka bir şey değil.

    Kendisi maalesef ki hemen teşhisi koyabiliyor vatan haini diye fakat bunun gibi insanlar çok sıkıntı bunlarla tartışmaya girerseniz zararlı çıkarsınız üstüne bir şey anlamaz o yüzden insanlığın en büyük kaybı cahil insanlarla , kendini geliştirmiş insanların tartışmasıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B2B7A0AF7 -- 17 Mayıs 2018; 2:6:3 >




  • Hadi -de leri yazamıyorlardı ama bir insan -ki yi denen yazamaz yahu?
  • AsterixOburix A kullanıcısına yanıt
    Tebrik ederim buna mı takıldınız ?



    O zaman sizde yorgun bir kalıpta yazmayı deneyiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar yükselmiyor kardeşim Türk Lirası değer kaybediyor. 8-10 yıldır bağırıyor herkes ekonomi çöker bu anlayışla diye dinleyen mi var? Şu an tüm zenginler paralarını yurtdışına kaçırıyor,çoğuda bademler ve zengin ettikleri bademciklerden oluşuyor. Ülkeye giren her döviz dışarı çıkarsa talep artar fiyat yükselir. Senin hükümetin topladığı vergileri saray ve hizmetine harcamak yerine döviz rezervini arttırsa,zaten talebi karşılayacağı için dövizde yükselme olmayacaktır. Senin hükümetin yıllardan beri parayı dağa taşa gömüp,yandaşları,enişteleri zengin edeceğine katma değer üreten fabrikalara,ilime,bilime,tarıma yatırdaydı döviz buralara gelmecekti. Hala israil oyunu amerika oyunu diyorsunuz. İsrail Türkiye'ye girecekmiş. Allah aşkına tarihte sen hiç israilin bir ülkeyi fethettiğini gördün mü? Nereye giriyor? İsrail hiçbir zaman askeri hateket gücüne sahip olmamıştır. Adamlarda para var teknoloji var. Gider füzeyle vurmaya kalkar. Gider uçakla bombardıman yapar ya da köpeği abdye en kötü terör örgütlerine yaptırtır.
    İran konusuna gelirsek,bizim İran'a destek olup hatta bir şeyler öğrenip beraber nükleer silah çalışması yapmamız gerekiyor. Ama bu bademlere kalırsak iki dakikada satarlar İran'ı. Sonra Türkiye'ye sıra gelir mi? 25 haziran günü eğer çaldıkları oylar yetmez ve erdoğan kaybederse,misyon tamamlanmış olur. Erdoğan o koltuktan ölmeden inmez. Ölsede damada bırakır. Malesef millet referandumlarla bu ülkeyi bu günler getirdi. Adamlar stratejik olarak ülkeyi çoktan elegeçirdi. Önce referandumla "Üstünlerin hukuku değil,hukukun üstünlüğü" diyerek yargıyı çökerttiler, sonra "menderesi astılar,darbe anayasasıyla ülkeyi yönettiler" diyerek yine referandumla askeriyeyi bitirdiler," cumhurbaşkanını halk seçsin" diye sosyalist bir referandumla diktatörlüğe yol yaptılar, 17-25 aralık kepazeliğiyle zeytinyağı gibi su üstüne çıkıp hayali bir terör örgütü yarattılar. Sonra uydurma bir darbe planladılar. OHAL yetkileriyle rejimi yıktılar. Diktatörlüğe geçiş yaptılar. Kendisininde dediği gibi atı alan üsküdarı geçti. Önümüzdeki seçimde,ysk erdoğan %30 oy almışken %90 dese kime itiraz ediceksin? Anayasa mahkemesi mi? Geçmiş olsun anayasa mahkemesi çoktan öldü. Polis teşkilatı mı? Geçmiş olsun o da gitti. Ordu mu? Geçmiş olsun "Tanrımıza hamdolsun" yerine "Allahımıza hamdolsun" diyen,başında cumhurbaşkanı ile umreye giden bir komutanın olduğu orduyu sen zaten kendi elinde bitirdin.
    Yani demem o ki,
    Türkiye cumhuriyeti çoktan yıkılmıştır. Şu an mevcut hükümet ile siyonist politikalara hizmet edilmeye devam edilmektedir. Bu ülkenin tek kurtuluşu ordunun yönetime geçmesiyle olacaktır,tarihte hep böyle olmuştur. Ne zaman siyasiler cumhuriyeti uçuruma sürüklese ordu gereğini yapmıştır. Tabi,burada çoğu kişi hiç araştırmamıştır,çünki bugün akpliside,chpliside,mhpliside kendi liderlerinden darbenin antidemokratik olduğunu duyuyor yıllardır. Herkese göre menderes demokrasi kahramanıdır. Kimse menderesin yediği naneleri anlatmaz. Menderesi indiren bilgirgeyi okuyan albayın,bugün hükümet yancısı partinin kurucusu olduğunu kimse bilmez mesela. 1980 darbesinin neden yapıldığını anlatmaz. Erbakana neden elçektirildiğini,partilerinin neden kapatıldığını anlatmaz ama bunu bari anlayın kardeşim. İşte erbakanın öğrencisi,yıllardır neden bunlar siyasetten uzak tutuluyor anladınız mı?
    Şimdi diyeceksinizki,15 temmuzda darbeciler insanları öldürdü. 15 temmuz aptalca kurgulanmış bir oyundu. Günde 10-15 saat her mikrofon gördüğünde konuşan adamı,Türk askeri hemde özelbirlikler sora sora arayacak öylemi? Kimse yerini bilmeyecek öylemi? Saçmalamayın Allah aşkına. Aptalca yapılan bir oyun. Bunu ben demiyorum. Uluslarası istihbarat örgütleri bile söylüyor. Bizim bakan hollandada Türkiye'yi rezil ederken,almanyada ortalığı karıştırıken almanya istihbaratı ne açıklama yapmış bizimkiler neden susmuş bakın. Bakında koca devletin nasıl eleayağa düşürüldüğünü öğrenin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yahu benim bildiğim , döviz dovizdir. Arkadaşlar bir doların artışına baksınlar, bir de euro nun. Aradaki farkı anlayacaklar.

    Euro kullansak daha iyi. Bu yeşilden dünyanın kurtulma vakti geldi. Az kaldı yakında ilk etapta, Türkiye, Rusya, Iran gibi ülkeler yavaş yavaş doları sutlayacaklar. Belki buna Çin de katılır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İran , Abd yada İsrail için bir tehdit değil.Tam tersine bir garantör.Birbirl?rine atarlanmalarına bakmayın . Danışıklı dövüş var. İran bızim içinbir tehdit ve tehlikedir. İran'ın bir mezhep taâssubu var. Takiyye şiilikte vaciptir. İrak Suriye politikalarini gırüyorsunuz.Sünni kesmekten başka bir marifetleri yok. Diğer müslüman ülkelerde de iktidar olmak, şiiliği yaymak için çalışıyorlar.Tarihi boyunca her zaman sünnilerle savaşmış. Irakı Amerikaya satan da bunlardı. İran politikasında değişen hic bir sey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vollkan59

    Yahu benim bildiğim , döviz dovizdir. Arkadaşlar bir doların artışına baksınlar, bir de euro nun. Aradaki farkı anlayacaklar.

    Euro kullansak daha iyi. Bu yeşilden dünyanın kurtulma vakti geldi. Az kaldı yakında ilk etapta, Türkiye, Rusya, Iran gibi ülkeler yavaş yavaş doları sutlayacaklar. Belki buna Çin de katılır.
    EURO kullansak daha mı iyi ???

    Sen kafanı neyle yıkıyorsun ?

    EURO kaç tl haberin var mı senin ?

    Ayrıca Türkiye AB'ye girerse asıl sonu olur borçlarını çekeriz. AB yıllardır bize iyilik yapıyor aslında birde onların borçlarını mı çekeceğiz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknokratik

    İran , Abd yada İsrail için bir tehdit değil.Tam tersine bir garantör.Birbirl?rine atarlanmalarına bakmayın . Danışıklı dövüş var. İran bızim içinbir tehdit ve tehlikedir. İran'ın bir mezhep taâssubu var. Takiyye şiilikte vaciptir. İrak Suriye politikalarini gırüyorsunuz.Sünni kesmekten başka bir marifetleri yok. Diğer müslüman ülkelerde de iktidar olmak, şiiliği yaymak için çalışıyorlar.Tarihi boyunca her zaman sünnilerle savaşmış. Irakı Amerikaya satan da bunlardı. İran politikasında değişen hic bir sey yok.
    Hocam garantör olması zor.

    Sebebi ise İran kapalı kutu yani Amerika istediği gibi orada at oynatamaz. Hatta o kadar şeye rağmen Amerika karşısında İranı hala biz koruyoruz el altından.

    Ürettiği nükleer silahlara sahip çıktık.

    Irak ve Suriye politikalarına bakarsak onların böyle yapmasının sebebi kendi topraklarını genişletmek istemekti.

    Fakat anladılar ki hata yaptılar.

    Amerika 2 ay önce içeriyi karıştırdı yani garantör olması imkansız.

    Fırsat bulunsa direk İran ortadan kaldırılacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B2B7A0AF7 -- 17 Mayıs 2018; 9:22:35 >




  • Basimiza cuval gecirdler zaten. Konu sahibi hatirlamiyir galiba. Tabi basimiza cuval gecirtenlere oy vermeyecegiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknokratik

    İran , Abd yada İsrail için bir tehdit değil.Tam tersine bir garantör.Birbirl?rine atarlanmalarına bakmayın . Danışıklı dövüş var. İran bızim içinbir tehdit ve tehlikedir. İran'ın bir mezhep taâssubu var. Takiyye şiilikte vaciptir. İrak Suriye politikalarini gırüyorsunuz.Sünni kesmekten başka bir marifetleri yok. Diğer müslüman ülkelerde de iktidar olmak, şiiliği yaymak için çalışıyorlar.Tarihi boyunca her zaman sünnilerle savaşmış. Irakı Amerikaya satan da bunlardı. İran politikasında değişen hic bir sey yok.
    sen sunnisin
    ırak'ı amerika'ya satmadın mı ?
    tezkereyi geçirmek için kırk takla atmadın mı ?

    libya'yı vurması için natoyu göreve sen davet etmedin mi ?

    salla
  • Bazı insanların ekonomi ya da siyaset konuşmasına izin vermek, mahalle bakkalının ameliyat yapmasına göz yummaktan farksızdır.

    Biraz susun, dinleyin ve bilmediğinizi fark edin. Siyaset bilimciyi, ekonomisti ya da mühendisi değil de bir imamı ülkenin başına getirmenin sonuçlarının ne kadar acı olacağını o zaman anlarsınız.

    Ama önce susun ve dinleyin...
  • Euro ile, dolar ın grafiğine bakman yeterli. Hangisi ne kadar zamanda ne kadar artmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vollkan59

    Yahu benim bildiğim , döviz dovizdir. Arkadaşlar bir doların artışına baksınlar, bir de euro nun. Aradaki farkı anlayacaklar.

    Euro kullansak daha iyi. Bu yeşilden dünyanın kurtulma vakti geldi. Az kaldı yakında ilk etapta, Türkiye, Rusya, Iran gibi ülkeler yavaş yavaş doları sutlayacaklar. Belki buna Çin de katılır.
    Mumkun olsa kullanilir ama değil. Dunyada petrolun kömürün gazın, aklina gelecek tum emtialarin fiyati dolarla hesaplaniyor. O yüzden dolar paranin patronu. Saddam petrol ticaretinde dolar kullanmayacagm dedikten sonra Abd Irak i isgal etti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar şuanda doların yükselmesi %85 küresel bir olay.sadece bizde değil,dünyada yükseliyor.
    dxy ve abd 10 yıllıklara bakın olayı anlarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafada -- 17 Mayıs 2018; 9:37:3 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.