< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MurexThedesa -- 9 Ağustos 2022; 17:54:9 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Edit

-
-
1 saat önce shiba 35ti 46ya çıktı paran %30 artmıştı ytd
-
yakında patlayınca görürüm o shibayı
az kaldı battım bittim mahvoldum diye konular açmanız
-
sabaha 1000 seviyelerinde olan altın,akşama 700 seviyelerine iniyor.Şimdi gelde altın,dolar al
-
100 bin zarardasın kimbilir ne kadar kar etmiştin o konuda bilgi yok. Şakırdadı uyanıklara.
-
Yarın piyasa açıldığında daha da düşebilir. Yatırım tavsiyesi değildir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUBJECT 101 -- 21 Aralık 2021; 0:15:11 > -
Borsa hesabın var mı. Yarın açılıştaki duruma göre iyi pozisyon alabilirsen zararı kurtarirsin. Kağıt da söylerim aslında ama biri şikayet falan eder SPK'ya, bir de onunla uğraşamam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amaç bu zaten, bir daha vatandaş dolar alırken 40 kere düşünecek. Şimdi gidecek kuzu kuzu o denilen döviz garantili tl mevduata koşacak herkes mecbur
Yerli ve milli paramıza güvenin
Bende altın alsam mı almasam mı diye düşünüyodum,sabah bir baktım 1000'leri görmüş,dedim koy gtne gitsin,dahada alınmaz dedim.Akşam tak 700'e indi awk,iyki almamışım
-
Olacağı varmış boşver.
Paran 1 sene hapis kalır 1 sene sonra gelir aynı seviyeye tahminim.
benzin 20 lira olunca parası nasıl aynı seviyeye gelsin
-
Parası dolarda kalırsa diye dedim.
Dolar enflasyonla birlikte artar. Üstüne TL de bu hype bitince yine yukarı gider bence.
Olmadı gider türbanlı faiz e parasını koyar.
Ytd bu arada ben ekonomiden anlamam.
Yıllar önce öğrenci halimle çok az paramla dolar almıştım.3.80den.
3.30a düşüp 1 sene sonra 3.80 olmuştu anca.
Geçen hesapladım o tarihte dolar almak yerine BTC alsam 50k dolarım oluyordu. 400dolarım falan vardı.
türkiye şartlarında o paranın aynı kalması için ekmek 6 benzin 20 olunca doların en az 25 olması gerek
-
8 9 liranin ustunde dolar alanlarda zaten yatirim kafasi yoktur biraksinlar bu isi
Bizim kahvede bi eleman var 100 dolar da olsa dolar aliyor aradaki farkı ha bire buna ilave ediyorlar farkinda degil
Ytd
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
uye ooanlara haber gidiyorsa cok zengin olurlar
Shiba doge coin çakması
Doge ise şaka amaçlı çıkartılmış bir şey
Hayat çok garip, insanlar shibaya gömdü parayı uçtu shiba
çakma falan beni bağlanmıyor hocam dalgalanmaya bakarım :)
-
Bir de şu açıdan bakalım, eğer bu hamleyi dolar 8,50lerden 10 bandına çıkar çıkmaz 10u bir psikolojik sınır olarak belirlemek adına bu hamleyi yapsalardı dolarla alakası olan olmayan herkes 2 aydır her gün doları takip ediyor olmazdı. Şimdi bazıları 12den aldı, bazıları bu kadar yükseldi artık düşer diye almadı ama 15 16 olunca ve ardı arkası kesilmeyen yüksek kur söylemlerinde kararlılığı görünce yüksek fiyat bile olsa almaya karar verdi. Bir gecede konu sahibi arkadaş gibi zarar yazan çok insan oldu. Hatta doları 10dan alan bile zarar etti, çünkü fiyatları 15 20ye göre fiyatladılar bir kere. Şimdi 12 olsa kaç yazar 10a düşse kaç yazar. 180 binlik arabalar 350 bine attı kendini, parasını dövizde tutanla paralel ilerledi ilerledi, şimdi tek gecede milletin elindeki doların da değerini düşürüp 2 aydır zaten tlde kalanları ezdiler, bu gece de dövizde kalanları ezdiler. Piyasa stabilite sever doları 18den tek gecede 12lere düşürmek maharet değil 8deyken 8de tutabilmek asıl maharet. Madem tutabilecek bir plan var elinde, onu 8deyken kullanacaksın. Gerçi o zaman bu aradaki süreçte kur üzerinden kırk türlü dalavere dönmezdi o da bazılarının işine gelmezdi neyse.
Şimdi bundaki sorun, insanların yüzde kaçı parasını 1 sene vadeli tutmak isteyecek? Sonuçta ne kadar çok paranı vadeye koyarsan kurdan ona göre miktar karşılanacak, ama sene içi ihtiyaçların için o vadeyi bozarsan hem tl faizine hem kur farkına elveda. E doların yıllık %14ü aştığı günden itibaren dolarda olanlar parasını anlık olarak kullanabiliyor olacak ama ürünlere zamlar vade made beklemiyor o kişinin alım gücünü koruması için illa sene sonunu beklemesi gerekmeyecek mi?(Hiç dokunmayacağı, ihtiyacı olmayan parayı vadeye atanlar hariç)
İnsanlar bu sisteme güvense dahi lira gibi kırılgan bir para birimine karşı seneye %50+ artabilecek dolar varken bu maliyet nasıl karşılanacak? Geçiş garantili köprüler, yolcu garantili havalimanları, hasta garantili hastanelerin hepsinin hali ortada. O geçişler, o yolcular gelseydi eyvallah o parayı zaten kullananlar ödemiş olacaktı. Şimdi de kur garantili mevduat türettiler, dolar diyelim ki %14 veya daha az yükseldi o yüzden kur farkı ödemedin hadi eyvallah, peki ya bu seneki gibi bir artış olursa o farkı nasıl ödeyecek? Bir konuda "garantili" plan yapınca sonucunun nasıl 85 milyon insana patladığını gördük. Başarılı olursa yalnızca kısa bir süre tutabilecek bir plan (o da 1 yıl vadeye ve liraya güvenenlerin sayısına bağlı olacak) ama başarısız olursa o paraların karşılığını ödemek için ülkece bir güzel hiperenflasyon çemberine sıkışır kalırız.
En Beğenilen Yanıtlar

yakında patlayınca görürüm o shibayı |
Bu ülkede bazı şeylerin iyiye gideceğini düşünmek bence saçmalık. Madem dolar düştü yaptıkları zamları geri çeksinler bakalım
![]() |
Benzer içerikler
- bim"in en güzel zeytini hangisi
- fun club
- büşra akrostiş
- evlenmeden olmaz diyen kız
- acı yiyince makattan kan gelmesi
- çay emojisi
- prompt mühendisliği nedir
- exxen de neler var
- sodyum iyon batarya
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X