Şimdi Ara

DOLAR ŞU AN 2.72 KRİZ RESMEN GELDİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.278
Cevap
19
Favori
60.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
112 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doların yüksek olmasının en büyük nedeni euro/dolar paritesi. Euro 2 sene önce de 2.70-2.80 arasındaydı, şu an hala öyle. Değer kazanan dolar.
    Kriz var dememiz için, Doların 3 lirayı geçmesi lazım, 4 lira üstünde yerini sağlamlaştırması gerek.
  • akp öncesi her yıl usd en az ikiye katlanarak artıyordu.
    akp nin 13 yıllık iktidarında henüz ikiye bile katlanmadı ki, zaten doların artış sebebinin çok büyük kısımı iç kaynaklı değil, usd tüm para birimleri karşısında güçleniyor.

aşağıdaki tabloyu inceleyin.
    eyoo yaşasın akp başarısız oluyor, usd yükseliyor diye halay çekenler utanır mı acaba ?
    tabi aslında çok da suçlamıyorum çünkü yaşlarınız icabı zaten akp öncesi yokluk yıllarını bilmiyorsunuz.

akp öncesi ekonomik tabloya kavuşmamıza aza kaldı ben o zaman göreceğim kör muhaliflerimizi. akp yine seçilse de malum kirli tezgahlar nedeniyle oy kaybedecek, bir sonraki seçimde de inşallah iktidar olmayacak.

DOLAR ŞU AN 2.72 KRİZ RESMEN GELDİ

• 99 da koalisyon 1 milyar dolar için imf ye yalvarırken daha memurunun maaşını ödeyemeyen türkiye cumhuriyeti şimdi imf ye 5 milyar dolar borç veriyor 30 yaş üstü bilen bilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolarla ilgimi bir tek Silikon & kauçuk hamur + epdm sünger alıyorum çok da fazla etkilemiyor, zaten Euro paritesinde çalışıyor. Benim gibi işletme sahiplerine sordum onlar için de tırıvırı.

Beni etkilemediği sürece kriz mriz yok, etkileyen kesime den geçmiş olsun. Esnaflar gayet memnun. Hem kriz dediğimiz böyle olmaz bi 3-4 lirayı görelim o zaman çöküşe geçeriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 14 Nisan 2015; 19:50:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Dolar çıkarsa çıksın sanki biz dolar kullanıyoruz...

Şaka yapıyosan komik

Fakat eğer ciddiysen daha komik
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.Samed.Y

99 da koalisyon 1 milyar dolar için imf ye yalvarırken daha memurunun maaşını ödeyemeyen türkiye cumhuriyeti şimdi imf ye 5 milyar dolar borç veriyor 30 yaş üstü bilen bilir

Vermiyor öyle bi teklif edildi ama imf o parayi istemedi.

• Böyle kriz konularını görünce, her yıl açılan klasikleşmiş opel batıyor konuları aklıma geliyor. En kötü ihtimalle ÖTV ye indirim gelir. Yine kriz anlatılır. Şu durumda bile otomotiv satışları geçen yıllara göre artış gösteriyorsa, harbiden bu ülke batmaz. 5.25 in şimdiki opsiyonlu fiyatı ile geçen yılki fiyatı arasında neredeyse sıfır 2 otomobil fiyat farkı var. Gerçekten bu ülkede otomotiv üzerine potansiyel var. Doğuş grubu, borusan, şuanda bile büyüme hızında artış gösteriyorsa yorum size kalmış.

• resmi gazeteye falan inanmayın beyler onlar hep yalan !1!11!!!!1!
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4007

Böyle kriz konularını görünce, her yıl açılan klasikleşmiş opel batıyor konuları aklıma geliyor. En kötü ihtimalle ÖTV ye indirim gelir. Yine kriz anlatılır. Şu durumda bile otomotiv satışları geçen yıllara göre artış gösteriyorsa, harbiden bu ülke batmaz. 5.25 in şimdiki opsiyonlu fiyatı ile geçen yılki fiyatı arasında neredeyse sıfır 2 otomobil fiyat farkı var. Gerçekten bu ülkede otomotiv üzerine potansiyel var. Doğuş grubu, borusan, şuanda bile büyüme hızında artış gösteriyorsa yorum size kalmış.

insanların twitterda instagramda şurdayız burdayız bunu yiyoz buna biniyoz diye kendi reklamını yaptığı, adeta malıyla hava atmak için yaşadığı bir ülkede cep telefonu, araba, vb. satışıyla ekonomi değerlendirilmez
  • niksaçmabişeybence kullanıcısına yanıt
    Cep telefonu ile ülkenin ekonomisini değerlendirdiğim falan yok. Gerçekte olan bir durumdan söz ediyorum. Biraz araştırın. Sonuçları sizde göreceksiniz.

• 2001 de iflas eden bir ülke, maaşlarını ödemeyecek kadar parasız olan bir ülkeden bahsediyoruz. Diline sağlık

• fluox kullanıcısına yanıt
    Mesela dikkat et foruma.

Oyun fiyatı 200 lira olunca isyan ediyorlar, yok pahalı yok alamayız....vs.

Satışa çıkınca anında tükeniyor.

D&R'da falan kalmamış bile.

Keşke sırf oyun olsa.

Oyunu oynayabilmek için 2000 liralık ekran kartı ve işlemci alıyorlar.

Sistem bölümüne de bak.

Kriz falan yok, paralar havada uçuşuyor
  • Yuh siz ikiniz resmen cahilliğin tavan yapmış halisiniz. En basit örneği aldığın telefonun fiyatı da yükseliyor. Sonuçta biz üretmiyoruz Apple'ı Samsung'u .
  • KortX kullanıcısına yanıt
    O da güzel bir örnek.

Mesela telefonlar çok pahalı değil mi??

Peki neden ön satışlar saatler içinde tükeniyor

3.000 liralık telefonlar çerez gibi satılıyor

Nerde kriz??
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    14 yaş altı üye kaydı yapmayın demiştim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Dolarla ilgimi bir tek Silikon & kauçuk hamur + epdm sünger alıyorum çok da fazla etkilemiyor, zaten Euro paritesinde çalışıyor. Benim gibi işletme sahiplerine sordum onlar için de tırıvırı.

Beni etkilemediği sürece kriz mriz yok, etkileyen kesime den geçmiş olsun. Esnaflar gayet memnun. Hem kriz dediğimiz böyle olmaz bi 3-4 lirayı görelim o zaman çöküşe geçeriz.

Aynen hocam ne güzel bi mesaj oldu.

Çıksa nolur sanki.

Sizin dolarla ilgili bir durumunuz yok benim de.

Tabi bütün işini gücünü dolarla kuran özentilere de geçmiş olsun deriz bu saatten sonra.

Arkadaşımın çalıştığı firma yüksek miktarda dolar borcu almış geçen sene.

Eh bi zahmet bunu öngöremiyorsan da batarsın.

• Thomassee kullanıcısına yanıt
    Bunu bana sormadan kendin de cevaplayabilirdin. Tüketici bir insanımızın olduğunu herkes biliyor.

DOLAR ŞU AN 2.72 KRİZ RESMEN GELDİ

Ayrıca şimdi parayı nereden buluyorlar dersin bir de sen. Onu da söyleyeyim sana sormadan. Gazetelerde eğer okuyorsan bankalara olan borçlarından intihar edenleri duymuşsundur .

• birileri bilgisayar oyunu alıyormuş bir de cep telefonu alıyormuş, o zaman ekonomi çok iyiymiş.
    Burası oyun/donanım forumu zaten popüler konu oyun olmayacakta ne olacak.
    Dh popüler konular listesi tüm Türkiye'yi mi temsil ediyor.
    patates, benzin, elektrik fiyatlarından haberiniz yok herhalde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Dolarla ilgimi bir tek Silikon & kauçuk hamur + epdm sünger alıyorum çok da fazla etkilemiyor, zaten Euro paritesinde çalışıyor. Benim gibi işletme sahiplerine sordum onlar için de tırıvırı.

Aynen hocam ne güzel bi mesaj oldu.

Çıksa nolur sanki.

Sizin dolarla ilgili bir durumunuz yok benim de.

Tabi bütün işini gücünü dolarla kuran özentilere de geçmiş olsun deriz bu saatten sonra.

Arkadaşımın çalıştığı firma yüksek miktarda dolar borcu almış geçen sene.

Eh bi zahmet bunu öngöremiyorsan da batarsın.

Ürettiğimiz ne var ? Memlekette her ne halt varsa dışarıdan geliyor. Çıksa ne olurmuş. Elektroniği zaten pahalı kullanıyoruz, gidin pazara kasaba bir bakın et sebze kaç lira olmuş.

• Sebze ve et fiyatları büyük ihtimal provokasyon.

Biliyorsunuz üreticimizin ruhunda stokçuluk gibi bir hastalık var.

Aslında bunu çok büyük bir suç olacak şekilde yasa çıkarsalar önlenir ama hafife alıyorlar sanırım.

Mesela balık ucuz olduğunda hal mafyaları "Biz balığı ucuza yedirmeyiz." demişlerdi.

Maalesef bu hastalık her yerde
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.