Şimdi Ara

Dolar aldı başını gitti, hangisini alacağım ben?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar biliyorsunuz dolar oldu 3.9 benim de önümüzdeki Ağustos ayında bilgisayar toplamak gibi bir planım var lakin Ağustos'a kadar bence dolar 4 TL olacak. Bunun yanında bir de notebook'a ihtiyacım var üniversitede okuyacağım bölüm için 2000-3000 TL oraya gidiyor. Şimdi planlarım şu şekilde;

İstediğim bilgisayar
    Ekran Kartı = GTX 1060
    RAM = 8 GB
    SSD = 256 GB SSD
    HDD = 1 TB HDD
    İşlemci = i5 8400
    İşlemci Soğutucusu = Sıvı Soğutma(250-300 TL Civarı bir sıvı soğutucu çok sağlam değil ama fanla soğutmadan daha iyidir diye düşünüyorum.)
    Monitör = Güzel bir monitör lazım bu sistem için 144Hz monitör alayım diyorsun BenQ gördüm bir tane gayet güzel arkadaşım kullanıyor 1000 küsür lira da o)

+______________________________
    Bunların toplamı 6500-7000 Lira ediyor.
    2000-3000'de notebook'a gidecek
    Totalde 8500-10.000 Lira arası güzel bir rakam yapıyor.

Bugün de görmüş olduğum bir set vardı bir alışveriş sitesinde
    Ps4 Pro 1 TB

Aksesuarlar:
    2. Kol
    Ps Move Set
    PS VR Sanal Gerçeklik Gözlüğü
    PS Kamera
    Playstation VR Aim Controller(Atari'deki tabanca benzeri :D hey gidi günler :D tabii daha farklı)
    Ps Kollar için Şarj İstasyonu

Yanında Oyunlar:
    GTA 5
    Uncharted Kayıp Miras
    The Last of Us Remastered(Ne oynardım ps3'de 3 kere bitirdim TLOU candır)
    Fifa 18
    Call of Duty WWI
    Gran Turismo Sport Day One Edition(Playstation VR Uyumlu)
    Playstation VR Worlds(Playstation VR Uyumlu)
    Far Point(PS VR ve PS VR Aim Controller Uyumlu)

+______________________________________________
    6000 TL yapıyor.
    3300 Liraya da bir tane notebook alsam

9300 TL

Sizce hangisini alayım? Dolar aldı başını gitti PS'de çok içerik var bunun yanına bir de tv gerekir ama bir süre oturma odasındaki tvyi kullanırım belki arkadaşın 82 ekran televizyonu var 400 TL'ye satıyordu onu alırım bilemiyorum. Birkaç tane de spotçu var belli alışveriş merkezlerine göre ucuz satıyor oyunları onları da arada oradan alsam bence güzel olur. Zaten o ekipmanlar ve o oyunlar beni 3-5 ay belki daha fazla idare eder. Bilgisayarı da çok seviyorum ama karar veremiyorum sizce hangisini almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeniorDeveloper -- 17 Mart 2018; 18:1:15 >

• Ps4 u seçerdim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    Ben de ona meyilli gibiyim ama siz neden ps4ü seçerdiniz hocam?
  • O paraları çatır çatır Yunanistanda İtalyada yerdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam masaüstü bilgisayar+notebook benim için gereksiz bir tercih. Çünkü ikisinden biri olması yetiyor. Ama ps4+notebook yaparsan iki farklı platformdan istediğini yapabilir, üstüne üstlük sanal gerçeklik vs imkanların olur.

İşi kendi açımdan detaylandırayım. Yıllar boyu bilgisayar kullanmış ve hâlâ arada okul sebebi ile kullanan bir insanım. Son 6 aydır laptop kullanıyorum. Okul sebebi ile almıştım ve memnunum. Fakat iş oyuna gelince masaüstü veya laptop farketmiyor, sol elimi klavyeye, sağ elimi mouse'a tutsak bırakıyorum. Oyun ne kadar zevkli olursa olsun, oyundan kalkınca hissettiğim yorgunluk, yaş arttıkça artıyor. Artı olarak oturma pozisyonuma bağlı olarak istediğim rahatlıkta olamıyorum. Neyse bunlara alışık olsam bile zaman geçtikçe konsollardaki gibi koltuğa uzanıp kol ile oynama özlemim artıyor.
    İşi yazılım öğrencisi olarak değerlendireyim. Ben zaten işimi/dersimi bilgisayar üzerinden yaparak yorulan bir insanım. Bilgisayar ve laptop benim hayatım olmuş iken, kafamı dağıtmak için oyun oynayayım diyince tekrar bilgisayara geçmek kendimi özel hissettirmiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İki ülkeyi de sevmiyorum :/ İlgimi çekmiyor yani
    Ama Japonya'ya dil eğitimine gideceğim :D
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok teşekkür ederim ben de yazılım üzerinden bir meslek tercih edeceğim zaten teşekkürler tekrardan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne yapçan çançinçonların arasında?
  • Güzel millet hocam
    Severim Japonları
    Avrupa'da benim gitmek istediğim ülkeler;
    Almanya
    İspanya
    Polonya
    Ukrayna
    Norveç
    İsveç

Gerisi ilgimi çekmiyor :D
  • Anakartı eklememişsiniz. Bu sisteme son nesil bir anakart, power supply derken sistemin fiyatı minimum 9-10k oluyor.(Notebook fiyatı hariç) Sadece buna benzer bir sistem kurmak istedim. Tek farkı RAM ve ekran kartıydı. 12-13k parayı gözden çıkarmak gerekiyordu. Düşündüm değer mi sırf oyun için bu sisteme diye (oyun oynamayı çok severim. Delisiyimdir diyebilirim) Ancak değmeyeceğini anladım ve almadım :)
  • Zero Degrees kullanıcısına yanıt
    Hocam itopya'dan alacaktım ben anakart psu dahil kasayla birlikte gelen 80+ psu anakart da dahil monitörü de koyunca yanına biraz da upgrade edeyim diyorsun birkaç parçasını sana 6.500-7.000 yapıyor gönlüm el vermiyor almaya daha oyun alacağım diyorsun Witcher 3 olsun PUBG olsun GTA 5 olsun Dying Light olsun benim sevdiğim oyunlar bunları da alacaksın falan sonra bunlar da yetmeyecek yeni oyunlar alacaksın fiyat uçacak gidecek sonra yeni nesil oyunlar çıkacak upgrade isteyecek sistem dolara bir bakmışsın 4'ü geçmiş o yüzden ps4 düşündüm :) Sanırım ps4 en mantıklısı ps4 düşünüyorum bakalım :)
  • Ya bilader al bi motosiklet o fiyata

• ennusa44 kullanıcısına yanıt
    Burada mı? :D Yani bildiğin Azrail'e gel canımı al buradayım mı diyeyim? :D Sen iyi şoför olsan yollarda dengesiz çok en ufak hatada yok olursun. Mahallemden bir kişi hayatını öyle kaybetti, cesedine aile dostu gibi olan kişi bile yanına gidip bakamadı. O kadar kötü bir haldeymiş ki burada anlatsam +18 vahşet'e girer diye anlatasım o görüntüyü gözümde dahi canlandırasım gelmiyor. O yüzden hayatımda ne motor sürerim ne motor sürenin arkasına binerim. Bakma araba da çok güvenli değil ama yine motora göre daha güvenli. Tabii alacağın arabaya göre de güvenlik düzeyi artıyor bir Volvo'nun güvenliğiyle Tofaş'ın güvenliği aynı olmaz veya diğerlerinin. O yüzden gerek yok hocam yine de teşekkür ederim öneriniz için :)
  • Sende doğru söylüyorsun ne diyeyim

• ennusa44 kullanıcısına yanıt
    Yani hocam yoksa motor çok cazip ama riskli ölüme davetiye hele ki bizim dengesiz şoförlerimiz arasında.. Yine de sağ olun
  • Ps 4 alarak en mantikli hareketi yaparsin..

• Zero Degrees kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam benim de şu an düşüncelerim o yönde teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.