Şimdi Ara

🔥 Dolar 40,55 - Euro 47,65 - Altın 4.365 | 25 TEMMUZ 🔥 (4725. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: freshwind , freshwind , the_kid1 Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 30 Misafir (8 Mobil) - 24 Masaüstü9 Mobil
5 sn
250.616
Cevap
1.206
Favori
12.610.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1160 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 47234724472547264727
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Banlamışsın beni ancak şunu unutma. İnşallah Venezuela'dan beter oluruz diyen birinin ülkeyi sevdiğini veya sevebileceğini düşünüyorsan doktora gitmende fayda var.
    Hükümeti istediğin gibi eleştirebilirsin ki haklı olduğun konular var ama kalkıp ülke inşallah batar dersen bu başka bir duruma giriyor onu söylememe gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • danger-gddr D kullanıcısına yanıt
    biz uyardık. laf dinlemediniz. burnunuzun dikine gittiniz.
    insanlar artık batalım da o kafanız anlasın istiyor.

ülkeyi bu duruma seçmenler getirdi.
    sonuçlarını da çeksin istiyoruz.

verdiğiniz oyun bedelini ödeyin ki, bir dahakine oy atarken saksıyı çalıştırın.

dış güç falan hikaye. 2008'den beri azıcık ekonomi bilen, o cari açığın sürdürülemez olduğunu, sürekli sata sata hazıra dağ dayanmayacağını söyledi siz akplilere.

3 maymunu oynadınız. okumuşa küfrettiniz. aşağıladınız.

biz bıktık. laftan anlamayan bir kitle, aç kalınca anlar diye umuyoruz. bu yüzden ülkenin ekonomisi iyice kötüye gitsin. BA NA NE.

benim gençliğim bitti zaten. ne emekli olabileceğim, ne evim ne arabam olacak.

siz de o bedeli aç kalarak ödeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Cidden dunyanin isi gucu turkiye ile ugrasmak.

Tabi bizde guclu degiliz ekonomik olsun, sosyal yapi olsun, siyasi olsun. Kendi icimizde bi tartisma gidiyor. Adamlarda degerlendiriyor. " alirim, almam sizene" deyip hic tepki almayacak guc lazim.

Alıntıları Göster

ABD çıkarlarına ters düşen hareket yapanlarla çatışır.Türkiyedeki zat dünyayı kendinden ibaret sanıyor.Adam senle uğraşmıyor ki herkesle uğraşıyor yeri gelince fransa ilede almanya ilede uğraşıyor ingilizede sataşıyor çine vergileri artırıyor ambargo koyuyor bazı ürünlerine.

Rusya ve irana ağır ambargolar geçiriyor.Bak bu fırtınada senin kırılgan bitik ekonomin bir üflemeye bakıyor adamlar bir a dedi ekonomin tepetaklak oldu bir ambargo koysak patlayıp gidecek iyice.

Nerene güveniyorsan gerçi halk umurlarında değilde abdye filan laf çatıyorsun.Bir insanın güvenebileceği dayanak olur petrol yok gaz yok her şeyde dışarı muhtaçsın ona buna laf atıyorsun.Elalemin yumruğunu yemeyen kendininkini balyoz sanırmış ya o hesap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 8 Kasım 2020; 1:18:49 >

• Euro ve dolar TL’nin iki katı iken üzülürdüm.. Şimdi ağlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19 kasımda adet yerini bulsun diye osuruktan bir merkez bankası toplantısı varmış, söylenene göre yılbaşında yükselen enflasyon oranında işçi ve emekli maaş zammı yapmamak için faiz artırmak istemediği konuşuluyor youtube yorumlarda.

Soru 1: Sizce dövizi düşürebilcek kadar faiz artırımı olur mu? Geçen gün 200 baz puan faiz artırımı oldu ve döviz sadece 24 saatliğine 10 kuruş kadar düştü.

Soru 2: 36 ay geriye baktığımda;
    Dolar, Euro, Altın, Sterlin, Frank %100ün baya baya üzerinde artmış, bugün 36 aylık yüklü kredi çekip sepet şeklinde döviz alsam, 36 ay sonra çok güzel kazandırır gibi görünüyor, fakat %1.38 den aşağı ihtiyaç kredisi bulamadım, 100bin liraya 134bin alıyor 36 ayda
    (Gerçi bu oranı da rahat rahat kurtarır)

EDIT;
    19 kasımda faiz artırımı olursa kredi faizleri iyice uçar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Football Always -- 8 Kasım 2020; 1:48:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuasudba

biz uyardık. laf dinlemediniz. burnunuzun dikine gittiniz.
    insanlar artık batalım da o kafanız anlasın istiyor.

ülkeyi bu duruma seçmenler getirdi.
    sonuçlarını da çeksin istiyoruz.

verdiğiniz oyun bedelini ödeyin ki, bir dahakine oy atarken saksıyı çalıştırın.

dış güç falan hikaye. 2008'den beri azıcık ekonomi bilen, o cari açığın sürdürülemez olduğunu, sürekli sata sata hazıra dağ dayanmayacağını söyledi siz akplilere.

3 maymunu oynadınız. okumuşa küfrettiniz. aşağıladınız.

biz bıktık. laftan anlamayan bir kitle, aç kalınca anlar diye umuyoruz. bu yüzden ülkenin ekonomisi iyice kötüye gitsin. BA NA NE.

benim gençliğim bitti zaten. ne emekli olabileceğim, ne evim ne arabam olacak.

siz de o bedeli aç kalarak ödeyin.

Boşver hocam. Bu akılsız başların cezasını biz de çekeceğiz ya ben ona yanıyorum. 15 yıl sürecek rahatlık için 50 yıllık geleceğimizi sattılar ve hala satıyorlar. Dağları ovaları bile sattılar, doymadılar. Bekleyelim ve görelim bakalım. Ben ülkenin batacağından eminim ama hala bunlara destek olanların demek ki açlığı tatmaları gerekiyor.

• @kuasudba

Ne oy vermesi ne saçmalıyorsun sen, sinirden ve nefretten dolayı ne dediğini bilmiyorsun, inşallah ülke batar bir temenni ifadesidir. Eğer M.Kemal deseydi ki bak bu Osmanlı padişahları ne hale getirdi ülkeyi deyip ayrıca bu rezil ülkeye bak inşallah batar deseydi milli mücadele başarıya ulaşırmıydı, elbette ulaşmazdı. Ha tabi şuanki durumu o zamankiyle kıyaslamak anlamında söylemiyorum, yani bu lafımdan şuanda ülke batmış, perişan halde anlamı çıkmasın, sadece bu temenninin yerinde olmadığını ve çok kötümser olduğunu söylüyorum. Sizin gibiler ise nefretle saldırıyorsunuz. Bir de banlamışsın beni, sorsan aktrolum ben değil mi, şu saçma iç dünyanızdan çıkın.

Ülkeyi bu duruma seçmenlerin getirmesi(?) veya baştakileri seçmesi bütün ülkenin batması gerektiği veya çok kötüyü hak ettiği anlamına gelmez. Dediğim gibi hükümeti istediğin gibi eleştirebilirsin ancak kalkıp ülke batsın, yok olsun modunda olursan ben sana tepki gösteririm. Şimdi senin İzmir'de deprem olunca işte bunlar zinadan oluyor, inşallah beter olurlar diyen insanımsılardan ne farkın var, bu insanımsılar da İzmir şehrinin batmasını istiyor, senin gibilerde ülkenin batmasını istiyor, ne fark var ha?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danger-gddr -- 8 Kasım 2020; 3:23:9 >

mevzu siyasiler değil. hiçbir zaman olmadı.
    bugün akp gitse bu halk yarın başka bir akpyi seçecek.

padişah madişah saçma bir örnek olmuş. karşında kurtarılmak istemeyen bir halk var.
    batmayı onlar istiyor aslında biz değil.

ben de diyorum ki, akıllanmanız için batmamız gerekiyorsa batalım.
    ha yok batmadan da akıllanırız derseniz ben niye yaşadığım ülkenin kötüye gitmesini isteyeyim?

ama görüldüğü üzere halk akıllanacak gibi değil, ben sadece bu aydınlamanın hızlıca olması için kısa sürede aç kalmalarını istiyorum.

yoksa bu ekonomik buhran 10 yıllarca sürecek.
    yıllarca sürünmektense 1 kez batıp çıkalım istiyorum.

lafı çarpıtıp bunlar ülkeyi sevmiyora getiremezsin. asıl ülkeyi sevenler ve iyiliğini isteyenler biziz.
    uzun vadede düzlüğe çıkmamız bu şekilde mümkün.

• Teknode kullanıcısına yanıt
    ya adamın asıl amacı bunlar vatan haini deyip zeytinyağı gibi üste çıkmak.
    halbuki tane tane yazıyorsun anlamamazlıktan geliyor.

şu an akp seçmeni halen çoğunluk.
    erken seçimde akpye oy verin, iyice kötüye gitsin.
    anketlerdeki kararsızlara bakmayın. adam akpli ama utanıyor akpliyim demeye, kararsızım diyor.

partisini söylemeye utanıyor ama hala utanmadan oy atıyor, gene atacaklar. o yüzden genç seçmeni bekleyin.

erken seçimde eğer muhalefet başa gelirse bu akpden kaynaklanan krizi muhalefete yıkacaklar.

iyice dibe vuralım, 2023'te genç seçmenler çoğunluğu alınca ve krizden dolayı halk akıllanınca umarım seküler bir iktidar başa gelir.

tabi akp seçimleri kaldırmaz ve ülkeyi yok etmezse.

• @kuasudba

Ülkenin batmasının ne demek olduğunu bildiğini sanmıyorum. Merak etme gelecek seçimde şuanda başta olanların gitme ihtimali yüksek, en azından anketler öyle gösteriyor. Bakalım o zaman çok mutlu bir hayatınız mı olacak görelim, benim demek istediğim sizin gibilerin kafa yapısı ülkenin aleyhine. Daha yapıcı olmanı tavsiye ederim, yarın öbürgün ekonomik kriz gelecek, şuankinden daha kötüsünü de yaşayacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

Boşver hocam. Bu akılsız başların cezasını biz de çekeceğiz ya ben ona yanıyorum. 15 yıl sürecek rahatlık için 50 yıllık geleceğimizi sattılar ve hala satıyorlar. Dağları ovaları bile sattılar, doymadılar. Bekleyelim ve görelim bakalım. Ben ülkenin batacağından eminim ama hala bunlara destek olanların demek ki açlığı tatmaları gerekiyor.

Alıntıları Göster
    Alıntıladığın şahıs ülkesinin batmasını istemek tehlikeli bir söylemdir dememi akpli olduğuma bağlamış, halbuki hiç oy vermedim ve senin gibiler de ona katılıyor. Şuan sizin gibi seçmenlere sürekli küfür veya hakaret edip foruma habire yazalım mı, bu çözümmüdür gerçekten, İzmir'de deprem olunca zina yüzünden oluyor diyen şahıslardan ne farkınız oluyor böyle, siz ülkenin batmasını istiyorsunuz, o şahıs da İzmir'in batmasını, yok olmasını istiyor.

• Football Always kullanıcısına yanıt

22 ekim mb faiz beklentisi tüm ekonomistleri ve piyasayı ters köşe yaptı, bende dahil herkes doların 8 tl yi geçmemesi için faiz arttırımı ve müdahele geleceğini bekliyorduk sonuca şok olduk ve piyasada bir anda patladı bu günlere geldik.

Herkesin konuştuğu ama kimsenin çözemediği kısım şu, bu para kur politikası bilerekmi serbest bırakıldı bir planmı var yoksa gerçektenmi müdahele edecek güç, rezerv ve senaryo bitti ülkeyi saldım çayıra diyerek akışına bırakıp saldılar ???

değil.
    bunlar gitse bile yine popülist islamcı birisi gelecek.
    önemli olan bunların gitmesi değil. defalarca yazdım.

bu halk liyakata, akla önem veren, seküler bir partiyi seçmediği sürece türkiye geriye gidecek.

benim zaten şuan bir hayatım yok. köle gibiyim.
    daha da beteri olursa intihar ederim. yeter ki malum seçmen akıllansın.

• quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

22 ekim mb faiz beklentisi tüm ekonomistleri ve piyasayı ters köşe yaptı, bende dahil herkes doların 8 tl yi geçmemesi için faiz arttırımı ve müdahele geleceğini bekliyorduk sonuca şok olduk ve piyasada bir anda patladı bu günlere geldik.

Herkesin konuştuğu ama kimsenin çözemediği kısım şu, bu para kur politikası bilerekmi serbest bırakıldı bir planmı var yoksa gerçektenmi müdahele edecek güç, rezerv ve senaryo bitti ülkeyi saldım çayıra diyerek akışına bırakıp saldılar ???

Tabiki ikinci seçenek doğrusu. Bakın şu kelimeyi idrak edersek ne durumda olduğumuzun farkına varırız belki: BATTIK

• Hocam Venezuela'dan beter oluruz diye dua ederken, ne istediğinin gerçekten farkında mısın?

Öfkeni anlıyorum, hepimiz öfkeli hissediyoruz ancak ağızdan çıkanı ölçüp biçmek gerek biraz da...

Öte yandan ülke Venezuela'ya dönse bile mevcut zihniyet değişmez. Neden biliyor musun? Arsız bir çocuğu daha fazla döverek yola sokamazsın ancak daha da yüzsüzleştirirsin de ondan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManuOstar -- 8 Kasım 2020; 2:22:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: danger-gddr

@rambo34_orjinali

Banlamışsın beni ancak şunu unutma. İnşallah Venezuela'dan beter oluruz diyen birinin ülkeyi sevdiğini veya sevebileceğini düşünüyorsan doktora gitmende fayda var.
    Hükümeti istediğin gibi eleştirebilirsin ki haklı olduğun konular var ama kalkıp ülke inşallah batar dersen bu başka bir duruma giriyor onu söylememe gerek yok.

venezuela dan zaten beter olucaz o bir gerçek hala bunu anlamayıp cumhurbaşkanımın önünde diz çökerim diyen bir kanser kitle var ben ve benim gibilerin gençliği bitti ben 28 yaşına geldim hala iş bulamadım iş beğenmemek değil işkurda gördüğünüz ilanlar varya tamamen sahtekarlık üzerine kurulmuş bir sistemin parçası göstermelik ilanlar kesinlikle işe alım ilanları değil bunu işkurda çalışan bir tanıdığım söyledi o 1 milyon kişiyi işe sokma olaylarıda tamamen palavra aktrolleri çok iyi kontrol almalarını sağlıyorlar ama bırak 1 milyonu 1000 kişiyi işe sokmuşlarsa helal olsun ben hayatımı yaşayamadım gençliğim bitti benimde bundan sonraki temennim bu akp'lilerin ve çocuklarından hakkımın çıkması haram zehir zıkkım olsun ülke batarsa sevineceğim tek konu akp'lilerin de sürünecek olmasıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 8 Kasım 2020; 2:25:59 >

hala işine geldiğin gibi anlıyorsun.

zaten biliyorum mantık sizin gibilerde işlemiyor, sadece bu kez yanılır mıyım acaba deyip tane tane anlattım.

yanılmadım.
    neyse, en azından bir genç daha aydınlansa yeter bana.

• ManuOstar kullanıcısına yanıt
    arsız bir çocuğu aç bırakırsan kendisi yola gelir.

• kuasudba kullanıcısına yanıt

Gelmez. Geldiğini sanırsın ancak ilk fırsatta intikam peşine düşecek, neden aç kaldığını sorgulamaktansa onu aç bırakandan öç alma peşine düşecek bir kin ve nefret yumağı yaratırsın.

Şu anda ülkenin içinde olduğu en büyük problem de bu değil midir?

• Koks34 kullanıcısına yanıt
    işte aslında zaten geleceğimizin bittiğini anlamıyor.
    iş yok.
    çalışma saatleri çok fazla.
    alım gücü yok.
    ev yok.
    araba yok.
    hobi yok.
    emekli bile olamayacaksın. kıdem tazminatı kalktı vs.

eğitim yok adalet yok can güvenliğin yok ifade özgürlüğü yok.

mülteci sorunu vs.

bunlar yetmezmiş gibi hala kanal ist. vs uğraşıyorlar daha çok soymak için halkı.

biz bittik zaten okeye dönüyoruz.

• 
Sayfa: önceki 47234724472547264727
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.