Şimdi Ara

🔥 Dolar 38,42 - Euro 43,65 - Altın 4.005 | 01 MAYIS 🔥 (3175. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: nba05 , nba05 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 66 Misafir (25 Mobil) - 42 Masaüstü26 Mobil1 iOS
5 sn
248.460
Cevap
1.193
Favori
12.479.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1157 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
22. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 31733174317531763177
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet Tayyip ne diyorsa tersini düşünün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Finans programlarını TV den izlemeyin. Gerçekleri söylemekten korkuyorlar. Hepsinde aynı şey, kem küm olayı var. Seçime kadar 6.50 ye kadar yükselir kanısı var. Bana göre de doğru. Keşke olmasa ama iyi bir haber yok. Cari açıgın kapanması, dış borçları ödeme bunlar uzun soluklu bir iş. Bana göre bunların düzelme ihtimali de yok. ihraç etmeden nasıl olacak. Kendi kendimize ambargo uyguluyoruz. Bu saçmalıkların temeli 15 yıl önce atıldı. Malesef doları 1 tlni altına indirmeleri gerekirken 6 tlye çıkardılar. Yani Türklirasının değerini kaybettirdiler. borsa yukselmiş, ticaret artmış, refah artmış gibi şeylerle vatandaş kandırıldı. Doları 1.5 tlye getirmek için eski hükümetler çok ugrastı. bizim de anamız ağladı ama başarmıştık. bu nimet ve bollugu yıllar içinde malesef yediler. Onca emek yok oldu. Eski halimize dönmek için aynı sıkıntıları tekrar çekmemiz gerek ve bu onyıllar sürecek bir şey. Bu yazdıklarımı okuyup da dolar 1.5 tlye geri getiririz diyebilen var mı? İnanan var mı? Zamanında getirdik, getirmedik mi? Ama akıllı insanlarla, doğru siyasetcilerle. Umarım doğru idareciler gelir...

• İnsan aklı ile nasıl dalga geçilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 15 Mayıs 2019; 14:48:47 >
  • Önceden çevresinde akıllı insanlar vardı babacan gibi şimşek gibi artık o da yok. Çık bakalım çıkabilirsen işin içinden.

• Mr. Robot34 kullanıcısına yanıt
    Ne yani koskoca reisin kızını beceriksiz veya zeki olmayan birine verdiğini mi ima etmeye çalışıyorsunuz?

• Birde bu bölümde seçim sonuçları değerlendirilmesi ne kadar mantıklı akp kazansa da chp kazansa da olumlu hiçbir durum söz konusu değil. Akp kazanırsa muhalefet bu sefer saldırcak chp kazanırsa iktidar sorgulancak bu sefer ülke genelinde seçim her türlü ekonomi olumsuz etkilenmiyor mu:D

• ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız bunu düşünemedim

• Günlük doz yükleniyor.

• Şu son vergi ve doları düşürmek için yapılan cambazlıklardan sonra yabancı sermaye çok daha ürkek olacağından doların düşme şansı pek kalmadı. Üstüne s400de erteleme yok açıklamaları duyuyoruz s400ler geldiği gün için makarna, bulgur ve konserve istiflemenizi öneririm hiçbirey eskisi gibi olmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

İmam 18 günde batırdı kim bilir biraz daha kalsa neler olurdu!!

• Periah kullanıcısına yanıt
    önümüz yaz stok yapamayız bunları.Hem onu stokla bunu stokla nereye kadar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • “IMF ile anlaşma halinde dolar 5,4 seviyesine gerileyebilir”

Doviz.com
    “IMF ile anlaşma halinde dolar 5,4 seviyesine gerileyebilir”
    https://haber.doviz.com/gundem-haberleri/imf-ile-anlasma-halinde-dolar-5-4-seviyesine-gerileyebilir/549973

(DHA) - Ekonomist Şevin Ekinci, 23 Haziran’da yapılacak İBB seçimlerinden sonra IMF ile yapılabilecek bir anlaşmanın Dolar/TL üzerinde yaşanan şoku ciddi anlamda bertaraf edeceğini ifade ederek, anlaşma yapılması dahilinde Dolar/TL kurunun tekrar 5,4 TL seviyesine gerileyebileceği öngörüsünde bulundu.

İstanbul Gelişim Üniversitesinde “Güncel Gelişmeler, Kriptoparalar ve Hedging” isimli panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Lokman Kantar’ın yaptığı panele Ekonomist Şevin Ekinci, Risk Yönetimi Uzmanı Fabrizio Casaretto ve İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayben Koy katıldı.

Ekonomist Şevin Ekinci konuşmasında güncel gelişmelerin finansal piyasalar üzerinde ne denli etkili olduğuna değinirken, 2009 yılından günümüze finansal piyasalardaki gelişmeleri ele aldı. Türkiye makroekonomisinin son görünümü hakkında bilgi veren Şevin Ekinci, enflasyonun Türkiye'de 2019 yılında yüzde 20 bandına oturduğu ve bu seviyelerden düşüşün zor olabileceği yönünde görüş bildirdi.

Büyüme tarafında 2019 yılına çeyrekler bazında bakıldığında en kötü görünümün birinci çeyrekte olduğunu, 2019 yılında da büyüme oranında en az yüzde 2,3 düşüş yaşanacağını söyledi. 23 Haziran’da yapılacak İBB seçimlerinden sonra IMF ile yapılabilecek bir anlaşmanın Dolar/TL üzerinde yaşanan şoku ciddi anlamda bertaraf edeceğine inanan Şevin Ekinci, anlaşma yapılması dahilinde Dolar/TL kurunun tekrar 5,4 TL seviyesine gerileyebileceği öngörüsünde bulundu.

Bilgili arkadaşlardan yorum rica etsem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogangoxel -- 15 Mayıs 2019; 15:23:14 >

• dogangoxel kullanıcısına yanıt
    O kadar imf e saydırıyorken şu zihniyet imf e gitti biz gitmeyiz brocu kapattık üste para verdik eyyyyy dedikten sonra imf ile anlaşma yapılırsa, ve bunu da yine hiç bişey olmamış gibi yapıp millet te e iyi güzel derse, memleketin durumu bence hiç iyi değil.bu tükürdüğünü yalamak değil başka bir level artık çünkü

• Oruç başa vurmuş diyeceğim ama şeker hastalığından dolayı oruç tutamadığını biliyorum, ne olmuş zahar buna kafası mı karışmış acaba?

edit Bir ay önce yayınlanmış bu yahu, ben görmemiştim şahsen. Bunları konuşup üstüne seçim kazanmayı mı umuyordu acaba?

üstünde palto olmasından anlamalıydım ama youtube'dan bakana kadar fark etmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 15 Mayıs 2019; 15:32:41 >
  • dogangoxel kullanıcısına yanıt
    Elbet birilerine gidilecek.
    Zaten tasma çoktan boynumuza geçirildi bizim.Biz çok çok uzun süre borç ödeyeceğiz.Çocuklarımız borç ödeyecek.torunlarımız..

Çin yerine IMF daha mantıklı tabi.Zaten adamlar bizim tamamen batmammızı istemez çünkü borçları var.Bir döngü lazım yani.O yüzden çoğunun korktuğu gibi bir Arjantin falan olmayız.Ama derhal işleri bilene devretmek lazım işte o da mümkün görünmüyor artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogru seylerden bahsediyorsunuz lakin az kelime icin tek bir mevzu olmasi gerekir.

Basit cumleler kurmaktayim.

Su da bir gercektir kabul etmekteyimdir ki : Ne kadar cok iyi bildiginizin gostergesi karsinizdakinin ne kadar idrak edebilme kabiliyeti ile SINIRLI / TANIMLIDIR ( son cumlenizde ifade ettiginiz gibi :) ) .

Insanlara ROMAN degil kitap okumasini mi onersem :)

Ya da kullandigi elektronik cihazlarin goz sagligini etkilemeyecek ekran kalitesine ( cozunurluk buyuklugu renk tonlamasi vs.. ) ek olarak bulundugu ortamin aydinlatmasina, ekran tazeleme cakismasi ( bilhassa floresansli ortamlarda 50-60 Hz meselesi ) ve goz rengi de ne kadar koyu degilse insanlar uzun yazilara karsi ayrica bir rahatsizlik yasayabilir. Bu saydiklarim biri bile sorun teskil etmeye kafidir . Kisiye ve ortamina gore az orta veya siddetli olabilmektedir. Bu bahsettiklerim bilimsel olarak mutlak gerceklerdir .

Elbette kendime dusen ideal kisa olsunlari dinlemeliyim lakin once kendimizden kaynakli ve cevremizdeki etmenleri ideal sartlar altinda mi acaba :) ?

Evet yine uzun .

Cunku bircok detay var gibi :/

Bu baslikta denk geldigim cevap verdigim veya cevabima yazan bahsettiginiz hocaya saygim sonsuzdur . Ayrica bahsettiginiz
    saygideger hocamiz kimdir mention larsaniz daha dikkatli bir muhabbetim olacaktir kendisiyle buradan :) .

Gecmiste istisnai durumlar da yasamisligim vardir hatali akademisyelerle de seviyeli zitlasmisligim olmustur ama zamanla yanilmiyor olmami da keske yaniliyor olsaydim diyorum sonucta mesele sahsi degil herkese her alanda hissetirilmektedir :/ . Saygi sadece yastan degil bilgiden de gelir vardir bir bildikleri deriz genelde ama ben dahil kimse kusursuz degildir ( genel manada her konuda ) .

Iddia ediyorum resmi olmasada Dolar pratikte biz son kullanicilar tuketiciler icin 10-12 TL seviyesindedir...

Yapilan zamlara her sektorde bakiyoruz bize Dolar en az 10 TL dedirtiyor :/

Turkiye yabanci ulkelerdeki tefecilerden aldigi faizli Dolarlari bu sekilde odetme planini tabana yaymakta midir ACABA ? Gerci bu yaklasim yillardir var ama son yillarda absurt artmistir her turden her koldan ...

Yasim 41 e geliyor . Devletin nice sozlerini gordum Istnabul daki kopruler kendisini amorti edene kadar ucretli sonrasi ucretsiz idi ama halen ucret alinmasini gectim itiraz edecek kimseler yok veya az veya ilgili makamlarin kararlari belli olmasi belki caydiriyor vs bilemiyorum ...

Deprem Vergisi ile cesitlenen seyler ...

Sonra nice kiliflarla artirilmi cesitlenmis vergiler ...

Verginin vergisi meselesi zekice ama akillica olmayan icratler ile hepimiz rahatsizizdir suphesiz...

Daha onceki cevabimda belirtmistim : Dolar suan duz 1 TL olsun bunun yansimasi yillar sonra ve ayni oranda her sektorde de olmayacaktir derim...

Bircok uzman zaten Dolarin degeri 10 seviyesinde bunu tutan da Amerika derim ... Dolari az birsey gerilmis yay gibi ifadem var mecazendir :) . Bu ifademi kullandiktan sonra ne tesaduftir ki medyada youtube taninmaya baslayan bir ekonomist de ayni ifadeleri 1-2 saat sonra ifade etmisti yani anlasilmaz detaylar kelimeler pek kullanmiyorum diyebilirim

Benim de takip ettigim bircok kisiden biri de Selçuk Geçer'dir onunla da hemfikir olmak ifade BABINDA da olsa birseyleri yanlisveya farkli izah etmedigimi dusundurmektedir kanimca :) .

Yaklasimlarimda birden fazla parametrelere bagli olarak derinlemesine ele almaktayim. Olaylara ayrica insan davranislari acisindan da ele almaktayim. Bir toplumda bazi argumanlar parametrelere katilabilir azimsamayacak oranda seylerde biri de SABIR sagduyu . Gerci bunlar son yillarda azaldi ama yine de var .

Dini argumanlar da var : Oda basit inanc denen sey aslinda bir UMUT temellidir ... Umutsuzluk ile mantiksizca kararlar ve davranislar kitlesel olmasi da kritiktir ...

Bir de medya tek tip kesime bakarak iyi veya kotu ele alinmasi ile ALGI olusturulmasi.

Herkes kendi gercekligini kendi hakli oldugu kisimlari bakis acisini ele almaktadir.

Kuresel krizlerle goreceli iyi oldugumuz yillarda kendilerine mal edecen AKP nedense kuresel kriz olmayan ozellikle ekonomisi iyiye seyreden diger ulkelerde ise hafif durgunluk vs haric genel manada stabil seyretmesi ile Turkiye in yanlis orta ve kisa vadeli AKP donemli politikalari ile ulkeyi batirmasina da dis gucler demesini alenen vatandasla dalga gecme kufur etme olarak anliyorum.

Elbette bizlerden daha da akilli bilincli zeki vatandaslar vardir ama cahil vs olanlar da vardir ki onlarin cogu populist demeclere kolay kandirilmaktalar...

Mesele zaten dogru olana kandirilmasi yonunde olsun bile degildir. Bilinci olsun ...

Basimizda uzmanligi imam hatipten kalma vaazligidir biraz karizmatikligi vardir gerisi futbol tecrubesi var siyaseye atilmadan once bence ideal biri degildir...

Uzun oldu :/

Affola uye olan olmayanlardan . Ama kisa kisa yazinca da rahat olmuyor beaa -.- ...

• Yüksekten uçan al-sat grubu suskun, tahmin yok, 6.05ten aldım yine

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 31733174317531763177
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.