Şimdi Ara

DOKTOR YAKINI OLAN VAR MI? MAAŞINI SORACAKTIM DA .. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
196
Cevap
0
Favori
57.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maaşları eleştirenler hep kendi açısından bakıp boş boş sallamış, ne güzel...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Babam pideci. Dönerle birlikte maksimum 4000 alıyor.

Espirimi yaptın sen şimdi?
  • tıp eğitimini ve sürecini tecrübe etmeden gelip burada bilmişlik yapmayın rica ediyorum, öyle yatakta pes oynayarak, dizi-film arşivi yaparak, taksim-kızılay gezerek, ossura ossura geçilen bi bölüm değil, 6 yılını insanlar boş geçirmiyor. uzmanlık sürecinin uzunluğunu, gece nöbetlerini, yoğunluğunu saymıyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Subserosa -- 23 Şubat 2011; 20:50:51 >
  • Tüm zorluklarına rağmen çocuklarımın dr olmasını isterim ama bunun nedeni geleceğinde çok para kazansın refah ve mutluluk içinde yaşasın diye değil.

Herşeye rağmen tüm meslekler içinde hala en garanti meslek olmasından dolayıdır.

Bu arada kuzenim ameliyattan 15 alıyo, babam ayda 50 kazanıyor gibi örnekler istisnadır. Kimsenin ağzının suyu akmasın.
  • Ulan benmi anlatamıyorum siz mi anlamıyorsunuz anlamadım gitti bakın güzel kardeslerim ÖSS de 50 bininci olan adam da mühendis oluyor ilk bindeki adamda 100 bininci adamda fakat en düşük puanlı özel tip fakültesi (Kıbrıs hariç ) 25 bininci adamı alıyor sen hala bikbik otuyorsun burda , soruyorum sana Kac tane itü odtü mezunu 2 bin liraya çalışan adam gördün Ben yıllarca 500 dolara çalışan doktor gördüm ama (90 lı yıllardaki bütün doktorlar) Hukumet bırakmıyor bari siz rahat bırakın su insanları .

Madem herkes bol
    Kepçeden sallıyor babam kardiyolog annem diyaliz doktoru yıllık 1 milyon gelirimiz var sizde doktor olun anasını satayim
  • Her konuşmada böyle olur zaten. Hep o mesleğin en çok kazananı üzerinden muhabbet döner. Kimse ortalamada kim ne kazanıyor diye bakmaz. Pratisyen hekim olarak pratisyenler için konuşayım. 4000-5000 TL alan da vardır (bi arkadaşın bahsettiği gib 6000 alanları daha duymadım), 2000-2500 alan da. Ama birçok farklı şehirde çalışan arkadaşlarımı da düşünerek ortalama maaşın 2500-3000 TL arası olduğunu söyleyebilirim (Rakamlara döner sermaye, ek ödeme vs vs dahildir.). Bu bahsettiğim aile hekimleri için değil, Devlet hastanesi veya TSM'lerde çalışan pratisyenler için geçerli.
  • ne stresmiş be

valla benim sağlık ocağında gördüğümü söyleyeyim:
    boğazı ağrıyorsa boğazına bak,öksürüyorsa sırtını dinle..

1 antibiyotik,1 ateş düşürücü,1 vitamin yaz gönder..
  • yorumları okudum; şunu kavradım ki: Intörn olanlar(6.sınıf tıp fakültesi öğrencileri) çok ayak işi yaptıklarından şikayet etmişler... Ancak kural her piyasada böyledir arkadaşlar, bende vakti zamanında atölye stajımda çok çay getir-götür yapmıştım... Bundan kaçış yok. Hee olması gereken bu mu? takibi değil.
  • Yahu bütün gün gezip tozup isten kaytarip aksam 4 te muayene olmaya gelirler tüm gün rapor isterler, verirsin ertesi Gun yine gezer tozar aksam 4 te gelir niye geldin diye sorarsın tahlil sonuclarini almaya geldim der ve yine rapor ister vermezsen gider amirine şikayet etmek ister. En basit ornegi usttekidir daha neler neler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

ne stresmiş be

ne yapacaktı abicim boğaz ağrıyorsa böbreklerini mi sökecekti yani ?

tıp fakültesinde okumamış birisi "stresini abartmayın" diye bilmiş bilmiş konuşmasın lütfen, çok komik duruma düşüyor çünkü.
  • Bok gibi para kazanıyoruz , ayda 20-30 bin tl minumum her hafta klozet tıkanıyor tesisatçi bıktı 200lük banknot temizlemekten mühendis arkadaşlar hepiniz eziksiniz kazandığınızda paramı yatarak 2 saatte kazanıyoruz onu. Mutlu oldumu şimdi herkes :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: predoctor

quote:

ne stresmiş be

• quote:

ne stresmiş be

Ewet zaten mühendislik de 4 işlem yapmaktan başka bi şey değil
  • http://www.medimagazin.com.tr/hekim/genel/tr-doktor-heryerde-doktor-2-12-33284.html

İşte doktorluk budur ve bu başka hiçbir meslekte yoktur arkadaşlar. Para-pul hepsi hikaye...
  • http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/13597438.asp

burada da güzel bir yazı, belki ilginizi çeker. alttan ikinci paragrafa dikkat!
  • Bir mesleği değerlendirirken o an yaptığı işe bakmak ne kadar yüzeyel bir bakış açısı. Her mesleğin eminim kendine göre zorlukları vardır, en zor meslek hekimliktir demiyorum ama hekimlere bu kadar bok atan arkadaşlara sormak istiyorum. İşinizi yaparken verdiğiniz kararlarda nasıl bir risk altına giriyorsunuz? Ben baktığım her hastada "insan hayatı" gibi hiçbir şeyle karşılaştırılamayacak bir sorumluluk alıyorum. Bir hata yapsam bir insanı hayatından edebilirim. İşin vicdani yanı bir tarafa hapse girebilirim. Kaçınız her verdiği kararda her attığı adımda böyle bir risk taşıyor?

Yine sormak istiyorum kaçınız zorunlu hizmete tabisiniz? İstanbul-Ankara-İzmir gibi büyük şehirleri veya yaşadığınız çevreyi bırakıp hiç bilmediğiniz şehirlerde çalıştınız yıllarca? Kendi memleketinizde veya istediğiniz şehirde yaşayabilmek için 10-15 yıl beklediniz mi? Hekimler tıp fakültesinden sonra en az 2 yıl, uzmanlıktan sonra en az 2 yıl sorunlu hizmete tabi. Ve dikkatinizi çekerim diğer hiçbir memurlukta olmayan birşey var. Zorunlu hizmet yapmayanlar diplomasını alamıyor, özel hastane, muayenehane gibi yerlerde de hekimlik yapamıyor.

Kaçınız mesleğini yaparken saldırıya uğrama tehlikesi yaşıyor? Belki tanık olmadığınız için yaşanmıyor gibi gelebilir ama her hekim özellikle acilde çalışanlar sık sık bununla karşı karşıya geliyor. Benim çalıştığım acil serviste hekimler son 2 ay içinde 3 kez saldırıya uğradı. Gecenin bir yarısı gelen sarhoş bir grupla hiç uğraşmadığınız için bilmezsiniz işin bu tarafını. Veya doğuda, aşiretin büyüklerinden birini kalbi ve solunumu durmuş şekilde hastaneye getirdiklerinde "doktor bu adamı yaşat doksa seni öldürürüz" lafının insana neler hissettirdiğini de bilmezsiniz. Bunlar işin içinde olmayana uzak ihtimaller gibi geliyor ama özellikle acil servislerde çalışan hekimler en azından 2-3 ayda bir bu tip durumlarla karşılaşıyor.

Sınavdı, tıp fakültesiydi, asistanlıktı vs vs hiç girmiyorum bile o taraflara. Ama düşünürken biraz daha insaflı olun, bu işe bu kadar yüzeyel bakmamaya çalışın.

Uzmanlığını yapmış bir hekim, eğitim açısından üniversiteden sonra master ve doktora yapmış bir mühendise(veya başka mesleğe) denk geliyor. Master ve doktorasını yapmış mühendisimizin 4 yıl da devlet hizmetinde zorunlu olarak çalıştığını varsayalım. Şimdi de mesleğini yaparken verdiği bir hatalı kararda trilyonlarca tazminata veya hapis cezasına çarptırılabileceğini düşünelim. Bu adamın ortalama 6500 TL alması sizce garip mi? O parayı almayacaksa bu kadar cefaya niye katlansın?

Her uzman 6500 mü alıyor diyeceksiniz, tabii ki hayır, çok daha fazla alanlar da var. Ama hatırlatmalıyım ki bunun kat be kat fazlasını alan yöneticiler, müdürler, ceo'lar var hatta belki sayıları daha fazla. İşte o gördüğünüz müthiş kazanan doktorlar bunlara tekabül ediyor.

Yani sözün özü herkes verdiği çaba, yaptığı iş, yüklendiği risk kadar para kazanıyor. Ama hala "yok ikna olmadım, doktorlar herkesten fazla kazanıyor" diyorsanız, buyur gel kardeşim sen de gir tıp fakültesine, geç bu saydığım tüm yollardan, ne geçmişte kolundan tutan yoktu ne de şimdi.

• quote:

quote:

ne stresmiş be

tıp fakültesinde okumamış birisi "stresini abartmayın" diye bilmiş bilmiş konuşmasın lütfen, çok komik duruma düşüyor çünkü.

O acidan bakmaya devam ederseniz hicibr meslek pilotluk kadar stresli degil, adam 200 kisinin can guvenliginden sorumlu arti kendisinin. Ayrica pilotluk egitiminin zorlugundan hic bahsetmiyorum bile.

Benim gunlerdir burada anlatmaya calistigim doktorlugun Turkiye deki en cazip meslek oldugu gercegidir. Muhendisligin ise 1980 lerde rahmetli Ozal'in baslattigi yatirim furyasindan sonra cazibesini yitirdigi gercegidir. Doktorluk her daim en cazip mesleklerden olmaya devam edecektir. Ama maalesef muhendislik oyle degil. Krizlerden, ekonomik calkantilardan direk etkilenen bir meslek olarak kalacaktir. Seciminizi ona gore yapin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leo -- 24 Şubat 2011; 7:56:00 >

• quote:

quote:

ne stresmiş be

e tamam işte bunun neresinde stres var?

ameliyata falan yapan uzman hekim deseniz anlıycam ya da ambülanslardaki doktorlar ama sağlık ocağındaki adamda neyin stresi oluyor Allah aşkına..

• quote:

ne stresmiş be

Hadi itiraf et tıbbı kazanamadın dimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

ne stresmiş be

Hadi itiraf et tıbbı kazanamadın dimi

daha sınava girmedim..

ama istediğim mühendislikler için tıp ayarında bi puan almam gerekecek ki o puan içinde çalışıyorum

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.