Şimdi Ara

DOKTOR YAKINI OLAN VAR MI? MAAŞINI SORACAKTIM DA .. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
57.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: medonk

quote:

Orijinalden alıntı: Jestia

quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Sağlık sistemimizi amerikanin çökmüş sistemine bir bir benzetiyorlar ve siz bunu bakanın pohpohalmalarıyla iyi bir sey zannediyorsunuz. 99 öncesi sisteme mecburi dönüş yapılacak çünkü devlet yeşilkarttan çok ciddi zarar ediyor(kürtler) ve bunun parasını yıllarca maaşından hayvani kesintiler yapılmış emekli sandığı mensuplarından çıkarıyor. Muayene ol ayri para, ilaç almaya git ayrı para, 2 kalemden fazla ilaç ayrı bir para daha. Hani bedavaydi bu sağlık? Tam gun yasasına gelecek olursak yasayı açıp okursan ciddi tezatliklar barındırdığını göreceksin. Ha bide amerikanin çökmüş sağlık sistemine bak bir de bizi nasıl yönlendirmeye çalıştıklarına bak aradaki benzerlikleri görünce şaşıracaksın.
    Edit: unutmadan doktorluk bana göre ciddi yetenek ve ozveri isteyen bir programdır bu yüzden kontenjanların açılmasına karşıyım babasının parasıyla 50 bine giren adam tip okumamali bence

ya dostum yapma gozunu seveyim, eski sistemin normal vatandasa hic bir faydasi yoktu burda gelmis onu ovuyorsun, daha az doktor olsa , bicak parasi yaygin olsa, muayenecilik alip basini gitse bunu mu istiyrosun, nasil bir mantiktir bu, muhalefet edicem diye carpitiyorsun gercekleri. Ilac parasi ile muayene+bicak parasi bir mi.

Bıçak parası doktorun serefsizligi, haysiyetsizligidir ben bu meşrudur diyor muyum? Her meslekte kötüler vardır bunu unutma bu 1.
    Normal sisteme iyi demedim bu sistem amerikanin çökmüş sistemi dedim. Eski sistem çökmüş sistemden kat kat iyidir bu da 2.

Neyse bu sistemi ovmeye devam edenler bi 2-3 sene sonra göreceğim sizi.

kendi dediginle celisiyorsun. Bicak parasina serefsizlik diyorsun ama bicak parasi eski sistemin bir urunuydu. Doktorlar saat 2.30 dan sonra muayenehanelerine gider, hastalardan ameliyat icin bicak parasi alirlardi. Eski sitemde doktora dusuk maas veriliyordu ve muayenecilik acikti + bicak parasi da yaygindi , simdiki sistemde doktor gun biyu hastanede kaliyor, devlet duzgun maasini veriyor, doktor da bicak parasi istemiyor. Yani bununla amerikadaki sistemin ne alakasi var bilip bilmeden konusuyorsun ben amerikada yasiyorum turkiye ile alakasi yok. Ne eski sistemin ne de yeni sistem amerikaya benzemiyor.

Ne yani asgari ücret düşük o zaman hırsızlık yapayim, harac keseyim? Sistemin ürünü olacak he? Komiksin.
    Eski sistemde full-time çalışan doktor azdı part time çalışıp 15.30dan sonra muayenehane veya diğer isyerine gidebiliyordu. Bana bu adam bu yasağı deliyordu benim doktorum boyle yapiyordu ama yeaaaaa diye gelme lütfen.
    Unutmadan ben saglik sistemini benzetmeye calisiyorlar diyorum sen ama benzemiyor ki diyorsun. Olayı çarpıtmaya devam edersen cevap vermeyi de düşünmüyorum haberin olsun

şimdi ki sistemde de bıçak parası var.
    cerrahlar ben bu işi iyi yaparım.benim yapmamı istiyorsan şurada ameliyat ederim diyor,istemiyorsan aşağıda asistanlar yapar diyorlar. Demeyen de var ,zaten uğraşmıyor.
    Gün boyu hastanede ama direkt cerrahiye girmiyor ya da ameliyathane sıkışınca giriyor işin ehli.
    yeni açılan özel hastanelerde de ameliyata gidip geliyorlar. Nerede tam gün??
    Özel sermaye nasıl işleyecek?? Gece nöbetler nasıl dönecek??
    Tam gün delik deşik.

Bunu ben biliyorum, vatandaşa anlatın hocam. Ha bu söylediğin olay da bana göre şerefsizliktir tamamen karşıyım bu duruma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• size değil lafım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Babam pideci. Dönerle birlikte maksimum 4000 alıyor.

3 yıl boyunca espriler hiç değişmemiş
  • tanıdığım prof dr kalp cerrahi özelde 50bin lira aliyor aylık
  • kendi yaptigin hesapta doktora minimum ucreti verdigimde, 25-30 arasi alan doktor taniyorum

• çerkezköy de özel hastanede geenl cerrah 4-50 bin maaş alıyordu.

kadın doğumda 30 bin falan...özelde para yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yozan

Arkadaşlar merhaba.
    Anladığım kadarıyla sınavda tıp fakültesi tercih etmeyi düşünen arkadaşlarım var aranızda. Bir doktor olarak öncelikle bu tercihin maddiyatla ilgili olmaması gerektiğini belirtmeliyim. Çünkü maddiyattan daha önemlisi böyle zor ve uzun bir eğitim dönemini ve çok daha zor çalışma şartlarını isteyip istemediğinizi sormalısınız kendinize. Mevcut olan üniversite sınav sisteminde tıp fakültesine girmek için almanız gereken puanla birçok yere girebilirsiniz ve bu girdiğiniz bölümlerden mezun olduğunuzda hayatınızı çok rahat kazanabilirsiniz. Burada önemli olan bence doktor olmayı gerçekten istemek. Eğer bunu gerçekten istiyorsanız ileride ne kadar kazanacağınızı düşünmeden gönül rahatlığı ile tıp fakültesini yazın. Çünkü diğer hiçbir meslek size hayatınız boyunca bir doktorun yaşadığı güzellikleri yaşatamaz. Hiçbir meslekte ''Allah sizden razı olsun'' sözünü bir doktorun duyduğu kadar çok sayıda duyamazsınız. Hiçbir meslekte yeni doğmuş bebeğini annesinin kucağına verdiğinizde annenin gözlerinden dökülen sevinç gözyaşlarını göremezsiniz, verdiğiniz ilaçla veya yaptığınız ameliyatla sağlığına kavuşmuş sizden yaşça çok daha büyük bir amcanın/teyzenin elinizi öpmeye kalkmasını ve sizin de utançtan elinizi kaçırmaya çalışmanızı yaşayamazsınız, acil servise ölmek üzereyken getirilmiş bir hastayı geri döndürdüğünüzde ailesinin yüzündeki mutluluğu göremezsiniz. Daha burada yazmadığım olası pekçok durumdan başka iş yerinizin dışında da sadece mesleğinizden ötürü hiçbir meslekte insanlardan bu kadar saygı göremezsiniz (bunu hak etmek tabi ki size kalmış). Tabi ki doktorluğun çok ama çok zor yanları var ancak bunlar yaşadığınız bütün zorluklara değer emin olun. En azından ben öyle düşünüyorum ve mesleğimi çok seviyorum.
    Gelir konusuna gelince; Ben üç yıllık iç hastalıkları (dahiliye) uzmanıyım. Belli bir süre güneydoğuda mecburi hizmet yaptıktan sonra şuan iç andoluda bir ilçede çalışıyorum. Doktorların gelirini baktığı hasta ve yaptığı ameliyat vs gibi işlemlerden elde ettiği performans puanı belirler. Buna göre döner sermaye alırlar. Ben poliklinikte ayda 1400 hasta bakıyorum (günlük ortalama 70 hasta), serviste de ortalama 20 hastam oluyor, muayenehanem yok (hiç olmadı) net maaşım 1800TL (eşim çalışmadığı için biraz yüksek), sabit ödeme 1100TL ve döner sermaye 2000 TL. Yani toplamda 4900TL. Güneydoğuda çalıştığım dönemde de bu toplam yaklaşık 5000-5500TL oluyordu. Tabi burada döner sermayenin değişken olduğunu söylemeliyim ama bu rakamın üstüne çıkmam neredeyse imkansız. Eğer daha az hasta bakarsam veya izin alırsam veya hastalanıp çalışamazsam döner sermaye düşüyor. Doktorların kazaçları çalıştıkları hastaneye göre değişebilmekle beraber hiçbir devlet hastanesinde çalışan uzman doktorun kazancı 15-20000'lere çıkamaz. Bu tür haberlere inanarak tıp yazmayın, daha önce söylediğim gibi gerçekten doktor olmak istiyorsanız yazın.
    Hepinize başarılar diliyorum.

Tercih dönemi başlayacak bilgilenmek için iyi bir yazı ben de bu sene kazanım tıpı tercihlerde ne yapacağım belli değil.

• totalde bir aile hekimi en az 4000 alıyor ortalamada 6000 falan alıyor uzman doktor totalde en az 5000 alır ortalama 7000-8000 alır NOT :Bilirkişiyim ve fiyatlar devlet hastaneleri içindir
  • acil,112,tsm'de çalışan pratisyenler ortalama 3-5bin arası alır(ayda 7-8 nöbet).özel acil de çalışanlar 6bin civarı alır(ayda 10 nöbet.buna yaşamak denirse)uzmanlar 5-7bin diyebiliriz(aşağısını da alanı gördüm yukurısını da ama çoğu bu aralıkta alır).aile hekimleri de 5-7bin arası alır.özel de çalışan çok ün yapmış doktorlar 20bin de alır 40 bin de.hangi meslekte yok ki çok az bir oranı teşkil etse de böyle uçuk kazananlar.
    not:söylediğim rakamlara her şey dahildir.dönerinden ayranına kadar.bir de doktorların emekli maaşları aldıkları maaşlara göre hesaplanır.yani 1700-2000 gibi(döner möner hesaba katılmaz)
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak9006

quote:

Orijinalden alıntı: excelance21

pratisyenin maaş bordosunu gördüm 1400 ytl idi tabi döner sermaye ile katlanırda katlanır :D

Çoğu hasatanede şu anda bin tl civarı pratisyenerin.Yerine göre 3bin tl alanda var.Hatta bi kaç yerde verilmediği de oluyor bazen(hastahaneye bakım yapıldığı, yeni cihazlar alındığı zaman).

Babam Doç.Beyin cerrahı 1/4ü(en yüksek dereceli devlet memuru)+Başhekim max 7bin tl civarı olması lazım. 1800tl maaş+5bin civarı döner

az alıyormuş dostum sizi kekliyor olmasın doç 7 bin alır mı hiç
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

Doğuda uzman doktor özel hastanede min 20.000tl alır..

20bin sadece kadın doğumcular alır O da iyi isim yapmışsa. 10-15k arası alıyor benim bildiğim uzmanlar.Tanınmışlık önemli doğuda.

o en artist gülücükten atmışsın ama adam doğru söylüyor doğuda çok rahat 20.000 alır doktorlar.hatta burdan memur olarak doğuya geçen biri bile maaşını katlar.bilmeden konuşma bence

• tanıdığım kardiyılog bayan gunde 2000 lira kazanıyor.Ama çok iyi bir doktor istisna

• SellYourSoul kullanıcısına yanıt
    Yozgat, makine muhendisligi

• abi niye her şeyde en uç örnekler veriliyor? iyi ve çevresi olan araba tamircisi de 20k kazanır ayda.burda ortalama maaş konuşulması lazım ve sandığınız kadar yüksek değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrystalCacik

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

Doğuda uzman doktor özel hastanede min 20.000tl alır..

20bin sadece kadın doğumcular alır O da iyi isim yapmışsa. 10-15k arası alıyor benim bildiğim uzmanlar.Tanınmışlık önemli doğuda.

o en artist gülücükten atmışsın ama adam doğru söylüyor doğuda çok rahat 20.000 alır doktorlar.hatta burdan memur olarak doğuya geçen biri bile maaşını katlar.bilmeden konuşma bence

iyi sallamışlar yine doğuda 20bin mi ahahahahha

• Bu 20-30K maaş olayını anneler başlattı heralde.

Benim annemde aile hekimi 15-20 milyar maaş alıyor diyor
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.