Şimdi Ara

DOKTOR YAKINI OLAN VAR MI? MAAŞINI SORACAKTIM DA .. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
196
Cevap
0
Favori
57.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trybskts

quote:

Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.

Doktorlar gerçekten az alıyo, kim ne derse desin. Doktor olmak demek, kitap aralarında saçları döküp gözlüğü takmak demektir. En azından 10-12bin almaları lazım. Çünkü hayatlarını karartıyolar resmen doktor olarak. Akıllı bi insan şuan başlayıp doktor olmamalı zaten bence. Stress kadar zararlı bişey yok bence bu hayatta... Doktorların hayatı stres... Değmez bence

Arkadaş ne çok biliyorsunuz siz ya.Pratisyen hekim bile 5000-6000 lira alıyor , sabah git akşam 5e kadar hastalara ilaç yaz sonra eve git , haftasonu zaten tatil , alınan maaş 6000 TL ve az ?
    Bir makina , inşaat ya da elektrik-elektronik mühendisi bir doktordan çok daha fazla yorulur.Devlette çalışsa işi rahattır ama alacağı para 2300 TLdir.Özelde çalışsa ilk yıllar alacağı maaş mezun olduğu üniversite ve kendi donanımına göre değişir ama çok iyi bi üniden mezun değilse 1000-1500 TL arasındadır.Hadi 2000 olsun.O 2000 TLyi yeni mezun pratisyenin maaşı olan 6000 TLye çıkarması ya imkansızdır ya da şanslıysa 7-8 sene sonra o maaşa çıkar.Ve bunları yapmak için köpek gibi çalışması gerekir.

Bir tıp fakültesi düşünün.Bu fakültenin en gerizekalı en sap ögrencisini düşünün.O bile mezun olduğunda pratisyen olarak en az 5000 TL kazanacak.

Bir de mühendislik fakültesi düşünün.Mezun olduğunda devlete girmek istiyorsa kpss den iyi bir puan alması lazım (ki çoğu bölüm için bu çok çok zordur,örneğin bilgisayar mühendisi,endüstri mühendisi,EE mühendisi vs. çok az kadro açılır , puanı çok yüksektir ve 100 kişiden 1 i anca girer) , girse bile alacağı maaş 2200-2500 TL arasıdır , ve yıllarca değişmez sabit memur zamı gelir sadece.Özel sektörde iş bulmak istiyorsa da torpili yoksa yandı zaten , çok iyi bir üniversiteden çok iyi donanımla mezun olmadıysa 1000-1500 belki 2000 TL ile işe başlar.Ortalamanın üstündeyse (iyi derece ingilizcenin yanında bir dil daha biliyorsa ) , düşük ihtimal bu maaş artabilir.Bir mühendis aranıyor ilanlarına bakın , neler arıyorlar bir okuyun , yok iyi derece SolidWorks bilecek , yok çok iyi AutoCad bilecek , X alanında deneyimli , Y alanında gelişime açık , yüksek çalışma temposuna ayak uydurabilen , askerliğini yapmış , şehir dışı seyahat engeli bulunmayan ....... diye devam eder.Mühendis mi arıyorlar , köpek mi arıyorlar belli değil.Verecekleri maaş da 3 kuruş para.Ama aç kalmak istemeyen ve ona da razı olmak zorunda olan binlerce mühendis olduğu için 1000 TLyi bırak asgari ücretle işe başlayanlar var.Maaşları da kolay kolay yükselmez.

Bu devirde mühendis adam çocuğunun mühendis olmasını istemez , oğlum/kızım doktor ol der.Ama doktorlara bakın , onların da çoğu çocuğunun doktor olmasını ister.Madem bu kadar çileli o zaman niye çocuklarının da doktor olmasını istiyorlar , küçüklüğünden yetişkinliğine kadar oğlum/kızım doktor olacak diyorlar.Çocuk ısrarla başka meslek isterse de , bu sefer en iyi özel üniversitede parayı bastırıp çocuklarını zorla avukat , mühendis yaptırırlar , yine doktor kadar olmasa da çocuklarının iyi bir geleceği olur.

Öğretmenler de laf atıp durmasın maaşımız az diye , hayatları yatarak geçiyor , en rahat meslek.Maaşı biraz düşük tabi o dezavantajı var , ama şikayet edilecek bi durum yok.

Şu an durumu en içler acısı olan kişiler , en zeki denilen mühendislerin kesimidir.Doktor çalışkandır , mühendis zekidir derler de , doktor para basıyor , mühendis sürünüyor.Hakları yenen kesim mühendis kesimi.Doktorlara arada uçurum yaratacak şekilde süper maaş veriliyor daha ne konuşuyorsunuz ? Avrupada doktor maaşı daha yüksekmiş , ulan bi bakıyor musun avrupada öğretmen , mühendis , hatta onu geçtim fizik , kimya mezunu kaç lira alıyo , haberin var mı ? Avrupada doktor ile mühendis arasında uçurum var mı ? Yok.Ama bizim ülkemizde var.

İyi bir gelecek isteyen tıp okusun , para basarsınız , bi tarafı kalkmış havalı doktor çoğunluğundan olmassanız , iyi dua da alırsınız hastalardan.

+1

Bi de muhendislerin calisma alanlari o kadar kisitli ki, zaten bu devirde butun firmalar uretimden kaciyor, firmalar kapanan kapanana. hicbir is garantisi yok. Universite okuyup issiz olanlara bakin, cogu da muhendistir.
    Aylarca maas almadan calisip firma kapaninca tazminat bile alamayip avcunu yalayan muhendisler gordum, bunlarin hepsi de en iyi ilk 3 universitelerden mezun muhendisler.
    Ama doktor her zaman her yerde is yapar,
    Hakkarinin koyunde, Himalayalarin tepesinde bile doktor doktordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leo -- 23 Şubat 2011; 13:37:31 >

• aslında dömnüp bakınca çok ama çok zor eğitim dönemlerinden geçen doktorlar için maaşlar az :S
  • babam radyolog, devlette 6000 alıyor.
  • -------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfyazar -- 8 Ekim 2011; 23:58:33 >
  • mühendisler türkiye'de gereken ilgiyi göremiyor, haklarını alamıyor diye anlatmış arkadaşın birisi. katılıyorum. fakat bunu yaparken de halkımızın çoğunun yaptığı gibi "doktorlar para içinde yüzüyor, bir tarafları havada, gözleri doysun" şeklinde sunması hiç hoş olmamış bence.

tıp eğitimini tecrübe etmeden konuşmasın kimse böyle bilmişlik yaparak. rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Subserosa -- 23 Şubat 2011; 14:46:44 >
  • şu doktorluğa b*k atanlar, hakkından fazla alıyorlar diyenler acaba hangi lisede ve üniversitede okudular? şu çekilen sıkıntıya strese az bile o maaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

şu doktorluğa b*k atanlar, hakkından fazla alıyorlar diyenler acaba hangi lisede ve üniversitede okudular? şu çekilen sıkıntıya strese az bile o maaş.

Sen ev gecindirme stresi nedir bilir misin arkadas?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leo -- 23 Şubat 2011; 15:37:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leo

quote:

şu doktorluğa b*k atanlar, hakkından fazla alıyorlar diyenler acaba hangi lisede ve üniversitede okudular? şu çekilen sıkıntıya strese az bile o maaş.

ne alakası var?
  • Ne dönermiş arkadaş Ben tavuk dönere rağzıyım valla
  • quote:

quote:

quote:

ne alakası var?

Yanlis anlama ama Anlamazdan mi geliyon yoksa anlayamiyormusun anlamiyorum, ama neyse basit anlatayim, o maasa cektigin stres az diyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trybskts

quote:

Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.

Doktorlar gerçekten az alıyo, kim ne derse desin. Doktor olmak demek, kitap aralarında saçları döküp gözlüğü takmak demektir. En azından 10-12bin almaları lazım. Çünkü hayatlarını karartıyolar resmen doktor olarak. Akıllı bi insan şuan başlayıp doktor olmamalı zaten bence. Stress kadar zararlı bişey yok bence bu hayatta... Doktorların hayatı stres... Değmez bence

Arkadaş ne çok biliyorsunuz siz ya.Pratisyen hekim bile 5000-6000 lira alıyor , sabah git akşam 5e kadar hastalara ilaç yaz sonra eve git , haftasonu zaten tatil , alınan maaş 6000 TL ve az ?
    Bir makina , inşaat ya da elektrik-elektronik mühendisi bir doktordan çok daha fazla yorulur.Devlette çalışsa işi rahattır ama alacağı para 2300 TLdir.Özelde çalışsa ilk yıllar alacağı maaş mezun olduğu üniversite ve kendi donanımına göre değişir ama çok iyi bi üniden mezun değilse 1000-1500 TL arasındadır.Hadi 2000 olsun.O 2000 TLyi yeni mezun pratisyenin maaşı olan 6000 TLye çıkarması ya imkansızdır ya da şanslıysa 7-8 sene sonra o maaşa çıkar.Ve bunları yapmak için köpek gibi çalışması gerekir.

Bir tıp fakültesi düşünün.Bu fakültenin en gerizekalı en sap ögrencisini düşünün.O bile mezun olduğunda pratisyen olarak en az 5000 TL kazanacak.

Bir de mühendislik fakültesi düşünün.Mezun olduğunda devlete girmek istiyorsa kpss den iyi bir puan alması lazım (ki çoğu bölüm için bu çok çok zordur,örneğin bilgisayar mühendisi,endüstri mühendisi,EE mühendisi vs. çok az kadro açılır , puanı çok yüksektir ve 100 kişiden 1 i anca girer) , girse bile alacağı maaş 2200-2500 TL arasıdır , ve yıllarca değişmez sabit memur zamı gelir sadece.Özel sektörde iş bulmak istiyorsa da torpili yoksa yandı zaten , çok iyi bir üniversiteden çok iyi donanımla mezun olmadıysa 1000-1500 belki 2000 TL ile işe başlar.Ortalamanın üstündeyse (iyi derece ingilizcenin yanında bir dil daha biliyorsa ) , düşük ihtimal bu maaş artabilir.Bir mühendis aranıyor ilanlarına bakın , neler arıyorlar bir okuyun , yok iyi derece SolidWorks bilecek , yok çok iyi AutoCad bilecek , X alanında deneyimli , Y alanında gelişime açık , yüksek çalışma temposuna ayak uydurabilen , askerliğini yapmış , şehir dışı seyahat engeli bulunmayan ....... diye devam eder.Mühendis mi arıyorlar , köpek mi arıyorlar belli değil.Verecekleri maaş da 3 kuruş para.Ama aç kalmak istemeyen ve ona da razı olmak zorunda olan binlerce mühendis olduğu için 1000 TLyi bırak asgari ücretle işe başlayanlar var.Maaşları da kolay kolay yükselmez.

Bu devirde mühendis adam çocuğunun mühendis olmasını istemez , oğlum/kızım doktor ol der.Ama doktorlara bakın , onların da çoğu çocuğunun doktor olmasını ister.Madem bu kadar çileli o zaman niye çocuklarının da doktor olmasını istiyorlar , küçüklüğünden yetişkinliğine kadar oğlum/kızım doktor olacak diyorlar.Çocuk ısrarla başka meslek isterse de , bu sefer en iyi özel üniversitede parayı bastırıp çocuklarını zorla avukat , mühendis yaptırırlar , yine doktor kadar olmasa da çocuklarının iyi bir geleceği olur.

Öğretmenler de laf atıp durmasın maaşımız az diye , hayatları yatarak geçiyor , en rahat meslek.Maaşı biraz düşük tabi o dezavantajı var , ama şikayet edilecek bi durum yok.

Şu an durumu en içler acısı olan kişiler , en zeki denilen mühendislerin kesimidir.Doktor çalışkandır , mühendis zekidir derler de , doktor para basıyor , mühendis sürünüyor.Hakları yenen kesim mühendis kesimi.Doktorlara arada uçurum yaratacak şekilde süper maaş veriliyor daha ne konuşuyorsunuz ? Avrupada doktor maaşı daha yüksekmiş , ulan bi bakıyor musun avrupada öğretmen , mühendis , hatta onu geçtim fizik , kimya mezunu kaç lira alıyo , haberin var mı ? Avrupada doktor ile mühendis arasında uçurum var mı ? Yok.Ama bizim ülkemizde var.

İyi bir gelecek isteyen tıp okusun , para basarsınız , bi tarafı kalkmış havalı doktor çoğunluğundan olmassanız , iyi dua da alırsınız hastalardan.

+1

Bi de muhendislerin calisma alanlari o kadar kisitli ki, zaten bu devirde butun firmalar uretimden kaciyor, firmalar kapanan kapanana. hicbir is garantisi yok. Universite okuyup issiz olanlara bakin, cogu da muhendistir.
    Aylarca maas almadan calisip firma kapaninca tazminat bile alamayip avcunu yalayan muhendisler gordum, bunlarin hepsi de en iyi ilk 3 universitelerden mezun muhendisler.
    Ama doktor her zaman her yerde is yapar,
    Hakkarinin koyunde, Himalayalarin tepesinde bile doktor doktordur.

Mühendis maaşının az olduğunu savunan arkadasa söylüyorum en düşük puanla alan tip fakültesi ve mühendislik fakültelerini karşılaştırsın o zaman anlar neden böyle olduğunu 2 bin liraya çalıştığını zaten yüksek puanlı fakültelerden mezun (ilk 5 bin) adamlar parasını alıyor doktordan kat kat fazla sekilde

• doktorun ya da doktor olmuş bi tıpçının çektiği stres az mı ?

her gün en az 5 hasta falan mı kaybetmesi gerekiyor acaba anlamadım ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ne alakası var?

Yanlis anlama ama Anlamazdan mi geliyon yoksa anlayamiyormusun anlamiyorum, ama neyse basit anlatayim, o maasa cektigin stres az diyorum.

az mı? ilkokulda iyi bir lise tutturma stresi, lisede iyi bir üniversite stresi, üniversitede 6 sene boyunca vize,final stresi, üstüne uzmanlık, birbirinden farklı insan tipleriyle bütün gün muhattap olmanın stresi vs. vs... maşallah çok azmış doktorluğun stresi.

• Amma agladiniz, madem bu kadar zoro zaman niye herkes doktor olmak istiyor, doktorlugun stresini takan kim bu memlekette?
  • quote:

Amma agladiniz, madem bu kadar zoro zaman niye herkes doktor olmak istiyor, doktorlugun stresini takan kim bu memlekette?

gelecek kaygısı, geçim sıkıntısı yaşamamak için herşeye razı insanlar. yukarıda senin belirttiğin gibi, "ev geçindirme stresi nedir sen bilir misin?".
  • Abim istanbulda bir özel hastanede uzman beyin cerrahi sadece bir bel fıtığı ameliyatından 15 bin tl alıyor ayını hesapla artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: rentacar2

Abim istanbulda bir özel hastanede uzman beyin cerrahi sadece bir bel fıtığı ameliyatından 15 bin tl alıyor ayını hesapla artık

sağlam bölüm okumuş, helal olsun vallahi. dünya üzerindeki en zor mesleklerden birisidir beyin, omurilik ve sinir cerrahlığı.
  • quote:

Amma agladiniz, madem bu kadar zoro zaman niye herkes doktor olmak istiyor, doktorlugun stresini takan kim bu memlekette?

kapitalizm nedir bilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: predoctor

quote:

gelecek kaygısı, geçim sıkıntısı yaşamamak için herşeye razı insanlar. yukarıda senin belirttiğin gibi, "ev geçindirme stresi nedir sen bilir misin?".

Ben de onu diyorum. Doktorlar guzel para aliyolar, o yuzden insanlar doktor olmak istiyo, ayrica bu meslege b.k atmak degildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leo -- 23 Şubat 2011; 16:44:52 >
  • Türkiyede ağlamayana birşey yok.Doktor, öğretmen bunlar hep ağlar.Sürekli bir acındırma var.Çok para alıyorsun desen ben 6 yıl okudum, günde 50 hastaya bakıyorum 100 hastaya bakıyorum der.Ötekisi sınftaki veletlerden şikayet eder bir de çok zormuş gibi sen olsan 1 saat dayanamazsın der.
    İki meslekte de çalışanlara bakarsak yokluk çeken yok.Ay sonunda tıkır tıkır maaşını alıp rahatça yaşıyorlar ve ağlamaya devam ediyorlar.Özel ders ve muayenehane gelirlerini hiç hesaba katmıyorum.Maaşı sorsan kuru maaşı gösterir döner sermaye söylenmez, ek gelirler söylenmez.Çünkü hepsinin toplamını söylerse şikayet edecek bir durumu kalmaz.Kendini acındıramaz.
    Bence asıl mağdur olan mühendis takımıdır.Yıllarca okuyup yabancı dil öğrenmek zorunda olan,mühendis bolluğundan iş bulma sıkıntısı çeken ve maaşları azalan mesaisi artan bir meslek.Onlar ağlayamazlar çünkü karşısındaki muhattap patrondur ve şikayet falan dinlemez beğenmiyorsan kapı orada der.
    Diğer bölümlerden mezunlar da bu durumda şikayet etmeye hakları yoktur.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.