Merhabalar.
Oyuncu bilgisayarı için RAM seçiminde bu faktörlerin oyun performansına katkı noktasındaki önem sırası nedir? Frekans ve gecikme süresi farklı olan seçimler bir arada uyum sorunu yaratır mı?
Teşekkürler.
Merhabalar, ~20K ₺ bütçeli ve beyaz renk ağırlıklı bir sistem topluyorum. Ekran kartı haricindeki tüm parçaları Vatan Bilgisayar'dan edineceğim. Ben hikaye odaklı tek kişilik oyunlar, strateji ve menajerlik oyunları oynayan biriyim. Bir yandan da mesleğim gereği bu bilgisayarı evde iş istasyonu olarak kullanacağım.
Kuracağım bu bilgisayarı zamanına göre minör (belki bellek artırma) güncellemeler dışında kafam rahat bir şekilde ~3 sene kadar kullanma beklentim var.
Halihazırdaki monitörüm; AOC 27" CQ27G2U 144 Hz 1ms FreeSync2 QHD (2K) DP HDMI VA Curved
---
Ekran kartı - ASUS GeForce RTX 3070 ROG STRIX White Edition 8GB GDDR6 256 Bit
Anakart - ASUS TUF GAMING B550-PLUS WF AMD B550 Soket AM4 Ryzen DDR4 4800MHz (OC)
CPU - AMD Ryzen™5 5600X Soket AM4 + Wraith Stealth 3.7GHz 32MB 65W 7nm
Bellek - CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Beyaz DDR4 3200MHz CL16 RGB Pro Led Dual Kit
SSD - Samsung 1TB 970 EVO PLUS NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 3500MB / Yazma Hızı 3300MB)
PSU - MSI MPG A750GF 750W 80 PLUS GOLD GÜÇ KAYNAĞI
İşlemci soğutucu - THERMALTAKE TH240 SNOW EDITION 2x120mm ARGB LED
Kasa - COOLER MASTER MASTERBOX TD500 MESH 4x120mm ARGB LED FANLI MidT ATX
Oluşturduğum sistemi yukarıda sıraladım, ekran kartı ve kasa haricindeki bileşenleri güncelleyebilirim. Yukarıda belirttiğim beklentilerim doğrultusunda önerileriniz olur mu?
Oyun da oynatabilecek bir notebook tavsiyesi
|
Laptop Yanıt Vermez Oldu?
|
LG G2 Ekran Koruyucu Film
|
LG G2 Optimal Pil Kullanımı Önerileri
|
Masaüstü sistem toplama vol2.
|
LG G2 Veri Ağı Aktifleşme Problemi
|
Kararsızlığın başlığı; Akıllı Telefon Tavsiyesi!
|
Galaxy Ace Google Maps Çalışmaz Oldu!
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 361
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 3.148 (Bu ay: 48)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar