Şimdi Ara

Doktor olan, psikiyatrik ilaç kullanan var mı yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben ilaç kullanıyordum risperdal 1mg yarım yarım kullanıyordum her gece ve concerta 27 mg kullanıyorum şu dün risperdal kullanmadım akşam unutmuşum ama öğlen concerta içtim. Şuan çok kötüyüm kalbim ara ara aşırı hızlı atıyor sol kolum ve sol bacağım uyuşuyor. Korkudan risperdali şimdi yine içemedim ya napıcam ben? Risperdal yüzünden mi oluyor concerta yüzünden mi anlamadım of :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben kadın doğum tabibiyim bana sorabilirsin Harun Hanım

• Up

• Risperdal hakkında fazla bilgim yok sosyalfobi şizofreni vb ve düşük kan basıncı yan etkisi dışında fakat mesele kesinlikle concertayla alakalı diyebilirim 4 sene boyunca kullandım bende yaptığı etkilerin aynısını yasiyorsun uyuşma kalpte aşırı çarpıntı dışında ufak nöbetler ve sonrasında beyinde elektriklenme (brain Zap) yaşayabilirsin.uni Sinav dönemimde hele ki baya cebellesmistim bunlarda tabi sonu iyi oldu.Ekg cektirdiginde yüksek ihtimal sorun çıkmaz ilaç etkisinde değilken o yüzden kardiyoloji ye gitmen pek işe yaramayacak.Concerta ve ritalin bende uzun vadede sıkıntı çıkardı aşırı sosyal anksiyete yaptı bu nedenle kullanmıyorum artık kolay gelsin

• İstiklalElbetBizimdir İ kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Risperdal eğer çarpıntı yapmıyorsa sanırım concertadan kaynaklı bir çarpıntıydı. Ben korkup risperdal içmedim 2gündür. Tekrar başlar mıyım bilmiyorum psikotik belirtiler de var biraz ben de :/ Ben de sınav için kullanıyorum concertayı aslında memnunum ama bazen işte ciddi anksiyetelere sebep oluyor. Dediğiniz gibi kalpten kaynaklı bir sorunum zaten yoktu ben muayene olmuştum kontrolden önce ilaç kullanırken olan bir şey sanırım o yönden bir sorun oluşturmaz.20 yaşındayım bölümümden hiç memnun değilim üniversite sınavına tekrar hazırlanıyorum o yüzden sürekli acaba insanlar benim aptal olduğumu mu düşünüyor hala üniversite sınavına çalışıyorum diye düşünüyorum, kendimi çok başarısız hissediyorum hep :( Keşke diğer insanlar gibi kafamın içinde sesler olmasa, keşke diğer insanlar gibi saatlerce masa başında odaklanarak oturabilsem, takıntılarım olmasa, sürekli diğer insanlar hakkımda ne düşünüyor diye düşünmesem :(

• Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt
    Doktorunu değiştirmeni öneririm ilk önce. Risperdal, risperidon içerikli bir anti-psikotik ve concerta metilfenidat hcl içerikli bir santral sinir sistemi stimulanı.

Concerta içerken herhangi bir selektif serotinin geri-alım inhibitörü(SSRI), selektif noradrenalin geri-alım inhibitörü(SNRI) veya Atipik şizofrelinerde kullanılan (ki bu ilaçlar Dopamin ve serotonin reseptörleriyle ilişkili, 5HT2A ve D2 reseptörlerine bağlanıp antogoni yaratıyorlar yani tersinim) alamazsın.

Concerta tüm dopamin reseptörlerini yani D1 ve D5'i (bunlar motor hareketlerinden sorumlu), D2,D3 ve D4(düşünsel,motivasyonel ve duygusal kısım)'teki tüm dopamin alımını bloke eder ki böylece dopamin daha çok sinapslarda yer alır ve daha effektif kullanılır.

Risperdal, D1 ve D3'ü bloke der. Şimdi D1 ve D3'ü bloke eden iki ilacımız var ve yanında bir serotonin reseptörü.

Bunun riski sende serotinin sendromu riski oluşturmaları ki bu fazlaca risklidir. Ayrıca 2 Dopamin reseptörünün tetiklenmesi psikozu etkiler çünkü elimizde aşırı dopamin kullanımı var, şizofrenlerin sistemlerinde bu ilaçsız olarak aynı derecede fazla bu yüzden psikoz oluşturuyor.

Başka doktorlara gitmeni öneririm.

• karakanca951 K kullanıcısına yanıt
    Hocam iyiki görüp yazdınız çok teşekkür ederim. Seratonin sendromu dediğiniz şeyi araştırdım kesinlikle ben de taşikardi oluyor, ilaçları kullandığımdan beri yorgun ve hasta gibiyim, sürekli çok sinirliyim ve tamamen içime kapandım sürekli odayı kilitleyip pencereleri kapatıp yalnız kalmak istiyorum, yürüyemiyorum pek iki adım yürüsem bütün kaslarım ağrıyor masa başında da sürekli bel boyun ağrısı çekiyorum :(

Ben risperdalı 3 haftaya yakın kullandım ve 3 gündür hiç kulanmadım ama concertayı kullanmaya devam ediyorum. Kullanmalıyım diye düşünüyorum ama kullansam da kullanmasam da ders çalışırken kendimi birden bire kendimle konuşurken buluyorum pek uzun süre ders çalışamıyorum.

Hocam önerebileceğiniz bir doktor var mıdır acaba kesinlikle başka bir doktora da görünmek istiyorum çünkü açıkcası sadece ilaçla düzelebileceğimi asla düşünmüyorum çünkü çocukluktan beri var bazı şeyler psikoterapi almam gerektiğini düşünüyorum önceden gittiğim doktor acilen psikoterapi almalısın demişti ama şu an gittiğim doktor hiç psikoterapiden bahsetmiyor.

Bu sebeple doktorumu değiştirmeyi ben de düşünüyorum. Önerebileceğiniz bir doktor varsa söylerseniz çok mutlu olurum hocam Çok teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • boğaziçi zekiye hocam sizdemş boziçindensiniz
  • Hocam şu anlık boğaziçinde değilim ama inşallah kendimi biraz toparlayabilirsem seneye boğaziçindeyim

Psikoterapi ücretleri Türkiye'de çok fazla ve DEHB'yi ortadan kaldırmak için psikoterapiler çok uzun sürüyor. İlacı aşırı doz almadığın veya burundan gibi türlerle almadığın sürece bir sorun yok.

İlaç yetersiz gelmiş olabilir bunu belirtirsin. Fakat 27 mg dan 36ya yükseltir ve 36 mg'ı yine bir ay kullanmak zorundasın alışmak için. 36 yeterli dozun olmayabilir ama doz artımı için bir aylık kullanım zamanı gerekli.

Ben kadıköy, erenköy'de ki doktorları öneririm. Ama şöyle diyeyim kendim için; bir doktorla görüştüğüm zaman doktora karşı çekinmeden herhangi birşeyi utanmadan veya çekinmeden diyebiliyorum, küfür olsa dahil veya doktora karşı sesimi yükseltip gelebiliyorum. erenköyde 5-6 doktora gittim ve bu hareketlerime karşı bir tepki göstermediler, normal devam ettiler. diğer devlet hastanelerine göre iyilerdir.

• karakanca951 K kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam

• merhaba ben risperdal ve risperidon kullanmıştım iştah artışı, göğüs büyümesi kalp sıkışması vardı bu ilaçları uzun süre kullanmak fiziksel hormonal bozukluklara sebep oluyor ülkemizde su gibi depresyon ilaçları veriyolar sözde bozulan beyin kimyasını düzeltiyormuş ama uyuşturucu maddeden farkı yok kan testi sonuçlarımı atabilirim merak eden varsa.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • roberto9 R kullanıcısına yanıt
    Gerek yok hocam bir çok yerde o yan etkileri okudum. Gögüslerden süt bile geliyormuş sanırım öyle bir yan etkisi varmış. Ben de en çok grip, burun tıkanıklığı yaptı o kadar çok antibiyotik kullandım ki kendimi cidden grip sanıyordum. İlacı bırakmamla direkt düzeldim. Siz bu ilaca neden ve hangi tanı ile başlamıştınız?

ben bu ilaçlar dışında farklı ilaçlarda kullandım benim anne babam biraz aklı başında olan insan değil 12 yaşında beni götürmeye başladılar psikoloji kliniğine çünkü ben çok yaramaz çok hareketli ve çok konuşan bir çocukmuşum 18 e kadar bana zorla dayatılan ilacı içtim sonra yeter artık ben bunları niye içiyorum benim hiç bir problemim yok deyip bıraktım. her doktor kendi kafasına göre tanı koyuyor bipolar duygulanım bozukluğu diyen biri vardı adam 5 dakikada koydu tanıyı. en son psikoterapi uzmanına gittik burası hem ilaç yazıyor hem de konuşarak tedavi ediyor. çok kötü günlerdi saçma sapan şeyler için 7 8 yıl ilaç kullandırıldım gerçek hasta olsam bu kadar zoruma gitmezdi bir şey düzelecek umuduyla içerdim.

• roberto9 R kullanıcısına yanıt
    Hocam o kadar haklısınız ki küçücük çocuklara hareketli diye (ki bir çocuğun hareketli olması normaldir çünkü çevreyi keşfetme çağında ve çocuk olduğu için enerjileri yüksek) bir sürü ilaç veren hekimler ve aileler gerçekten aklı başında insanlar değil.
    Aileler o kadar sabırsız ve anlayışsız ki çocuğunun hareketli olmasına tahammül edemiyorlar napsın çocuk tüm gün evde koltukta oturup tv mi izlesin emekli öğretmen gibi? Gerçekten artık çocuk sahibi olmak için insanlara ehliyet verilmeli ehliyeti olmayanın çocuk yapmaması lazım araba gibi bir insan icadı için bile ehliyet alıyoruz ama herkesin çocuk yapması serbest. Bu korkunç mantıksız bir şey.
    Concerta kullanan 75 80 kiloluk adamlar bile kalp çarpıntısı için acile gidebiliyor. Kaç yaşında kilolu adamlar bile kullanmaya tedirgin oluyor ve kullanmıyorlar. (Tus çalışanlar vs) Böyle bir ilaç küçücük çocuğa nasıl verilebilir?
    Ben şu an sınav dönemindeyim ciddi dikkat eksikliği çektiğim için kullanıyorum ama kontrollü bir şekilde sürekli vücudumu dinliyorum. Sınavlarım bittikten sonra zaten bırakıcam.

evet bende aynısını düşünüyorum hatta ileride evlenince çocuk yapmak yerine hazır annesi babası olmayan yetiştirme yurtlarından çocuk evlatlık edinmek istiyorum ve geçici değil kalıcı bir fikir bu bende çünkü çocuk yapmak kolaydır herkes yapar ama en güzeli yardımsever muhtaç çocuklara sahip çıkmak onların hayatlarına bir şey katmak. geçici olarak kullanılmasının fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum ama doktordan habersiz bırakmak veya dozunu kişinin ayarlamasıda zararlı oluyor ben kendim bıraktım doktorun bilgisi olmadan halüsinasyon görme, uykusuzlukla uyku arasında saçma sapan bir durum uykum var ama yok gibide kulağıma kahkaha atan sesler gelmesi gibi durumlar oluyordu etkisinin geçmesi en az 1 ay sürüyor. bu ilaçların bağımlılık yaptığını söyleyenlere inanmazdım ama kendim babamdan biliyorum 15 yıldır içiyor ve hala bırakmamakta ısrarı kilolu ve şöförlük yapıyor çok sakıncalı kontrol edilmiyor kutu kutu yazdırıp içiyor bakalım nereye kadar mutlu olacak bu şekilde halbuki şunu kabullenmek istemiyor hayatta her şey var acı, tatlı ama istiyor ki ben bu ilacı kullanayım ve hep mutlu olayım serotonin salgılansın kötü günlerimi unutayım zorluklara göğüs germek mücadele etmek gerek.

• 55 yaşındaki bir kadın hasta kalbinde sıkışma ve çarpıntı hissi ve 1 saat kadar sürebilen bir göğüs ağrısıyla acil servise başvuruyor. Sol omuz, sol kol ve bacağında bir uyuşma olduğunu söylüyor. Özgeçmişinde kronik bir rahatsızlığı yok. Depresyon ve anksiyete tedavisi için concerta ve risperdal kullandığı belirlenmiş. TA: 145/87 Nb: 121/dk SS: 18/dk SPO2: %98 CK:250 CKMB: 37 Fizik Muayene : Sol parasternal 4/6 sistolik üfürüm

Bu hasta için en olası tanı aşağıdakilerden hangisidir?

A)Miyokard İnfarktüs
    B)Fokal Segmental Glomeruloskleroz
    C)ATRİYAL SEPTAL DEFEKT
    D)Enfektif Endokardit
    E)Membranoproliferatif Glomerulonefrit

Cevap : A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riders Of Rohirrim -- 28 Şubat 2019; 1:53:13 >
  • Riders Of Rohirrim R kullanıcısına yanıt
    Senin koyacağın tanının amk. İçinde bir gram adamlık varsa özelden adını soyadını nerede oturduğunu at. Yoksa ben seni kendim bulucam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye

Senin koyacağın tanının amk. İçinde bir gram adamlık varsa özelden adını soyadını nerede oturduğunu at. Yoksa ben seni kendim bulucam.
    Sakin ol ufaklık, ne bu sinir. Şaka yaptım sadece.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.