Şimdi Ara

Doktor olan birileri varsa yardım edebilir mi , 2 gündür yemek yemedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum, ufak bir rahatsızlığım var ben Çarşamba günü denize gittim ve akşama kadar Karadeniz'in hırçın dalgalarında yüzdüm ve biraz fazla deniz suyu yuttum pek önemsemedim ve perşembe günü akşam üzeri oldu bayramlaşmaya misafirler geldi yemek yedik tatlı yedik buraya kadar bir sıkıntı yoktu fakat o tatlıyı yedikten sonra cuma günü akşama kadar mide bulantısı oldu ve hiç yemek yiyesim gelmedi hatta aklıma bir şeyler yemek gelince bile daha fazla midem bulanıyordu ve 1 gün geçmiş olmasına rağmen hiçbir şey yiyemedim hem de açlıkta hissetmiyordum sonra başım ağrımaya başladı ve bende yemek yiyemediğim için çünkü aklıma gelince bile midem daha da fazla bulanıyordu bende sadece bir kaç tane bisküvi yedim ve dün akşamdan bu saate kadar sadece o bisküvi ile durdum mide bulantısı biraz geçmişti bende açlık hissetmiyordum ama vücuduma 2 gündür neredeyse hiç yemek girmediği için köfte ekmek yedim yine midem bulanmaya başladı üstelik ekmeği bitiremedim bile önceden yemekten yeni kalksam bile o ekmekten rahatça yiyebilirdim 2 günde 74.5kg dan 72 kg ye düştüm. İnternetten baktım alkolden vs olur diyorlar fakat hiç alkol içmedim bazıları da mide kanseri diyor. Durum ciddi mi doktora gitmem gerekir mi acaba böyle bir durumla daha önce karşılaşan oldu mu? Kısacası 3 gündür yemek yiyemiyorum fakat açlıkta hissetmiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2 Gündür Yemek Yememenin Etkileri ve Öneriler

Yemek yemeyi bırakmak, vücut sağlığın için ciddi sonuçlar doğurabilir. İki gündür yemek yemediysen, aşağıdaki etkilerle karşılaşma riskin daha yüksektir:

• Açlık: Yemek yemediğinde, açlık hissi yaşarsın. Bu his, zamanla daha şiddetli hale gelebilir ve konsantrasyonunu ve günlük aktivitelerini bozabilir.
    • Yorgunluk: Yemek, vücuduna enerji sağlar. Yemek yemediğinde, yorgun ve halsiz hissedebilirsin.
    • Baş ağrısı: Yemek yemediğinde, kan şekeri seviyen düşebilir, bu da baş ağrılarına yol açabilir.
    • Mide bulantısı: Yemek yemediğinde, miden kendini boş hissederek mide bulantısına neden olabilir.
    • Kabızlık: Yemek, sindirim sisteminin düzgün çalışması için lif sağlar. Yemek yemediğinde, kabızlık yaşayabilirsin.

Öneriler:

İki gündür yemek yemediysen, bir an önce yemek yemeye başlamalısın. Sağlıklı besinler içeren, dengeli bir diyet uygulamanı öneririz. Aşağıdaki öneriler, yemek yemeyi tekrar başlatmana yardımcı olabilir:

• Küçük porsiyonlarla başla: Yemek yemeye başlamakta zorlanıyorsan, küçük porsiyonlarla başla. Midenin alışması için zaman ver.
    • Hafif yiyecekler seç: Yemek yemeye başladığında, mideyi yormayacak hafif yiyecekler tercih et. Örneğin; pirinç, muz veya yoğurt gibi.
    • Düzenli aralıklarla ye: Gün boyunca düzenli aralıklarla, küçük öğünler ye. Bu, kan şekeri seviyenin düzenlenmesine yardımcı olur.
    • Sıvı tüket: Yemek yemediğinde vücudun susuz kalabilir. Bu yüzden bol sıvı tüketmeyi unutma.
    • Doktoruna danış: İki gündür yemek yemediysen ve ciddi belirtiler yaşıyorsan, derhal bir doktora danışmanı öneririz.

Yemek yemeyi bırakmak, vücudun için zararlı olabilir. Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek için düzenli olarak yemek yemen önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu kadarcık semptom, her şeye yorulabilir. Hasteneyi git gerekli tahliller yapılsın ancak öyle teşhis konulabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: William0

Bu kadarcık semptom, her şeye yorulabilir. Hasteneyi git gerekli tahliller yapılsın ancak öyle teşhis konulabilir.

prens vilyım

• William0 kullanıcısına yanıt
    Ciddi bir şey çıkabilir mi yani ?

• Hastaneye git

• Ulpro kullanıcısına yanıt
    Hangi bölümden randevu almam gerekiyor

• ouzhan_sen O kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlamıyorsam dahiliye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Benim kadar yemek seçen varmı?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam denizde bazen enfeksiyon olabiliyor bende geçen havuzdan enfeksiyon kapmıştım aşağı yukari ayni belirtiler vardı enfeksiyon hastaliklarina gittim kanda enfeksiyon var dedi 2 antibiyotik verdi düzeldi.

• deliyürek54 kullanıcısına yanıt
    Şimdilik acile gitsem zaman kaybetmeden orada bakarlar mı, onlar çözüm bulamazsa hafta içi randevu alırım

Bakarlar hocam bakarlar zaten kan tahlilinde sorun cikarsa acilde müdahale yapıp enfeksiyon hastaliklarina veya dahiliye ye gonderirler.

• Miden dinlensin hocam acıkana kadar yeme. Tuzlu bisküvi falan idare et. Ama su içmeye çalış bol bol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başta karın ağrın olsada sende benim gibi hipokondrisin psikolojik olduğunu düşünüyor ve umuyorum ama doktora bir randevu al düzelmezse görün

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam büyük tualet yapınca geçer belki

• TeslanınKalfası kullanıcısına yanıt
    1 gün boyunca hiç bir şey yemedim ve hiç açlık hissetmedim sonra mide bulantısı geçti baş ağrısına döndü açlıktandır diye dün akşam üstü bir kaç bisküvi attım ağzıma sonra baş ağrısı geçti yine mide bulantısı başladı. Dünden bugüne kadar da yemek yemedim sonra bugün akşam üstü ne kadar acıkma hissetmesem de vücut güçten düşmesin diye köfte ekmek yiyeyim dedim ondan sonra midem daha kötü oldu bitiremedim bile normalde tok karınla onu rahat yiyordum. Oruç tutarken bile mide bu kadar dinlenmemişti 😀

• Nane limon yaptım şimdilik biraz düzeldi ama hala bir şey yiyemiyorum yarına kadar nane limonla geçirip acile gideceğim. Sizinki hala devam ediyor mu veya ne kadar sürdü psikolojik olduğunu sanmıyorum çünkü daha kötü günler de geçirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ouzhan_sen -- 24 Temmuz 2021; 21:55:1 >
  • funky-nd kullanıcısına yanıt
    Hocam 3 gündür yemek yemeden tuvalete gidiyorum yine aynı durum, anca yemeği yedikten 8 9 saat sonra rahatlatmaya başlıyorum ondan sonra yemeği sindirdiğim halde açlık hissetmiyorum ve yemek yemeyi düşününce bile midem bulanıyor

Nane limon yaptım düzeldi diyon xd Bu tür bitkisel şeyler anca psikolojik etkiler bence yinede sorumluluk almak gibi olmasın vücudunu çok fazla dinleme çık dışarı göm bi tane çift lavaş tantuni

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sonuçta 1 saatliğine rahatlatıyor 😀
    En sevdiğim yemekleri bile yiyesim yok hocam aklıma herhangi bir şey yemek gelince midem bulanıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.