Şimdi Ara

Doktor Maaşlarını düşük buluyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
17.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayatlarının en az 25 senesi okuyarak geçiyo.Ve en ağır şartlarda okuyolar, tıp fakültesine girebilmek için en kötü 1.5 milyon kişi arasında 10bin içine girmek zorundalar heleki üçbüyük ilin birindekiler ilk 3000de olmak zorundalar.Buda yetmiyo tıp fakültesindede çok çalışmaları gerekiyoki TUS da biyere girebilsinler.Ayrıca meslek hayatlarıda en zorlu meslek hayatı.Geceyarısı arasalar gitmek zorunda, en ufak bi hata yapsa adeta linç ederler hatta bazen hata bile yapmasına gerek yok.Kurtulması imkansız hasta öldüyse sorumlusu doktor olur bazen.Buna karşılık aldıkları maaş 2milyar civarı hadi bide döner sermaye ekliyelim 5 milyar olsun.Bence fazlasını hakediyolar

Şu anda özelde çalışıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 7 Mart 2009; 13:31:15 >
    ====KİŞİSEL BLOGUM====

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems.
    The memory management on the PowerPC can be used to frighten small children.
  • 1000 tl altında çalışan avukatlar ne yapsın? Her mesleğin para derdi var, hemde geçinmeyi zorlaştıracak kadar. Doktorlarınki hafif kalıyor bunların yanında. En son şikayet edecek olanlar doktorlar olmalı bu durumda.
  • Nerede yasıyorsunuz burası Turkiye 72mılyon kısı yasıyor.Bu ulkede okumakdan zıyade kafayı kullanan hayatını surduruyor gıdın doguya asıretlere bakın cogu ancak ılkogretım 3.sınıftan terktır okuma yazma bılsem yeter dusuncesıyle ama adamların serveti İstanbul un en guzel yerlerınden mılyarlık hatta trılyonluk dıyelım abartılı olmaz herhalde ev alacak ve o yasam standartlarına gore yasamlarını surdurecek duzeyde
  • babam uzman doktor bir devlet hastenesinde dönerle birlikte ortalama 5 alıyor aslında bana kalırsa onların maaşları düşük değil diğer çalışanların yüksek, dayım var bankacı nöbeti yok eğitimi 4 sene normal bir üniversete 5ten fazla alıyor bir başka akrabam mimar o da 7-8 civarında kazanıyor 1000 tlnin altında çalışan avukat olduğuna inanmıyorum bu arada ya da şöyle söyleyeyim noter olan avukat senede trilyon kazanıyor ücret tavan ve tabanlarının belirlenmesi lazım futbolcu trilyonları götürürken asgari ücret 600 lira olmamalı sistem daha adilleştirilmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocknRoll@ -- 7 Mart 2009; 14:25:33 >
    Daha Fazla Göster
  • kesinlikle haklısın özel hastanelerden birinde çalışmıyorsan devletin verdiği para çok az. Özel sektöründe şöyle bir zorluğu var adamlar istediği an işten çıkarabiliyor işini çok iyi yapmalısın ki -yani senle ilgili hiçbir hasta yakınının şikayeti olmayacak- işten çıkarılma şansın en aza insin.
    Master: 2 yıl
    Doktora: 5 yıl
    Post-doctora:4 yıl
    Toplam: 15 yıl ki bu rakam oratalama bir değer, bunun altında bir zamanda da ( yurtdışında) veya TR şartlarında çok çoküstünde bir zamanda da olabilirsin. TR şartlarında bu en az 20 yıl (bölümüne göre değişebilir).
    The time we spent together however long it was meant the world to me. I would love to see you again, but unfortunately, I cannot. You see, I am a ghost. I can't only materialize once every decade on the anniversary of my death. I chose to spend my one day among the living with you, sweet... Resident. Perhaps we will meet again in another decade, provided you keep your figure.
    Until then, all my love from the beyond,
    Barney
  • quote:

Orjinalden alıntı: gago

babam uzman doktor bir devlet hastenesinde dönerle birlikte ortalama 5 alıyor aslında bana kalırsa onların maaşları düşük değil diğer çalışanların yüksek, dayım var bankacı nöbeti yok eğitimi 4 sene normal bir üniversete 5ten fazla alıyor bir başka akrabam mimar o da 7-8 civarında kazanıyor 1000 tlnin altında çalışan avukat olduğuna inanmıyorum bu arada ya da şöyle söyleyeyim noter olan avukat senede trilyon kazanıyor ücret tavan ve tabanlarının belirlenmesi lazım futbolcu trilyonları götürürken asgari ücret 600 lira olmamalı sistem daha adilleştirilmeli

Gözlerini açmayı dene, inanırsın.

Orjinalden alıntı: Rosenrot

Profesörlere ne demelisin, 3500 TL alıyorlar ve profesör olabilmek için
    Lisans: 4 yıl
    Toplam: 15 yıl ki bu rakam oratalama bir değer, bunun altında bir zamanda da ( yurtdışında) veya TR şartlarında çok çoküstünde bir zamanda da olabilirsin. TR şartlarında bu en az 20 yıl (bölümüne göre değişebilir).

profesor 3500tl maas mı alıyorprofesörün bu kadar aldığına kendin inanıyor musun? 3.5 maaşıdır bunun 2-3katı döner sermaye alır.sabah 9 da gelir oglen 1 de muyanehanesine gider saat 2den 6ya kadar hasta baksa ve her yarım saate bir hasta alsa 8 hasta eder.en az muayene ücreti 100tl den başlıyor oldumu günlük sana 800tl.20 gün böyle çalışsa sadece 16bintl eder. maaşını ve döner sermayesine koy üstüne bakalım sonuç ne çıkacak

• quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

Çok daha içler acısı bir kategori daha var: Mühendisler.

türkiyede değer verilmiyor mühendise maaşları gerçekten içler acısı

Orjinalden alıntı: Historia Calamitatum

quote:

Orjinalden alıntı: gago

babam uzman doktor bir devlet hastenesinde dönerle birlikte ortalama 5 alıyor aslında bana kalırsa onların maaşları düşük değil diğer çalışanların yüksek, dayım var bankacı nöbeti yok eğitimi 4 sene normal bir üniversete 5ten fazla alıyor bir başka akrabam mimar o da 7-8 civarında kazanıyor 1000 tlnin altında çalışan avukat olduğuna inanmıyorum bu arada ya da şöyle söyleyeyim noter olan avukat senede trilyon kazanıyor ücret tavan ve tabanlarının belirlenmesi lazım futbolcu trilyonları götürürken asgari ücret 600 lira olmamalı sistem daha adilleştirilmeli

Gözlerini açmayı dene, inanırsın.

Gago' nun son açılan hukuk fakülteleriyle birlikte toplam kontenjanın kaça ulaştığından haberi olmasa gerek. Cevabını ben vereyim: 5.500
    Hakim+Savcı toplamı: 12.000
    Noterlik için bekleme süresi: 15-25 yıl
    Bunlardan umudunu kesenler de avukat oluyor ve sonuç ortada. Hukukla ilgili siteleri takip etmenizi öneririm.

• yokyaaaa neresi düşük adam zaten özel muaneden parayı koparıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal_raul -- 7 Mart 2009; 14:42:11 >
  • genel kanıya katılıorum tüm mesleklerde var olan bir sorun. bunu anlıyorum, ama şunu anlamıyorum: ayda 5 lira alan bir insan her türlü hayatını güzel şartlarda idame ettirebilir, mutlu olabilir. daha fazlası olsa ne olur olmasa ne olur? mutluysan karakterinde problem olupta kredi akrtlarından 50 milyar harcamadıysan faiz ödemiyorsan mutlu olmamak için başka ne sebep olabilir ki? şükretmek var olan huzuru mutluluğu korumak varken...

bir konuya da çok kızıyorum, bunu 2 yıllık okuyan arkdaşlarımızda söylemişlerdi ne demişlerdi "yetkimiz yok maaş az askerlik 15 ay vs" onlarada söylemiştim, girerken bilmiyomuydun mesleğin, bölümün, ülkenin şartlarını? kandırdılar mı kafana silah mı dayadılar diye.

bazı haklarıa kavuşmak için çabalarız ondan sonra o hakları beğenmeyiz zaten işin özü kimle konuştuysam mesleğinden yerinden maaşından memnun değil.

demek istediğim kimse yerinden memnun olmuyor. e bunlarla uğraşmaktansa elindeki imkanlarla mutlu olmaya bakacaksın. saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: semtex960

O kadarda abartmamak lazım ,Doktor maaşlarındaki en büyük sorun Pratisyen ve asistan maaşlarının düşüklüğüdür.Yoksa uzmanlık yapmış doktorlar ülke şartlarına göre yine de iyi para kazanıyor.

Orjinalden alıntı: shamsheytani

quote:

Orjinalden alıntı: Rosenrot

Profesörlere ne demelisin, 3500 TL alıyorlar ve profesör olabilmek için
    Lisans: 4 yıl

profesor 3500tl maas mı alıyorprofesörün bu kadar aldığına kendin inanıyor musun? 3.5 maaşıdır bunun 2-3katı döner sermaye alır.sabah 9 da gelir oglen 1 de muyanehanesine gider saat 2den 6ya kadar hasta baksa ve her yarım saate bir hasta alsa 8 hasta eder.en az muayene ücreti 100tl den başlıyor oldumu günlük sana 800tl.20 gün böyle çalışsa sadece 16bintl eder. maaşını ve döner sermayesine koy üstüne bakalım sonuç ne çıkacak

Tıp profundan bahsetmiyorum, normal proflardan, örnek biyoloji bölümü proflarından.
    The time we spent together however long it was meant the world to me. I would love to see you again, but unfortunately, I cannot. You see, I am a ghost. I can't only materialize once every decade on the anniversary of my death. I chose to spend my one day among the living with you, sweet... Resident. Perhaps we will meet again in another decade, provided you keep your figure.
    Until then, all my love from the beyond,
    Barney

• quote:

Orjinalden alıntı: ozwizard7

quote:

Orjinalden alıntı: kemal_raul

yokyaaaa neresi düşük adam zaten özel muaneden parayı koparıyor

özel muaynahanesi olmayanlar da var!!

Olanlar da var.

En son doktora gittiğimde muayne ücreti olarak 200 lira almıştı. Bu adama günde 10 kişi gelse günlük kazancı 2000 TL olur. Aylık kazancı 44 000 TL yıllık kazancı ise 396 000 TL(3 ay tatil yaparsa)
  • Bütün mesleklerde kafayı kullanmak gerekiyor özellikle mühendislik gibi ayrı gelişim isteyen bölümlerde..Sen okuldan mühendisim diye mezun ol fakat işini bilme, kendini geliştireme, sonrada maaşım düşük..Vallaha mı?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.