Şimdi Ara

Doğuştan kör birine '' mavi '' rengi nasıl anlatırsınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• anlatamazsın
  • mavi renke tepki veren sinir hücrelerini bulur onlara 220 volt verdimmi hayatında tek gördüğü renk mavi olur. bu kadar iyi anlatılamazdı beee.
  • mavi
  • akan bir derenin şırıldısı nasıl dinlerken huzur veriyorsa o da baktıkça huzur veriyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: sonersec

mavi renke tepki veren sinir hücrelerini bulur onlara 220 volt verdimmi hayatında tek gördüğü renk mavi olur. bu kadar iyi anlatılamazdı beee.

anlatmamış yaşatmışsın be adama
  • işgence yaparım ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Gördüğünüz hiçbirşey renk değil. Şimdi renk nedir’e geldiğinizde gözleri görmeyen bir insan bu dünyanın gerçek yüzünü görüyor. Hiç körlerle konuştunuz mu, ne görüyorsun diye? O zaman bir konuşun. Onlar bu dünyanın gerçek yüzünü görüyor. O yüzden size maviyi sormuyor. Niye biliyormusunuz? Size maviyi o anlatıyor. Mavinin ne olduğunu gözleri görmeyen biri çok rahat anlatabiliyor. Hele birazda ruhsallığı gelişmişse. Çok yaşlı bir kadın vardı bundan yıllarca önce Toros dağlarında yaşıyordu arkadaşım anlatmıştı. Sana senin nasıl birisi olduğunu anlatıyor o sıra herkes diyor ki a bilemedi görmüyor tabi, ama senin ışığını anlatıyor. Sağ tarafında siyahlar var diyor ama doğuştan hiç görmemiş siya işte sol tarafında maviler var diyor maviyi nasıl bilirsin dediğinizde. O özgürlüktür diyor, maviyle konuşabilirsin diyor. Bakın iletişim olduğunu hissediyor. Size mavi renk iletişimi anlatıyor, oradaki frekansları anlatıyor. Şimdi acaba görmek mi yi görmemek mi? Yani biz o insanlara baktığımız zaman acırız. Ben bunları birçok insanın ağzından duydum. Deriz ki; işte Allah merhametliyse bunları nasıl kör yaratıyordu. Şimdi insanlara dönüp baktığımda herkesin bir mucize tarafı vardır. Herkesin bin tane, onbin tane mucize tarafı var aslında karanlıkta olan biziz. Şimdi biz nasıl görüyoruz? Beynimiz karanlık beynin içinde hiçbir şekilde ışık yok beyin simsiyah ama insan bir enerji ve elektrik. Bilim adamlarının ve doktorların anlattığını anlatıyorum. Karşımda duran birine baktığım zaman, Sizin üzerinizdeki maviye yada Ebru hanımın üzerindeki kırmızıya baktığım zaman orada oluşan enerjinin yansıması benim beynime böyle girdi. Şu anda benim frekansımda karşıdaki maskenin almış olduğu atomlar onun içerisindeki elektriksel mekanizmanın benim gözüme yansıması bu. Kırmızı, pembe, mavi. Ama aslında kırmızı kırmızı değil. Pembe pembe değil. Peki neden biz böyle algılıyoruz. Çünkü bu dünyada bir frekansa bir elektrik frekansına ihtiyacımız var. O yüzden renkler bir elektriktir. Renkler bir akımdır.

Kaynak

• quote:

Orjinalden alıntı: sadulayev

quote:

Orjinalden alıntı: sonersec

mavi renke tepki veren sinir hücrelerini bulur onlara 220 volt verdimmi hayatında tek gördüğü renk mavi olur. bu kadar iyi anlatılamazdı beee.

anlatmamış yaşatmışsın be adama

anlatılmaz yaşanır.

• quote:

Orjinalden alıntı: abaza mode

kişiye göre değişir

mesela görmeyen bir kızsa, evime gazoz içmeye davet ederim ve evimde anlatırım (uzun uzun )
    hatta gözlerini bile açabilirim

ohaa abi nickinin eriymişsin tebrik ettim seni.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 0di

akan bir derenin şırıldısı nasıl dinlerken huzur veriyorsa o da baktıkça huzur veriyor

• kız az abi bu forumda.
    varda tek tük.
    hemen hamlelere başladın bakıyorum da.
  • ona sadece özgürlüğü çok iyi anlatırım..mavi renk kafasında kendinden oluşur...
  • gören adam maviyi tarif edemezken görme özürlü birine nasıl etmeyi düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 0di

akan bir derenin şırıldısı nasıl dinlerken huzur veriyorsa o da baktıkça huzur veriyor

Hocam ama bunu görme engelli birine söylemek acımasızlık olmazmı
  • Maalesef anlatamayız.
    Renk algılaması sadece tasavvurdur. Yansımaları bizler isimlendirmişizdir.

Yararlı olabilir;
    http://forum.donanimhaber.com/m_14201043/tm.htm
  • şu an senin gördüğün renk siyah derim sonra gözüne bi tane patlatırım şimdi mor görüyosun.. yarın uyandığında mavi göreceksin... güven bana...
  • quote:

Orjinalden alıntı: roro
    şu an senin gördüğün renk siyah derim sonra gözüne bi tane patlatırım şimdi mor görüyosun.. yarın uyandığında mavi göreceksin... güven bana...

Ayıp olmuyor mu?
    Lütfen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.