Şimdi Ara

Doğan SLX'e en çok kaç Tl verilir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
6.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar öncelikle yorumlar için teşekkürler..97-98 doğan da olmayan hava yastığı abs gibi güvenlik unsurları aynı model corollada da yok..o yıllarda üretilen vectra gibi d sınıfı araçlarda bunlar var..accent içinde çok sağlam olduğunu söyleyemeyiz..R19 europa'nın ise çeşitli dezavantajları var..normalde amacımız 8 bin civarı bi araç almak ama bunun araca göre biraz yukarı çekmek mümkün olabilir..benim en önemli olan şey ikinci elde satarken bana sıkıntı çıkarmaması elimde kalacak bi aracı neden alayım..ikincisi normal veya normalin altında yakıt tüketmesi..daha sonrada tabiki vuruksuz kazasız olması bi diğeride parçasının çok pahalı olmaması..bunlar göz önüne vectraların uygun olduğunu gördüm.. ancak vectra da parça fiyatları yüksek yakıt tüketimininde 2.0 motor olduğu için tasarruflu olacağını sanmıyorum..ayrıca eski kasa alındığı takdirde satılamayacağı endişesi var..araştırma yaparken Peugeot 206' ların 2000 den itibaren 2004'e kadar 12 bin 12 bni 500 den başlayıp 14 bin 15 bine kadar olduğunu gördüm.. ayrıca 206 larda çift hava yastığı abs esp ... gibi özellikler var..

    mesela

    http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3029205

    ayrıca şunu sormak istiyorum..istanbul'da vuruksuz çiziksiz veya daha önemlisi altı çürümeyen araba 10 yaş ve üstünde mümkün müdür..
    _____________________________
    Ne Emperyalist ABD; Ne de Molla İran... Öncü Ülke Kemalist Türkiye!


    "Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır."
    Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kirei

    escort veya vectra bak derrim


    Aymo fiyatsa kesinlikle
    _____________________________

    BAZEN YETER İKİ KELİME ÖLÜMÜNE GÖZTEPE !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dainesee

    Arkadaşlar, kabullenmek zor olsa da doğanların temizleri 10.000 TL den alınıp satılıyor. Hem de peynir ekmek gibi, iki günde satılıyor. Zaten o fiyatlara alınmasının en başlıca nedeni de, satmak istediğin zaman anında satabileceğini bilmek.

    10.000 TL ye doğana birçok alternatif var evet. Yukarıdaki yorumlarda arkadaşlar saymış. Fakat bu arabaların ikinci eli, doğana göre pasif kalıyor. (hiç yok demiyorum, dikkatinizi çekerim. Pasif kalıyor dedim.)

    Günümüzde 10.000 TL lik araca binecek gücü olan adam, aracı satarken edeceği 1000 TL zararı düşünmek zorunda. Zaten gücü olsa, 50.000 lik araca biner, satarken de 5000 TL zarar etse bile o adama çok koymaz.

    Ama dediğim gibi; dar gelirli adamın gücü, araba almaya 10.000 TL ye yetiyorsa, gidip escortmuş, modeoymuş, loganmış, vs.. alıp da satarken en az 1000 TL zarar etmek istemez. İsterse de orası artık kendi bileceği iş.

    Haa bekletirse (belki) istediği paralara zarar etmeden satabilir ama bu tarz arabaları beklemeden kısa sürede satmak için, fiyatta biraz fedakarlık yapmak gerekiyor ve buda piyasa şartlarında ortalama en az 1000 TL ye tekabül ediyor.

    Doğanda ise bu durum; araç temiz, düzgünse aldığı paralara satabilir, hatta kar bile edebilir. Çok sıkışmışssa en kötü ihtimalle piyasanın 500 TL aşağısına verse iki günde satılır.

    10.000 TL civarı, çok daha güzel, daha donanımlı araçlar da var. Misalen BMW E36 gibi... Başka bir sürü var ama şu an fazla konuyu uzatmak istemiyorum.

    Önemli olan aracı almak değil, aracı yürütmek. Sadece aracı almakla bitse keşke.

    Misalen muayeneye gittiniz. Far camı çatlek dediler ve ağır kusur olduğunu, değişmesi gerektiğini söylediler.

    3 liraya cam alıp kendin silikon çekip takmak nerde, yenisi 200 TL olan komple farın çıkmasını aramak nerde, o farı ordan söküp takmaya sanayiye ustaya götürecek zaman nerde, patlayan far ampülünü değiştirmek için (bazı arabalarda) komple farı sökmek nerde???

    Aracı yıkarken, ya da yağmurlu havada kapı fitillerinden su ladığını farkettiniz. 30 liraya komple 4 kapı fitilini alıp kendin takmak nerde.... 50 TL ye tek kapının fitilini almak nerde?

    Örnekler çoğaltılabilir. Bunlar aklıma gelenlerin ve insanın karşılaşabileceği en basit örnekler.

    Güvenlik olayına gelirsek; Doğanların çok güvenli olduğunu savunmıyacam ama trafik kurallarına, hız limitlerine, takip mesafesine...vs uyulmadığı takdirde, çoğu araç da pek güvenli sayılmaz.

    Doğan kullanıyorsan, bu aracın ABS si, hava yastığı olmadığını bilip, durma mesafesinin ne kadar olduğunu düşünüp, ona göre hız yapacaksın, ona göre gerekirse 15 dak önce yola çıkıp, 30 dak sonra Allah nasip ederse sağ salim varacaksın gideceğin yere. Aksi halde bile bile lades demiş olursun.

    Bu aracın durma mesafesinin 50 metre olduğunu düşünürsek, 140 km süratle kullanıp, önündeki araçla arandaki mesafeyi 10 metre tutarsan, kavşaklarda, yol ayrımlarında her an önüne birşey çıkabileceğini düşünmez isen, kırmızı ışıkta geçebilecek araçları düşünmez isen.... olmaz.

    Bunlar teferruatlar. Ama kısaca özetlemek gerekirse;

    En başta dediğim gibi, bu araçlara bu paraların verilmesinin nedenlerinin en başta geleni, istediği zaman zarar etmeden ya da minumum zararla satılabilmesi.

    Kesinlikle katılıyorum. 5.000TL bütçemle basit çiftlik işlerinde kullanmak ve şehir içinde işlerimde kullanmak üzere bir araç aradım. Birçok model ve seçenek vardı. Mesela gözüm hep citroen BX'lerde idi. Hatta tertemiz BX leri bu fiyata veriyorlardı. Opel astra, peugeot, corsa, hatta honda ford bir sürü araç....ama kartal aldım. Zira arıza yapsa bu bahsi geçen araçların hiçbirisinin parçasını ekonomik olarak bulamam. Evet kıyaslanmaz belki bu araçlarla....ama kullanım amacınız önemli. Arkadaşımızda zaten köy işlerinde kullanmak üzere tercih ediyor.
    Renault ve kuş gurubu gerçekten çok sağlam olduklarından değil basit araçlar. O yüzden arıza vermiyorlar kolay kolay. Yada basit arızlaarı tolere edebiliyorlar. Karmaşık direksiyon veya süspansiyon sistemleri yok. Rot rotil bir iki de bilya o kadar... Ben hemen hemen hergün kötü yollardan gidiyorum. 4 aydır sadece vites kutusu arızası verdim... Çukurlara sakin girdiğinizde sorun yok. Zaten hızlı girsem de yok zira altından ses gelse de....umursamıyorum. Birçok toros ve şahin kullanıcısının araçlarına binin. Hatta hurdalarına binin. Dağa taşa vurdum hala gidiyor der....Evet gidiyordur. Çünkü sadece lastikleri kasaya tutmak için kullanılan birkaç bağlantı parçasından başka bir şeyi olmayan aracın bu bağlantı parçaları aşınmış ve ses yapıyordur. En pahalı parçası 10 TL'dir ve 50 TL verdiniz mi 1 saatte aracınızın motorunu bile indirebilirler. Ben tek başıma evin önünde 13 tek anahtar, 19 lokma birde levye ile şanzumanı bile indirebiliyorum. Zira topu topu 10 tane civata var. O yüzden arızaları umursanmaz....Güvenli mi araçlar...değil. Zira bunu kendileri de kabul ediyorlar. R12 ve Kuş gurubu NCAP çarpışma testlerine tabi araçlar değil (bu testler o yıllarda da vardı). Ama tü kaka araçlar da değil. Alana hayırlı olsun ve allah korusun demekten başka birşey demek düşmez....en azından bana... :)

    Bu araçlar elbette büyütülecek araçlar değil. Ama aracınıza periyodik olarak bakamayacaksanız, arıza durumunda çok para harcamayacaksanız, halen tercih edilebilir araçlar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgakmg -- 13 Mayıs 2011; 11:14:36 >
    _____________________________




  • Hocam halen arıyorsanız bizde 1998 model Doğan S var. Slx görünümlü.
    Yalnız biraz boya yanıkları mevcut. Yürüyen aksamında hiç bir problem yok.
    _____________________________
    Türkçe'de cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İnglizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. pasha tarzındaki yazımlar Türkçe'yi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 35BLacKmAn35


    quote:

    Orijinalden alıntı: kirei

    escort veya vectra bak derrim


    Aymo fiyatsa kesinlikle


    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-temiz-escort-ghia-48532649/detay/

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-98-model-temix-clx-i-lpg-li-49427986/detay/

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-opel-vectra-20-gt-lpg-49374508/detay/

    bunlar alel acele bulunmuş örneklerdir istenirse çoğaltılır
    _____________________________
    düğün nişan kına sünnet çekim albüm yapılır..ankara




  • _____________________________
    BANA ULAŞMAK SANDIĞINDAN KOLAY BİR PM KADAR YAKINIM EEEE HADİ NE DURUYORSUN




  • arkadaşlar ticari araç düşünmüyorum, binek düşünüyorum..ayrıca ilk tercih kayseri den daha sonra belki istanbuldan..10 binin üstünde peugeot 206 ve belki scoda fabia..şu ana kadar araştırmalarımda öne çıkanlar..10 bin ve altında ise ilk tercih doğan slx 8 bine temiz bi slx bulsam 96 ve üstü hemen alacam..
    _____________________________
    Ne Emperyalist ABD; Ne de Molla İran... Öncü Ülke Kemalist Türkiye!


    "Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır."
    Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih211

    98 99 doğan slx le torosu nasıl karşılaştırıp toros diyosunuz bu konudaki yorumlar saçmalıkta çığır açmış.Kaç yaş küçük corolladan girmiş tx lerden çıkmışsınız.Sağdan soldan gördüğünüz yorumları gelip burda satmaya çalışıyosunuz.Kuş diye dalga geçtiginiz araçlar 90 lı yıllara damga vurmuş araçlardır.O yılların şartlarına göre de normal sayılabilecek ayardaydılar.Dış görünüş olarak da halen güzel denilebilecek araçlardır.

    Brodway gibi güven vermeyen bir aracı bile üstün görmüşsünüz.Konuyu açan arkadaşa söylüyorum renault araçlardan o fiyat aralıgında uzak dur.Brodway falan az yakar ama igrenç bir ön konsol ve direksiyon tasarımı vardır yolda giderken kendini havada uçuyor zannedersin aman deyim.

    En güzel yorumu dainesee arkadaşımız yapmış bu arada.

    Konuyu siz de yeterince çarpıtmışsınız. Herkes kendince bir öneride bulunmuş, Renault araçlarını kötülemişsiniz ancak hem R12 hem R9 kuş serisinden daha dayanıklı araçlardır. Özellikle R12 tüm bozuk yollarda kullanılabilir. Büyükşehirde zaten bu tip araçları bu paraya satın almak hata, tüm otomobillerin yedek parçası kolayca bulunabiliyorken şehirde yaşayan bir adamın 8-10 bin lirayı kuş serisine ya da broadway, R12 gibi bir araca vermesi garip.
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Details


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih211

    98 99 doğan slx le torosu nasıl karşılaştırıp toros diyosunuz bu konudaki yorumlar saçmalıkta çığır açmış.Kaç yaş küçük corolladan girmiş tx lerden çıkmışsınız.Sağdan soldan gördüğünüz yorumları gelip burda satmaya çalışıyosunuz.Kuş diye dalga geçtiginiz araçlar 90 lı yıllara damga vurmuş araçlardır.O yılların şartlarına göre de normal sayılabilecek ayardaydılar.Dış görünüş olarak da halen güzel denilebilecek araçlardır.

    Brodway gibi güven vermeyen bir aracı bile üstün görmüşsünüz.Konuyu açan arkadaşa söylüyorum renault araçlardan o fiyat aralıgında uzak dur.Brodway falan az yakar ama igrenç bir ön konsol ve direksiyon tasarımı vardır yolda giderken kendini havada uçuyor zannedersin aman deyim.

    En güzel yorumu dainesee arkadaşımız yapmış bu arada.

    Konuyu siz de yeterince çarpıtmışsınız. Herkes kendince bir öneride bulunmuş, Renault araçlarını kötülemişsiniz ancak hem R12 hem R9 kuş serisinden daha dayanıklı araçlardır. Özellikle R12 tüm bozuk yollarda kullanılabilir. Büyükşehirde zaten bu tip araçları bu paraya satın almak hata, tüm otomobillerin yedek parçası kolayca bulunabiliyorken şehirde yaşayan bir adamın 8-10 bin lirayı kuş serisine ya da broadway, R12 gibi bir araca vermesi garip.


    Neye verirse garip olmaz ? Senin önerin nedir ?

    Ben torosla doğanın karşılaştırılmasını eleştirdim.Köy yolu diye toros önerilmemeli.Ayrıca brodwayı da çok iyi biliyorum.Bana güven vermedi hiç bir zaman.
    _____________________________
    İntel E8400/Asus P5K SE/Asus Hd5670/3gb Kingston 800mhz ram/Seagate 320gb hdd/Asus Vento A9 Chassis//\\İntel i5 4690k/Asus z97-A/Asus gtx 760/Seasonic X-750 80+Gold/Corsair Carbide 400r/Corsair Vengeance Pro 2x4 2133mhz Red/Corsair H100i/Samsung 850Evo 250gb/Seagate Barracuda 1tb/Samsung 2232BW/Logitech g402/




  • arkadaşlar köy yolu olayını fazla abartmayalım köy dediğim aslında 5000 nüfuslu kasaba..ana yollarda asfalt var..bazı yollarda çakıl taşlı..bunların haricinde tarlaya bağ bağçeye gitmek istediğimizde toprak yoldan başka yol yok..ve tarlaya da çok fazla gittiğimiz yok..aracı bende süreceğim için kesinlikle toros r12 falan düşünmüyorum..ilk tercih doğan slx..escort, accent, corolla gibi araçlarla ilgili kafam karışık..doğan la corolla nın donanımları aynı corolla 2-3bin fazla istiyorlar..onda da abs airbag yok..hatta arka koltuklarda başlık bile yok..tabiki bi araçta mekanik kaborta da önemli..10 bin üstünde peugeot 206 yada 98 civic olabilir belki tabi civicte donanım paketi yine yok..kafam çok karışık..aslında 15 binin üstüne çıkmak gerekiyor 2000 ve üstü güvenlik donanımları olan bi araç alabilmek için..
    _____________________________
    Ne Emperyalist ABD; Ne de Molla İran... Öncü Ülke Kemalist Türkiye!


    "Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır."
    Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
  • Torosun velihattı KANGOO sözün bittiği yer mekanik olanlardan al paşa paşa kullan altını zaten vurmaz vursada önemi yok alt koruma saçı ve motor arasındaki mesafede gayet iyi.
    _____________________________
    Her zaman aslanları severim çünkü güçü hiç birseye değişmem | 308 e-HDi 1.6 115HP | Sportium
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nasirata

    arkadaşlar köy yolu olayını fazla abartmayalım köy dediğim aslında 5000 nüfuslu kasaba..ana yollarda asfalt var..bazı yollarda çakıl taşlı..bunların haricinde tarlaya bağ bağçeye gitmek istediğimizde toprak yoldan başka yol yok..ve tarlaya da çok fazla gittiğimiz yok..aracı bende süreceğim için kesinlikle toros r12 falan düşünmüyorum..ilk tercih doğan slx..escort, accent, corolla gibi araçlarla ilgili kafam karışık..doğan la corolla nın donanımları aynı corolla 2-3bin fazla istiyorlar..onda da abs airbag yok..hatta arka koltuklarda başlık bile yok..tabiki bi araçta mekanik kaborta da önemli..10 bin üstünde peugeot 206 yada 98 civic olabilir belki tabi civicte donanım paketi yine yok..kafam çok karışık..aslında 15 binin üstüne çıkmak gerekiyor 2000 ve üstü güvenlik donanımları olan bi araç alabilmek için..


    O fiyata basit de olsa guvenlik donanimli arac yok gibi. Proton, Marea, belki. Boyuna tamir ettirip kullanirim derseniz, buyrun kus serisi. Ayrica Dogan ile Corolla'yi karsilastirmamali bence. Bir arac yalnizca donanim degildir. Kaldi ki Dogan da oyle donanim zengini filan degil. Gerci Corolla size pek gitmez; Japonlar yere yakin oluyor (gerci Corolla o konuda Civic'ten iyidir).

    Tum bunlar isiginda bir kez daha Escort diyorum. 9-10 bin lira civarina 97-98 model temizini bulabilmeniz lazim. Duzgun, mekanigi, kaportasi saglam, motoru kuvvetli, konforu fena sayilmayacak, velhasil her seyiyle araba gibi arabadir. Dogan kadar olmasa da, parcasi bol ve ucuz, servisi yaygindir. Misal:

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-cok-temiz-aile-arabasi-49391624/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-97-model-ford-escord-sedan-48424204/detay/
    _____________________________




  • arkadaşlar ford escort ve marea ı karsılastırcak olursak hangısı yere daha yakındır ve bagaj buyuklulerı nasıldır ikisinin sankı boyle 5 tane yetişkin binince yere cok yaklascak gıbı gelıyo escort dogrumudur aacaba
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sagoluyuz

    arkadaşlar ford escort ve marea ı karsılastırcak olursak hangısı yere daha yakındır ve bagaj buyuklulerı nasıldır ikisinin sankı boyle 5 tane yetişkin binince yere cok yaklascak gıbı gelıyo escort dogrumudur aacaba


    Marea'yi bilemiyorum. Kendim kullanmadim. Escort kullandim. Escort yere cok yakin bir arac degildir. Standart yani. Bazi Renault'lar ya da ticari araclar kadar olmasa da, Focus ile bir dusunun.
    _____________________________
  • Marea'da da durum aynı. Bu araçlar yere yakın araçlar. Ancak 5 kişi ve tam yükte normal kullanımda altını sürtme gibi bir sorunla karşılamazsınız.
    _____________________________
  • dogan oldukça doğru bir tercih kullanacağınız şartlar için.ama o parayı verebiliyorsanız kartalın 99model üstü olanlarına da bir bakın.
    köy kullanımı için en uygun araç kartaldır.
    eğer köyde kullanacaksanız kesinlikle kuş serisi tercihiniz olmalıdır.eğer diğer araçları toprak,çakıl yollarda ve arazi şartlarında kullanacaksanız
    en çok dayanacak araçlardır.bizim köyümüzdeki araçların tamamı kartaldır.eğer köye diğer düşündüğünüz araçlarla gelen olursa da enellikle kendi aracını
    kullanmaz.bir akrabasının kartalını kullanır.çünkü yol şartlarına diğer araçlar dayanamamakta.o araçları arazide kullanırsanız servis masraflarını karşılayamazsınız.kartal anadolu jipidir.
    _____________________________
  • herkes bu doğanın konforundan bahsediyor, ama şahin konforlu değil. aynı altyapıyı kullanmıyor mu bu araçlar? eğer öyleyse doğanı konforlu yapan kalın koltukları mı?
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugrvw

    herkes bu doğanın konforundan bahsediyor, ama şahin konforlu değil. aynı altyapıyı kullanmıyor mu bu araçlar? eğer öyleyse doğanı konforlu yapan kalın koltukları mı?


    Evet kasa aynı fakat Şahinde olmayıp Doğan (SLX) da olan bazı extralar mevcut.

    95 ve sonrası hidrolik direksiyon.
    Merkezi kilit.
    Otomatik ön camlar.
    Ön sis farları.
    Klima (opsiyonel)
    Tempra / Tipo da kullanılan koltuklar ve kadife döşeme. (sizin tabirinizle kalın koltuklar)
    Arka koltuk başlıkları ve arka kol dayama.
    Kapı içi çelik barlar.
    Daha iyi seviyede kapı ve tavan döşemeleri.
    Devir saati.
    Bagaj içi döşeme.
    Motor kaputu ses izalasyonu.
    Biraz daha güzel ön göğüs ve orta konsol. (Hem şahinde, hem doğanda torpido aydınlataması mevcut)
    Clarion radyo/kasetçalar ve tavan anteni.
    14 inç alaşım jantlar.
    Alaşım stepne.
    Gövde renginde boyalı tampon ve aynalar.
    Tavan lambasında dijital saat.
    Elektronik ateşleme.
    Tek nokta enjeksiyon. (97 ve sonrası)
    .....vs...vs... gibi özelliklerle Doğan, şahinden ayrılıyor.

    Bunların kaçı konfor unsuru sayılır orası tartışılır fakat sizin yazdığınız yoruma istisnaden, şahin ile doğan arasındaki başlıca farkları aklıma geldiğince sıralamak istedim.

    Birde şu konu var; Şahin ile doğanı apayrı iki araç gibi görmeyelim arkadaşlar.

    Aynı aracın donanımlısı / boşu olarak değerlendirelim.

    Misalen; Şahine yine "şahin" diyelim. O zaman doğan da "şahin comfort" oluyor. Tofaş zamanında bu şekilde sınıflandırmış, farklı isim vermiş.

    Misalen" Opel corsa" ve "Opel corsa GLS" veya "Opel corsa comfort"... gibi. Yani aynı kasa ama donanım farklı.
    _____________________________




  • Anlamiyorum, hic anlamiyorum. Masrafi uc kurus az olacak diye insan ayni fiyata alinabilecek araclardan bariz olarak daha konforsuz, en onemlisi cok daha guvensiz olani secer mi? Bakiniz bir haber daha, bu guzide Kartal da bariyerlere carpinca ikiye bolunmus:

    http://gundem.milliyet.com.tr/otomobil-ikiye-bolundu-1-olu-1-yarali-var-/gundem/gundemdetay/17.05.2011/1391445/default.htm

    Ne kazalar gordum ben bu araclarin karistigi ki, ayni durumlarda daha eli yuzu duzgun araclarda cana zarar cok daha az olurdu. Caresizligin, parasizligin, yoksullugun adini "halkin tercihi"ne cevirmisiz, elestirince halki hor gormus oluyoruz. Yoksulun gucu buna yetiyor diye ucuz, kalitesiz, en onemlisi guvensiz olani yuceltmek mi lazim? Evet tabii, yoksulun cani ucuz oldugu icin bu da yapilabilir tabii... Verelim gazi, yurutmesi ucuz, parcasi bol, ustasi cok...millet de gitsin fahis fiyatlara 35-40 yil oncenin sasi teknolojisiyle uretilmis kagit gibi arabalara bayilsin paralari...sonra carp bariyere ikiye bolunsun, 50 kilomereyle iki takla at 6 kisi can versin (bunu da gordum), yandan, onden, arkadan...her cesit kazada olum riski ile bin ve bindir araca... Nasilsa nufus cok, hayat ucuz...
    _____________________________




  • Köy yolu ise bence önerilmeli biz slxle torosu kullanılacak araca göre seçiyoruz yok illa asfaltta kullanılacaksa torosa ve slx göre daha iyi alternatifler var..:S..meseleyi çarpıtmayın fanlığın lüzümu yok...bilmediğin adama sor dağ yolunda çamurunda hendeğinde sorunsuz uzun süre kullanıacak o fiyattaki alternatiflerin başındadır..:S bana kalsa gitisn birtane pejo dolmuş alsın obile yeter mazotuda koydumu kaçar:S
    _____________________________
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.