|
Merkezide tek sayaç yok mu? Oradan pay ölçerle bölünüyor. Hatta onu okuyan şirket bile okuma parası alıyor. Tek sayaç olduğuna göre işiniz zor. |
|

|
Merkezide tek sayaç yok mu? Oradan pay ölçerle bölünüyor. Hatta onu okuyan şirket bile okuma parası alıyor. Tek sayaç olduğuna göre işiniz zor. |
|
Bu tarife biz son kullanıcıları etkilemez. Bakarsanız yıllık tüketim diyor. Ayrıca tüketim aralıklarında 1.000.000 gibi rakamlar var. Söylediğiniz gibi 300 m3 olsa daha sonraki degerlerde birden fazla nokta kullanılmazdı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Mersin gibi yerde nasıl o kadar sarfiyatınız olabiliyor gerçekten? Eskişehir'deyim. Kışı ile ünlü şehirdir. Çevre illerine kar yağar (Kütahya, Bursa, Bilecik, Ankara) bizim buraya soğuğu ayazı gelir. Şu an 5 dk önce geldim iş yerine dışarsı -12 İnsanın soğuktan yüzü gözü şişiyor. Ocak ayı 210 m3. Ocak ayında -15'leri gördük Eskişehir'de öyle birgün felan değil 10-15 gün sürdü. Şubat ayı 149 m3 doğalgaz tüketmişim. Evim 23 derece gece gündüz sabit. Oda termostatım var. 152 m2 net 3+1 son kat dairem ve ellerinizden öper 2 çocuğum var. Sizin ya ısıttığınız alan 200 m2 üstü yada sıcağı çok seviyor evinizin sıcaklığı 25-26 derece felan. Yada evinizin dört bir yanı açık çok kötü bir yalıtıma sahipsiniz. Yoksa Mersin gibi yerde 290 m3 doğalgaz tüketmek ciddi bir rakam. |
|
|
Burada konutlar için yeni gelen bir şey yok. Onlar 100 değil 100 Bin. Doğalgaz faturalandırması yıllık kullanım miktarına göre değişkenlik gösterir. Tüketim arttıkça düşük tarifeye geçilir. Ama bu sıradan konutlardaki gibi 50-100 m3 gibi küçük tüketimler için değildir. Eklediğiniz görüntüdeki tüketimlere göre belirlenir. Konut tüketimlerinde aynı tüketime farklı illerde farklı fatura çıkmasının nedeni geçmiş dönem dağıtım şirketinin yaptığı yatırım miktarı, hizmet sunduğu bölgedeki kullanıcı sayısı gibi birkaç değişkene bağlı olarak EPDK tarafından belirlenir. Faturalara gelen gizli zam aslında her ay açıklanan TÜFE miktarının dağıtım şirketinin karına eklenmesi ve enerji ödemelerinin $ kurundan yapılması nedeniyle kurdaki oynaklığın faturaya yansımasıdır. Konutlarda yıllık 100.000 m3 kullanma ihtimaliniz yok, yani mümkün değil. Standart bir dairede 1 kombi + 1 ocak bulunduğu varsayılırsa max. saatte 3,5m3 kullanım yapabilirsiniz. Bu da iki cihazında tam kapasitede çalışması demek. 24 saat 12 ay bu seviyede kullanamayacağınız için zaten tüm konutlar yıllık 100.000 kademesinin altında kalmaktadır. Bu tabloyu paylaşmak doğalgaz dağıtım şirketinin yasal zorunluluğudur. Altta belirttiği bilgiler de doğalgazdan elektrik üreten müşteriler için yapılan değişiklikleri içeriyor. Zaten gelen zamların çok büyük bir kısmı o gruba geldi. Bunlar bize doğrudan yapılmasa da etkisini dolaylı olarak hissettiğimiz zamlar oluyor. Aslında bu zammın daha fazla konuşulması gerekiyor. 2021 yılında soğuk ve sıcak illerdeki doğalgaz kullanım bedelinin farklı olması teklifi vardı. Ama bununla ilgili herhangi bir bilgilendirme bize gönderilmedi. Sonuç olarak doğalgazda konutlar için faturalandırmada herhangi bir değişiklik yok. |
|
Zam gelsin bu halka müstahak 2 katı gelse keşke. |
|
|
Bir tuhaflık var. Konuyu görünce kontrol edeyim dedim. Aşağıda görebilirsiniz. Normal bir ailenin 300 m3 yakması zor ancak öyle olsa bile 3 kat artması mantık dışı. Mesela ben en çok yaktığım zaman 201 m3 harcamışım ve m3 birim fiyatı 2.96 lira. Bir sonraki kademeye çıksam ki bu imkansız faturam düşüyor. KDV siz 2.78 öderken 2.5 ödemeye başlıyorum. Doğalgaz Bedeli (konut/serbest) | Tarifeler | Abonelik Hizmetleri | İzmir Doğalgaz Dağıtım A.Ş https://www.izmirgaz.com.tr/tr/Abonelik-Hizmetleri/Tarifeler/Dogalgaz-Bedeli-konut-serbest-.html< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 14 Mart 2022; 12:12:31 > |
|
DONANIM HABER SİYASİ BİR MECRAYA DÖNÜŞMÜŞTÜR. ÜLKEYE SALDIRANA ASLA CEZA VERMEYEN YÖNETİM UYARI YAPANA CEZA VERİR HALE GELMİŞTİR. DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KENDİ DÜŞÜNCELERİNE GÖRE UYGULAYANLAR ACABA NEYE HİZMET EDİYOR?
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Önce hulk gibi geçirmeli sonra tıpkı bir melek gibi metreküp limitini arttırarak bizi bu acıdan kurtarmalılar. öllöh hökömötömözdön rözö ölsön. |
|
Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
|
|
Bana geçmiş olsun o zaman, Allah hakkımızı yiyenlerin küçüğünden büyüğüne hepsinden çıkarsın inşallah. ! geçen ay 950 tl ödedim kombi en düşük ayar 37 en yüksek 85 biz 45'te yaktık ve çokta ısınmadık. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 14 Mart 2022; 16:12:17 > |
|
Oda termostatımız yok kombiden ayarlıyoruz ve gündüz gece sürekli yanıyor ev gündüz kapatalım akşam açalım diye bir alışkanlığımız yok,zaten sadece Ocak ve Şubatta yaktık böyle yani son 2 ayki tüketimimiz bu ondan önceki tüketimlerimiz yok denecek kadar az çünkü kombi yakıcak kadar soğuk değildi.10. kattayız 3+1 bizim evde.1 odamız boş ordaki petek kapalı. |
|
CPU: AMD Ryzen 5600x | Cooling: Scythe Fuma 2 | MB: MSI B450 Gaming Plus Max | GPU:EVGA Rtx 3070 FTW | RAM: Crucial 16GB 3800 @16-20-16-38 | SSD: JAMESDONKEY JD12 512GB NVMe | MONITOR: SAMSUNG LC24FG73 24' 144Hz 1Ms | CASE: MSI Mag Vampiric 010M | PSU: GIGABYTE G750H 750W 80 Gold | KEYBOARD: CORSAIR K68 Cherry MX Red Switch | MOUSE: RAZER Deathadder V2 | PAD: STEELSERIES Qck | HEAHPHONE: LOGITECH G PRO X
|
|
300.(NOKTA)000 Yani 300 bin m³ Türkçedeki sayı düzeninde, rakamlardaki küsüratı belirtmek için virgül(,) kullanılır. 105,5(yüzbeş buçuk) gibi. Faturada virgül ile küsüratı belirtmiş, sitede binler basamağı nokta ile ayrırarak gösterilmiş. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 14 Mart 2022; 20:2:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sessiz sedasız geçirilmiş demişsinizde,kaynak? Bu arada o tarifeler, yıllardır var fiyatları değişmiştir belki, orasını bilemem. Ben derim, ingilizcede sayıların küsüratı nokta ile gösteriliyor türkçede değil, programlamada noktayla virgünün farkı çok soruna neden olduğundan dikkat etmek zorundayımda. Resmi evraklarda bu tarz imla hataları "genelde" olmaz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 14 Mart 2022; 18:19:18 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 14 Mart 2022; 18:44:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Merkezi sistem için kazan dairesindeki cihazların kw cinsinden değerlerini bilmek gerek. Buradan saatlik tüketime gidilebilir. Cihaz kapasitesi bilmeden yorum yapmak yanlış olur. Cihaz etiketindeki kw değerinden saatlik tüketim şu şekilde hesaplanır: kw x 860 ---------- 8250 x 0,9 bunun sonucu m3/h olarak yani 1 saatte tükettiği m3 değeridir. Tüm cihazları ayrı ayrı hesaplayıp toplarsanız, tahmini olarak aylık kaç m3 çıkacağını bulabilirsiniz. Ancak doğalgazdaki her hesaplamada olduğu gibi burada da cihazın tam kapasitede çalıştığı durumdaki değeri bulmuş olursunuz. Hiçbir kombi 24 saat boyunca tam kapasitede çalışmaz. Hatta iki kazan varsa birisi ısıtmaya diğeri sıcak suya olmak üzere iki amaca hizmet eder. Gerekli ısıya geldiğinde kendini dinlenmeye alırlar. Bu nedenle bulduğunuz değer max.tüketim değeri olacaktır. Yani o değerden daha az tüketim yapıyor olduğunuza emin olabilirsiniz. Hesaplarken bunları dikkate alırsınız. |
|